Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TomcioMiki

Biżuteria męska

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, jimmy6 napisał(-a):

Odpowiedź brzmi: Nie. Nie jestem i nie sądzę, abym był na poziomie tatuowania Marcina Różalskiego. Podobają mi się tatuaże na głowach, szyjach, ect., ale u innych. Każdemu według potrzeb.

Spytałem, bo zastanawiałem się czy to nie jest również forma pewnego uzależnienia. Jak wykonano pierwszy to i drugi...

Chodzę do salonu fryzjerskiego, gdzie pracują trzy dziewczyny. Dwie z nich, a bywam z max. przerwą 3tyg. ozdabiają się cyklicznie. I się zastanawiam co później.

23 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

Forumowicze taki jest tytuł wątku "Biżuteria męska" 🤗🤗🤗 

Masz tzw. tatuaż biżuteryjny np obrączki wytatuowane - co jest dosyć ciekawym pomysłem. Więc się łapie pod wątek. Kobiet chyba nie wykluczamy z dyskusji? Być może też wypowiedzą się co sądzą na temat męskiej biżuterii :)

Tautaż biżuteryjny.png

Fotka z neta.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Spytałem, bo zastanawiałem się czy to nie jest również forma pewnego uzależnienia. Jak wykonano pierwszy to i drugi...

Chodzę do salonu fryzjerskiego, gdzie pracują trzy dziewczyny. Dwie z nich, a bywam z max. przerwą 3tyg. ozdabiają się cyklicznie. I się zastanawiam co później.

Masz tzw. tatuaż biżuteryjny np obrączki wytatuowane - co jest dosyć ciekawym pomysłem. Więc się łapie pod wątek. Kobiet chyba nie wykluczamy z dyskusji? Być może też wypowiedzą się co sądzą na temat męskiej biżuterii :)

Tautaż biżuteryjny.png

Fotka z neta.

Nie wykluczamy nikogo 🤗🤗🤗

To jest tatuaż i ozdobny i maskujący bliznę po cesarce.

Screenshot_2024-09-20-14-03-09-80_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Fotka z neta.

Tatuowanie może być uzależniające. Skłamałbym gdybym napisał, że tak nie jest. Z autopsji napiszę, że po zrobieniu pierwszego tatuażu, zrobiłem drugi i kolejny. Mam świadomość tego, że miejsce jest ograniczone. Dlatego do tematu podchodzę bardzo racjonalnie i nie robię niczego pod wpływem chwili (wszystkie projekt muszą przejść próbę czasu). Znam siebie na tyle dobrze, że wiem, że w pewnym momencie powiem „dość”.

TomcioMiki, przepraszam. Już nic więcej nie napiszę o tatuowaniu w Twoim "wątku".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Szpindlakfan napisał(-a):

mnie ciekawi proces myślowy stojący za tatuażem, piercingiem itp. Co Wami kieruje, czujecie się po tych "zabiegach" lepsi, piękniejsi czy co?

Dla wielu to forma „terapii” - dzięki tatuażom mogą pozbyć się kompleksów (traum) 🤗

https://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/283203;jsessionid=1D1D65C6B7029E23B9D7E4B816C6719A#ad-image-0

IMG_5706.jpeg.4306a980a209723510c3b850b60b33f8.jpeg

IMG_5705.jpeg.b9e3b6167660dffdf935c2e8adf61b7e.jpeg

IMG_5702.jpeg.58bd47bbed877820e82283f9fc5c7e99.jpeg

IMG_5704.jpeg.4d85ace48b3edaffecbdc5d60fe2401b.jpeg

IMG_5703.jpeg.8d9b48501c654b6fc380d04ab0832ebd.jpeg

P.S.  warto czasami spojrzeć ciut dalej niż czubek własnego nosa 🤗

Bądź zwyczajnie „wyjąć głowę z własnego tyłka” 😉

@TomcioMiki, przepraszam😉

rozpisaliśmy się w Twoim temacie, zapominając że istnieje taki dotyczący tatuaży 🙏🏼

Edytowane przez Osmodeusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, jimmy6 napisał(-a):

Sygnet czaszka od Zahario, spinki znalezione na targu staroci 😉imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1

IMG_5789 2.jpeg

Ooo fajne fajne 👍👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, jimmy6 napisał(-a):

Sygnet czaszka od Zahario, spinki znalezione na targu staroci 😉

od Zahario mam :rolleyes:serduszko 

316527.jpg

Edytowane przez Osmodeusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu co niektórzy mają takie piękne klamry do pasków od zegarków, to nie jest biżuteria???   Zarzekają się że nie założą bransoletki, ale takie cuda już tak 🤗🤗🤗

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to moje hand made,grot włóczni i młot Thora 🤗🤗🤗

1000019200-01.jpeg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak koledzy piszą każdemu według potrzeb. Co do biżuterii od lat noszę łańcuszek z krzyżykiem. Kilkanaście lat srebrny ale od prawie dwóch lat złoty. Zdjąłem go w ubiegłym roku raz podczas operacji. Jakieś bransoletki kiedyś nosiłem ale teraz zegarek mi wystarczy i obrączka. 

A co do tatuażu też uważam że jest to ozdoba. Nie lubię takich małych tu kwiatek, obok serce i takie tam dużo młodych osób tak ma ale zawsze mi się marzył i też mam jeden chociaż nie wiem czy za jakiś czas nie zrobię czegoś i mimo wszystko też uważam to za ozdobę. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry tatuaż cenię, podobnie jak dobre malarstwo czy muzykę. Ale to nie znaczy, że wszystko chcę czy mogę mieć. Sztuka to zawsze kwestia gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy tak serio? Tomek założył temat, który dotyczy biżuterii. A postów w temacie, tyle co kot napłakał… jeżeli chcecie pogadać o tatuażach, to jest odpowiedni wątek. Ja lubię, mam i chętnie o tym porozmawiam, ale nie tu…

Żeby było w temacie. Ja z biżuterii noszę od wielu lat łańcuszek z krzyżykiem i czasem obrączkę😉 łańcuszek i krzyżyk to taki mój ,,talizman”, który dostałem od mojej zmarłej Mamy na 18 urodziny.  Nigdy ich nie nie ściągam. Zanim krzyżyk trafił do mnie, objechał większość miejsca uznanych przez chrześcijan za święte w Europie.  
Sam nie noszę innej biżuterii, ale jeżeli ktoś nosi kolczyki, bransoletki, sygnety, czy inną biżuterię, to dla nie spoko. Ważne żeby mu to pasiło i było spójne z jego osobowością. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek, spinki do mankietów na formalnie. Obrączka mnie parzy w palec 😁. Czasami bransoletka z paracordu, zwłaszcza na strzelnicę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wieże żeby nikt nic nie nosił, widać choćby bransoletki na fotkach przy zegarkach, boicie się pochwalić 🤔🤔🤔

Tak to wszystkie moje, ukochałem bursztyn, z wielu względów 🤗🤗🤗

IMG_20240921_062017.jpg

IMG_20240921_062433.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20240921_092511.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20240921_092511.thumb.JPG.3a030b6e651f4a3c4ca765ec72d4a70c.JPG
Ma to jakieś zastosowanie że napisałeś zwłaszcza na strzelnicę czy po prostu daje +10 do cela?

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, bober5264 napisał(-a):

Ma to jakieś zastosowanie że napisałeś zwłaszcza na strzelnicę czy po prostu daje +10 do cela? emoji16.png

W skrajnych przypadkach użyjesz paracordu jako opaski uciskowej.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrączka i zegarek, rzadko spinki do mankietów. Jak miałem 17 lat przebiłem uch, żeby rodziców wkurzyć - był sukces :-) Ale to była jednorazowa akcja, potem nic w uchu nie nosiłem i dziura zarosła. 

Tatuaże, bransoletki, tunele - niech każdy nosi, co lubi i co mu/jej pasuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrączka a właściwie sygnecik, nosimy z żoną zamiast obrączek sygneciki wykonane przez naszą starszą córkę (jest złotniczką)

Wyjściowo spinki w mankietach i IWC po ojcu

Na codzień noszę różne plasticzane g-szoki

Z żoną mamy małe tatuaże z imionami córek dość dyskretne na lewym ramieniu

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Ma to jakieś zastosowanie że napisałeś zwłaszcza na strzelnicę czy po prostu daje +10 do cela? emoji16.png

Linka z paracordu zawsze się może przydać. Ale generalnie tacticool 🤣

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.09.2024 o 21:35, Sierżant Julian napisał(-a):

Zegarek, obrączka i ewentualnie sygnet rodowy, gdy przysługuje.

Ja akurat uważam, że czasy mamy takie, że coraz mniej przejmujemy się tym co wypada, a czego nie wypada i to akurat dobrze. Współczesny świat ma wiele wad w porównaniu z dawnymi czasami, ale akurat to, że możemy "wyrażać siebie" na różne sposoby to dobra rzecz. Nawet jeśli niektórzy mocno przesadzają... 

Sygnet rodowy "jeśli przysługuje" to oczywiście super, ale jeśli nie przysługuje, to ja osobiście uważam, że co kto lubi. 

Sam czasem występuję z "pierścieniem Nerona", który kupiłem, bo... bardzo mi się podobał. 

Piękny kawałek srebra... 

IMG_20240926_192525_edit_816831247110776.thumb.jpg.bfd580b40220b02185cf4656038c8854.jpg

A jak mi brat mówi, że stylowa jak Elton John... Cóż, traktuję jak komplement :D

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi