Autor1984 13122 #42001 Napisano 3 Stycznia 2024 11 godzin temu, pmwas napisał(-a): Co do designu Audi - Niemiec to siekierą strugał… Pamiętam jak kiedyś z oddali widziałem, jak się chop drugiemu wrył przed nos. Pomyślałem, że cham w tym Audi straszny. Dojechałem do nich… jednak Skoda. Skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać ? Żartuję, ale… Giulia to Giulia. Jest piękna… a to Audi… jak to Audi. Fajne auta, ale z zewnątrz jak VW czy Skoda Audi trochę utknęło z designem. Niestety... Pamiętam jak odbierałem A6C6 - to w tamtym czasie, była to przepaść w stosunku do innych modeli z grupy VAG. Dziś trochę się to zatarło 😕 Będąc w salonie Audi nie czuję się w nim tak wyjątkowo jak dawniej, choć auta robią nadal dobre wrażenie, zwłaszcza jeśli chodzi o właściwości jezdne. 5 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #42002 Napisano 3 Stycznia 2024 Mnie jakoś Ałdi nie przekonuje. W sumie na tą chwile nic mnie nie przekonuje. Chciałem zmienić samochód w 2024 i kompletnie nic mi nie leży... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czervony 1010 #42003 Napisano 3 Stycznia 2024 Panie / Panowie, macie jakieś doświadczenia z SQ7? Ktoś ma / miał, a może testował? W testach wypada rewelacyjnie, ale chętnie usłyszałbym coś od kogoś, kto pojeździł trochę w różnych warunkach. I od razu drugie pytanie, właśnie nadchodzi facelift. Ktoś, coś, czy należy się spodziewać jakichś istotnych zmian? Z góry dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 145211 #42004 Napisano 3 Stycznia 2024 2 godziny temu, zielony.m napisał(-a): Mnie jakoś Ałdi nie przekonuje. W sumie na tą chwile nic mnie nie przekonuje. Chciałem zmienić samochód w 2024 i kompletnie nic mi nie leży... Nie zapominaj o Genesisie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #42005 Napisano 3 Stycznia 2024 4 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Nie zapominaj o Genesisie. A gdzie go kupić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 145211 #42006 Napisano 3 Stycznia 2024 13 minut temu, Tommaso napisał(-a): A gdzie go kupić? W Polsce niestety jeszcze go nie ma, ale chyba przez salony Hyundaia da się ściągnąć. Gdy kupowałem swój samochód, zajrzałem między innymi do salonu Hyundaia i był tam prezentowany Genesis G80. W tej chwili można kupić w oficjalnej dystrybucji w UK, Szwajcarii i Niemczech. Gdyby nie polityka, to mielibyśmy je u nas o rzut beretem. Od 2018 roku jest produkowany także w Kaliningradzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #42007 Napisano 3 Stycznia 2024 No właśnie. Jak oficjalnie go nie ma, to i oficjalnie nie da się go serwisować. Dla mnie to wyklucza zakup, nie będę z każdą pierdołą czy wymianą oleju jeździł do Drezna czy Berlina. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 145211 #42008 Napisano 3 Stycznia 2024 6 minut temu, Tommaso napisał(-a): No właśnie. Jak oficjalnie go nie ma, to i oficjalnie nie da się go serwisować. Dla mnie to wyklucza zakup, nie będę z każdą pierdołą czy wymianą oleju jeździł do Drezna czy Berlina. Rozumiem, choć wydaje się, że serwis Hyundaia by to mógł ogarnąć na miejscu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9364 #42009 Napisano 3 Stycznia 2024 4 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Rozumiem, choć wydaje się, że serwis Hyundaia by to mógł ogarnąć na miejscu. A serwis Toyoty ogarnia Lexusa? Bo to chyba podobny temat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #42010 Napisano 3 Stycznia 2024 Wszystko jest dobrze dopóki jest dobrze. Jak zaczynają się większe problemy i potrzebne jest wsparcie centrali to już tak dobrze być nie musi, a dealer może umyć ręce. Uważam, że częścią składową ceny zakupu auta premium jest też serwis premium, gdzie klient wie, że nie będzie traktowany jak w marce popularnej, mechanicy będą przeszkoleni, a jako auto zastępcze dostanie auto porównywalne, a nie Hyundaia i10 lub nic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 145211 #42011 Napisano 3 Stycznia 2024 19 minut temu, Tommaso napisał(-a): Wszystko jest dobrze dopóki jest dobrze. Jak zaczynają się większe problemy i potrzebne jest wsparcie centrali to już tak dobrze być nie musi, a dealer może umyć ręce. Uważam, że częścią składową ceny zakupu auta premium jest też serwis premium, gdzie klient wie, że nie będzie traktowany jak w marce popularnej, mechanicy będą przeszkoleni, a jako auto zastępcze dostanie auto porównywalne, a nie Hyundaia i10 lub nic. Mam nadzieję, że Genesis dotrze i do nas, bo modele mają piękne i ceny znacznie korzystniejsze od niemców, czy japończyków podobnej klasy. Co do samochodów zastępczych to bez przesady. Jak miałem swoją Kię w serwisie, to dostałem zastępczą Toyotę Corollę, ciut niżej od mojego, ale to nie tak jak piszesz i10 za Genesisa. Chyba, że tylko chciałeś efektowniej porównać. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13122 #42012 Napisano 3 Stycznia 2024 (edytowane) Wielka szkoda, że nie ma u nas Genesisa. Właśnie sobie doczytałem, że w longu mierzy prawie 5,5 metra 😵 Edytowane 3 Stycznia 2024 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 145211 #42013 Napisano 3 Stycznia 2024 20 minut temu, beniowski napisał(-a): A serwis Toyoty ogarnia Lexusa? Bo to chyba podobny temat. Nie znam tematu z własnego doświadczenia, ale większość części w Toyotach i Lexusie są stosowane w obu markach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 145211 #42014 Napisano 3 Stycznia 2024 16 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Wielka szkoda, że nie ma u nas Genesisa. Właśnie sobie doczytałem, że w longu mierzy prawie 5,5 metra 😵 Chciałoby się usadzić tyłek w takim wnętrzu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5978 #42015 Napisano 3 Stycznia 2024 45 minut temu, Tommaso napisał(-a): Wszystko jest dobrze dopóki jest dobrze. Jak zaczynają się większe problemy i potrzebne jest wsparcie centrali to już tak dobrze być nie musi, a dealer może umyć ręce. Uważam, że częścią składową ceny zakupu auta premium jest też serwis premium, gdzie klient wie, że nie będzie traktowany jak w marce popularnej, mechanicy będą przeszkoleni, a jako auto zastępcze dostanie auto porównywalne, a nie Hyundaia i10 lub nic. Niby tak. Ale przypomnij sobie jak to wyglądało jeszcze nie tak dawno z Bentley czy Rarri Sam znam gościa, który do Berlina jeździł z Continentalem GT. 47 minut temu, beniowski napisał(-a): A serwis Toyoty ogarnia Lexusa? Bo to chyba podobny temat. Audi w Bielsku-Białej od dawna ogarniało Bentleya. Niemniej, jak ktoś miał nową to chyba jak pisałem wyżej wolał jeździć do Berlina czy Wiednia. Ale było w okolicy sporo używek już zaawansowanych wiekowo i tu myśle klientela dla Inter-Welmu była do zagospodarowania. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13122 #42016 Napisano 3 Stycznia 2024 11 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Chciałoby się usadzić tyłek w takim wnętrzu. Wygląda obłędnie. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 145211 #42017 Napisano 3 Stycznia 2024 Teraz, Autor1984 napisał(-a): Wygląda obłędnie. I to w zasięgu finansowym klasy średniej, nawet polskiej (może tu nieco powyżej). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #42018 Napisano 3 Stycznia 2024 Gadacie jak stare dziadki Ja bym chciał posadzić tyłek w takim wnętrzu: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13122 #42019 Napisano 3 Stycznia 2024 3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): I to w zasięgu finansowym klasy średniej, nawet polskiej (może tu nieco powyżej). Nie konfigurowałem, ale obawiam się, że "full wypas" zakręci się koło 500 000zł 1 minutę temu, Tommaso napisał(-a): Gadacie jak stare dziadki Ja bym chciał posadzić tyłek w takim wnętrzu: To chyba 812. Nie no, tutaj też posadziłbym dupsko 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9364 #42020 Napisano 3 Stycznia 2024 5 minut temu, Valygaar napisał(-a): Audi w Bielsku-Białej od dawna ogarniało Bentleya. Niemniej, jak ktoś miał nową to chyba jak pisałem wyżej wolał jeździć do Berlina czy Wiednia. Ale było w okolicy sporo używek już zaawansowanych wiekowo i tu myśle klientela dla Inter-Welmu była do zagospodarowania. Pewnie tak, bo to w sumie te same części w większości. Pamiętam jak kolega lata temu szukał wycieraczek do Seata. Sprawdził w Volkswagenie, potem w Seacie i na końcu w Skodzie. Różnica w cenie odnośnie tego samego produktu była, w zależności od znaczka, ponad 100%. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 145211 #42021 Napisano 3 Stycznia 2024 Teraz, Autor1984 napisał(-a): Nie konfigurowałem, ale obawiam się, że "full wypas" zakręci się koło 500 000zł No ja myślałem o wersji podstawowej, poza tym koreańczyki w takiej wersji są bdb wyposażone. Np. Kia Proceed w 2020 w najtańszej wersji kosztowała około 100k a w najwyższej 130 a więc skok o 30%. Być może w "luksusowym Hyundaiu" ten zakres jest większy, ale może nie? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13122 #42022 Napisano 3 Stycznia 2024 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): No ja myślałem o wersji podstawowej, poza tym koreańczyki w takiej wersji są bdb wyposażone. Np. Kia Proceed w 2020 w najtańszej wersji kosztowała około 100k a w najwyższej 130 a więc skok o 30%. Być może w "luksusowym Hyundaiu" ten zakres jest większy, ale może nie? Właśnie zaczynam konfigurację A co! Zobaczymy jak wyjdzie. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 145211 #42023 Napisano 3 Stycznia 2024 Teraz, Autor1984 napisał(-a): Właśnie zaczynam konfigurację A co! Zobaczymy jak wyjdzie. Fajnie. Jestem ciekaw co wyjdzie. Podaj też cenę wyjściową, to może zacznę sprzedawać swoje zegarki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13122 #42024 Napisano 3 Stycznia 2024 (edytowane) Odechciało mi się szukać konfiguratora. Ze strony Niemieckiej można wybrać g90, angielskiej już nie. Co ciekawe, można skonfigurować każdy model, ale G90 nie 😕 Cena startuje od 116 000 Euro czyli jakieś 500 000 - 510 000zł Edytowane 3 Stycznia 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 145211 #42025 Napisano 3 Stycznia 2024 1 minutę temu, Autor1984 napisał(-a): Odechciało mi się szukać konfiguratora. Ze strony Niemieckiej można wybrać g90, angielskiej już nie. Cena startuje od 116 000 Euro czyli jakieś 500 000 - 510 000zł Ja myślałem o skromnym G70. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach