Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here

Recommended Posts

Bardzo dobrze wykonane zegarki. Taki jak Twój jest na mojej liście 3 chińskich nurków jakie chce kupić:

1 homar GS divera

2 Taki jak Twoj

3 powrót do homara MM300

teraz mam takiego Cronosa, bardzo ładnie wykonany, nawet pasek jest dobrej jakości, świetna luma, fajnie wykonana tarcza, koperta bez niedoróbek.

IMG_0710.jpeg

jakie macie opinie o tej marce? Wpadł mi w oko taki oto cronos, pt5000(i głównie przez to że nie mam jeszcze tego mechanizmu w kolekcji) i ciekawa koperta(to drugi powód, może nawet ważniejszy). Wiecie może czego to jest homar?

obraz.png.90333b9226e2b9c0a265771a53470d73.png

obraz.png.f511e47312e84c924dd495c903b7e744.png

Powyższy wrócił do majfrenda a przybył jedyny prawilny 🤪

IMG_20240926_230500.jpg

11 godzin temu, niuti napisał(-a):

Powyższy wrócił do majfrenda a przybył jedyny prawilny 🤪

IMG_20240926_230500.jpg

Zadowolony ?? Jak jakość tego Cronosa i jak on cenowo wychodzi ??

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

22 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Zadowolony ?? Jak jakość tego Cronosa i jak on cenowo wychodzi ??

Tak zadowolony. Ktoś gdzieś pisał kiedyś na forum, że to jakość chyba trochę niższa niż SM. Dla mnie laika jakość b. dobra. Jestem zadowolony. Ciężki masywny, dla mnie wykonany świetnie. Za ten piniondz naprawdę fajny sikor. Ja płaciłem na jakiś tam dniach szkoły czy innych choice day 181,21$ z kuponami, monetami itp. + 45 pln czy coś koło tego opłaty dla poczty za .... weryfikację co w pudełku?. Nie wiem w każdym razie taka opłata się pojawiła przy odbiorze. Nie pamiętam za co ona dokładnie jest, kiedyś to też gdzieś czytałem. 

ps. Wersja z drukowanym logo tańsza jak kogoś to interesuje. 

Edited by niuti

14 minut temu, niuti napisał(-a):

Tak zadowolony. Ktoś gdzieś pisał kiedyś na forum, że to jakość chyba trochę niższa niż SM. Dla mnie laika jakość b. dobra. Jestem zadowolony. Ciężki masywny, dla mnie wykonany świetnie. Za ten piniondz naprawdę fajny sikor. Ja płaciłem na jakiś tam dniach szkoły czy innych choice day 181,21$ z kuponami, monetami itp. + 45 pln czy coś koło tego opłaty dla poczty za .... weryfikację co w pudełku?. Nie wiem w każdym razie taka opłata się pojawiła przy odbiorze. Nie pamiętam za co ona dokładnie jest, kiedyś to też gdzieś czytałem. 

ps. Wersja z drukowanym logo tańsza jak kogoś to interesuje. 

Mnie niestety chęć opadła, jak przysłali mi zamiast tego podróbkę Rolexa. Na szczęście dostałem pełny zwrot a podróbki odsyłać nie musiałem. 

Możesz pokazać zdjęcie dekla? Podaj link do sklepu, bo ja zapewne brałem z innego. 

30 minut temu, niuti napisał(-a):

@Paulus57

Komu jak komu, ale Tobie, głównemu testerowi chińskiej myśli zegarkowej... zawsze 😉

https://a.aliexpress.com/_EwAfLFL

IMG_20240927_112939.jpg

IMG_20240927_112952.jpg

Dzięki. Jak oceniasz wykonanie dekla? Ma ostre krawędzie, czy jest to bardziej wygładzone?

Wygładzone. Jeżeli chodzi o sam dekiel to nie ma tam nic ostrego. Wymacałem, wyslizgalem palcem. Na zdjęciu jest naklejka i to może ona stwarza takie wrażenie. Z ostrych rzeczy choć to pewne nadużycie to uszy od spodu można uznać za takowe. Choć to subiektywne wrażenie. Ogólnie jak dla mnie laika jest bardzo dobrze, jednak nie mam też porównania do zegarków za gruby $$, które to chyba powinny mieć aksamit 🤪

Btw fajnie czuć różnicę pomiędzy polerowaną częścią spody koperty a sczotkowaną bransą. 

Btw. 2 jeszcze w uzupełnieniu to mój sikor jest na pt500. Jeśli to ma dla kogoś znaczenie. 

A ja skusiłem się na Cronosa Submarinera Date z SW200. Jedynie bransoleta mogłaby być nieco grubsza i wydaje mi się że indeks godziny 6 jest nieco przekrzywiony. 
Ale za tę cenę nie wypada narzekać. Zwłaszcza że mechanizm sellity. 
Całość wyszła mi 1200zł. 

AD033253-9047-43F7-A98B-DBF1E8AC3B81.jpeg