karczochrulez 2 #4976 Napisano 7 Grudnia 2010 Jak by mi to coś wpadło w oko od razu pojechał bym na ostry dyżur okulistyczny Prostokąty, kółka, owale, plaster miodu - bezguście i projektant z ADHD 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotylozaur 2 #4977 Napisano 7 Grudnia 2010 Captivę zakupił kolega z pracy dla żony jakiś tydziń temu... Oczywiście póki co same och i ach;) 0 Spacelovematic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #4978 Napisano 7 Grudnia 2010 Jak by mi to coś wpadło w oko od razu pojechał bym na ostry dyżur okulistyczny Prostokąty, kółka, owale, plaster miodu - bezguście i projektant z ADHD Mi się podoba 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 6 #4979 Napisano 12 Grudnia 2010 Co sądzicie, może miał ktos kontakt, o Ssang Yong Rexton I, oprócz tego, że niezbyt ładny. Jak z częsciami do tej egzotyki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #4980 Napisano 12 Grudnia 2010 (edytowane) Tu są jakieś opinie: http://www.autocentr...angyong/rexton/Moim zdaniem straszny brzydal i w ogóle kto by chciał jeździć autem o nazwie SsangYong ??? Edytowane 12 Grudnia 2010 przez michu 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxwell 0 #4981 Napisano 12 Grudnia 2010 Prostokąty, kółka, owale, plaster miodu - bezguście i projektant z ADHD Teraz wszystko tak wygląda,ukłon w stronę azjatyckich rynków a dokładnie Chin.Zobacz nowe Cayenne,E klasę MB itd.Skośni lubią taki styl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jimi Jump 0 #4982 Napisano 13 Grudnia 2010 Znajomy w Korei ma Ssang Yonga i chwali sobie ... ora nim pole ciągnie choinki po lesie na Święta, jeździ nim do pracy i na zakupy.Auto prawie pancerne, może nie grzeszy wykonaniem ale nie razi to aż tak. Jest niezawodne, nie psuje się ... daje radę ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #4983 Napisano 1 Lutego 2011 Zgadzam się Michu, kawał wozu. Mógłbym taki mieć, pomarańczowy albo czarny Fajnie buczy 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxwell 0 #4984 Napisano 1 Lutego 2011 Do tego kowbojki,kapelusz i tytoń w buzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #4985 Napisano 1 Lutego 2011 Mnie osobiscie sie bardizej Challenger podoba, ale ten tez jest piękny ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kojiro 127 #4986 Napisano 1 Lutego 2011 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia 2025 przez Kojiro 0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #4987 Napisano 1 Lutego 2011 Do wyscigow na 1/4 mili? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #4988 Napisano 1 Lutego 2011 Po to samo co zegarek za 100 tys 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #4989 Napisano 3 Lutego 2011 prawdziwi twardziele mają go w avatarze 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 11 #4990 Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) No to może teraz coś dla wielbicieli BMW (karczoch nie obraź się od razu- żart ): Edytowane 3 Lutego 2011 przez lechu_wroc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #4991 Napisano 3 Lutego 2011 Heheheh niezla nuta A co do samochodow .. znalazlem wątki z 2006/2007 o Mercedesie W126... - Ciekawe czy obecni wtedy wlasciciele wciąz posiadaja "szejki". Obecnie takiego posiadam i uwazam ze jest to kawał super maszyny i to taki Harrison Ford wsrod samochodów z Euopy.. (bo to jednak zupelnie inna bajka niz muscle car) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #4992 Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) Moje cztery samochody marzeń(w tym jedno częściowo spełnione): 1. Już mam, ale niestety skrzynia do wymiany(już kupiona z przebiegiem 20k), tapicerka "złazi" ze słupków a ta na fotelach jest popękana - planuje wszystko zerwać i oddać do Javy, na błotnikach rdza - postaram się kupić oryginalne nowe i powymieniać, ale za to mam pewność, że 100% oryginał, a nie "robiony" cosworth Póki co nie mam na niego kasy bo potrzebuję minimum 10k do 15k na jego zrobienie, ale stoi w garażu i ma tam cieplutko Co miesiąc idę do niego zajrzeć.Mercedes 190E, w201, Cosworth Engine 2.3-16V(16 zaworów ), Evo1, wyprodukowano tylko 502 sztuk. Ojciec kupił go dokładnie w 1994 roku za połowę jego wartości realnej. Jeździł nim spokojnie, nie przekraczając 190km/h W 2000 roku trafiła się okazyjnie E-klasa w210, która jest z nami do dziś, a Cosworth został odstawiony na czas aż skończę(yłem) 18 rok życia. W międzyczasie kilka razy do roku przejechał się nim, wymieniał akumulator i olej na nowy, ale pewnego dnia w 2007 coś zaczęło się dziać ze skrzynią, a kilka przejażdżek później już nie wskakiwała 3ka.... i tak samochód czeka aż nazbieram kasę i czas by go zrobić(czyt. aż skończę studia...jeszcze 4-5 lat :<) Info z Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W201 Chciałbym osiągnać taki efekt końcowy - z tym, że felgi takie jak na ostatnim zdjęciu: 2. Porsche 912 - uwielbiam Porsche, ale 911tka jest zbyt popularna(nawet w moim 30tysięcznym powiecie są cztery 911tki)...a 912 jest wyjątkowa Link do wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Porsche_912Oczywiście żadne inne felgi niż Fuchsy nie wchodzą w gre 3. Jaguar E-Type V12 4.2 Coupe - lakier British Racing Green i identyczne szprychowe felgi jak na poniższych fotkach:Link: http://pl.wikipedia.org/wiki/Jaguar_E-type 4. Mercedes W113, Pagoda, 230SL Edytowane 4 Lutego 2011 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #4993 Napisano 3 Lutego 2011 Jakub BBS RS pięknie wygladaja na 190tce... ale cos Ci sie pomylilo w nawiasie bo to 16 zaworów a nie V16 hehe niemniej jednak EVo 1 jest piekne, duzo przyjemniejsze niz Evo 2 Jak poznan to masz "prawie" rzut beretem do Torunia - wpadnij w majowy weekend na camping tam będzie zloc ogolnopolscki 201,124,126,140, evo 1 nie będzie ale pogadac zawsze będzie o czym hehe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #4994 Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) Wpasc mogę, ale w210, nie w201 Nie mam kasy żeby go zrobić to raz, a z zepsutą skrzynią nie pojadę.... Fakt, mój błąd... Edytowane 4 Lutego 2011 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #4995 Napisano 4 Lutego 2011 Eee joke sobie teraz robisz? ;> 2,3 16V ma jak pokazales na rys 4 gary (tłoki/cylindry) i po 4 zawory na cylinder, czyli 16 zaworów zreszta pisze 16V , a nie V16.. V16 to by zajeło polowe 190tki hehe, tam sie ledwo miesci R6 (i musi byc inny pas przedni niz w standardzie by to weszlo), a co dopiero V16 - nawet Jaguar ma V10 czy V12, a nie 16 Moze byc i oko - im wiecej MB tym lepiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kangie 7 #4996 Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) V16, a raczej W16 ma Bugatti Veyron, co daje 16x4=64 zawory czyli 64V. http://pl.wikipedia.org/wiki/Bugatti_16.4_Veyron Coś Ci się Jakubie pomerdoliło albo sobie z nas jaja robisz Edytowane 4 Lutego 2011 przez Kangie 0 Dobry zegarek nie jest zły! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #4997 Napisano 4 Lutego 2011 Jakub a obfotografuj ta swoja 190 tke i wrzuc tu nam na forum. Niech kazdy sie poslini. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #4998 Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Ja pierdziele <sciana> ale kompromitacja.... No z mechaniki to ja nawet nie raczkuje <lol>... Zawsze myślałem, że skoro na rycinie widzę 16 tłoczków, to jest to 16 cylindrów/tłoków.... Cóż, prawko B mam od 3 lat(rocznica we wrześniu) a nie znam nawet dobrze mechaniki tego co praktycznie co tydzień używam od 2 lat... Ale żeby się zrehabilitować za to zrobię jutro zdjęcia(dziś jestem w Pzń, ale jade na weekend do rodzinnego Czarnkowa - stamtąd pochodzę i tam jest ów garaż a w nim ów cosworth ) Mogę też zrobić foty dowodu rej i OC(oczywiście z roku na rok wciąż opłacane) gdzie jest moje nazwisko, żeby nie było że sobie wymyślam to wszystko Oczywiście część danych zakryję w paincie. Edytowane 4 Lutego 2011 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #4999 Napisano 4 Lutego 2011 Na rycinie widzisz tylko 4 Tłoczki ... Tłoczki to te odwrócone dnem do góry "kubki" , a te 16 szt co wygladaja jak odwrócony grzybek to zawory (przewaznie jest 2 na tłok, stad dopisek przy tym silniku 16V - bo jest ich 2 razy wiecej niz w standardzie...oczywoscie mowie o owczesnych silnikach MB) Cylinder skolei to ta część "bloku silnika" w której chodzą te tłoki czyli na chlopski rozum to te otwory w bloku ( z odpowiednia głądzią) w których znajduja się tłoki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #5000 Napisano 4 Lutego 2011 No wiesz ja chodziłem do LO i nie miałem nigdzie budowy silnika spalinowego, nawet na technice w podstawówce. Nigdy się nie interesowałem mechaniką samochodową, a popatrzeć na to wszystko od środka tez nie miałem gdzie bo ojciec zawsze samochody oddawał do serwisu Mercedesa w Pile. 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach