Sol 7250 #126 Napisano 20 Lipca 2024 Akurat G są najczęściej używane przez żołnierzy... I to nie tylko stalowe. 2 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek82 119 #127 Napisano 20 Lipca 2024 Ogólnie najczęściej używane są przez wojsko, policję, jednostki specjalne czarne zegarki Garmin i Suunto. Chłopaki, nie rozumieją jak można nosić zegarek z rozmiarem koperty poniżej 42 mm. Taka moda... Ale klasyka zawsze się obroni i wrócą do mniejszych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 21506 #128 Napisano 21 Lipca 2024 14 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a): Pytanie do znawców. Czy g shocka ze stalową kopertą można uznać za nowoczesnego fielwatcha? Skoro niektóre jednostki ich używają, to pewnie można😉 Chociaż założeń takiego zegarka może i nie do końca spełniają, ale jakby się tak czepiać, to pewnie z połowa uznawanych za takie, ich nie spełnia🤪 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3530 #129 Napisano 22 Lipca 2024 W dniu 9.06.2024 o 16:04, TimeWaitsForNoOne napisał(-a): Jeden z najbardziej klasycznych field watchy - Smiths W10 z 1968 r. Hahaha, mam i ja! Rok młodszy, 1969. Oj, będzie noszone! Zawsze ten model baaardzo mi się podobał i wreszcie ustrzeliłem w stanie, jaki chciałem. 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 21125 #130 Napisano 22 Lipca 2024 piękny klasyk. To automaty czy kwarc? 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3530 #131 Napisano 22 Lipca 2024 Ani jedno, ani drugie Klasyczny, ręcznie nakręcany 60466E z funkcją hackowania, tak jak wyszedł z fabryki. Nic nie grzebane, poza bieżącym serwisowaniem. No i na razie eksperymentuję z bonklipem, bo na lato to genialne rozwiązanie. Niestety, bardzo drogie, ale jakiś jeden mi się uchował w znośnym stanie, więc poszedł do zegarka. Minimalnie za wąski, ale praktycznie, na żywo nie widać. Widać, że mocno już zjechany i zaraz mu się ogniwko przetrze na wylot, ale na razie daje radę: Może z czasem powędruje na replikę AF0210 lub jakiś 6B, ale na razie znajomy robiące te repliki siedzi w Australii i nie chce mi się dopłacać VAT-u do paska. Wróci do Europy, to zamówię. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7250 #132 Napisano 22 Lipca 2024 Zegarek fajny. Nosiłbym, ale na jakimś nato 2 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3530 #133 Napisano 23 Lipca 2024 8 godzin temu, Sol napisał(-a): Zegarek fajny. Nosiłbym, ale na jakimś nato Eeee, nieeee, zwykłe nato to nie, musi być stylowe, zgodne z epoką i wiekiem. Docelowo pójdzie coś takiego: ewentualnie bardziej harcorowo: Jeszcze do końca nie wiem i pewnie zamówię oba, a co finalnie wyląduje na zegarku, to się na żywo wybierze. 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7250 #134 Napisano 23 Lipca 2024 Teraz już zazdroszczę. Taki zestaw wygląda rewelacyjnie. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wahnik 4066 #135 Napisano 23 Lipca 2024 . 12 pozdrawiam, Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1916 #136 Napisano 23 Lipca 2024 W dniu 22.07.2024 o 20:51, renqien napisał(-a): Ani jedno, ani drugie Klasyczny, ręcznie nakręcany 60466E z funkcją hackowania, tak jak wyszedł z fabryki. Nic nie grzebane, poza bieżącym serwisowaniem. No i na razie eksperymentuję z bonklipem, bo na lato to genialne rozwiązanie. Niestety, bardzo drogie, ale jakiś jeden mi się uchował w znośnym stanie, więc poszedł do zegarka. Minimalnie za wąski, ale praktycznie, na żywo nie widać. Widać, że mocno już zjechany i zaraz mu się ogniwko przetrze na wylot, ale na razie daje radę: Może z czasem powędruje na replikę AF0210 lub jakiś 6B, ale na razie znajomy robiące te repliki siedzi w Australii i nie chce mi się dopłacać VAT-u do paska. Wróci do Europy, to zamówię. A jaki on ma rozstaw uszu? Bo jeśli 20 mm, to: https://www.serica-watches.com/en/product/bonklip-bracelet/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3530 #137 Napisano 24 Lipca 2024 5 godzin temu, Sierżant Julian napisał(-a): A jaki on ma rozstaw uszu? Bo jeśli 20 mm, to: https://www.serica-watches.com/en/product/bonklip-bracelet/ Klasyczny natowski, czyli 17,5mm. W tych starych zegarkach niestety jest ten problem, że trudno dziś dobrać jakiś ciekawy pasek/bransoletę bo większość albo 16mm albo niepełne 18, a ciekawe projekty mają zwykle sporo więcej. Na razie przez jakiś czas będzie bonklip, potem pewnie przejściowo jakieś NATO, a docelowo NATO 6B lub AF0210, jak Rob wróci do Europy. Zegarki nauczyły mnie cierpliwości i rok czekania to dla mnie chwilka. Długo czekałem na ładny egzemplarz W10 to poczekam i na pasek do niego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobo82 3282 #138 Napisano 24 Lipca 2024 (edytowane) Mój jedyny FW DH Edytowane 24 Lipca 2024 przez lobo82 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3530 #139 Napisano 24 Lipca 2024 Kolejny prawdziwy FW: Więcej tutaj: 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 21125 #140 Napisano 24 Lipca 2024 Nowy nabytek 14 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1916 #141 Napisano 24 Lipca 2024 3 godziny temu, renqien napisał(-a): Kolejny prawdziwy FW: Więcej tutaj: Oczywiście, wodoszczelny Roamer z czasów bush wars. Selous Scouts... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 21125 #142 Napisano 25 Lipca 2024 Spamu cd... 🥰 11 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TimeWaitsForNoOne 1310 #143 Napisano 27 Lipca 2024 W dniu 22.07.2024 o 19:55, renqien napisał(-a): Hahaha, mam i ja! Rok młodszy, 1969. Oj, będzie noszone! Zawsze ten model baaardzo mi się podobał i wreszcie ustrzeliłem w stanie, jaki chciałem. Gratulacje! Ciekawe, czy są jeszcze jakieś na Forum, poza Twoim i moim. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 48576 #144 Napisano 3 Sierpnia 2024 12 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43160 #145 Napisano 5 Sierpnia 2024 W dniu 23.07.2024 o 09:53, renqien napisał(-a): Eeee, nieeee, zwykłe nato to nie, musi być stylowe, zgodne z epoką i wiekiem. Docelowo pójdzie coś takiego: ewentualnie bardziej harcorowo: Jeszcze do końca nie wiem i pewnie zamówię oba, a co finalnie wyląduje na zegarku, to się na żywo wybierze. Napisz do Sylwka. Coś fajnego, na wymiar, powinien zrobić 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77837 #146 Napisano 5 Sierpnia 2024 7 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17573 #147 Napisano 6 Sierpnia 2024 Khaki (Field) King 10 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 138785 #148 Napisano 6 Sierpnia 2024 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3530 #149 Napisano 7 Sierpnia 2024 Wszyscy wrzucają takie czyściutkie, wycacane… Field musi być jak prawdziwy samochód terenowy, zmęczony ciężkim życiem, a nie jakaś bulwarówka: 🤣 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 21125 #150 Napisano 7 Sierpnia 2024 42 minuty temu, renqien napisał(-a): zmęczony ciężkim życiem 🤣 wygląda jak po 2 rozwodach i utracie pracy nie czas temu misiu na jakieś spa? 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach