Toho 141 #44801 Napisano 3 Lipca 2024 lomatko, to ma bak 150 litrow??? Jestem wielkim fanem LC, czekam na nowy model u nas, na filmach wygląda super, jest to na 99% moje nastepne auto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 693 #44802 Napisano 3 Lipca 2024 Jest i więcej informacji (spokulacji) i zdjęć na temat nowego mg hs: https://autogaleria.pl/nowe-mg-hs-zdjecia-jak-wyglada 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qbapiasek 27858 #44803 Napisano 3 Lipca 2024 1 godzinę temu, Toho napisał(-a): lomatko, to ma bak 150 litrow??? Jestem wielkim fanem LC, czekam na nowy model u nas, na filmach wygląda super, jest to na 99% moje nastepne auto. Dokładnie chyba 145L z uwagi na 3 rząd siedzeń w bagażniku. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tankowania do pełna w Polsce…na razie płacąc równowartość 2PLN za litr spalanie jest do przełknięcia. Tu Prado to taki „bieda LC”, 200 i 300 to dopiero prawdziwe LC. Jednak biorąc pod uwagę moje użytkowanie i chęć jeżdżenia nie po bulwarach to 150 jest idealna. Nowe Prado też mi się podoba i jeśli miałbym kiedyś kupować nowsze auto to albo właśnie 250 albo wranglera rubicona. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomASH 2130 #44804 Napisano 3 Lipca 2024 22 minuty temu, qbapiasek napisał(-a): Dokładnie chyba 145L z uwagi na 3 rząd siedzeń w bagażniku. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tankowania do pełna w Polsce…na razie płacąc równowartość 2PLN za litr spalanie jest do przełknięcia. Tu Prado to taki „bieda LC”, 200 i 300 to dopiero prawdziwe LC. Jednak biorąc pod uwagę moje użytkowanie i chęć jeżdżenia nie po bulwarach to 150 jest idealna. Nowe Prado też mi się podoba i jeśli miałbym kiedyś kupować nowsze auto to albo właśnie 250 albo wranglera rubicona. LC 150 / Prado to świetny wóz! Gratki. Nie bez przyczyny te samochody są tak popularne w Afryce i Australii 😅 Wrangler jest dużo mniej komfortowy i bezawaryjny, choć faktem jest, że możesz go łatwo zmodyfikować, a jak zauważyłeś w Toyotach jest to droższa i często skomplikowana operacja. LC200 jeździłem w Stanach i jakoś nie poczułem przepaści pomiędzy tym a 150 a śmiem nawet twierdzić, że stosunek $ do jakości jest lepszy w 150tce 🥸 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4456 #44805 Napisano 3 Lipca 2024 3 godziny temu, qbapiasek napisał(-a): Przejrzałem temat i uznałem że i ja też się pochwalę może nie jest to nowe auto, a 10 letnie, ale służy mi rok i pomimo posiadania wcześniej i nowego BMW x3 i innych podobnej klasy aut to…ja już chyba nie odejdę nigdy od Land Cruisera. Oczywiście to tylko mały LC, takim to na Kaukazie i na Bliskim Wschodzie to się dzieci do przedszkola wozi 😂 ale i wielkość w środku (mam 7 osobową wersje) i komfort jazdy, a przede wszystkim świadomość że wjadę praktycznie wszędzie daje mi spokój, ale też banana na twarzy 4.0 V6 oczywiście ciągnie to auto do przodu jak pociąg, ale spalanie jest mocno średnie - na kołach AT w rozmiarze około 32 cali, w zakorkowanym praktycznie 4 milionowym mieście niestety pali między 20 a 24 litry na 100 km. W trasie już lepiej tj. 13-14L/100km przy przelotowej koło 100-110km/h. Na szczęście to wersja na Bliski Wschód i państwa z utrudnionym dostępem do stacji benzynowych, więc bak ma 150L. Plan jest na lift 2cale i próbę wciśnięcia większego koła, chociaż w Prado nie jest to łatwe niestety. Pozdrawiam Kiedyś LC w wersji HD to było moje marzenie, najlepiej 200. Lub FJ Cruiser. Odkąd przesiadłem się do limuzyny, nigdy więcej SUVa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomASH 2130 #44806 Napisano 3 Lipca 2024 2 minuty temu, facecik napisał(-a): Kiedyś LC w wersji HD to było moje marzenie, najlepiej 200. Lub FJ Cruiser. Odkąd przesiadłem się do limuzyny, nigdy więcej SUVa. A od kiedy Landek jest SUVem? 🤔 Idealne samochody nie istnieją - zawsze znajdzie się moment w którym przydałby się inny typ pojazdu, niż ten którym aktualnie jedziemy 🤣 Nawet posiadanie kilku samochodów w garażu nie rozwiąże tego problemu, bo możemy kierować tylko jeden w danej chwili 😅 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4456 #44807 Napisano 3 Lipca 2024 7 minut temu, TomASH napisał(-a): A od kiedy Landek jest SUVem? W dużym uproszczeniu jest to SUV. Można by to nazwać samochodem terenowym, ale w obecnej nomenklaturze coś takiego już raczej nie występuje. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qbapiasek 27858 #44808 Napisano 3 Lipca 2024 28 minut temu, facecik napisał(-a): Kiedyś LC w wersji HD to było moje marzenie, najlepiej 200. Lub FJ Cruiser. Odkąd przesiadłem się do limuzyny, nigdy więcej SUVa. No takie duże uproszczenie, ale tak jeśli chodzi o podział wielkościowy to w wielu krajach jest to zaliczane do średniej wielkości SUVów. Jednak jest to nadal (nawet 250) auto na ramie. Ja mam odwrotnie, jeździłem wcześniej osobówkami, potem suvami średniej wielkości (zgodnie z nomenklaturą europejską - X1, X3, X-trail), teraz mam LC i jak mam jechać gdzieś mercedesem E klasa (jest u mnie w Ambasadzie) to wolę prywatnym LC jechać, nawet za własne paliwo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomASH 2130 #44809 Napisano 3 Lipca 2024 21 minut temu, facecik napisał(-a): W dużym uproszczeniu jest to SUV. Można by to nazwać samochodem terenowym, ale w obecnej nomenklaturze coś takiego już raczej nie występuje. OK, w dużym uproszczeniu może i tak, ale z zasady terenówka to zawsze napęd na 4 koła a puryści napiszą że i rama i blokada/y mostów więc większość SUVów nie spełnia warunków 😆 Ale ile ludzi, tyle opinii... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4456 #44810 Napisano 3 Lipca 2024 5 godzin temu, TomASH napisał(-a): OK, w dużym uproszczeniu może i tak, ale z zasady terenówka to zawsze napęd na 4 koła a puryści napiszą że i rama i blokada/y mostów więc większość SUVów nie spełnia warunków 😆 Ale ile ludzi, tyle opinii... Przez 16 lat jeździłem toyotą Hilux. Auto na ramie, napęd na tył z dołączanym na sztywno przodem i reduktorem, więc 4x4. Blokad nie było, tylko LSD w tylnym moście. I wiem że to nie był samochód terenowy. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #44811 Napisano 3 Lipca 2024 8 godzin temu, StaryWilk napisał(-a): Jest i więcej informacji (spokulacji) i zdjęć na temat nowego mg hs: https://autogaleria.pl/nowe-mg-hs-zdjecia-jak-wyglada Dziś byłem w salonie MG i tamte modele nie powalały. Jak się dowiedziałem od sprzedawcy koło 11 lipca mają być nowe modele. A te wyglądają już całkiem fajnie. Walka trwa, choć teraz Forthing T5 Evo u mnie najbardziej na topie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11071 #44812 Napisano 3 Lipca 2024 Jest cięższe od Bentleya Bentayga 🤣 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #44813 Napisano 3 Lipca 2024 2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Jest cięższe od Bentleya Bentayga 🤣 Bateria lekka nie jest... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11071 #44814 Napisano 3 Lipca 2024 (edytowane) 4 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Bateria lekka nie jest... Tak nie jest. I to jest klęska. Moje G70 jest lżejsze i to 180 kg... Edytowane 3 Lipca 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #44815 Napisano 3 Lipca 2024 3 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Tak nie jest. I to jest klęska. Moje G70 jest lżejsze i to 210 kg... To jedno z błędnych kół elektryków, zwiększony zasięg, zwiększona bateria itd. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomASH 2130 #44816 Napisano 3 Lipca 2024 2 godziny temu, facecik napisał(-a): Przez 16 lat jeździłem toyotą Hilux. Auto na ramie, napęd na tył z dołączanym na sztywno przodem i reduktorem, więc 4x4. Blokad nie było, tylko LSD w tylnym moście. I wiem że to nie był samochód terenowy. Świadomie napisałam: ile ludzi, tyle opinii 😅 Sam mam Navarę i wiem doskonale o czym piszesz... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11071 #44817 Napisano 3 Lipca 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): To jedno z błędnych kół elektryków, zwiększony zasięg, zwiększona bateria itd. I ciekawa grafika. Edytowane 3 Lipca 2024 przez Autor1984 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7885 #44818 Napisano 3 Lipca 2024 Fizyki nie oszukasz. Przy ostrzejszej jeździe będzie to czuć. Frajda z jazdy jaką daje choćby Miata pokazuje w jak ślepą uliczkę brną auta sportowe. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #44819 Napisano 3 Lipca 2024 1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): Forthing T5 Evo u mnie najbardziej na topie. Też mnie bardzo zainteresował. Wg mnie ciekawszy niż Baic, MG czy Omoda. Niestety duży minus za brak AA i ACP. Tutaj bardzo dokładna recenzja po angielsku (gość nagrał jeszcze kilka innych filmów o tym aucie): 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128103 #44820 Napisano 3 Lipca 2024 Kolejna ciekawostka, wkrótce dostępna w Polsce za nieco ponad 130k zł. Mam nawet gotowy slogan reklamowy na polski rynek - I co? JAECOO! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1564 #44821 Napisano 3 Lipca 2024 3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Jest cięższe od Bentleya Bentayga 🤣 baletnica na zakrętach 😅 , choć patrząc na to jak się prowadzi G60 , to może być całkiem dużym zaskoczeniem ..na plus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11071 #44822 Napisano 4 Lipca 2024 8 godzin temu, Krakus1 napisał(-a): baletnica na zakrętach 😅 , choć patrząc na to jak się prowadzi G60 , to może być całkiem dużym zaskoczeniem ..na plus Nie miałem okazji 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toho 141 #44823 Napisano 4 Lipca 2024 12 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Fizyki nie oszukasz. Przy ostrzejszej jeździe będzie to czuć. Frajda z jazdy jaką daje choćby Miata pokazuje w jak ślepą uliczkę brną auta sportowe. Wydaje mi się, że M5 juz dawno przestało być autem sportowym. Jeżeli w ogóle kiedykolwiek nim było. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11071 #44824 Napisano 4 Lipca 2024 1 minutę temu, Toho napisał(-a): Wydaje mi się, że M5 juz dawno przestało być autem sportowym. Jeżeli w ogóle kiedykolwiek nim było. Autem sportowym było i nadal jest na pewno. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toho 141 #44825 Napisano 4 Lipca 2024 Wystarczy pojechac M5 - dowolnym modelem - na tor, zeby szybko zweryfikowac takie kategoryczne stwierdzenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach