Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Pogadajmy o samochodach :-)

Recommended Posts

Posted (edited)

No to jeżeli ja mogę coś napisać...

oba paskudne jak cholera i znaczki na nich nijak im nie pomagają 🤷

Wiem, zdaje sobie sprawę że teraz mamy nowoczesne czasy, ale kurna suv Ferrari 😩🤦, czekać aż zrobią minivana. 

Najpiękniejsze ferrari ever, jak dla mnie oczywiście.. 

fc89cee670bce56a1dc4748f7fc57b613af98a8a.jpg

90b4391f4f428cfaa167d6784f4577cc.jpg

Edited by irekm

Beware the fury of a patient man.

Posted (edited)
5 minut temu, irekm napisał(-a):

No to jeżeli ja mogę coś napisać...

oba paskudne jak cholera i znaczki na nich nijak im nie pomagają 🤷

Gadanie... 😜 

No tak, ale wkleiłeś protoplastę F40, czyli model 280 GTO.

W Maranello czują się dobrze, dziś praprawnuk tak wygląda...

W Porsche w 2002 ludzie też byli oburzeni, a jak się okazało był to strzał w 10tkę.

SF90.png

Edited by Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Nein 

Nie piszę tego z zazdrości, ale jakby za mnie małego ( było to dosyć dawno temu) były takie suv ferrari, to napewno bym się do nich nie "modlił" i marzył żeby kiedykolwiek zobaczyć na żywo czy mieć Ferrari. 

A pamietam jak do starego mojego najlepszego kumpla, ( przyjaźnimy się już grubo ponad 40lat) przyjeżdżał gostek czarną 512tr. Spać nie mogłem po tym fakcie

10 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Gadanie... 😜 

No tak, ale wkleiłeś protoplastę F40, czyli model 280 GTO.

W Maranello czują się dobrze, dziś praprawnuk tak wygląda...

W Porsche w 2002 ludzie też byli oburzeni, a jak się okazało był to strzał w 10tkę.

SF90.png

Chodzi mi o fakt, ferrari i suv. Mi to pasuje jak ketchup do lodów, i nic tego nie jest w stanie zmienić.

Co do 288gto, jak dla mnie jest to najpiękniejsze ferrari ever 

Posted (edited)
7 minut temu, irekm napisał(-a):

Nein 

Nie piszę tego z zazdrości, ale jakby za mnie małego ( było to dosyć dawno temu) były takie suv ferrari, to napewno bym się do nich nie "modlił" i marzył żeby kiedykolwiek zobaczyć na żywo czy mieć Ferrari. 

A pamietam jak do starego mojego najlepszego kumpla, ( przyjaźnimy się już grubo ponad 40lat) przyjeżdżał gostek czarną 512tr. Spać nie mogłem po tym fakcie

Ok. Ja w młodości to w ogóle marzyłem, żebyśmy jeździli choćby Fiatem 125P, bo kaszlak rady nie dawał. Więc przez długi czas jeździliśmy jedynie Jelczami i przegubowymi Ikarusami.

Więc jakbym w młodości zobaczył takiego SUVa, tak samo bym oszalał jak na widok Countach czy F40.

No, ale rozumiem co masz na myśli ;)

7 minut temu, irekm napisał(-a):

Co do 288gto, jak dla mnie jest to najpiękniejsze ferrari ever 

No to cierpisz już na "peselozę" jeśli 288GTO jest najpiękniejsze :) 

Ja jednak stawiam na następcę tj. F40 ;)

Edited by Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

To Purosangue na zywo nie wygląda jak zwykły SUV i jak dla mnie jest jednym z najpiękniejszych aut jakie kiedykolwiek człowiek zaprojektował.  Sczególnie w kolorze czerwonym lub czarnym. To srebrne rzeczywiście wyglada słabo.

Oczywiście najpiękniejszym dziełem człowieka na zawsze pozostanie Alfa Romeo Brera:)

Posted (edited)
5 godzin temu, irekm napisał(-a):

Chodzi mi o fakt, ferrari i suv. Mi to pasuje jak ketchup do lodów, i nic tego nie jest w stanie zmienić.

Ale suvy Porsche, Lambo, Lotusa sa ok 😅
Purosangue jest pieknie narysowane

Godzinę temu, Toho napisał(-a):

To Purosangue na zywo nie wygląda jak zwykły SUV i jak dla mnie jest jednym z najpiękniejszych aut jakie kiedykolwiek człowiek zaprojektował.  Sczególnie w kolorze czerwonym lub czarnym. To srebrne rzeczywiście wyglada słabo.

Oczywiście najpiękniejszym dziełem człowieka na zawsze pozostanie Alfa Romeo Brera:)

Wyglada jak napompowany i podwyzszony shooting brake, czyli suv 😅

Edited by SzefSzefow

5 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Co do wyglądu 🤦🤦🤦

IMG_20250303_155935.jpg

13 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Ok. Ja w młodości to w ogóle marzyłem, żebyśmy jeździli choćby Fiatem 125P, bo kaszlak rady nie dawał. Więc przez długi czas jeździliśmy jedynie Jelczami i przegubowymi Ikarusami.

Więc jakbym w młodości zobaczył takiego SUVa, tak samo bym oszalał jak na widok Countach czy F40.

No, ale rozumiem co masz na myśli ;)

No to cierpisz już na "peselozę" jeśli 288GTO jest najpiękniejsze :) 

Ja jednak stawiam na następcę tj. F40 ;)

😁

Możliwe, bo podoba mi się więcej starszych samochodów niż nowych. 🤷

7 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Ale suvy Porsche, Lambo, Lotusa sa ok 😅

Wyglada jak napompowany i podwyzszony shooting brake, czyli suv 😅

Pozwolę się nie zgodzić 😀, ale wiadomo, każdy ma swoje pojęcie piękna 😉... 

14 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

cierpisz już na "peselozę" jeśli 288GTO jest najpiękniejsze :) 

Ja jednak stawiam na następcę tj. F40

Bo my stare dziady (ja z 1968) tak mamy, że wszystko co najlepsze już za nami 😉 : na studiach, czyli na przełomie lat 80 i 90-tych dorabiałem do stypendium jako "dolmeczer i wozak w jednym" - kumpel mający rodzinę w Stanach sprowadzał stamtąd samochody. I kiedyś w porcie w Bremerhaven zaparkowałem odbieranego przeze mnie chryslera lebaron coupe koło platformy z TYM ferrari testarossa dla Mike Tysona:

Koenig Competition “Mike Tyson Special” Testarossa, 1998. One of the few  cars Koenig specially made for clients, mostly on the west coast, and would  be Tyson's favorite car in his collection. At

To była jakaś specjalna przeróbka niemieckiego tunera, miałem z nimi zdjęcie ale gdzieś "wcięło".

A najładniejszym ferrari ever było oczywiście 365 GTB/4:

ferrari-365-gtb_4-daytona-1971-goodwood-16102019.jpg

Posted (edited)

Mi to się obłości bardziej u kobiet podobają niż w samochodach 😁

Wyjątkiem jest 2005- Ford GT

288gto 💪

Ford-GT.jpg

Edited by irekm

Posted (edited)
56 minut temu, mroova napisał(-a):

Bo my stare dziady (ja z 1968) tak mamy, że wszystko co najlepsze już za nami 😉 : na studiach, czyli na przełomie lat 80 i 90-tych dorabiałem do stypendium jako "dolmeczer i wozak w jednym" - kumpel mający rodzinę w Stanach sprowadzał stamtąd samochody. I kiedyś w porcie w Bremerhaven zaparkowałem odbieranego przeze mnie chryslera lebaron coupe koło platformy z TYM ferrari testarossa dla Mike Tysona:

Koenig Competition “Mike Tyson Special” Testarossa, 1998. One of the few  cars Koenig specially made for clients, mostly on the west coast, and would  be Tyson's favorite car in his collection. At

To była jakaś specjalna przeróbka niemieckiego tunera, miałem z nimi zdjęcie ale gdzieś "wcięło".

A najładniejszym ferrari ever było oczywiście 365 GTB/4:

ferrari-365-gtb_4-daytona-1971-goodwood-16102019.jpg

To Przemek mamy wspólny mianownik, bo ja całe studia przejeździłem jako szofer wożąc młode pary do ślubu :) 

Trochę nas różnica dzieli, ale ja już też nie taki młody. Jak patrzę na serial ze śp. Kopiczyńskim to się zastanawiam, kiedy ten czas spierdo...

Edited by Autor1984

Posted (edited)

Natrafiłem dziś na złoto...

Sołtysowi odjebało od "władzy".

https://www.sztutowo.com/news_2981_ruszyla-procedura-odwolania-soltysa-katow-rybackich.html

https://tablica-rejestracyjna.pl/X7BOSS#

Miuahahhaha jaki czerep.

Ten komentarz znaleziony na innej stronie rozbawił mnie do łez...

"internet mówi, że baba sołtysa wyprzedzała na łuku 3 pojazdy, a nagrywający jechał z przeciwka i pokazał babie sołtysa, że jest pierdolnięta, w związku z czym sołtys boss wsi kazał zawrócić karocę i dogonić nicponia z kamerką, który to nie zna swego miejsca we wsi i pokazać mu, gdzie owo miejsce jest. a że oboje byli ulani to po szalonym 20sekundowym pojedynku nastąpił remis ze wskazaniem na żonę kamerowicza xD"

Edited by Autor1984

13 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Natrafiłem dziś na złoto...

Sołtysowi odjebało od "władzy".

https://www.sztutowo.com/news_2981_ruszyla-procedura-odwolania-soltysa-katow-rybackich.html

https://tablica-rejestracyjna.pl/X7BOSS#

Miuahahhaha jaki czerep.

Ten komentarz znaleziony na innej stronie rozbawił mnie do łez...

"internet mówi, że baba sołtysa wyprzedzała na łuku 3 pojazdy, a nagrywający jechał z przeciwka i pokazał babie sołtysa, że jest pierdolnięta, w związku z czym sołtys boss wsi kazał zawrócić karocę i dogonić nicponia z kamerką, który to nie zna swego miejsca we wsi i pokazać mu, gdzie owo miejsce jest. a że oboje byli ulani to po szalonym 20sekundowym pojedynku nastąpił remis ze wskazaniem na żonę kamerowicza xD"

Masakra... 🤦‍♂️ Powinno sie zabrac prawo jazdy i odeslac na przymusowe badania psychiatryczne.

20 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Masakra... 🤦‍♂️ Powinno sie zabrac prawo jazdy i odeslac na przymusowe badania psychiatryczne.

Ziutek już ma po "karierze".  A zaszedł tak daleko😆 

Ta rejestracja to wizytówka, która mówi więcej, aniżeli słowa.

2 godziny temu, ecipeci napisał(-a):

u nas na drogach już prawie jak u ruskich - coraz więcej hugo bossów 

Hugon Boss

2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Ziutek już ma po "karierze".  A zaszedł tak daleko😆 

Ta rejestracja to wizytówka, która mówi więcej, aniżeli słowa.

Na szczescie, czasem ludzie sami sie eliminuja z zycia publicznego

W dniu 2.03.2025 o 20:32, Londek napisał(-a):

Eletre w zielonym wygląda sztos, szczególnie z tymi kilkoma dodatkami w kolorze żółtym. 

Czerwona też wpada ludziom w oko:

https://moto.pl/MotoPL/7,88389,31739080,ukradli-z-garazu-willi-w-wilanowie-niezwykly-samochod-nie-chodzi.html#do_w=438&do_v=1342&do_st=RS&do_sid=2230&do_a=2230&s=BoxWiadImg3&do_upid=1342_ti&do_utid=31739080&do_uvid=1741076482723

I pojawila sie nowa A6 (tak, A6, nie zapowiadana A7 😂).
Juz w podstawie wyglada swietnie, jak RS, agresywny przedni zderzak, poszerzone nadkola. Ciekawe jak bedzie wygladac RS6 🤔

A250139_large.jpg?w=1952&h=1098

A250137_large.jpg?w=1952&h=1098

Nawiasem, ten brazowy kolor jest swietny!

33 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a):

I pojawila sie nowa A6 (tak, A6, nie zapowiadana A7 😂).
Juz w podstawie wyglada swietnie, jak RS, agresywny przedni zderzak, poszerzone nadkola. Ciekawe jak bedzie wygladac RS6 🤔

A250139_large.jpg?w=1952&h=1098

A250137_large.jpg?w=1952&h=1098

Nawiasem, ten brazowy kolor jest swietny!

Muszę przyznać, że faktycznie jest fajnie "skrojona". Tył intrygujący. Brąziak super pasuje do Allroad.

Posted (edited)

I zeby nie bylo - to nie tylko Audi ...

Edited by cordi7