Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Kerims
Witam serdecznie!
Proszę o pomoc w identyfikacji mechanizmu (może nawet zegara?). Całość zamknięta w metalowej skorodowanej obudowie, podstawa żeliwna. Brak tarczy zegarowej. Ale chyba są wyjścia przegubowe (przepraszam za niefachowe słownictwo) do mechanizmu wskazań? U góry na obudowie FUF. Szukałem (pewnie za krótko) ale nic konkretnego nie znalazłem...
-
Przez WueM
Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy,
tegoroczne Święto Świebodzickich Zegarów GUSTAVY 2024 odbędzie się w sobotę, 28 września o godz. 10:00 w Miejskim Domu Kultury w Świebodzicach, ul. Wolności 13. Program święta jeszcze się krystalizuje, ale będzie prezentacja Piotra Łukasińskiego poświęcona renowacji zegarów, spotkanie ze sztuczną inteligencją i skanami 3D, moje wystąpienie nt stylów regulatorów freiburskich połączone z mini wystawą z niespodzianką. Będzie można kupić okazjonalne kubki, znaczki pocztowe, koszulki - wpłaty zasilają konto budowy pomnika Gustava Beckera. Pierwsze 100 osób otrzymuje "pinsa". Powinien już być gotowy mural poświęcony twórcy śląskiego przemysłu zegarowego - bliziutko MDK.
Byłoby miło spotkać się z tej okazji w klubowym gronie, i pogadać, i pooglądać to i owo. Ubiegłoroczna miejscówka w Hotelu Księżyc mogłaby być aktualna, chyba że chcielibyśmy poszukać czegoś innego - mogę się rozejrzeć.
Oczekujemy deklaracji uczestnictwa w spotkaniu, prosimy o uwagi i propozycje.
Lista uczestników:
WueM Amroziuk Janusz Kujat Piotr - kornik kobas kopernik18 Piotr Orzechowski Michał Olejniczak, zespół Czas na wysokości Rafał Pikuła, zespół Czas na wysokości Joanna Stoklasek-Michalak Tempus Fugit Młot Thora mechanik
-
Przez Markope
Witam,proszę szanowne grono niezawodnych ekspertów o pomoc w identyfikacji producenta zegara stojącego- kwadransowego linkowca w pięknej skrzyni. Niestety, mechanizm nie jest sygnowany, podejrzewam,że zewnętrzny cyferblat i wskazówki są wtórne. Z góry dziękuję za pomoc.
-
Przez Mrzon
Witam mam prośbę o pomoc z ustaleniem modelu bądź rocznika zegara. Na zdjęciu z lewej strony na mechanizmie tylko znak bez żadnych numerów. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Więcej zdjęć nie posiadam. Pozdrawiam Maciej
-