vvv 2443 #28426 Napisano 20 Stycznia 2020 2.0 tdi czy tfsi? Pytam o ekran dotykowy bo jak ustawiłem fotel pod siebie to trochę mam daleko do niego, żeby ustawić trasę itp. Teraz mam wersję bez ekranu dotykowego i ustawiam wszystko kółkiem i gładzikiem obok lewarka skrzyni, a nie jestem wcale jakiś mega wysoki. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6166 #28427 Napisano 20 Stycznia 2020 (edytowane) TFSI Sięgam bez problemu lewarka jako takiego nie mam- to automat. czyli raczej Joysick w sumie to tak wyszło Gdy wybierałem to: BMW z 3-ka i Z2 nie chciało się ugiąc o dodatkowe 5% i nie dawało pakietu "conect" czy jak mu tam( a musimy mieć nawigę.. podobno)Volvo potraktowalo mnie jak idiotęGwiazda za mało oferowała w mojej kwocie.. padło na Władcę pierścieni. i tak zostało- duży rabat dostałem bezpośredni z WV/Audi AG a polski dealer to zaakceptowal Edytowane 20 Stycznia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #28428 Napisano 20 Stycznia 2020 My tak sobie gadu, gadu, a w sumie "bez zdjęcia się nie liczy" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6166 #28429 Napisano 20 Stycznia 2020 się zrobi ale na ręku mam tylko Tissota z 2003 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #28430 Napisano 20 Stycznia 2020 Miałem kiedyś świetnego Tissota z 2003, limitka z serii Heritage 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6166 #28431 Napisano 20 Stycznia 2020 (edytowane) Wolałbym kieszonkowego zamiast obecnego. czekam na odbiór starej Doxy i Delbany to zamienię tissotem Edytowane 20 Stycznia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11988 #28432 Napisano 20 Stycznia 2020 Wiem, że są tu znawcy i obeznani w temacie, wiec się podpytam. Jeżdżę w klimacie -4 do + 35 stC. Gdzie te -4 stC to rzadka przypadłość. Opłaca mi się kupować wielosezonówki, czy brać letnie lacze? Nie jeżdżę dużo, max 15k km. Potrzebowałbym rozmiar 235/40/19”. Podobno powinienem się skupić na Continentalach bądź Michelinach. Przy moim zamiłowaniu do wszystkiego co włoskie brałem pod uwagę Pirelli, ale mi odradzono. Jakieś sugestie? Będę wdzięczny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tango 2 #28433 Napisano 20 Stycznia 2020 Trochę za mało danych ale skoro bardzo rzadko jest na minusie a potrzebujesz 19",ja wybrałbym Michelin albo Pirelli. Gdyby niespodziewanie pojawił się śnieg, zawsze zostaje bus lub taxi:) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #28434 Napisano 20 Stycznia 2020 Wiem, że są tu znawcy i obeznani w temacie, wiec się podpytam. Jeżdżę w klimacie -4 do + 35 stC. Gdzie te -4 stC to rzadka przypadłość. Opłaca mi się kupować wielosezonówki, czy brać letnie lacze? Nie jeżdżę dużo, max 15k km. Potrzebowałbym rozmiar 235/40/19”. Podobno powinienem się skupić na Continentalach bądź Michelinach. Przy moim zamiłowaniu do wszystkiego co włoskie brałem pod uwagę Pirelli, ale mi odradzono. Jakieś sugestie? Będę wdzięczny Mam ten sam rozmiar w vw cc. Kupilem nowe conti sport 6. Świetna przyczepność, bardzo dobrze na mokrym ale bardzo głośne... a w Holandii dawno nie widziałem śniegu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prz1 33 #28435 Napisano 20 Stycznia 2020 Koledzy jakie jest Wasze zdanie jeśli chodzi o wszelkiej maści powłoki ochronne typu ceramika i pochodne? Hit czy kit ? Dziękuję za merytoryczne uwagi. Pozdrawiam.Ja mam na aucie i ceramikę, i folię. Przód w foliach, resztą powłoka. I z tych dwóch opcji następny raz wybrałbym tylko folię, nawet na 1/3 maski. Lepiej zabezpiecza przód, brud schodzi szybciej niż z ceramiki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11988 #28436 Napisano 21 Stycznia 2020 Trochę za mało danych ale skoro bardzo rzadko jest na minusie a potrzebujesz 19",ja wybrałbym Michelin albo Pirelli. Gdyby niespodziewanie pojawił się śnieg, zawsze zostaje bus lub taxi:) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaMam ten sam rozmiar w vw cc. Kupilem nowe conti sport 6. Świetna przyczepność, bardzo dobrze na mokrym ale bardzo głośne... a w Holandii dawno nie widziałem śniegu.Ze dwa lata temu, popadało trochę, ale dosłownie 2-3 dni i po wszystkim. Zawsze jeździłem na Continentalach, ale znajomi polecają mi Micheliny właśnie PilotSport 4S jako letnie. Całoroczne w upały pewnie szybko się ścierają, co? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2406 #28437 Napisano 21 Stycznia 2020 Miałem Pilot Sporty 4s, to już lekko sportowe opony, kleją dobrze, ale rozgrzane. W warunkach niskich temperatur i mokrej drogi nie będą się dobrze zachowywać.Ja bardzo polecam Pirelli P Zero, nawet zimne nieźle trzymają, są trwałe i w miarę ciche. Byłem zdziwiony jak dobrze kleiły w mocnym tylnionapędowym sportowym samochodzie na alpejskich przełęczach przy temperaturach 5-10 stopni. A w moim dwutonowym Audi A6 inny komplet spokojnie wytrzymał 40 tys. km i jeszcze sporo bieżnika zostało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #28438 Napisano 21 Stycznia 2020 Tez stoję przed wyborem opon na lato. Conti 6 będą już bardzo głośne na 255 przód i 285 tył. Szukam dobrych i cichszych. Myślałem również o Pirelli. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #28439 Napisano 21 Stycznia 2020 Ja już przeszedłem z opcji zimowe i letnie na opcje całoroczne + letnie.Przy takich zimach w PL jakie mamy to zimowe są mi zbędne, gdzie 70% poruszam się po W-wie.Całoroczne sa idealne na okres jesienno-zimowo-wiosenny.Wahanie temp. są zbyt duże. Rano może być przymrozek a w dzien 6-10*C. Letnia rano może zatańczyć, zimowa w dzień będzie pływać, całoroczna zachowuje się wtedy idealnie. Poza tym jak już przychodzi wiosna to nawet i na maj mogę zahaczyć jeżdżąc na całorocznej, bez spiny w marcu/kwietniu podczas fali wymian no i znowu przy sporych wahaniach temp. Od kwietnia/maja do "piździernika" na letnich i później znowu wjazd na całoroczne.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #28440 Napisano 21 Stycznia 2020 Patryk, ja jezdze na wielosezonowych, jeden komplet mi sie starl okolice 60kkm kolejny wytrzymal do okolo 130kkm, ale tyl mi sie wyzabkowal. Teraz z ograniczeniami do 100km/h na autostradzie w NIDERLANDACH to na czymkolwiek pojedziesz 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6166 #28441 Napisano 21 Stycznia 2020 (edytowane) My tak sobie gadu, gadu, a w sumie "bez zdjęcia się nie liczy" nie wiem dlaczego ale wkleiło sie do góry nogami Edytowane 21 Stycznia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CarlosPL 9 #28442 Napisano 21 Stycznia 2020 Ja już przeszedłem z opcji zimowe i letnie na opcje całoroczne + letnie.Przy takich zimach w PL jakie mamy to zimowe są mi zbędne, gdzie 70% poruszam się po W-wie.Całoroczne sa idealne na okres jesienno-zimowo-wiosenny.Wahanie temp. są zbyt duże. Rano może być przymrozek a w dzien 6-10*C. Letnia rano może zatańczyć, zimowa w dzień będzie pływać, całoroczna zachowuje się wtedy idealnie. Poza tym jak już przychodzi wiosna to nawet i na maj mogę zahaczyć jeżdżąc na całorocznej, bez spiny w marcu/kwietniu podczas fali wymian no i znowu przy sporych wahaniach temp. Od kwietnia/maja do "piździernika" na letnich i później znowu wjazd na całoroczne....Ciekawe podejście do tematu opon Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11988 #28443 Napisano 21 Stycznia 2020 Miałem Pilot Sporty 4s, to już lekko sportowe opony, kleją dobrze, ale rozgrzane. W warunkach niskich temperatur i mokrej drogi nie będą się dobrze zachowywać.Ja bardzo polecam Pirelli P Zero, nawet zimne nieźle trzymają, są trwałe i w miarę ciche. Byłem zdziwiony jak dobrze kleiły w mocnym tylnionapędowym sportowym samochodzie na alpejskich przełęczach przy temperaturach 5-10 stopni. A w moim dwutonowym Audi A6 inny komplet spokojnie wytrzymał 40 tys. km i jeszcze sporo bieżnika zostało.W masę „lepszych/szybszych” samochodach widziałem te P Zero, dziwiło mnie, że znajomi mi odradzali. Patryk, ja jezdze na wielosezonowych, jeden komplet mi sie starl okolice 60kkm kolejny wytrzymal do okolo 130kkm, ale tyl mi sie wyzabkowal. Teraz z ograniczeniami do 100km/h na autostradzie w NIDERLANDACH to na czymkolwiek pojedziesz to racja, może nawet będzie trzeba samochód zmienić na oszczędniejszy, jak szybciej niż 100km/h się nie pojedzie. A te ograniczenie to chyba od marca wchodzi z tego co mi wiadomo, ale mogę się mylić a wtedy będę się bał otwierać skrzynkę na listy Jakie opony miałeś? Tzn marka i model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CarlosPL 9 #28444 Napisano 21 Stycznia 2020 IMG_0460.JPGIMG_0461.JPGIMG_0463.JPGIMG_0460_1.jpgIMG_0461.JPGIMG_0460_1.jpg nie wiem dlaczego ale wkleiło sie do góry nogami Fajnie ale ten tablet na pół deski... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11988 #28445 Napisano 21 Stycznia 2020 Miałem Pilot Sporty 4s, to już lekko sportowe opony, kleją dobrze, ale rozgrzane. W warunkach niskich temperatur i mokrej drogi nie będą się dobrze zachowywać.Ja bardzo polecam Pirelli P Zero, nawet zimne nieźle trzymają, są trwałe i w miarę ciche. Byłem zdziwiony jak dobrze kleiły w mocnym tylnionapędowym sportowym samochodzie na alpejskich przełęczach przy temperaturach 5-10 stopni. A w moim dwutonowym Audi A6 inny komplet spokojnie wytrzymał 40 tys. km i jeszcze sporo bieżnika zostało.W masę „lepszych/szybszych” samochodach widziałem te P Zero, dziwiło mnie, że znajomi mi odradzali. Patryk, ja jezdze na wielosezonowych, jeden komplet mi sie starl okolice 60kkm kolejny wytrzymal do okolo 130kkm, ale tyl mi sie wyzabkowal. Teraz z ograniczeniami do 100km/h na autostradzie w NIDERLANDACH to na czymkolwiek pojedziesz to racja, może nawet będzie trzeba samochód zmienić na oszczędniejszy, jak szybciej niż 100km/h się nie pojedzie. A te ograniczenie to chyba od marca wchodzi z tego co mi wiadomo, ale mogę się mylić a wtedy będę się bał otwierać skrzynkę na listy Jakie opony miałeś? Tzn marka i model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #28446 Napisano 21 Stycznia 2020 Ciekawe podejście do tematu opon Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ProNie nowatorskie, na forach samochodowych w temacie opon już wiele osób to stosuje przy pogodzie jaką mamy obecnie w PL.Jesli nie mieszkam w górach a w duzych miastach służby porządkowe w miarę ogarniają temat to kupowanie zimówek mija się z celem. Z letnimi to jest loteria. Przy całorocznych w okresie tzw. "zimowym" na skrajach tego okresu jesteś przygotowany na wahania temp. o ktorych pisałem powyżej. Gdy w nocy i rankiem spadnie poniżej zera lub jest w ok. zera a w dzień dochodzi do nawet 10*C stopni, caloroczne sa super rozwiązaniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2406 #28447 Napisano 21 Stycznia 2020 W masę „lepszych/szybszych” samochodach widziałem te P Zero, dziwiło mnie, że znajomi mi odradzali. To czasami może wynikać z nieporozumienia związanego z nazewnictwem, bo oprócz klasycznych P Zero są jeszcze P Zero Nero, P Zero Rosso, czy P Zero Corsa, których nie znam, ale mogą nie być tak dobrymi oponami. Moim zdaniem opona musi być niezła, żeby Porsche brał ją na pierwszy montaż do samochodów z serii GTS, czyli bardziej nastawionych na sport. A tak jest z Pirelli P Zero. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CarlosPL 9 #28448 Napisano 21 Stycznia 2020 Nie nowatorskie, na forach samochodowych w temacie opon już wiele osób to stosuje przy pogodzie jaką mamy obecnie w PL.Jesli nie mieszkam w górach a w duzych miastach służby porządkowe w miarę ogarniają temat to kupowanie zimówek mija się z celem. Z letnimi to jest loteria. Przy całorocznych w okresie tzw. "zimowym" na skrajach tego okresu jesteś przygotowany na wahania temp. o ktorych pisałem powyżej. Gdy w nocy i rankiem spadnie poniżej zera lub jest w ok. zera a w dzień dochodzi do nawet 10*C stopni, caloroczne sa super rozwiązaniem. Pierwszy raz się spotykam z takim zestawieniem i stwierdzam ze to genialny pomysł. Sam jeżdżę na wielosezonowkach non stop i w lato trochę ich szkoda Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #28449 Napisano 21 Stycznia 2020 IMG_0460.JPGIMG_0461.JPGIMG_0463.JPGIMG_0460_1.jpgIMG_0461.JPGIMG_0460_1.jpg nie wiem dlaczego ale wkleiło sie do góry nogami U la la, Panie. Predkosciomierz wyskalowany do 300... u mnie bieda, tylko do 260 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #28450 Napisano 21 Stycznia 2020 Fajny nabytek ta a4, do tego 2.0 z potencjałem Ceramka nie daje gwarancji, ze lakier sie nie uszkodzi. Sprawi ze auto bedzie przez dłuższy czas czystsze, a to zadanie spelnio rowniez wosk. Co wybrac to według uznania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach