Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Edmund Exley

Igrzyska Olimpijskie Paryż 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Super dzień dla Lubelszczyzny!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą pesymistyczne wpisy, że mało medali, że tylko brąz, że słabo nam idzie..

teraz Ochy i Achy....

Nadal nam słabo idzie, ale te dwa/trzy dni pozwoliły o tym zapomnieć ;)

Polskie dziewczyny są super !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś udało mi się obejrzeć sporo popołudniowych zmagań, a przed południem dosłownie na moment zobaczyłem płaczącą Chari Hawkins, którą niejeden fan chciałby pocieszyć - zwłaszcza, jeśli lubi typ Patsy Kensit ;)

CDN media

W lekkoatletycznych konkurencjach niesamowite widowiska, a teraz ciężka przeprawa Team USA na koszykarskim parkiecie!

Edytowane przez Edmund Exley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, trudno o lepsze motto dla kadry olimpijskiej - czy też, szerzej, dla wszystkich biorących udział w rywalizacjach na punkty/miejsca/nagrody, etc. w sporcie nie do końca amatorskim.  ;)

454207029_1038027141658100_2411733621328253862_n.thumb.jpg.770acf73c953eec03379c0273660a22a.jpg

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Cóż, trudno o lepsze motto dla kadry olimpijskiej - czy też, szerzej, dla wszystkich biorących udział w rywalizacjach na punkty/miejsca/nagrody, etc. w sporcie nie do końca amatorskim.  ;)

454207029_1038027141658100_2411733621328253862_n.thumb.jpg.770acf73c953eec03379c0273660a22a.jpg

Lepiej tego ująć nie mógł 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam szczerze, że bardzo mnie dziwi zachwyt i euforia w jaką wpadli ludzie i media po tej wypowiedzi naszego siatkarza. Przecież takie stwierdzenie słyszy się w Polsce od orlika po profesjonalne hale przynajmniej kilka razy dziennie. Cóż oryginalnego w tym zawołaniu? Przecież to jedna z najpopularniejszych fraz jakie się wykrzykuje do zagrzania do walki. Przyznam że już wójcikowe (bodajże z IO w Barcelonie) „kiełbasy do góry i golimy frajerów” jakkolwiek idiotyczne, przynajmniej było oryginalne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przyznam szczerze, że bardzo mnie dziwi zachwyt i euforia w jaką wpadli ludzie i media po tej wypowiedzi naszego siatkarza. Przecież takie stwierdzenie słyszy się w Polsce od orlika po profesjonalne hale przynajmniej kilka razy dziennie. Cóż oryginalnego w tym zawołaniu? Przecież to jedna z najpopularniejszych fraz jakie się wykrzykuje do zagrzania do walki. Przyznam że już wójcikowe (bodajże z IO w Barcelonie) „kiełbasy do góry i golimy frajerów” jakkolwiek idiotyczne, przynajmniej było oryginalne. 

No właśnie….nie bardzo.
Dla kontrastu polecam obejrzeć mowę motywacyjną naszego kapitana innej drużyny (od 15:30)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, lukebor napisał(-a):

No właśnie….nie bardzo.
Dla kontrastu polecam obejrzeć mowę motywacyjną naszego kapitana innej drużyny (od 15:30) emoji12.png

Widzisz, bo ci dbają o wizerunek, a tamci zadbali o wynik. Taka jest róznica pomiędzy chłopcami, a mężczyznami, którzy w d*pie mają konwenanse. Ponadto wypowiedź siatkarza zdaje się padła w trakcie meczu gdzie napompowani byli adrenaliną i wisiało im to kalafiorem co kamery wyłapią, w przeciwieństwie do oficjalnego nagrania naszych czyli; "nic się nie stało". Piłkarze wiadomo business is business, więc ma być poprawnie.

BTW. Mnie ogromnie również cieszy srebro Kennetha Bednarka, było blisko złota.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widzisz, bo ci dbają o wizerunek, a tamci zadbali o wynik. Taka jest róznica pomiędzy chłopcami, a mężczyznami, którzy w d*pie mają konwenanse. Ponadto wypowiedź siatkarza zdaje się padła w trakcie meczu gdzie napompowani byli adrenaliną i wisiało im to kalafiorem co kamery wyłapią, w przeciwieństwie do oficjalnego nagrania naszych czyli; "nic się nie stało". Piłkarze wiadomo business is business, więc ma być poprawnie.

BTW. Mnie ogromnie również cieszy srebro Kennetha Bednarka, było blisko złota.

Biorę pod uwagę okoliczności i to, że nie wiemy pewnie wszystkiego. Może Lewy też siarczyście zaklął bez kamer, kto wie.

A może znowu Fornal powiedziałby to samo, gdyby kamery i mikrofonu tam nie było.

Chodzi mi o ekspresję i wpływ doboru wypowiedzi (i chwili) do zmotywowania do działania.
W tym konkretnym przypadku oceniam też rezultat (jeśli zakładamy że wszystkim nam zależy na chwilach radości, a zawodnikom na spełnianiu marzeń).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, lukebor napisał(-a):

No właśnie….nie bardzo.
Dla kontrastu polecam obejrzeć mowę motywacyjną naszego kapitana innej drużyny (od 15:30) emoji12.png

Obejrzałem  - ale nie rozumiem co chciałeś pokazać (chodzi o ten fragment gdzie mówio Lewandowski?). Przypomnę, że okrzyk siatkarza miał miejsce podczas meczu, w momencie bardzo emocjonującym, a ty podałeś przykład odprawy przed meczem - to jednak co innego. Mnie chodzi o to, że taki okrzyk sam słyszałem setki razy ba boisku, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy robić z tego jakiejś super frazy. Po prostu zdanie wykrzyczane w emocjach podczas niezwykle ważnego meczu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, lukebor napisał(-a):

Biorę pod uwagę okoliczności i to, że nie wiemy pewnie wszystkiego. Może Lewy też siarczyście zaklął bez kamer, kto wie.

A może znowu Fornal powiedziałby to samo, gdyby kamery i mikrofonu tam nie było.

Chodzi mi o ekspresję i wpływ doboru wypowiedzi (i chwili) do zmotywowania do działania.
W tym konkretnym przypadku oceniam też rezultat (jeśli zakładamy że wszystkim nam zależy na chwilach radości, a zawodnikom na spełnianiu marzeń).

Nie wiem nie będę tego analizował.

Ostatnio Szczęsny w wywiadzie udzielił wypowiedzi, że Polska nigdy nie będzie istniała piłkarsko na arenie europejskiej. Dla mnie to wystarczający argument do tego, czego nie robię od Korei i Japonii 2002. Przestałem ich po prostu oglądać. Szkoda nerwów, nadziei jak oni mają takie podejście.

Abstrahując od powyższego, siatkarze grają do końca i potrafią się zmotywować, zebrać i wygrać. A tamci potrafią świetnie pozować, grać w reklamach i mówić poprawnie. Nic ponadto.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Szczęsny w wywiadzie udzielił wypowiedzi, że Polska nigdy nie będzie istniała piłkarsko na arenie europejskiej

już kiedyś się o polskiej piłce wypowiedziałem.

Wobec takiej wypowiedzi można dać tylko kontrę..

Jeśli wiesz, że coś jest niewykonalne, że nie da się "tego" zrobić, to weź do tej roboty kogoś kto o tym nie wie a on tę robotę zrobi...

Cała kadra do wymiany na świeżą krew, nie zakażoną bezsensownym trwaniem w reklamowym istnieniu kadry..

Jutro ważna bokserska walka/

To będzie taki "nowoczesny Grunwald" nasza pięściarka kontra dopuszczony/a do walki syndrom nowych czasów.

Kurcze, jak ja bym chciał, żeby Julka mu te jaja urwała, co by mógł już faktycznie mówić "walczyłam, byłam, przegrałam" ..

Edytowane przez zadra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Obejrzałem  - ale nie rozumiem co chciałeś pokazać (chodzi o ten fragment gdzie mówio Lewandowski?). Przypomnę, że okrzyk siatkarza miał miejsce podczas meczu, w momencie bardzo emocjonującym, a ty podałeś przykład odprawy przed meczem - to jednak co innego. Mnie chodzi o to, że taki okrzyk sam słyszałem setki razy ba boisku, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy robić z tego jakiejś super frazy. Po prostu zdanie wykrzyczane w emocjach podczas niezwykle ważnego meczu. 

Wyjaśniłem w poście wyżej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, zadra napisał(-a):

już kiedyś się o polskiej piłce wypowiedziałem.

Wobec takiej wypowiedzi można dać tylko kontrę..

Jeśli wiesz, że coś jest niewykonalne, że nie da się "tego" zrobić, to weź do tej roboty kogoś kto o tym nie wie a on tę robotę zrobi...

Cała kadra do wymiany na świeżą krew, nie zakażoną bezsensownym trwaniem w reklamowym istnieniu kadry..

Jutro ważna bokserska walka/

To będzie taki "nowoczesny Grunwald" nasza pięściarka kontra dopuszczony/a do walki syndrom nowych czasów.

Kurcze, jak ja bym chciał, żeby Julka mu te jaja urwała, co by mógł już faktycznie mówić "walczyłam, byłam, przegrałam" ..

To są słowa Einsteina podobno.

PZPR, o przepraszam PZPN się powinno już dawno temu zaorać. Stworzyć coś na wzór studiów wyłapać talenty i je szkolić przez pierwsze 3 lata, w drugim roku dla doświadczenia wypuścić na ME lub MŚ.. Zajęcia powinny być prowadzone przez trenerów i byłych piłkarzy. Młodzi, którzy chcieliby się wykazać, bo wiadomo, że nikt w dzisiejszych czasach nie żyje tylko dla idei mieliby taką możliwość, aby trafić do dobrych klubów. Sądzę, że tego typu działanie pochłonęłoby mniej środków w porównaniu do tego ile aktualnie przeżera związek...

Więc pełna zgoda co do wymiecenia wszystkich i zaczęcia wszystkiego od nowa. Można, Grecja mogła i to bez "akademii".

Kompletnie nie rozumiem tego podejścia robić coś, by żyć i przeżyć. Bez zaistnienia. No ok jako jednostki ktoś ich będzie pamiętał, ale krótko. Bo to nie są talenty na miarę C. Ronaldo, który jak coś spieprzy to płacze, bo czuje, że zawiódł nie tylko siebie, a nasi... A ch*j z tym; najważniejsze, że szeleści w kieszeni. Od razu się podniecam na myśl o takim podejściu.

To tak jakbyśmy w robocie źle wykonywali zadania, a szef przychodzi klepie po plecach i śpiewa nic się nie stało... W domu to samo, brak premii, a żona w na wejściu nic się nie stało... Prowadzisz działalność bez skutków i nucisz sobie nic się nie stało...

Polacy zamiast wuwuzeli powinni brać kosze pełne zgniłych warzyw i w nich miotać na każdym meczu kadry narodowej.

Co do tych IO i dopuszczenia mężczyzn do walki z kobietami. Trenują dziewczyny latami wylewając krew i pot. Ale feminizacja, poprawność polityczna i skrajne upośledzenie skutecznie wypychają kobiety z obszaru rywalizacji sportowej. Kuwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Autor1984 napisał(-a):

To są słowa Einsteina podobno.

PZPR, o przepraszam PZPN się powinno już dawno temu zaorać. Stworzyć coś na wzór studiów wyłapać talenty i je szkolić przez pierwsze 3 lata, w drugim roku dla doświadczenia wypuścić na ME lub MŚ.. Zajęcia powinny być prowadzone przez trenerów i byłych piłkarzy. Młodzi, którzy chcieliby się wykazać, bo wiadomo, że nikt w dzisiejszych czasach nie żyje tylko dla idei mieliby taką możliwość, aby trafić do dobrych klubów. Sądzę, że tego typu działanie pochłonęłoby mniej środków w porównaniu do tego ile aktualnie przeżera związek...

Więc pełna zgoda co do wymiecenia wszystkich i zaczęcia wszystkiego od nowa. Można, Grecja mogła i to bez "akademii".

Kompletnie nie rozumiem tego podejścia robić coś, by żyć i przeżyć. Bez zaistnienia. No ok jako jednostki ktoś ich będzie pamiętał, ale krótko. Bo to nie są talenty na miarę C. Ronaldo, który jak coś spieprzy to płacze, bo czuje, że zawiódł nie tylko siebie, a nasi... A ch*j z tym; najważniejsze, że szeleści w kieszeni. Od razu się podniecam na myśl o takim podejściu.

To tak jakbyśmy w robocie źle wykonywali zadania, a szef przychodzi klepie po plecach i śpiewa nic się nie stało... W domu to samo, brak premii, a żona w na wejściu nic się nie stało... Prowadzisz działalność bez skutków i nucisz sobie nic się nie stało...

Polacy zamiast wuwuzeli powinni brać kosze pełne zgniłych warzyw i w nich miotać na każdym meczu kadry narodowej.

Właśnie zakwestionowałeś sens istnienia związków sportowych typu PZPN, PZN i inne 😂. Kiedyś, podczas długiego lotu, miałem miejsce obok nigeryjskich działaczy olimpijskich. I owi działacze, jak już sobie popili, bardzo dużo mi opowiadali o tym jaka to praca. I przyznam szczerze, że to praca-marzenie. Od tamtego czasu uważam że nie ma lepszej roboty niż właśnie PZPNy, FIFa, UEFA czy MKOL. Nie wiem tylko czy byłbym w stanie żyć w zgodzie z moim sumieniem gdybym musiał w jednej z tych mafii pracować😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na piłce to ja już dawno krzyżyk postawiłem (no dobra, został mi niezdrowy sentyment do jednego z klubów 🫡)…
Ale zastanawiam się, co się dzieje z Lekką? Czy ten potencjał wygenerowany w Tokio i chwilę wcześniej związkowcy już zdążyli zaprzepaścić? Czy po prostu musimy jeszcze poczekać na efekty z nowego naboru?
PS. Pia dzisiaj po porażce szlochała jak niemowlę. Kułyczyn też. To samo Iga po półfinale. I takie postawy to ja pochwalam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zauważyłeś, nie ma w tym absolutnie nic orginalnego - tak samo jak nic orginalnego nie ma w "15 sekund to dużo czasu" albo "panie Turek kończ pan".
Ale dołóż do tego kontekst, okoliczności, emocje i masz coś wyjątkowego.

Jako widz miałem przyjemność być przy "narodzinach" wszystkich powyższych i każde z tych banalnych zdań zawsze już będzie mi "się kojarzyć", bo niesie coś więcej niż słowa.

A słowa Wójcika, acz orginalne nie niosą żadnych emocji - ot, zabawne hasło z odprawy, nic ponadto.

PS: srebro z '92 też oglądałem;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam z kolei wrażenie, że są wśród nas osoby, które już w przedszkolu popierdzielały na przerwach po korytarzach z "The Ping Pong of Hong Kong" pod pachą i pouczały wszystkich wokół.  ;)

1 godzinę temu, rafi napisał(-a):

PS. Pia dzisiaj po porażce szlochała jak niemowlę. Kułyczyn też. To samo Iga po półfinale. I takie postawy to ja pochwalam emoji123.pngemoji122.png

Pia ok, Iga, ok, ale nie jestem do końca pewien, czy Arkadiusz Kułynycz też powinien, bo przecież, jak mówi klasyk...  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy finał piłki nożnej był tak emocjonujący jak te z lat 90. (Barcelona i Atlanta). No a jak będzie jutro od 13:00?...

Edytowane przez Edmund Exley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Edmund Exley napisał(-a):

Dzisiejszy finał piłki nożnej był tak emocjonujący jak te z lat 90. (Barcelona i Atlanta). No a jak będzie jutro od 13:00?...

Jutro będzie nerwowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu jakiś medal z brązu się przykleił..

Szybka polska dziewczyna... wybiegała..

Ktoś to liczy?

Ile tych medali już jest?

- jutro kolejny dojdzie :)

Edytowane przez zadra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, zadra napisał(-a):

Znowu jakiś medal z brązu się przykleił..

Szybka polska dziewczyna... wybiegała..

Ktoś to liczy?

Ile tych medali już jest?

- jutro kolejny dojdzie :)

Na razie 1 złoty, 1 srebrny i 5 brązowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi