mark191 0 #2201 Napisano 19 Listopada 2007 ja całkowicie się z tym zgadzam bo sam mam 2 szt A6i mimo, że dzieli je 5 lat różnicy czuję się w nich tak samo dobrze 0 mark191 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
soft 0 #2202 Napisano 19 Listopada 2007 3 letni rdzewiejący samochód to nie jest dobry pomysł. ale to nie problem tylko forda, wiele innych marek boryka sie z podobnymi problemami (np. renault, citroen, a nawet mercedes). to nie jest kwestia kulejacej kontroli jakosci, bledow w procesie produkcyjnym, wad materialow, ale swiadoma, celowa zmiana procesu produkcji nadwozia majaca na celu znaczne zmniejszenie kosztow produkcji. kiedys brzegi blach (np. krawedzie drzwi) byly zagniatane, uszczelniane mastyka i gruntowane/lakierowane. w tej chwili zagniatane krawedzie wypelnia sie silikonem i gruntuje/lakieruje bez nakladania uszczelnien z mastyki. efekt - pracujaca blacha rozszczelnia sie na zagniecionej krawedzi i na surowa blache dostaje sie woda z sola... do tego ciekawostki w typie lakierowania niewidocznych dla oka czesci nadwozia sama podkladowka, "natryskowy ocynk", podwozie zabezpieczone mastyka tylko w miejscach narazonych na zbieranie sie syfu (wielkie plaszczyzny golej blachy pokrytej podkladowka bez zadnych zabezpieczajacych mas plastycznych) itp. itd. taka jest niestety przyszlosc "taniej" motoryzacji "dla mas"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek 2 #2203 Napisano 20 Listopada 2007 3 letni rdzewiejący samochód to nie jest dobry pomysł. ale to nie problem tylko forda, wiele innych marek boryka sie z podobnymi problemami (np. renault, citroen, a nawet mercedes). to nie jest kwestia kulejacej kontroli jakosci, bledow w procesie produkcyjnym, wad materialow, ale swiadoma, celowa zmiana procesu produkcji nadwozia majaca na celu znaczne zmniejszenie kosztow produkcji. kiedys brzegi blach (np. krawedzie drzwi) byly zagniatane, uszczelniane mastyka i gruntowane/lakierowane. w tej chwili zagniatane krawedzie wypelnia sie silikonem i gruntuje/lakieruje bez nakladania uszczelnien z mastyki. efekt - pracujaca blacha rozszczelnia sie na zagniecionej krawedzi i na surowa blache dostaje sie woda z sola... do tego ciekawostki w typie lakierowania niewidocznych dla oka czesci nadwozia sama podkladowka, "natryskowy ocynk", podwozie zabezpieczone mastyka tylko w miejscach narazonych na zbieranie sie syfu (wielkie plaszczyzny golej blachy pokrytej podkladowka bez zadnych zabezpieczajacych mas plastycznych) itp. itd. taka jest niestety przyszlosc "taniej" motoryzacji "dla mas"... Jak to w kapitaliźmie "maksymalizacja zysku ,minimalizacja kosztów" ,a o resztę niech się martwi nabywca - niestety 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 383 #2204 Napisano 22 Listopada 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #2205 Napisano 26 Listopada 2007 ach... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neixet 11 #2206 Napisano 26 Listopada 2007 ach...ach... 0 Pozdrawiam, Daniel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
timex 4 #2207 Napisano 27 Listopada 2007 widok z okna :wink: : hmmmcos mnie tu meczy. mam problem ze zidentyfikowaniem tego autka z duzymi lampami i "lambo-doors". ten miedzy excursion a rangem. EDYCJA: Ok. Jak moglem nie zauwazyc - to przeciez SLR. O ja gupia pipa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rip 863 #2208 Napisano 27 Listopada 2007 Powyzsza fotka z tad:http://www.widelec.org/tlok_na_podje%BCdzi...zu,id,1569.html 0 wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #2209 Napisano 28 Listopada 2007 Lamborghini Reventon, zaprojektowany przez Centro Stile Lamborghini powstanie w mocno limitowanej serii 20 egzemplarzy. Każdy będzie kosztować przeszło milion euro, nie wliczając do tego podatków. Nieoficjalnie wiadomo już, że cała seria została zarezerwowana. Produkcja i dostawa rozpocznie się na początku 2008 roku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rip 863 #2210 Napisano 28 Listopada 2007 0 wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #2211 Napisano 28 Listopada 2007 apetyczny tyłeczek: ale i tak cls wymiatahttp://youtube.com/watch?v=zcLeinkf7mshttp://youtube.com/watch?v=JH4RbYi01_g zapiera dech 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lalus 0 #2212 Napisano 28 Listopada 2007 ale i tak cls wymiata zgadzam sie. ale z tym przesadzili A mi sie jeszcze taki podoba 8) 0 ...Dominic_________________Tempus Fugit jak jasna cholera!_________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #2213 Napisano 28 Listopada 2007 Dominik, a co powiesz na to: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzepa 3 #2214 Napisano 29 Listopada 2007 Widziałem to R8 w Poznaniu...niestety kierowca wyglądał jakby było mu w nim nie wygodnie... 0 // Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lalus 0 #2215 Napisano 29 Listopada 2007 Dominik, a co powiesz na to: Moja odpowiedz jest krotka: PS Przerost formy nad trescia. Rzeczy idealnych nie poprawia sie. 0 ...Dominic_________________Tempus Fugit jak jasna cholera!_________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #2216 Napisano 29 Listopada 2007 Kto tak krzywdzi te CLS'y? 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kojiro 127 #2217 Napisano 29 Listopada 2007 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia przez Kojiro 0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #2218 Napisano 29 Listopada 2007 Maserati Ghibli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomASH 2164 #2219 Napisano 29 Listopada 2007 ... Maseratti Ghibli , które było nawet w Zakupie Kontrolowanym na TVN Turbo. Mnie się nie podoba, ale de gustibus... :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #2220 Napisano 30 Listopada 2007 Jak już jesteśmy przy zagadkach samochodowych, to co powiedcie na taki w sumie niepozorny samochodzik: do tego z instalacją na gaz :shock: : I zagadka - gdzie to można kupić i ile takie coś kosztuje :roll: 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #2221 Napisano 30 Listopada 2007 Jak już jesteśmy przy zagadkach samochodowych, to co powiedcie na taki w sumie niepozorny samochodzik: do tego z instalacją na gaz :shock: : I zagadka - gdzie to można kupić i ile takie coś kosztuje :roll: W GB.Nazywa się Bristol Blenheim 3GI kosztuje majątek.Jakieś 150 tyś funtów Jako ciekawostka zgadnijcie gdzie ma koło zapasowe... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #2222 Napisano 30 Listopada 2007 ... Maseratti Ghibli , które było nawet w Zakupie Kontrolowanym na TVN Turbo. Mnie się nie podoba, ale de gustibus... :wink: Nawet byłem takim wieziony.Fajnie było 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MichaelD #2223 Napisano 30 Listopada 2007 Jako ciekawostka zgadnijcie gdzie ma koło zapasowe... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #2224 Napisano 30 Listopada 2007 Jako ciekawostka zgadnijcie gdzie ma koło zapasowe... Marnotrawstwo miejsca nie ??? A można by tam wstawić jeszcze toroidalny A obok kijów (kii ??) golfowych dojazdówka 8) 8) 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pagan 13 #2225 Napisano 30 Listopada 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach