Paulus57 142291 #51 Napisano 18 Lipca 2024 8 minut temu, Sierżant Julian napisał(-a): Sea-Kors pierwsze słyszę. Tu masz fotkę z instrukcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 266 #52 Napisano 20 Lipca 2024 W dniu 18.07.2024 o 22:06, Sierżant Julian napisał(-a): Sea-Kors pierwsze słyszę. Ma coś wspólnego z Michael Kors, który w polskich butikach sprzedaje chińskie zegarki kwarcowe za 1000-1500 zł? Na pewno. To się nazywa interes. Chinczycy produkują to-to (ten asortyment) po 50 zł za sztukę, o ile nie taniej. A ludzie zamiast pić u żródła, czyli na Aliekspress ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 142291 #53 Napisano 21 Lipca 2024 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tofiks_th 14533 #54 Napisano 21 Lipca 2024 21 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Złoty, a skromny😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 142291 #55 Napisano 21 Lipca 2024 Godzinę temu, tofiks_th napisał(-a): Złoty, a skromny😉 Cena trochę bolała, ale tego właśnie w wersji rose-gold musiałem mieć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 43917 #56 Napisano 22 Lipca 2024 Cena trochę bolała, ale tego właśnie w wersji rose-gold musiałem mieć. On w tej wersji jest super, ale chyba już nie jest dostępny. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 142291 #57 Napisano 22 Lipca 2024 W dniu 22.07.2024 o 10:48, alpaczino napisał(-a): On w tej wersji jest super, ale chyba już nie jest dostępny. Nie sprawdzałem dostępności tej wersji, ale inne też są godne uwagi. Przy czym zanim kupisz ostrzegam przed małą niedoróbką bezel jest od wersji GMT dwukierunkowy. To jest niespójne z oznaczeniami. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1159 #58 Napisano 22 Lipca 2024 A ten czerwony prawie Glycyne to ma GMT z nazwy czy brakuje mu sekundnika? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkoch 872 #59 Napisano 22 Lipca 2024 (edytowane) 5 minut temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): A ten czerwony prawie Glycyne to ma GMT z nazwy czy brakuje mu sekundnika? Schowana pod minutową Edytowane 22 Lipca 2024 przez mkoch 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1159 #60 Napisano 22 Lipca 2024 (edytowane) Dzięki. Tak myślałem. Ogólnie solidnie to wygląda na zdjęciu. Edytowane 22 Lipca 2024 przez Balansujący Na Osi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 142291 #61 Napisano 22 Lipca 2024 4 godziny temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): A ten czerwony prawie Glycyne to ma GMT z nazwy czy brakuje mu sekundnika? Jeżeli piszesz o moim zegarku, to jest to homar Grand Seiko a nie Glycine. A pod wskazówką minutową schowana jest 24-godzinna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1159 #62 Napisano 22 Lipca 2024 Tak o tym. Rzeczywiście bliżej mu do GS, bo Combat ma cyfry arabskie na godzinowych ale jakoś tak mi się skojarzył w pierwszej kolejności z nim. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoffhoffski 2476 #63 Napisano 24 Lipca 2024 (edytowane) Mój pierwszy Seestern - model SUB 600T ze srebrną tarczą o słonecznym szlifie i z czarnym ceramicznym bezelem, czyli Searambler po doxowemu. Od dłuższego już czasu myślałem o tym zegarku, choć nie do końca byłem przekonany do tej wersji kolorystycznej, ale postanowiłem spróbować. Po kilku dniach spędzonych z tym zegarkiem na nadgarstku stwierdzam, że warto było. Mając już nurki w innych kolorach (czarny, niebieski, turkusowy i pomarańczowy), ten będzie przyjemnym uzupełnieniem. Słoneczny szlif bardzo fajnie zmienia aparycję w zależności od panującego oświetlenia - starałem się to uchwycić na kilku zdjęciach, które zrobiłem podczas wczorajszej wycieczki po ZOO. Edytowane 24 Lipca 2024 przez Hoffhoffski 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuti 432 #64 Napisano 31 Lipca 2024 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 266 #65 Napisano 7 Sierpnia 2024 W dniu 15.04.2024 o 21:26, Paulus57 napisał(-a): Myślę, że firma godna osobnego wątku na Forum. Mam już piątkę od nich podpartą dwoma Sugessami (ta sama firma). I tak i nie. Suggees i Seestern, oraz kilka innych brandów, wchodzą w skład Horomaster Group Co. To Spółka z Shenzhen - "przedmieście" Hongkongu, dawniej specjalna strefa ekonomiczna. Ze strony internetowej Seestern wynika, że Shenzhen jest potentatem na chińskim rynku produkcji zegarków i cześci do nich. Seestern określa się jako mikrobrand, ma swoją stronę ineteretową. Wiele firm modowych zamawia zegarki w Shenzhen, później sprzedaje je za krocie. Niżej budynek chyba zarządu spółki, przy okazji azjatycki homage dla Salvatore Dali. No ale ciekawe, w Europie niczego takiego nie ma, choć ten obraz to arcydzieło surrealizmu. W dniu 10.01.2024 o 14:48, Chorwat napisał(-a): Ja już ok. 2 lata mam takiego. Jestem zadowolony, choć uszy (ucha?) mogłyby być nieco krótsze. Sugges, wersja z czerwoną gwiazdą i szafirem za 170 USD, ma takie same wymiary i uszy wygięte doość radykalnie do dołu, 38 mm i 47 L2L. Oglądałem na ich stronie, gdzie ładnie to pokazano. A w twoim uszy są wygięte do dołu? Ze zdjęcia wynika, że trochę tak. Uszy wygięte do dołu zwykle poprawiają komfort noszenia zegarka, zwłaszcza przy mniejszych nadgarstkach. Choć twój nadgarstek wygląda na dość konkretny. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9559 #66 Napisano 9 Sierpnia 2024 Tak, są trochę wygięte, ale na pewno nie "radykalnie" P.S. Mój nadgarstek to tylko 17-17,5cm. Za to dosyć płaski. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slimturtle 7365 #67 Napisano 23 Sierpnia 2024 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23258 #68 Napisano 2 Września 2024 A tu jeszcze chyba nic nie wklejałem 😁 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuti 432 #69 Napisano 3 Września 2024 Taki... Niebieski 😉 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkoch 872 #70 Napisano 3 Września 2024 Czy to naprawdę w tylu tematach trzeba pokazywać te same zegarki i zdjęcia? Jak dzieci... 2 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 43917 #71 Napisano 3 Września 2024 Czy to naprawdę w tylu tematach trzeba pokazywać te same zegarki i zdjęcia? Jak dzieci...Trzeba!Nie mądruj się - "dorosły"... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23258 #72 Napisano 4 Września 2024 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slimturtle 7365 #73 Napisano 7 Września 2024 600tka na beads of riceWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoffhoffski 2476 #74 Napisano 7 Września 2024 @Slimturtle, wygląda to całkiem przyjemnie. Co to za bransoleta? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slimturtle 7365 #75 Napisano 7 Września 2024 [mention=113319]Slimturtle[/mention], wygląda to całkiem przyjemnie. Co to za bransoleta?Taka vintage nos, ze znanago portalu aukcyjnego. Nie była za droga to zaryzykowałem, ale nie żałuję. Podoba mi się że się tak zwęża, co pasuje do tej koperty. Przypomina troche 600tke Doxy z czasu Aubry.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach