Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

no tak, wszystko super ale ta dyskusja wyszła od i3 a to nie jest hybryda, nawet ta z generatorem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samochody elektryczne,a zwłaszcza Tesla to obecnie raczej przeszłość,. Elon Musk jest teraz w sytuacji małej rybki wrzuconej do akwarium z rekinami.,Dzień po wyborach akcje Tesli spadły ok 9%,.Podobny los może spotkać pozostałe firmy Muska: Solar City i SpaceX., 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"obecnie" i "przeszłość" razem, w sumie podobno nie ma teraźniejszości, jest tylko przeszłość i przyszłość. Z jednej strony jakiś czas temu ucichło biadolenie, że za 20 lat skończy się nam benzyna i wrócimy do epoki kamienia łupanego, z drugiej - tak czy inaczej silniki spalinowe będą ustępować miejsca innym technologiom. To, że Tesla poszła w dół o 9% to nie jest powód, dla  którego mielibyśmy mówić "technologia elektryczna odeszła w zapomnienie". Nawet gdyby zamknęli teslę to w jej miejsce pojawi się kolejne X firm które zajmą niszę i pociągną całą tą karawanę do przodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnaleźli nowe złoża ropy. Są podobno na 100 lat. Co do Mazdy, tl wycofała się oficjalnie w zeszłym tygodniu z wankla. Nie będą go już rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo to nowosc, bo niedawno czytalem ze ma wejsc na rynek nowa RX-8 z turbo wanklem :)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo to nowosc, bo niedawno czytalem ze ma wejsc na rynek nowa RX-8 z turbo wanklem :)

Też się zdziwiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Turbo wankla R6 w ukladzie v8 powiadacie ;)

:blink::D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się pogubiłem...

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też :D

Ale tera mam na kilka dni amerykańskiego suv'a w zastępstwie :)

8d098737537818eba68f95d1c18988c8.jpg

Te małe "fakapy " Forda powoli zaczynają mi działać na nerwy, coś wygląda że wrócę do Toyoty jak wypuszcza nowa Tundre chyba 2018/2019r.,z tego co czytałem to będe w stanie złożyć tam samochód taki jaki potrzebuje

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest expedition max 

znowu musze oddac trucka do servisu bo mi zamki w drzwiach zamarzaja i nie moge otworzyc samochodu 

Ford jak   zmienil karoserie na aluminiowa ma taki problem , czekam na nowe czesci ktore podobno  Ford przeprojektowal zeby rozwiac ten problem 

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest expedition max 

znowu musze oddac trucka do servisu bo mi zamki w drzwiach zamarzaja i nie moge otworzyc samochodu 

Ford jak   zmienil karoserie na aluminiowa ma taki problem , czekam na nowe czesci ktore podobno  Ford przeprojektowal zeby rozwiac ten problem 

To nie masz systemu bez kluczykowego?

Ale powiem Ci, że ja z kolei mam problem,żeby otworzyć drzwi jak są pokryte lodem. Zwyczajnie klamki przymarzają i nie da się ich odciągnąć i ten dźwięk, który sprawia, że masz wrażenie jakby Ci zaraz klamka miało zostać w ręce jak jest przymarznięta :)

Wersja Expedition Max jest bardzo fajna. Fajne u Was dają auta zastępcze :)

Ja dostałem Fiestę 1.2 8v, jak byłem na serwisie - nie ma lipy ;)

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście Irek - sporo razy pomykasz zastępczymi.......... Z drugiej strony - popróbujesz sobie innych aut ;)

Przy jakich temp. zamki nie puszczają? Chyba jakiś strasznych mrozów u Ciebie nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem taki temat, to i ja się udzielę.

Co prawda nie posiadam zdjęć moich samochodów w moich urządzeniach, ale załączę, gdyby komuś same symbole były obce. ;)

Do niedawna, jako wół roboczy na dojazdy do pracy 42km w jedną stronę i jeżdżenie po całej Polsce służył mi nieśmiertelny mechanicznie i eko (biodegradowalny) Mercedes-Benz W210 E200, zwany przeze mnie pieszczotliwie Helmutem :rolleyes: . 

Ooo, taki:

Mercedes_E_270_CDI_Elegance_(W210_Faceli

Obecnie zaś przemieszczam się po naszym kraju, a głównie woj. śląskim, taką "esią" Audi S6 C5 Avant, która w okresie letnich opon (255/35/R18) wygląda bardzo podobniej do tej na zdjęciu poniżej. W zimie jeżdżę na OEMowskich felgach do serii S i zimowych oponach (235/45/R17).

DSCN9646.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poradniki Eco drivingu namiętnie np. opiewaja jako ekonomiczne hamowanie silnikiem co jest tylko ćwierćprawdą.

Bo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście Irek - sporo razy pomykasz zastępczymi.......... Z drugiej strony - popróbujesz sobie innych aut ;)

Przy jakich temp. zamki nie puszczają? Chyba jakiś strasznych mrozów u Ciebie nie było.

-5C ,jaja  normalnie  :blink:

@Osiem 

w tych samochodach jest taki system bezkluczykowy ,ale zamarza caly mechanizm i nie ma jak otworzyc drzwi . Ten sam mechanizm jest w samochodach ze stalowa karoseria i tam nie ma zadnych problemow  :) .

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-5C ,jaja  normalnie  :blink:

@Osiem 

w tych samochodach jest taki system bezkluczykowy ,ale zamarza caly mechanizm i nie ma jak otworzyc drzwi . Ten sam mechanizm jest w samochodach ze stalowa karoseria i tam nie ma zadnych problemow  :) .

No to dziwne. U mnie na razie zauważyłem tylko przy mrozie wariowanie systemu. Czasami otwiera, czasami nie, albo otwiera i od razu zamyka. Myślę, że to jest spowodowane oblodzonymi czujnikami dotyku na klamkach. Dopiero jak w farażu odpuści,to jest ok. W ciągu dnia jak stoi na powietrzu, to tak się dzieje. Widać ciepłolubna bestia, jak ja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jaka w tych nowych fordach sie dzieja :) taka marka, a takie wtopy.

Osiem juz chyba mondziak nie jest Twoim ulubiencem widze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SUV XXL

c3f0940ee624e7ae7b0d990f561b98e5.jpg

Sent from my E6653 using Tapatalk

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi