Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krzysztof Skórka

Klubowy wyjazd na Geneva Watch Days

Rekomendowane odpowiedzi

Koleżanki i Koledzy, padła propozycja, żebyśmy w ramach Klubu wybrali się na Geneva Watch Days. Ponieważ jeden z Członków Stowarzyszenia - @SzefSzefow - jest zawodowo blisko branży, a dodatkowo został niedawno Head of Product Strategy and Brand Development w Lederer Timepieces (przy okazji - serdeczne gratulacje!), to ma możliwość wprowadzenia nas za kulisy i umówienia spotkań z najlepszymi manufakturami. Wisienką na torcie będzie (już wstępnie umówione na sobotę 31.08) spotkanie z właśnie Bernhardem Ledererem.

Oczywiście koszt dojazdu i pobytu każdy uczestnik musi wziąć na siebie.

Pytanie kto byłby chętny na taki Klubowy wyjazd?

Warunkiem udziału jest dołączenie do Stowarzyszenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Koleżanki i Koledzy, padła propozycja, żebyśmy w ramach Klubu wybrali się na Geneva Watch Days. Ponieważ jeden z Członków Stowarzyszenia - @SzefSzefow - jest zawodowo blisko branży, a dodatkowo został niedawno Head of Product Strategy and Brand Development w Lederer Timepieces (przy okazji - serdeczne gratulacje!), to ma możliwość wprowadzenia nas za kulisy i umówienia spotkań z najlepszymi manufakturami. Wisienką na torcie będzie (już wstępnie umówione na sobotę 31.08) spotkanie z właśnie Bernhardem Ledererem.

Ożeż kurła; od 30 do 31.08 mam dużą imprezę urodzinową Żony, a później wyjazd 😕

Paweł gratuluję!

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nieee ja też wtedy jestem zablokowany (urlop) a byłbym chętny. Mam nadzieję że będą kolejne okazje.

@SzefSzefow Gratulacje!

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Dziekuje 😊

Tak, otrzymalem propozycje objecia ww. stanowiska i ja przyjalem.

W zwiazku z tym, ze jako marka Lederer bedziemy uczestniczyc w Geneva Watch Days, mam okazje zorganizowac przywatne spotkanie z samym Bernhardem Ledererem, ale tez moze z kilkoma innymi markami / Tworcami.

Mysle, ze to okazja, ktora moze sie nie powtorzyc 😉

Dodam, ze przy okazji, bedzie mozna zobaczyc nasza nowikne… 

Triple-Certified Observatory Chronometer w storzeniu ktorego mialem swoj wklad 😉

AABB4EFC-5DB6-4A76-9FCA-BE2A4E5A9D7F.thumb.jpeg.45b35ed3d483b8e926ea5aaebda2eedd.jpeg

Od dzisiaj jesteś PanSzefSzefów :)

Kurde, tak żałuję, że nie będę uczestnikiem takiego spotkania 😕 

BTW spory dosyć, ale tarcza mnie kupiła. Masz jakieś fotki "tyłka"?

On jest limitowany do 20szt.?

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Dodam, ze przy okazji, bedzie mozna zobaczyc nasza nowikne… 

Triple-Certified Observatory Chronometer w storzeniu ktorego mialem swoj wklad 😉

Zegarek wyszedł doskonale. Gratuluję.
Mam nadzieję że zdobędzie nagrodę GPHG, sam projekt tak mi się spodobał że go sobie narysowałem, aby od czasu do czasu na niego popatrzeć.

IMG_3824.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Kurde, tak żałuję, że nie będę uczestnikiem takiego spotkania 😕 

BTW spory dosyć, ale tarcza mnie kupiła. Masz jakieś fotki "tyłka"?

On jest limitowany do 20szt.?

Jest oparty na naszym 44mm modelu, ktory moze sie wydawac duzy, niemniej ma krotkie uszy, wiec wielkosci sie nie czuje w ogole.

Zegarek jest oparty na naszym mechanizmie CIC, ktory bedzie delikatnie zmieniony wizualnie :) 

29AA4F57-C862-4483-BCDF-2A605831EC0D.thumb.jpeg.7d1ffd41cb45f44eafdb90fa41bdc237.jpeg

Zegarki beda posiadac certyfikaty z trzech obserwatoriow: Glashütte, Besançon i Genewy i w gratisie cosc 😉

na subtarczy znajda sie koordynaty geograficzne kazdego z ww obserwatoriow

limitka 8 sztuk

14 godzin temu, eustechy napisał(-a):

Zegarek wyszedł doskonale. Gratuluję.
Mam nadzieję że zdobędzie nagrodę GPHG, sam projekt tak mi się spodobał że go sobie narysowałem, aby od czasu do czasu na niego popatrzeć.

IMG_3824.jpeg

Dziekuje. Szansa na GPHG jakas jest.

widze, ze go narysowales na podstawie zdjecia opublikowanego na stronie Grand Prix 😉

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Jest oparty na naszym 44mm modelu, ktory moze sie wydawac duzy, niemniej ma krotkie uszy, wiec wielkosci sie nie czuje w ogole.

Zegarek jest oparty na naszym mechanizmie CIC, ktory bedzie delikatnie zmieniony wizualnie :) 

29AA4F57-C862-4483-BCDF-2A605831EC0D.thumb.jpeg.7d1ffd41cb45f44eafdb90fa41bdc237.jpeg

Zegarki beda posiadac certyfikaty z trzech obserwatoriow: Glashütte, Besançon i Genewy i w gratisie cosc 😉

na subtarczy znajda sie koordynaty geograficzne kazdego z ww obserwatoriow

limitka 8 sztuk

widze, ze go narysowales na podstawie zdjecia opublikowanego na stronie Grand Prix 😉

Cudo, może się narażę na krytykę, ale patrząc na to zdjęcie, mechanizmy w PP wyglądają przy nim tak sobie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Technicznie wygląda ok., ale PP ma co coś - finezję genialnego dyrygenta. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

W czym się objawia ta "finezja genialnego dyrygenta"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Mariusz nigdy nie miałem ani Lederera, ani Patka w ręku. Oceniam na podstawie zdjęć, a przejrzałem ich dziesiątki tysięcy; stąd m.in. lepiej mi idzie w "Zgadnij jaki to..."

Dla mnie PP to coś innego, aniżeli tylko zegarki, to spuścizna i wspaniała historia człowieka niezłomnego, powstańca, członka Wielkiej Emigracji oraz pioniera w dziedzinie zegarmistrzostwa. Bardzo chciałbym mieć przynajmniej jeden model. I to głównie z ww. powodu.

Dziś PP należy do rodziny Stern, która dba o to, aby Patek Philippe był na szczycie piramidy. Jednakże, patrząc na "case back" każdego PP i Lederera głos serca podąża w kierunku tego drugiego.

Nie jestem w stanie ocenić tarczy, bo tutaj należałoby się przyjrzeć z bliska i ocenić dokładność i jakość poszczególnych elementów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.08.2024 o 08:50, Autor1984 napisał(-a):

Kurde, tak żałuję, że nie będę uczestnikiem takiego spotkania

Popieram i sam też bardzo żałuję. Moze na W&W albo na kolejną edycje Geneva Watch days uda się zrobić jakiś klubowy wyjazd :)

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, eustechy napisał(-a):

W czym się objawia ta "finezja genialnego dyrygenta"?

Skoro nie zauważyłeś, to żadne tłumaczenia nie pomogą. 

Nie jestem dobrym nauczycielem, wybacz mi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze, ze go narysowales na podstawie zdjecia opublikowanego na stronie Grand Prix

Gratulacje awansu
Co do wyjazdu, to nie dam rady, ale zegarek wygląda ładnie z przodu i przepięknie od strony mechanizmu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.08.2024 o 10:04, mario1971 napisał(-a):

Nie wiem czym jest ta wspomniana finezja, ale generalnie PP to nie konkurencja dla nas 😉

W dniu 17.08.2024 o 14:12, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Gratulacje awansu emoji6.png
Co do wyjazdu, to nie dam rady, ale zegarek wygląda ładnie z przodu i przepięknie od strony mechanizmu emoji7.png

Dziekuje 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Nie wiem czym jest ta wspomniana finezja, ale generalnie PP to nie konkurencja dla nas 😉

Tak, wiem o tym. Zupełnie inny target użytkowników. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.08.2024 o 11:39, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Ja chętnie przyjadę, ode mnie to blisko i można pociągiem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Witam,

przede wszystkim gratuluję nowego, ciekawego zajęcia członkowi naszej społeczności. Okazji do spotkań z ciekawymi zegarkami i ich konstruktorami jest więcej. Tydzień po "Geneva watch days" we Włoszech organizowane są duże targi, na które serdecznie zapraszam. Reprezentacja firmy "Lederer" także będzie obecna. Więcej informacji tutaj:

https://www.instagram.com/p/C-IddWmoHoD/?igsh=MWQ4cHUyd2F3OXRkNQ==

Korzystając z okazji proponuję zorganizować dużą wycieczkę do Szwajcarii w kwietniu podczas W&W. Genewa na tydzień zamienia się w jedną, wielką wystawę zegarków i zegarów. Przy okazji można dowiedzieć muzeum PP w Genewie, Międzynarodowe Muzum Czasu w La Chaux de Fonds, Le Locle, automatony J. Droz'a w Neuchatel itd. 

Pozdrawiam serdecznie,

MM

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.08.2024 o 11:39, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Szkoda, że to przeoczyłem… :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.09.2024 o 12:42, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Mam nadzieję że za rok pojedzie spora gruba Klubowiczów.

Ja pewnie przyjadę, bo od lat chciałem się wybrać na taki event. Ale zawsze czytałem tylko sprawozdania innych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i po GWD :)

Teraz bede odsypiac przez kilka tyg. Moja srednia snu z ostatniego tygodnia to jakies 4 godz/doba. Ale zdecydowanie warto bylo! Niespodziewalismy sie az takiego zainteresowania i tlumu ludzi (prasy, kolekcjonerow, punktow sprzedazy), ich reakcje byly bardzo pozytywne co mnie niewatpliwie cieszy.

Jesli bylby ktos zainteresowany jak GWD wyglada od "kuchni" to dajcie znac, albo pytajcie smialo, to cos w wolnej chwili szkrobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No i po GWD 
Teraz bede odsypiac przez kilka tyg. Moja srednia snu z ostatniego tygodnia to jakies 4 godz/doba. Ale zdecydowanie warto bylo! Niespodziewalismy sie az takiego zainteresowania i tlumu ludzi (prasy, kolekcjonerow, punktow sprzedazy), ich reakcje byly bardzo pozytywne co mnie niewatpliwie cieszy.

Jesli bylby ktos zainteresowany jak GWD wyglada od "kuchni" to dajcie znac, albo pytajcie smialo, to cos w wolnej chwili szkrobne.

Skrobnij skrobnij i najlepiej foty dorzuć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi