Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Pogadajmy o samochodach :-)

Recommended Posts

1 godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Dziwimy sie dzieciakom, ze lykaja jak pelikany fejkowe informacje z tiktokow, instagramow i memow, jesli "starzy" stosuja podobne populistyczne tricki.
Na szybko zrobilem memy specjalnie dla Ciebie:
597728968_XVwiek.thumb.jpg.f4f487ab7f610d6168175722731ba2d3.jpg

1177639406_XVwiek(1).thumb.jpg.198c3ece7f0a1d37545e4fc18331edb4.jpg

974564146_XVwiek(2).thumb.jpg.5d75b44f6d733067195157e98b9d34ec.jpg

321042571_XVwiek(3).thumb.jpg.550f98cc46f7965ef903f45bd562bb54.jpg

2088587671_XVwiek(5).thumb.jpg.71c3f20d962a2990f2af593131fd7378.jpg

47575521_XVwiek(6).thumb.jpg.d853c390be16b56d41fbaacf4f016078.jpg

Moge udowadniac jak bardzo "zdegradowane" byly kiedy spoleczenstwa, na podstawie memow i zdjec bez problemu. Jednak prawda nie jest ani czarna, ani biala. Swiat jest w znakomitej wiekszosci szary. Jesli wezmiemy pod uwage mode, to zawsze byly, sa i beda modowe wpadki, jak i modowa klasyka i to bez wzgledu na czasy. Tak samo jest z wieloma rzeczami. Nie wierzmy w bzdury znalezione w necie, sprawdzajmy fakty i dane, szukajmy glebiej. Nie wierzmy w populistyczne "dane" i nie powielajmy ich.

Paweł nie oceniaj książki po okładce.

Nie interesuje mnie moda, bo to dla mnie obcy temat.

Tutaj nie chodzi o spłaszczenie pewnych kwestii do internetowych bzdur, tylko o zjawisko społeczne, które od dłuższego czasu zachodzi w społeczeństwach zachodnich.

I pomijając fakt zniewieścienia, wpływu kortyzolu, mniejszej ilości testosteronu, mnie najbardziej przytłacza fakt, że kobiety założyły spodnie, bo pierdoły w domach nie miały nawet własnego zdania, a jak mieli to bali się je głośno wypowiedzieć. Jak będziesz miał możliwość porozmawiaj z jakimkolwiek ogarniętym socjologiem, to Ci to wyłoży. 
Więc ta słaba z nazwy płeć jest obecnie znacznie silniejsza, aniżeli kiedykolwiek w historii ludzkości była; pomijając jakieś wybryki natury w postaci Joanny 'Arc.
A z natury silni mężczyźni stali się zwyczajnie słabi. Stres, brak ojca, brak rywalizacji, brak zrozumienia i szacunku u płci przeciwnej powoduje, że mamy społeczeństwa, które pozwalają gwałcić i molestować kobiety na stacjach metra i w centrach miast przez obcych kulturowo barbarzyńców.

W Wielkiej Brytanii doszło do tego, że dziewczynki zgłaszające się na komisariat po wielokrotnych gwałtach dokonywanych przez zwierzęta z gównostanów dostawały tabletkę dzień po.

To jest dzisiejszy męski Świat, bez kręgosłupa moralnego, współczucia, braku odpowiedzialności, ale opętany przez poprawność polityczną.

Więc nie mów mi o szarości życia.

Populistyczne dane... Dawniej za takie wybryki postawiono by szafot i każdego skrócono by o głowę, dziś brytyjscy sędziowie skazują osoby, które wskazują na tą patologię.

Kto do tego doprowadził? Kosmici?

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

48 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Tutaj nie chodzi o spłaszczenie pewnych kwestii do internetowych bzdur, tylko o zjawisko społeczne, które od dłuższego czasu zachodzi w społeczeństwach zachodnich.

I pomijając fakt zniewieścienia, wpływu kortyzolu, mniejszej ilości testosteronu, mnie najbardziej przytłacza fakt, że kobiety założyły spodnie, bo pierdoły w domach nie miały nawet własnego zdania, a jak mieli to bali się je głośno wypowiedzieć. Jak będziesz miał możliwość porozmawiaj z jakimkolwiek ogarniętym socjologiem, to Ci to wyłoży. 
Więc ta słaba z nazwy płeć jest obecnie znacznie silniejsza, aniżeli kiedykolwiek w historii ludzkości była; pomijając jakieś wybryki natury w postaci Joanny 'Arc.
A z natury silni mężczyźni stali się zwyczajnie słabi. Stres, brak ojca, brak rywalizacji, brak zrozumienia i szacunku u płci przeciwnej powoduje, że mamy społeczeństwa, które pozwalają gwałcić i molestować kobiety na stacjach metra i w centrach miast przez obcych kulturowo barbarzyńców.

W Wielkiej Brytanii doszło do tego, że dziewczynki zgłaszające się na komisariat po wielokrotnych gwałtach dokonywanych przez zwierzęta z gównostanów dostawały tabletkę dzień po.

To jest dzisiejszy męski Świat, bez kręgosłupa moralnego, współczucia, braku odpowiedzialności, ale opętany przez poprawność polityczną.

Populistyczne dane... Dawniej za takie wybryki postawiono by szafot i każdego skrócono by o głowę, dziś brytyjscy sędziowie skazują osoby, które wskazują na tą patologię.

Chyba naprawdę muszę ci podrzucić książki i francuskiej lub brytyjskiej arystokracji w XVII wieku i owych silnych mężczyznach w perukach, upudrowanych, wyfiokowanych i zniewiściałych tak bardzo, że współcześni faceci przy nich to jacyś neandertalczycy.  

3 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Chyba naprawdę muszę ci podrzucić książki i francuskiej lub brytyjskiej arystokracji w XVII wieku i owych silnych mężczyznach w perukach, upudrowanych, wyfiokowanych i zniewiściałych tak bardzo, że współcześni faceci przy nich to jacyś neandertalczycy.  

Ta? Tylko różnica jest taka, że ci francuscy i brytyjscy arystokraci skolonizowali cały Świat. Dziś sami się dają podbić, tylko, że już bez użycia prochu.

Koniec uwagi.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Kiedyś to było, a teraz nie ma.

W ogóle lubię to gadanie, Twoi rodzice tak samo mówili o Twoim pokoleniu a dziadkowie o nich. Taka już jest ludzka natura żeby narzekać.

A jedynym złotym środkiem na zlikwidowanie takich zmian i świeży start jest wojna, najlepiej światowa. Wojna robi z chłopców mężczyzn:)

3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Tak, tak, wszedzie jesz zle / dobrze tam gdzie nas nie ma.
Ten wstretny zachod sie na nas uwzial i chce nam zchopczycowac dziewczynki i zdziewczynic chlopcow, jedyny wybor to...

Honda Prelude i Toyota Supra mnie kojarzą zawsze z grą Gran Turismo na playstation pod koniec lat 90tych, jak byłem na studiach 
po pół roku użytkowania A6 , dopiero dziś odkryłem tą funkcję , a myślałem że tylko MB ją ma

U mnie lipnie to działa, za to asystent Google- idealnie, może dlatego że to asystent z telefonu

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

8 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

U mnie lipnie to działa, za to asystent Google- idealnie, może dlatego że to asystent z telefonu emoji1787.png

u mnie podobnie działają jeśli chodzi o sprawność,  natomiast rzadko korzystam z pani Audi - praktycznie tylko do aktywacji ogrzewania kierownicy- , bo wszystkie funkcje związane z nawigacją czy z telefonem- rozmowy, smsy , czy WhatsApp-to już pan Google się tym zajmuje 😅

Rzekomo nowy elektryczny Cayman 🤔

Światła jak w Taycanie totalna porażka, linia boczna OK, tył też, taki w stylu F-type.

Ogólnie to dla mnie trudne do przyjęcia, że filozofia mid-engine będzie przekładana w praktyce na baterie 🫣

image.png.2208251c38b5165723942564d241cf60.png

image.png.dde66971cb1f76953072337c588332ca.png

15 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Tak, tak, wszedzie jesz zle / dobrze tam gdzie nas nie ma.
Ten wstretny zachod sie na nas uwzial i chce nam zchopczycowac dziewczynki i zdziewczynic chlopcow, jedyny wybor to...

A tak ładnie napisałeś, że Świat nigdy nie jest biały albo czarny, tylko szary. Nie można być gdzieś pomiędzy? Tak jak Szwajcaria?

Można w nieskończoność krytykować wschód, bo to jest zgodne z narracją i Twoim punktem widzenia. Nie można za to wyrazić się krytycznie wobec tego co widzi każdy przyzwoity człowiek, tego co się dzieje w całej zachodniej Europie, bo to zwrot w kierunku wschodu? Niezły beton i to zbrojony...

Śliczne jest to 12 Cylindi

Widzę że Ferrari odnośnie nazw znowu leniuchuje. Nazwać auto 'Ferrari 12 cylindrów'  - coż za elokwencja i fantazja. No ale jeśli potrafili nazwać kiedyś jeden model Ferrari Ferrari (bo 'la' to jedynie przedimek określony) to czego się spodziewać? 

3 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Widzę że Ferrari odnośnie nazw znowu leniuchuje. Nazwać auto 'Ferrari 12 cylindrów'  - coż za elokwencja i fantazja. No ale jeśli potrafili nazwać kiedyś jeden model Ferrari Ferrari (bo 'la' to jedynie przedimek określony) to czego się spodziewać? 

To tylko nazwa, ale jak pięknie nawiązali do modelu 365 GTB

GTB.jpg

O co chodzi z tą manią "telefonowania w sprawie oferty"? Nie można jej przesłać emailem, do biurwy jędzy..?!  ;)

Człowiek taki, jak ja, czyli przytępawy, wolno kojarzący i jeszcze wolniej reagujący, stary i głupi - krótko mówiąc, chciałby sobie na spokojnie coś przejrzeć, zastanowić się, może potem wrócić do jakiejś opcji kolejny raz, etc.  :)

A tu: "ni wuja!" :(

Zadzwonimy do Ciebie i młodygadkojebny przeczyta mi z promptera (albo kartki) swoje "tirli-tirli", w trakcie którego w minucie trzeciej nie będę już pamiętać, co było w minucie pierwszej. I że co on se myśli? Że podejmę wiążącą decyzję w trakcie takiej tirlikanonady? Decyzję wartą (jak dla mnie) mnóóóóóstwo mojego sianka..?  :D 

f00f5b82716dbfc5083df2fce93b93a0.jpg.193e9d83a1167abc98754d5be5c7f558.jpg

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

To o to chodzi, żebyś potem nie wiedział na co się zgodziles. Wszystkie telekomy tak od lat próbują wciskać niepotrzebne usługi ludziom. 

1 godzinę temu, Admof napisał(-a):

To o to chodzi, żebyś potem nie wiedział na co się zgodziles. Wszystkie telekomy tak od lat próbują wciskać niepotrzebne usługi ludziom. 

No, ale ja akurat z definicji ;) nie zgadzam się na NIC w trakcie takich przemiłych rozmów. Chyba, że jestem jakimś statystycznym mikronieliczkiem, a 99,99% jednak się "ugina" i w konsekwencji taka polityka się kalkuluje. W moim przypadku, brak klarownej oferty emailem równa się "bye".  :) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

A tak ładnie napisałeś, że Świat nigdy nie jest biały albo czarny, tylko szary. Nie można być gdzieś pomiędzy? Tak jak Szwajcaria?

Można w nieskończoność krytykować wschód, bo to jest zgodne z narracją i Twoim punktem widzenia. Nie można za to wyrazić się krytycznie wobec tego co widzi każdy przyzwoity człowiek, tego co się dzieje w całej zachodniej Europie, bo to zwrot w kierunku wschodu? Niezły beton i to zbrojony...

Łukasz, nie bardzo wiem o co Ci chodzi ze Szwajcaria. 
Mieszkam w europie zachodniej, ba, bywam czesto w tej bardziej zdegenerowanej jak Francja, Wlochy, Niemcy, Czechy, Austria czy UK i widocznie nie jestem przyzwoity, bo nie wiem "co sie takiego dzieje" 🤔 
Wsiadz kiedys w samochod, przejedz sie na zachod, poznaj ludzi o innym kolorze skory, innego wyznania, innej orientacji seksualnej, zobaczyc, ze to zwykli ludzie jak Ty.

2 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

Łukasz, nie bardzo wiem o co Ci chodzi ze Szwajcaria. 
Mieszkam w europie zachodniej, ba, bywam czesto w tej bardziej zdegenerowanej jak Francja, Wlochy, Niemcy, Czechy, Austria czy UK i widocznie nie jestem przyzwoity, bo nie wiem "co sie takiego dzieje" 🤔 
Wsiadz kiedys w samochod, przejedz sie na zachod, poznaj ludzi o innym kolorze skory, innego wyznania, innej orientacji seksualnej, zobaczyc, ze to zwykli ludzie jak Ty.

Szwajcaria ma własną wewnętrzną politykę. Tyle.
Co do wyjazdów, masz rację; odwiedziłem jedynie Mielno PKSem, guzik wiem, guzik widziałem i poznałem jedynie Pana Stefana i jego żonę Janinę z karczmy "Złocisty Okoń".

Co się takiego dzieje? W sumie masz racje, w UE wszystko w normie.
Piątkowa strzelanina w Anderlecht, to oczywiście kacapska propaganda, by osłabić "jedność" Europy. Trzecia w tym tygodniu. W Europie przestępczość rozlała się na ulice, jak jesteś ślepy i głuchy, to masz problem. W UK. gwałcono latami tysiące dziewczynek, a policja to skrzętnie ukrywała, by nie wzbudzać w społeczeństwie nastrojów przeciwko polityce multikulturalizmu.

Kończę temat, bo szkoda prądu.

Test nowego - starego XC90

EDIT. Wykasowałem jeden wers, abyś nie odebrał tego personalnie.

Edited by Autor1984

13 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

A nie łatwiej wcisnąć przycisk na kierownicy? emoji16.png

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu 

od ogrzewania kierownicy? nie mam takiego dedykowanego,  w A4 masz ?

@beniowski moja ulubiona nazwa modelu, to Maserati Czterodrzwiowe 😅

42 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Szwajcaria ma własną wewnętrzną politykę. Tyle.
Co do wyjazdów, masz rację; odwiedziłem jedynie Mielno PKSem, guzik wiem, guzik widziałem i poznałem jedynie Pana Stefana i jego żonę Janinę z karczmy "Złocisty Okoń".

Co się takiego dzieje? W sumie masz racje, w UE wszystko w normie.
Piątkowa strzelanina w Anderlecht, to oczywiście kacapska propaganda, by osłabić "jedność" Europy. Trzecia w tym tygodniu. W Europie przestępczość rozlała się na ulice, jak jesteś ślepy i głuchy, to masz problem. W UK. gwałcono latami tysiące dziewczynek, a policja to skrzętnie ukrywała, by nie wzbudzać w społeczeństwie nastrojów przeciwko polityce multikulturalizmu. Przyzwoici ludzie nie są głusi i ślepi na takie informacje.

Kończę temat, bo szkoda prądu.

Szwajcaria ma polityke, ktora jest zrownowazona. Przyczyna rasizmu, ksenofobii i nietolerancji jest zazwyczaj strach przed nieznanym, ktory jest podsycany przez polityke czy media. Jestem pewny, ze gdybys poznal osoby ze srodowisk z ktorymi tak bardzo walczysz, to zmienilbys zdanie.

Znow lykasz i co gorsza rozsiewasz bezsensowna propagande, dokladnie jak w przypadku z memami.
W latach 90 w Polsce to wojny gangow byly wynikiem polityki multikulti? Magdalenka to tez wg Ciebie islamscy, lewicowi terrorysci? Kto odpowiadal za niedawna strzelanine w Kniażycach? Islamscy, afrykanscy Ukraincy? Tuszowanie gwaltow dzieci przez ksiezy latami gdzie sie dzialo? Nie w pieknym, dumnym, bialym i katolickim kraju na Wisla? Przyzwoity czlowiek nie jest gluchy i slepy na takie informacje.

Europa ma problemy, dokladnie takie same jak Polska, ktora w niej lezy. Jednak przyczyna nigdy nie jest jednoznaczna jak probujesz to przedstawic. 

22 minuty temu, Krakus1 napisał(-a):

@beniowski moja ulubiona nazwa modelu, to Maserati Czterodrzwiowe 😅

Ale jak to Quattroporte brzmi! 😅

Edited by SzefSzefow

od ogrzewania kierownicy? nie mam takiego dedykowanego,  w A4 masz ?
[mention=6729]beniowski[/mention] moja ulubiona nazwa modelu, to Maserati Czterodrzwiowe
Skoro ja w a4 mam to bylem pewien że Ty w a6 też

8 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Rzekomo nowy elektryczny Cayman 🤔

Światła jak w Taycanie totalna porażka, linia boczna OK, tył też, taki w stylu F-type.

Ogólnie to dla mnie trudne do przyjęcia, że filozofia mid-engine będzie przekładana w praktyce na baterie 🫣

image.png.2208251c38b5165723942564d241cf60.png

image.png.dde66971cb1f76953072337c588332ca.png

Odrobili juz lekcje. Najwazniejsze, zeby nie rezygnowali ze spalinowych odpowiednikow.

@Autor1984, @SzefSzefow - jak macie do pogadania to na PW. Kto następny się odezwie nie na temat - leci na urlop...i nie ma tłumaczenia, że musiałem drugiemu odpowiedzieć.

Game Over F1 GIF by Engineered Insanity

8 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Skoro ja w a4 mam to bylem pewien że Ty w a6 też emoji16.png

mam tylko jeden przycisk z gwiazdką , gdzie można do niego przepisać różne funkcje ,gdzie akurat mam inną funkcję wybraną , także pozostaje pani audi która jest zawsze wolna , i chętna do...pomocy 😅

8 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Ale jak to Quattroporte brzmi! 😅

Prawda , wszystko w tym pięknym kraju brzmi lepiej 😍