Valygaar 5592 #47901 Napisano 13 Lutego 2025 Brat odebrał 2 miesiące przed terminem. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2931 #47902 Napisano 13 Lutego 2025 Wpadlem niedawno do salonu Lucid pomacac sobie samochod. Na zywo wyglada na o wiele wiekszy niz pokazuja to wymiary. W srodku jest duzo miejsca, szczegolnie z tylu. Wrazenie robi przednia szybodach, czyli szyba, ktora zachodzi na dach (jest wzmocniona na srodku elementemm ktory sie laczy ze slupkiem B). Bagaznik jest bardzo szeroki i bardzo niski, ale ma duzo ponad 600l. Z minusow: jakosciowo jest duzo lepiej niz Tesla, ale widac, ze to samochod made in USA 😅 Nie ma pneumatycznego zawieszenia Nie jezdzilem, mam dostac samochod na testy. 2 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 159073 #47903 Napisano 13 Lutego 2025 Auto mam od 31 grudnia, przebieg niespełna 4 k km, a już przednią szybę do wymiany🤷🏻♂️ dzisiaj rano jechałem ekspresówką do Gdańska i jakiś kamlot z przeciwnych pasów ruchu, zrobił mi kuku. Całe szczęście, mam ubezpieczenie przedniej szyby i bez straty zniżek, mogę wymienić ją w ASO na nówkę ori. Już kazali mi umówić sobie wizytę w ASO. Tyle w tym dobrego. Więc 13 okazał się dla mnie rzeczywiście pechowy… 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2417 #47904 Napisano 13 Lutego 2025 Witam w klubie, ja dopiero co wymieniłem w Lexusie, dostałem strzała przy 6kkm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12750 #47905 Napisano 13 Lutego 2025 (edytowane) 22 minuty temu, rafalmosty napisał(-a): Auto mam od 31 grudnia, przebieg niespełna 4 k km, a już przednią szybę do wymiany🤷🏻♂️ dzisiaj rano jechałem ekspresówką do Gdańska i jakiś kamlot z przeciwnych pasów ruchu, zrobił mi kuku. Całe szczęście, mam ubezpieczenie przedniej szyby i bez straty zniżek, mogę wymienić ją w ASO na nówkę ori. Już kazali mi umówić sobie wizytę w ASO. Tyle w tym dobrego. Więc 13 okazał się dla mnie rzeczywiście pechowy… 6 minut temu, Tommaso napisał(-a): Witam w klubie, ja dopiero co wymieniłem w Lexusie, dostałem strzała przy 6kkm Ja miałem to samo, samochó 1,5 kkm i jebs. Na szczęście "zakleili". Kilka tygodni później następny kamlot. 2 godziny temu, Valygaar napisał(-a): Brat odebrał 2 miesiące przed terminem. Widzę, że klub Audi rośnie, choć nie. Brat się pewnie tu nie udziela? 1 godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a): Wpadlem niedawno do salonu Lucid pomacac sobie samochod. Na zywo wyglada na o wiele wiekszy niz pokazuja to wymiary. W srodku jest duzo miejsca, szczegolnie z tylu. Wrazenie robi przednia szybodach, czyli szyba, ktora zachodzi na dach (jest wzmocniona na srodku elementemm ktory sie laczy ze slupkiem B). Bagaznik jest bardzo szeroki i bardzo niski, ale ma duzo ponad 600l. Z minusow: jakosciowo jest duzo lepiej niz Tesla, ale widac, ze to samochod made in USA 😅 Nie ma pneumatycznego zawieszenia Nie jezdzilem, mam dostac samochod na testy. Dopiero? W zeszłym roku już miałeś go objeździć Widać po boczkach drzwi, że recykling "pełną gębą". Edytowane 13 Lutego 2025 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69836 #47906 Napisano 13 Lutego 2025 34 minuty temu, rafalmosty napisał(-a): Auto mam od 31 grudnia, przebieg niespełna 4 k km, a już przednią szybę do wymiany🤷🏻♂️ dzisiaj rano jechałem ekspresówką do Gdańska i jakiś kamlot z przeciwnych pasów ruchu, zrobił mi kuku. Całe szczęście, mam ubezpieczenie przedniej szyby i bez straty zniżek, mogę wymienić ją w ASO na nówkę ori. Już kazali mi umówić sobie wizytę w ASO. Tyle w tym dobrego. Więc 13 okazał się dla mnie rzeczywiście pechowy… Spoko, też czekam na wymianę szyby. Na S8 już w samej Warszawie dostałem strzał z kamienia. U mnie tylko odprysk, bez pęknięcia, trochę dalej od słupka, na wysokości głowy (lewego oka). W Mercedesie jak dobrze pamiętam 3 razy wymieniali mi szybę. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2417 #47907 Napisano 13 Lutego 2025 Ja też dostałem na obwodnicy Warszawy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2931 #47908 Napisano 13 Lutego 2025 Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): Dopiero? W zeszłym roku już miałeś go objeździć Widać po boczkach drzwi, że recykling "pełną gębą". Mialem, ale terminy sie nie spiely i odpuscilem finalnie. Akurat boczki byly ok, choc nie wygladaja, na gorze skora, pozniej alcantara, nastepnie jakis lniany material, prawdziwe drewno, metal i na dole to jasne to bardzo delikatna skora. 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12750 #47909 Napisano 13 Lutego 2025 20 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Mialem, ale terminy sie nie spiely i odpuscilem finalnie. Akurat boczki byly ok, choc nie wygladaja, na gorze skora, pozniej alcantara, nastepnie jakis lniany material, prawdziwe drewno, metal i na dole to jasne to bardzo delikatna skora. Ten lniany marteriał wygląda jak cerata na stole w kuchni u mojej śp. Babci w 1990 Alcantara czyli syntetyk i skóra. Prawdziwa? Ogólnie nie wygląda źle, choć spodziewałem się, że będzie; jakby to powiedzieć... Bardziej luksusowo. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2931 #47910 Napisano 13 Lutego 2025 4 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Ten lniany marteriał wygląda jak cerata na stole w kuchni u mojej śp. Babci w 1990 Alcantara czyli syntetyk i skóra. Prawdziwa? Ogólnie nie wygląda źle, choć spodziewałem się, że będzie; jakby to powiedzieć... Bardziej luksusowo. Ciezko mi powiedziec, powiedziano mi, ale alcantara i skora. Niby skory ktorych uzywaja sa z tej samej garbarni, ktorej uzywa Royce-Rolls. Cokolwiek to znaczy. Bylo mile w dotyku na pewno. Ale przy szczegolach samochod sie wykladal. Tu niedopasowany plastik, tam uszczelka odchodzi, jakas listwa niespasowana itd. 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12750 #47911 Napisano 13 Lutego 2025 9 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Ciezko mi powiedziec, powiedziano mi, ale alcantara i skora. Niby skory ktorych uzywaja sa z tej samej garbarni, ktorej uzywa Royce-Rolls. Cokolwiek to znaczy. Bylo mile w dotyku na pewno. Ale przy szczegolach samochod sie wykladal. Tu niedopasowany plastik, tam uszczelka odchodzi, jakas listwa niespasowana itd. Czyli amerykański standard. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1650 #47912 Napisano 14 Lutego 2025 (edytowane) W dniu 11.02.2025 o 10:51, Autor1984 napisał(-a): Padało, a na międzymiastowej strugi wody I wszystko wiadomo , natomiast ciekawostką jest że 330i w RWD jest wyraźnie szybszy od 330i w xDrive w przedziale 100-200km/h , pod warunkiem dobrej przyczepności , czyli 3 dni w roku w naszych warunkach klimatycznych 😅 Panowie @rafalmosty , @Tommaso ,ile kosztowała Wam opcja wymiany szyby na oryginalną, bez utraty zniżek , jeśli można wiedzieć ? faktycznie Lucid to dobrze wykonany samochód w środku, robił na mnie dobre wrażenie 20240914_110439.mp4 20240914_110910.mp4 Edytowane 14 Lutego 2025 przez Krakus1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12750 #47913 Napisano 14 Lutego 2025 42 minuty temu, Krakus1 napisał(-a): I wszystko wiadomo , natomiast ciekawostką jest że 330i w RWD jest wyraźnie szybszy od 330i w xDrive w przedziale 100-200km/h , pod warunkiem dobrej przyczepności , czyli 3 dni w roku w naszych warunkach klimatycznych 😅 Panowie @rafalmosty , @Tommaso ,ile kosztowała Wam opcja wymiany szyby na oryginalną, bez utraty zniżek , jeśli można wiedzieć ? faktycznie Lucid to dobrze wykonany samochód w środku, robił na mnie dobre wrażenie 20240914_110439.mp4 20240914_110910.mp4 Na słuchawkach przesłuchałem i mam wrażenie, że te drzwi są fatalnie "wytłumione". 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2417 #47914 Napisano 14 Lutego 2025 55 minut temu, Krakus1 napisał(-a): I wszystko wiadomo , natomiast ciekawostką jest że 330i w RWD jest wyraźnie szybszy od 330i w xDrive w przedziale 100-200km/h , pod warunkiem dobrej przyczepności , czyli 3 dni w roku w naszych warunkach klimatycznych 😅 Panowie @rafalmosty , @Tommaso ,ile kosztowała Wam opcja wymiany szyby na oryginalną, bez utraty zniżek , jeśli można wiedzieć ? faktycznie Lucid to dobrze wykonany samochód w środku, robił na mnie dobre wrażenie 20240914_110439.mp4 20240914_110910.mp4 642 zł. płaciłem składki ubezpieczeniowej. Gdybym tego nie zrobił, to szyba z wymianą 9100 PLN 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69336 #47915 Napisano 14 Lutego 2025 U mnie jakiś czas temu to był strzał z dużego kalibru Dobrze, że od strony pasażera i że nikt wtedy ze mną nie jechał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12750 #47916 Napisano 14 Lutego 2025 1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): U mnie jakiś czas temu to był strzał z dużego kalibru Dobrze, że od strony pasażera i że nikt wtedy ze mną nie jechał. Jakbyś jechał szybciej, a ktoś byłby na miejscu pasażera, rekonstrukcja twarzy... 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69336 #47917 Napisano 14 Lutego 2025 Jakbyś jechał szybciej, a ktoś byłby na miejscu pasażera, rekonstrukcja twarzy...Raczej nie, bo to drobne, niezbyt ostre kawałeczki, które na szczęście nie miały dużej siły uderzenia. Ale mogłyby spokojnie uszkodzić oko pasażerowi bez okularów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 87490 #47918 Napisano 14 Lutego 2025 W dniu 8.02.2025 o 21:00, Autor1984 napisał(-a): A ja dziś odebrałem auto ze spa. Jak to fajnie mieć poczucie, że odbierasz lepiej przygotowane auto po roku eksploatacji, aniżeli w dniu odbioru z salonu. Majstersztyk. Jeżeli ktoś na terenie Bydgoszczy potrzebuje dobrego spa dla samochodów, to mogę wysłać PW. A mam doświadczenie z innymi firmami detailingowymi. W końcu mam poczucie, że trafiłem na zaangażowany zespół. Oczywiście zdjęcia do bani... Super. To teraz dwa pytania Auto masz od roku ile km zrobiłeś ?? A dlaczego dopiero po roku zdecydowałeś się spa ?? Nie robiłeś jakiegoś oklejania i detalingu po zakupie ? 16 godzin temu, rafalmosty napisał(-a): Auto mam od 31 grudnia, przebieg niespełna 4 k km, a już przednią szybę do wymiany🤷🏻♂️ dzisiaj rano jechałem ekspresówką do Gdańska i jakiś kamlot z przeciwnych pasów ruchu, zrobił mi kuku. Całe szczęście, mam ubezpieczenie przedniej szyby i bez straty zniżek, mogę wymienić ją w ASO na nówkę ori. Już kazali mi umówić sobie wizytę w ASO. Tyle w tym dobrego. Więc 13 okazał się dla mnie rzeczywiście pechowy… Niestety pech po tak krótkim użytkowaniu Rafał. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2931 #47919 Napisano 14 Lutego 2025 14 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Czyli amerykański standard. Niestety tak. 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 87490 #47920 Napisano 14 Lutego 2025 3 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): U mnie jakiś czas temu to był strzał z dużego kalibru Dobrze, że od strony pasażera i że nikt wtedy ze mną nie jechał. No tutaj już Robert dość niebezpiecznie . Tak jak napisałeś dobrze, że sam jechałeś. Mi dwa lata temu spod cysterki z mlekiem kamień wyskoczył. Też szyba była do wymiany. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69336 #47921 Napisano 14 Lutego 2025 No tutaj już Robert dość niebezpiecznie . Tak jak napisałeś dobrze, że sam jechałeś. Mi dwa lata temu spod cysterki z mlekiem kamień wyskoczył. Też szyba była do wymiany. To się niestety całkiem często przytrafia. Ja tak wymieniłem już ze trzy szyby, a wcale tak bardzo dużo nie jeżdżę. Tutaj wielkość kamienia była niestety nietypowa. Ja jechałem wtedy za jakimś Oplem na autostradzie, pewnie w okolicach 120-140 km/h. Jechałem za nim jeszcze jakieś dobre 10 km. Nawet pewnie nie zauważył co się zdarzyło z tyłu za nim. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12750 #47922 Napisano 14 Lutego 2025 (edytowane) 2 godziny temu, kornel91 napisał(-a): Super. To teraz dwa pytania Auto masz od roku ile km zrobiłeś ?? A dlaczego dopiero po roku zdecydowałeś się spa ?? Nie robiłeś jakiegoś oklejania i detalingu po zakupie ? Niestety pech po tak krótkim użytkowaniu Rafał. Rok minie w drugiej połowie marca. Przebieg około 9500km. SPA - w mojej nomenklaturze to odświeżenie samochodu z wykonaniem pewnych czynności, które zapobiegają degradacji elementów pojazdu. Po odbiorze auto zostało wysłane na zabezpieczenie karoserii woskiem, felg oraz opon specjalnym preparatem, a także elementów wnętrza; w tym tapicerki skórzanej na fotelach, kanapie, boczkach drzwi, konsoli środkowej, deski itd. Następnie przekazałem pojazd na oklejenie elementów wykonanych z tworzywa sztucznego oraz ekranów (przód, tył) folią PPF. A niedawno samochód znów trafił na woskowanie lakieru, zabezpieczenie felg, opon i przede wszystkim ponownie elementów skórzanych przed wnikaniem brudu, barwnika(jeansy). Tą czynność należy powtarzać mniej więcej co 5 - 6 miesięcy. Aby zachować pojazd w dobrej kondycji powyższe należy wykonywać cyklicznie, poza oczywiście folią PPV, która ma właściwości "samoregenerujące". Chyba, że ulegnie mechanicznemu uszkodzeniu i u mnie się to przytrafiło, bo zahaczyłem prawdopodobnie bransoletą zegarka i tak powstał drobny uszczerbek przy uchwycie drzwiowym. 2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Raczej nie, bo to drobne, niezbyt ostre kawałeczki, które na szczęście nie miały dużej siły uderzenia. Ale mogłyby spokojnie uszkodzić oko pasażerowi bez okularów. Gdybyś miał 250km/h na autobahnie to różnie mogłoby być. Kamlot jak widać sporych rozmiarów. Edytowane 14 Lutego 2025 przez Autor1984 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 87490 #47923 Napisano 14 Lutego 2025 1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): Rok minie w drugiej połowie marca. Przebieg około 9500km. SPA - w mojej nomenklaturze to odświeżenie samochodu z wykonaniem pewnych czynności, które zapobiegają degradacji elementów pojazdu. Po odbiorze auto zostało wysłane na zabezpieczenie karoserii woskiem, felg oraz opon specjalnym preparatem, a także elementów wnętrza; w tym tapicerki skórzanej na fotelach, kanapie, boczkach drzwi, konsoli środkowej, deski itd. Następnie przekazałem pojazd na oklejenie elementów wykonanych z tworzywa sztucznego oraz ekranów (przód, tył) folią PPF. A niedawno samochód znów trafił na woskowanie lakieru, zabezpieczenie felg, opon i przede wszystkim ponownie elementów skórzanych przed wnikaniem brudu, barwnika(jeansy). Tą czynność należy powtarzać mniej więcej co 5 - 6 miesięcy. Aby zachować pojazd w dobrej kondycji powyższe należy wykonywać cyklicznie, poza oczywiście folią PPV, która ma właściwości "samoregenerujące". Chyba, że ulegnie mechanicznemu uszkodzeniu i u mnie się to przytrafiło, bo zahaczyłem prawdopodobnie bransoletą zegarka i tak powstał drobny uszczerbek przy uchwycie drzwiowym. Gdybyś miał 250km/h na autobahnie to różnie mogłoby być. Kamlot jak widać sporych rozmiarów. OK dzięki Łukasz. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1650 #47924 Napisano 14 Lutego 2025 10 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Na słuchawkach przesłuchałem i mam wrażenie, że te drzwi są fatalnie "wytłumione". to prawda , natomiast sam fakt obecności tej opcji jest już premium , w porównaniu do np BMW 5er G60 , gdzie w ogóle nie ma tej opcji 🙈 a to jak brzmi domykanie w A6 , Łukasz jesteś naszym ekspertem od luksusowych doznań motoryzacyjnych 😘 20250214_144842.mp4 10 godzin temu, Tommaso napisał(-a): 642 zł. płaciłem składki ubezpieczeniowej. Gdybym tego nie zrobił, to szyba z wymianą 9100 PLN Dzięki 👍🏼, natmiast czy opłaca się kupić tą opcję ?, to się dowiemy jak będziesz przedłużał ubezpieczenie na kolejny rok , jak obecny ubezpieczyciel da ofertę tańszą o 650 zł lub jeszcze taniej ,od konkurencji, tak to rozumiem, bo sam fakt zachowania obniżek, nie znaczy że dadzą najtańszą ofertę 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12750 #47925 Napisano 14 Lutego 2025 (edytowane) Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): to prawda , natomiast sam fakt obecności tej opcji jest już premium , w porównaniu do np BMW 5er G60 , gdzie w ogóle nie ma tej opcji 🙈 a to jak brzmi domykanie w A6 , Łukasz jesteś naszym ekspertem od luksusowych doznań motoryzacyjnych 😘 20250214_144842.mp4 Jerzy zawstydzasz mnie, nie przesadzajmy 🙂 W Audi mechanizm dociąga z "dostojnością", a w Lucid gwałtownie. Nie widzi mi się to. Poza tym, te drzwi w amerykańcu jakby papierowe. To mnie dziś rozbawiło Edytowane 14 Lutego 2025 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach