lewandek 56 #6426 Napisano 10 Października 2011 Octavia kombi - tańsza od Audi, tańszy serwis, tańsze ubezpieczenie. "Praktyczność" taka sama - niższy "prestiż". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #6427 Napisano 10 Października 2011 A ewentualnie coś z nowych? Może warto przyjrzeć się jakiejś wysprzedaży? 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sąsiad 2 #6428 Napisano 10 Października 2011 (edytowane) Nówka Mitsubishi Lancer sedan albo może lepiej sportback? Silnikowo jak dla mnie lipa, ale dla rodzinki czemu nie, cena znośna i pewnie bezawaryjność w standardzie Edytowane 10 Października 2011 przez Sąsiad 0 (...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #6429 Napisano 10 Października 2011 Jakbym mial tyle kasy to bez wahania biore nowe Bravo z silnikiem Multijet.....obowiazkowo w pakiecie Sport.......czarne.....badz chyba tak sie nazywa ten kolor....czerwień maranello 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #6430 Napisano 10 Października 2011 Mitsubishi Lancer sedan też myślałem o tym modelu, faktycznie silnikowo lipa no ale cóż Oni mają lżejszą noge...sprtback, już nie słyszałem takich przychylnych opinii szczególne z pozycją za kierownicą, a właściwie braku możliwości dobrania dogodnej pozycji. 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #6431 Napisano 10 Października 2011 Bravo, też wchodzi ewentualnie w wyliczankę. A co powiecie na samochody typu KIA, Hyunday, Mazda Honda Toyota? 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hendrix89 0 #6432 Napisano 11 Października 2011 (edytowane) Astra IV? Nie wiem, czy jeszcze jest, ale jak byłem na przeglądzie, mieli w Sosnowcu testówkę z zeszłego roku, 1.4 turbo, cosmo z ksenonem i adaptacyjnym zawieszeniem, 11 tysięcy przebiegu z 20 tysięcy złotych taniej. Sam nią jeździłem chwilkę i miałem naprawdę ochotę zamienić moją 3kę na nią, ale w sumie moje auto ma dopiero 3 lata, a póki co mam ważniejsze wydatki Edytowane 11 Października 2011 przez Hendrix89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #6433 Napisano 27 Października 2011 Fajne odejscie http://www.youtube.com/watch?v=ZgaCZU0-oHY&feature=feedrec_grec_index to tez fajnehttp://www.youtube.com/watch?v=FBkX8GS5FoY 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #6434 Napisano 30 Października 2011 Fajne odejscie http://www.youtube.com/watch?v=ZgaCZU0-oHY&feature=feedrec_grec_index to tez fajnehttp://www.youtube.com/watch?v=FBkX8GS5FoY IMO słabizna zobacz od 30 sekhttp://www.youtube.com/watch?v=rmNy-ajRV0U od 6.33 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #6435 Napisano 30 Października 2011 Mustang niezly Ludzie nabijaja sie z amerykanskich samochodow , a za kilkanascie tys mozna sobie zbudowac potworka na kolach 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #6436 Napisano 30 Października 2011 nie no, amerykańskie auta sa super tylko maja jedną niewielką wadę - ciężko się nimi w drogę celuje Dlatego są dobre na tamtejsze drogi - szerokie i proste. Nie zmienia to jednak faktu, że bardzo chciałbym kiedyś mieć auto zza oceanu. Nie byłoby to jednak auto do jazdy a do wożenia się 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #6437 Napisano 30 Października 2011 (edytowane) nie no, amerykańskie auta sa super tylko maja jedną niewielką wadę - ciężko się nimi w drogę celuje Zgadza sie , ale do "teleportacji " po prostej z punktu a do b sa rewelacyjne bo czesci do tuningu sa ogolnie rzecz biorac tanie . Zaraz bede szukal swoich 1/4mile slips z Buicka Grand National , to zobaczycie przyspieszenie Nie moje ale to Grand National vs Viper http://www.youtube.com/watch?v=zEoMx67-g5U Edytowane 30 Października 2011 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hendrix89 0 #6438 Napisano 30 Października 2011 Jak dla mnie amerykańce mają dwie poważne zalety. Swoistą duszę i brzmienie. Przynajmniej te stare i nowe bazujące na legendzie Muscle Car. Poza tym cena. Chciałem kupić z USA Eclipse, za 69 tysięcy było auto, które jako Europejczyk byłoby dużo droższe. Poza tym nie masz takiej niepewności jak u nas, bo kupując używkę masz Car Faxa. Czy Ameryka źle się prowadzi? Zależy od auta. Niektóre auta prowadzą się bardzo przyzwoicie, co jest potwierdzone przez wyniki Vipera, CTS-V, Camaro czy Corvette na Nordschleiffe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #6439 Napisano 31 Października 2011 (edytowane) Z amerykanskich nad zycie mi sie podobalo to auto jeszcze dorzuce De Loren'a w morde juz ostatni.....tego jeszcze jak ktos nie widzial to polecam od 1.15.....dobry koles...mial kominiarke pewnie zeby go starszy nie zobaczyl http://www.youtube.com/watch?v=J7tiX3mNp74&feature=related Edytowane 31 Października 2011 przez dasiek7 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #6440 Napisano 31 Października 2011 (edytowane) Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć co by wybrali i czemu z wymienionych aut (siostra ze szwagrem szukają)1. Ford Focus z silnikiem 1.6 EcoBoost, 1.6,2.0 TDCI, 1.6 Duratec2. KIA Cee'd SW 1.6DOHC CVVT ; 1.6 CRDI3. Skoda Octavia 1.6 TDI, 2.0 TDI, 1.4TSI 1.6 (zwykły)4. Hyundai i40 (ale to jako opcja bo troszku za drogi) Dzięki Edytowane 31 Października 2011 przez Maks 3 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #6441 Napisano 31 Października 2011 (edytowane) Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć co by wybrali i czemu z wymienionych aut (siostra ze szwagrem szukają)1. Ford Focus z silnikiem 1.6 EcoBoost, 1.6,2.0 TDCI, 1.6 Duratec2. KIA Cee'd SW 1.6DOHC CVVT ; 1.6 CRDI3. Skoda Octavia 1.6 TDI, 2.0 TDI, 1.4TSI 1.6 (zwykły)4. Hyundai i40 (ale to jako opcja bo troszku za drogi) Dzięki 2.0 TDCI - z tego co czytalem rozne rzeczy sie u nich dzieja, awarie dwumasowek, turbin bardzo czesto, wtryskiwaczy. Znam przypadek znajomego ktoremu zaraz po naprawie w serwisie forda silnik "polknal lopatki z turbo", mowil ze podczas jazdy silnik prychnal....strzelil czarnym dymem i auto zgaslo. 1.6 TDI z tego co czytalem bardzo oszczedne, przy takich malych silniakch wybieralbym te z mniejsza moca.....osprzet bedzie duzo tanszy do niego. tzn typu....w mniejszej mocy turbina nie bedzie miala zmiennej geometrii lopatek....w wiekszej juz tak. TSI - nie wiem dlaczego ale jakos ja jestem sceptycznie nastawiony do takich wynalazkow, jak turbo to w dieslu, przy pozniejszym zdezelowaniu benzyny silnik bedzie duzo palil. Serwis moze byc drogi. Chyba ze sie kupuje nowe auto zeby nim pojezdzic gora 5 lat i sprzedac....wtedy ok. i40........wypasiony...ogladalem......ale cena jak dla mnie duzo za duza. Edytowane 31 Października 2011 przez dasiek7 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #6442 Napisano 1 Listopada 2011 W grę wchodzi "nowe autko" tzn z wyprzedaży roczników. Próbowałem poczytać o TDCI z tego co znalazłem to bardziej polecają 2.0TDCICiekawi mnie co z tymi motorami EcoBoost? Coś ktoś wie?Jak silniki KIA?Za wszelkie uwagi wielkie dzięki. 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #6443 Napisano 1 Listopada 2011 Szkoda ze odpusciles sobie to nowe Bravo....te silniki 1.6 Multijet sa naprawdę dobre Ja akurat uzytkuje 1.9 JTD i szczerze moge polecic. Nie wiem jak teraz ale w starych samochodach fiata moga denerwowac rozne rzeczy.....pewnie jak w kazdym aucie....ale zaden z mechanikow raczej zlego slowa nie powie na silniki diesla ktore pracuja w tych autach. Swoja droga poogladaj videostesty na autoswiat.tv moze cos Ci w wyborze pomoze Ja to co czytalem o fordach....to akurat tego 2.0 TDCI....w ktoryms tam wariancie mocy szczegolnie nie polecaja. Musisz doczytac 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hendrix89 0 #6444 Napisano 1 Listopada 2011 Focus, Octavia. Sprawdzone, niemieckie, dobre. Focus kapitalnie jeździ, świetnie wykończony, do tego silnik 1.6 Turbo, 2.0 TDCI podobno czasem kaprysi, ale znajomi mieli i mają takie silniki, nikt nie narzekał. Kapitalna jednostka, jednak za krótki staż, żeby dużo powiedzieć o awaryjności.Octavia to Octavia. Nie ma słabych stron, w żadnych poza ilością miejsca nie bryluje. Zwykły 1.6 bym odpuścił, bo to będzie jednak trochę zamulone. Obecne 2.0 TDI dorównują już legendzie 1.9 TDI, nie ma takich problemów jak były w 2005-2006 roku. TSI jest jednostką, o której można powiedzieć dobre i złe rzeczy. Ale jak nie planują jednym autem zrobić 400 000 km, to będzie to optymalny wybór moc/spalanie. 1.6 TDI jest jednostką młodą, także patrz punkt Focus, jednak jest bardzo oszczędna i przyjazna w użytkowaniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #6445 Napisano 1 Listopada 2011 Tak jak powiedziałem to nie dla mnie autko... Dzięki.A może ktoś wie coś o motorach KIA? ps. w sumie mówicie podobnie jak ja myślę... 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #6446 Napisano 2 Listopada 2011 Tak jak powiedziałem to nie dla mnie autko... Dzięki.A może ktoś wie coś o motorach KIA? ps. w sumie mówicie podobnie jak ja myślę... Musialbys sie jakiegos patrolu policji zapytac oni maja Ceedy w 1.6 CRDI 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinkowski 7 #6447 Napisano 2 Listopada 2011 Legendy głoszą że Kia robi całkiem przyzwoite samochody Niestety z powodu uprzedzeń nie będzie mi dane się o tym przekonać. U mnie trochę przybyło. Audi A4 B7 1,9 115KM zostało jednak, natomiast przybyło trochę z rodziny Fiata Żona wzbogaciła się o "policyjną" Alfę 159 a firma o Doblo 1,9 Multijet. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #6448 Napisano 2 Listopada 2011 Dasiek7 o tym samym pomyślałem Marcin i jak nowe nabytki? 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinkowski 7 #6449 Napisano 2 Listopada 2011 A całkiem całkiem 1,9 udane silniki fiata, kilku moich znajomych dobija Doblakami pod milion km, jeden nawet bez regeneracji wtrysków i pompy.Alfy już miewaliśmy tyle że 156, co 5-10 tys wymieniałem górne wahacze i robiłem geometrię Poza tym wszystko było oki Miałem benzyny 1.8, 2.0 oraz przez chwilkę swapa silnika zrobionego na 3.2. Dla mnie problemy z samochodem w sumie niewiele znaczą z racji wszelkiej maści powiązań zawodowych związanych z branżą, mogę być więc nieobiektywny.Kiedy byłem młody to mówiłem tak samo jak dzisiaj z Kią: "przenigdy nie kupię fiata!" mam fiata "przenigdy nie kupię opla" miałem opla omegę, nawet Daewoo mi się trafiło. P.S. Myślę o Audi S5 cały czas jednak głównym problemem nadal jest małżonka 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetore 15 #6450 Napisano 2 Listopada 2011 w 159 spodziewasz się podobnych problemów co w 156?bo ludzie różnie gadają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach