Gość Ati #1826 Napisano 10 Lutego 2007 @LalusFajne zdjatka Enzo jest piękne Nie podobało mi się dopóki nie obejrzałem świetnego reportażu o tym autku (bodajże na Discovery) ... i tak sunelo ta droga... ahhh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #1827 Napisano 10 Lutego 2007 silniki sa albo widlaste, albo boxer, albo rzedowe. A gwiaździste i rotacyjne (typu Wankla) to pies? J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #1828 Napisano 10 Lutego 2007 To ja sobie kupie motorynkę i nie będzie problemu :wink:I popracuj nad cytowaniem :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #1829 Napisano 10 Lutego 2007 To ja sobie kupie motorynkę i nie będzie problemu :wink:I popracuj nad cytowaniem :wink: Raczej kupie sobie wreszcie te #@&$ okulary J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #1830 Napisano 11 Lutego 2007 - benzyna czy dizel (jeżdżę ok. 15 tys.rocznie więc koszty paliwa są mi całkowicie obojętne). akurat w przypadku BMW to pytanie wydaje się czysto retoryczne - zwłaszcza jeśli koszty nie grają roli Czy mógłbyś powiedzieć, jak mam to rozumieć. Ja nie złośliwie, ale jako kierowca od lat toyot - na prawdę znam się słabo.Pozdrawiam, Jarek może ja mam skrzywione spojrzenie, ale BMW to dla mnie przede wszystkim rzędowa benzynowa szóstka - czyli w tym przypadku właśnie 3.0 Ten typ silnika to w pewnym sensie wizytówka tej firmy (tak jak np boxer w subaru czy porsche). Poza tym każde bmw ma coś z auta sportowego i jakoś tu benzyna charakterem pasuje lepiej - nawet jeśli 230 KM (tyle chyba ma 3.0) mega sportowych wrażeń w limuzynie wielkości 5 nie zapewni. Inna sprawa, że diesle bawarskie również słyną z dymamiki (szczególnie 270-konna trzylitrówka z 535d). Ale jak juz wcześnij koledzy zwrócili uwagę - wrażliwość na paliwo i koszty serwisu to minus. Plus to oczywiście mniejsze spalanie, ale to jak pisałeś nie ma dla Ciebie znaczenia 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JG 0 #1831 Napisano 11 Lutego 2007 - benzyna czy dizel (jeżdżę ok. 15 tys.rocznie więc koszty paliwa są mi całkowicie obojętne). akurat w przypadku BMW to pytanie wydaje się czysto retoryczne - zwłaszcza jeśli koszty nie grają roli Czy mógłbyś powiedzieć, jak mam to rozumieć. Ja nie złośliwie, ale jako kierowca od lat toyot - na prawdę znam się słabo.Pozdrawiam, Jarek może ja mam skrzywione spojrzenie, ale BMW to dla mnie przede wszystkim rzędowa benzynowa szóstka - czyli w tym przypadku właśnie 3.0 Ten typ silnika to w pewnym sensie wizytówka tej firmy (tak jak np boxer w subaru czy porsche). Poza tym każde bmw ma coś z auta sportowego i jakoś tu benzyna charakterem pasuje lepiej - nawet jeśli 230 KM (tyle chyba ma 3.0) mega sportowych wrażeń w limuzynie wielkości 5 nie zapewni. Inna sprawa, że diesle bawarskie również słyną z dymamiki (szczególnie 270-konna trzylitrówka z 535d). Ale jak juz wcześnij koledzy zwrócili uwagę - wrażliwość na paliwo i koszty serwisu to minus. Plus to oczywiście mniejsze spalanie, ale to jak pisałeś nie ma dla Ciebie znaczenia No to mam chyba powoli jasność.3 litrowa benzynka - 230 kucyków.Balszaja spasajba za podpowiedzi.Nastene dwa tygodnie - oglądanko.pozdrawiam.Jarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #1832 Napisano 11 Lutego 2007 Jakby Ci sie trafila 540i gdzies pod reka - zerknij - bedziesz mial skale porownawcza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JG 0 #1833 Napisano 12 Lutego 2007 Jakby Ci sie trafila 540i gdzies pod reka - zerknij - bedziesz mial skale porownawcza He, he.Nie kuś!!!Poza tym, jakoś 540 i automat - to prawie jak Porshe automat,albo Alfa Romeo diesel.Jakoś bym się nie za bardzo teges w tym samochodzie.A ja bez automatu po prostu samochodu nie prowadzę. taki jestem twardy Pozdro,Jarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #1834 Napisano 13 Lutego 2007 Nie kusze - oszczedzam Ci pozniejszego zastanawiania sie "a moze lepiej bylo kupic 540i" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Stanisław Czerny #1835 Napisano 13 Lutego 2007 szeikowie rafinerie macie czy co :?: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #1836 Napisano 13 Lutego 2007 Chłopaki na biogaz jeżdżą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #1837 Napisano 13 Lutego 2007 Nie widze wielkiej roznicy* miedzy 12 litrami w miescie z silnika 1,8, a 16-17 litrami z silnka 4,4. A roznica przyjemnosci jest gigantyczna * Przy przebiegach, ktore bede robil tym autem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mathias1 #1838 Napisano 13 Lutego 2007 No dobra. Też się pochwalę. Mam od kilku miesięcy to auto, które chciałem. rocznik (z nr-u nadwozia): 1982 (pierwszy miesiąc produkcji modelu)rocznik (z papierów): 1984 znaki szczególne: klimatyzacja, el. lusterka (ster. + podgrzew.), el. szyby (przednie), podgrz. siedzonka, szyber i .... strefa zgniotu równa długości fiuta panda! serducho: hm... mówią, że jest to silnik pozbawiony wad i przyspieszenia - 2,4 diesel wolnossący. Po 350 tys. km wymieniono uszczelkę pod głowicą... design: prototyp wycięty z bryły lodu pilarką husquarna Się podoba? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #1839 Napisano 13 Lutego 2007 Sporo takim jeździłem, tylko w benzynie i automacie. Cudowne auto, lejesz i jedziesz. Czołg. Wielkie, wygodne, świetna tylna kanapa - nie trzeba się specjalnie gimnastykować :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #1840 Napisano 13 Lutego 2007 się co ma nie podobać? Piękna maszyna 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JG 0 #1841 Napisano 13 Lutego 2007 Maszynka piękna.Wygląd ponadczasowy.Jakość - super - przed amerykańska.Bezpieczeństwo - absolutne.Słowem - rewelacja.Jarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JG 0 #1842 Napisano 13 Lutego 2007 szeikowie rafinerie macie czy co :?: No to troche policzymy.Moja żona miała wcześniej Corollę Verso 1,8 automat. Spalała jej ok. 11-12 l./miastoŚrednio rocznie przejeżdza 9 tys. km.Zamieniliśmy to g...o na Jeepa Cherokee 3,7 (używany).Teraz jej to pali 15 l.Rocznie to ok. 1 tys. zł. wiecej, Niecała stówa miesięcznie. W moim przypadku bedzie to samo.Zamiana Avensis 2,0 automat na BMW 3,0 automat.Nasze koszty zwiekszą sie razem o niecałe 2 stówki miesiecznie.Ale za to jak będzie przyjemniej!!!!!!Pozdrawiam,Jarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #1843 Napisano 13 Lutego 2007 Nasze koszty zwiekszą sie razem o niecałe 2 stówki miesiecznie.Ale za to jak będzie przyjemniej!!!!!! Dokladnie tak! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_L 11 #1844 Napisano 13 Lutego 2007 Wszystkim chętnym polecam czterołapego Subaraka. W sobotę wieczorem wracałem moim Legacem 2.0 z gór w beznadziejnych warunkach - śnieg, droga biała, pod warstwą śniegu lód. Nie szalałem rzecz jasna, ale kilka rzeczy kłuło w oczy - ludziska ślizgali się, samochody pływały, rzadko kto odważył się w ogólne zmieniać pas, a Subarak ani razu nie utracił przyczepności i nie miał najmniejszego poślizgu czy utraty stabilności. Wyprzedzałem często i chętnie - oczywiście było to wyprzedzanie stateczne, mało dynamiczne, z powolnym przyspieszaniem, bez szarpania. Na drodze od Wrocławia do Poznania wyprzedził mnie tylko jakiś Opel Senator - było to we wsi, gdzie respektowałem ograniczenie, a on chyba zapomniał wyhamować - potem go i tak wyprzedziłem na trasie. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #1845 Napisano 13 Lutego 2007 Na drodze od Wrocławia do Poznania wyprzedził mnie tylko jakiś Opel Senator - było to we wsi, gdzie respektowałem ograniczenie, a on chyba zapomniał wyhamować - potem go i tak wyprzedziłem na trasie. On nie tyle zapomniał zahamować co próbował ale droga hamowania Sanatoriusza jest dość długa więc zwolnił gdzieś po 2 - 3 km :) Mathias Volva są świetne a ich design Imo ponadczasowy. 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość SzymonJ #1846 Napisano 13 Lutego 2007 Wszystkim chętnym polecam czterołapego Subaraka. Dlatego zbieram na Foresterka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1626 #1847 Napisano 13 Lutego 2007 moim następnym autem będzie Subarówka Imprezówka, a na razie jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :wink: 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość andree #1848 Napisano 13 Lutego 2007 Ja jestem miłosnikiem i wielbicielem wartburgów ;-))))))) mam ładnie utrzymanego 1.3 a w nim wbudowany w deske mechaniczny zegarek kienzle na kilku kamieniach ktory tyka jak bomba zegarowa i robi głosne klllllllaaak kiedy naciaga sie sprezyna.Mam nadzieje ze nikt nie skrytykuje mojego maleństwa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #1849 Napisano 13 Lutego 2007 Andree nie skrytykujemy tylko pod jednym warunkiem :arrow: ZDJĘCIA :!: 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość andree #1850 Napisano 13 Lutego 2007 Wszystko ładnioe ale jak wkleic zdjecie?Jakos mi nie wchodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach