Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
raszew

Oryginalny chiński design

Rekomendowane odpowiedzi

"ładny" jak oryginał. jeszcze mogli ze 2 wskazówki i jeden rządek cyferek upchnąć.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok - jednak jest. A co to za firma RGMT, jakoś brak historii i info od kiedy jest na rynku? Ten chińczyk jest w sprzedaży jakieś dwa lata, a o tej firmie słyszę pierwszy raz, więc trochę mnie dziwi, że robią homary czegoś o czym jeszcze nie jest zbyt głośno 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba mieć historii, żeby zainteresować majfrenda designem. Mało znaną Hexę też kopiowali (sławny groszowy shark army)

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, oszolom napisał(-a):

Nie trzeba mieć historii, żeby zainteresować majfrenda designem. Mało znaną Hexę też kopiowali (sławny groszowy shark army)

Pewnie tak. Tego chończyka robią bodajże od dwóch lat, bo już dawno miałem zamiar go kupić, a o RGMT słyszę pierwszy raz i jeszcze ciężko cokolwiek o niej znaleźć. Zastanawiam się po prostu czy to nie jest tak, że oba zegarki wychodzą z tej samej fabryki z różnymi nazwami, jeden z chińską nazwą z kapelusza w cenie dwóch kilogramów czereśni, drugi jako "szlachetny" wyrób "renomowanej" manufaktury 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie sądzę. data w innym miejscu, inne koronki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko kolory inne, ale reszta 🤔spacer.png

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to koronki. z taką datą nie widziałem, nie chciało mi się za mocno szukać, bo ja za ten zegarek nie dałbym ani 1000 dolców, ani 10 dolców :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronki ma takie same, tylko inne kolor tarczy, nazwa,no i WR 2000 🤔

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no gdzie takie same... zęby inne na tych po prawej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze zdjęcie to render, na prawdziwym są takie same spacer.png

2 godziny temu, oszolom napisał(-a):

bo ja za ten zegarek nie dałbym ani 1000 dolców, ani 10 dolców :P

Wiadomo, o gustach się nie dyskutuje, ale jeśli chodzi o wykonanie i materiały to nie ma mu czego zarzucić 😉

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś znowu na ręce. 

20240923_110111.jpg

20240923_110310.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny. czekam, aż inne majfrendy go zhomarują :D historia zatoczy koło i będzie pięknie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pewności, ale chyba pilot typu A na NH37, można zaliczyć do oryginalnych wzorów? Może coś naśladuje? Czekam na info. 

20241016_075947.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuć klimaty bauhausu, Nomosa, ale wzór wydaje się oryginalny? 

20241021_092532.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.09.2024 o 16:32, oszolom napisał(-a):

Mało znaną Hexę też kopiowali (sławny groszowy shark army)

Są też homary Sea-Gulla, żeby nie było. Cały czas powstają nowe chińskie mikrobrandy, więc co tu może dziwić? Wykorzystuj one sytuację,  że  Chiny są potentatem na rynku części do zegarków. W tej dziedzinie na świecie są Chiny i długo długo nic. A w zasadzie nic. 

W dniu 23.10.2024 o 08:35, Paulus57 napisał(-a):

20241023_075148.jpg

Fajny. Myślę o tym zegarku, ile on ma lug-to-lug? 

W dniu 16.10.2024 o 08:36, Paulus57 napisał(-a):

Nie mam pewności, ale chyba pilot typu A na NH37, można zaliczyć do oryginalnych wzorów? Może coś naśladuje? Czekam na info. 

20241016_075947.jpg

W tej branzy każdy coś naśladuje,  produkcja zegarków nie  rozwija się skokowo tylko linearnie. Wygląd jest ograniczny  funkcją i niewielkimi rozmiarami zegarka. 

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Euryk napisał(-a):

Są też homary Sea-Gulla, żeby nie było. Cały czas powstają nowe chińskie mikrobrandy, więc co tu może dziwić? Wykorzystuj one sytuację,  to, że  Chiny są potentatem na rynku części do zegarków. W tej dziedzinie na świecie są Chiny i długo długo nic. A w zasadzie nic. 

Fajny. Myślę o tym zegarku, ile on ma lug-to-lug? 

Około 48 mm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś coś tej marki?

I just found this on AliExpress: 
£748.93 | FARASUTE 2024 Original Series Square Men's Automatic Mechanical Watch Small Second Hand Silver Dial Pilot Mechanical Men's Watch
https://a.aliexpress.com/_EjjcVlF

17308138266203098276386625086575.thumb.jpg.6f8246ba1f9a489dd0fe205d5aa221d2.jpg

Bardzo ciekawe dziwadło:)

Edytowane przez Laponek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.11.2024 o 14:35, Laponek napisał(-a):

Miał ktoś coś tej marki?

I just found this on AliExpress: 
£748.93 | FARASUTE 2024 Original Series Square Men's Automatic Mechanical Watch Small Second Hand Silver Dial Pilot Mechanical Men's Watch
https://a.aliexpress.com/_EjjcVlF

17308138266203098276386625086575.thumb.jpg.6f8246ba1f9a489dd0fe205d5aa221d2.jpg

Bardzo ciekawe dziwadło:)

Ja się przymierzam, ale do wersji z niedzieloną kopertą. Wszystko zależy od cen, bo na celowniku na listopad, z tzw. grubszych zakupów mam około dziesiątki a możliwość zakupu co najwyżej dwóch. Co najmocniej przecenią będzie wybrane. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250103_080751.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Miałem nie kupować chińczyka, a tym bardziej automatu, ale te zegarki za taką cenę są niemożliwe... 

image.png.53929050293fe8d560ea0dbb8a48ac3f.pngimage.png.c379b3003da3b362516487366c5f16b0.pngimage.png.3a983387e3366e4ee104db4916a3dd73.png

Edytowane przez gamemaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi