Bartheck 10 #776 Napisano 19 Lipca 2006 a po cholerę? silnikiem bede hamował jak coś Hamowanie mu lepiej wychodzi niż przyspieszanie Traktor :?: 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ireneusz Paluszek #777 Napisano 19 Lipca 2006 Momenty to amerykańskie V8 mają zawsze a mnie do koni i momentów ciagnie o tyle, że nie chcę aby przy włączonej klimie, radiu, światłach nie móc bezpiecznie wyprzedzić innego samochodu. Jak kupowałem samochód to nie tyle silnik stawiałem na 1 miejscu, co wyposażenie podnoszące bezpieczeństwo kierowcy i pasażerów (poduszki, klimatyzacja) oraz wyniki crashtestów, ale trafiłem na całkiem przyzwoity silnik jak dla autka ważącego tonę cóz więc to za serce bije po maską twego rumaka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #778 Napisano 19 Lipca 2006 Traktor :?: no, jak zawory się rozśpiewają, to coś z traktora ma :wink: 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 10 #779 Napisano 19 Lipca 2006 cóz więc to za serce bije po maską twego rumaka? Marne 1200 cm3 / 75 km / 110 Nm (ok 13 sek. 0-100 km/h, Vmax ok 170 km/h) :oops: Opel Corsa C: dwie poduszki, klimatyzacja, ABS, EPS, 4 gwiazdki EuroNCAP http://www.euroncap.com/content/safety_rat...1=1&id2=113 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ireneusz Paluszek #780 Napisano 19 Lipca 2006 cóz więc to za serce bije po maską twego rumaka? Marne 1200 cm3 / 75 km / 110 Nm (ok 13 sek. 0-100 km/h, Vmax ok 170 km/h) :oops: Opel Corsa C: dwie poduszki, klimatyzacja, ABS, EPS, 4 gwiazdki EuroNCAP http://www.euroncap.com/content/safety_rat...1=1&id2=113 dobry wóz dla młodej pary i oszczędny.przy większej rodzinie, wycieczce w góry i włączonej klimie rzeczywiście malutki problem.a nie masz problemu z wydajnością układu chłodzenia stojąc długo w korkach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 10 #781 Napisano 19 Lipca 2006 dobry wóz dla młodej pary i oszczędny.przy większej rodzinie, wycieczce w góry i włączonej klimie rzeczywiście malutki problem.a nie masz problemu z wydajnością układu chłodzenia stojąc długo w korkach? Już nie takiej młodej (rok po ślubie), w korkach na razie zero problemów (bałem się tego trochę bo ponoć w Corsach są problemy z czujnikiem temperatury), byłem juz parę razy w terenie górzystym i problemów nie było (jedynie raz pod większą górkę, ale z 5 osobami i pełnym bagażnikiem, musiałem go wtedy wkręcic na 4 tyś. obrotów i szedł ). Co do oszczędności to: cykl mieszany (bez klimy/z klimą) - 6l/7l, miasto (tylko z klimą) - 8l, trasa (z klimą) 6,5 l 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ireneusz Paluszek #782 Napisano 19 Lipca 2006 dobry wóz dla młodej pary i oszczędny.przy większej rodzinie, wycieczce w góry i włączonej klimie rzeczywiście malutki problem.a nie masz problemu z wydajnością układu chłodzenia stojąc długo w korkach? Już nie takiej młodej (rok po ślubie), więc za chwilę miejsca z tyłu też będzie mniej :roll: albo w ogóle go nie będzie albo samochód będzie za mały* * trojaczki :shock: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 10 #783 Napisano 19 Lipca 2006 więc za chwilę miejsca z tyłu też będzie mniej :roll: albo w ogóle go nie będzie albo samochód będzie za mały* * trojaczki :shock: "Ładnie" mi Waść życzysz :wink: Zmieszczą się i trojaczki ale na razie nie planuję powiększania rodziny . 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrov@ #784 Napisano 1 Sierpnia 2006 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RadG 4 #785 Napisano 1 Sierpnia 2006 To samochód mojego kumpla Na Złocieniu pewnie uchwycony :twisted: 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrov@ #786 Napisano 1 Sierpnia 2006 Jaki ten świat mały...a Kraków to takie podwórko Wszystko się zgadza.Złocień-tam mieszkam(i mam wszędzie daleko :evil: :wink: )Fajną ma kumpel tą gablotę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RadG 4 #787 Napisano 1 Sierpnia 2006 Jest maniakiem amerykańców, odkąd go znam to już trzeci jego egzemplarz. Tylko te wielkie silniki palą jak wściekłe :roll: Złocień to faktycznie makabra z dojazdem :? 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrov@ #788 Napisano 1 Sierpnia 2006 Czasem odwiedzają go koledzy-zapaleńcy,fajnie wtedy wygląda kilka oldtimerów-amerykańców na ulicy,obok bloku,wśród szarej masy fiacików,daełów i innych...Kiedyś z nim gadałem to mówił że ma taką najuboższą wersję-zero elektryki i niestety tylko small-block 5,7l i z tęskną miną dodał"a były montowane jeszcze np: 7,5l" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 47 #789 Napisano 1 Sierpnia 2006 Złocień to faktycznie makabra z dojazdem :? Ale kolega przynajmniej dojeżdza ze stylem :wink: 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 10 #790 Napisano 2 Sierpnia 2006 Ja go widziałem stojącego na Rydla parę razy, zawsze się zastanawiałem jak to to się parkuje . A spalanie na mieście to ma pewnie w okolicach 25 litrów na setkę :shock: masakra. Ale auto fajne. 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RadG 4 #791 Napisano 2 Sierpnia 2006 Fakt, na Rydla też bywa A auto ma zagazowane 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #792 Napisano 2 Sierpnia 2006 A spalanie na mieście to ma pewnie w okolicach 25 litrów na setkę niekoniecznie. Tym się nie jeździ jak wyścigówką, tylko toczy się raczej na niskich obrotach. Można się zmieścić w 15 bez większych problemów Ale można i 40 spalić - też bez większych problemów (na przykładzie kumplowego Camaro z lat `70) 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 977 #793 Napisano 2 Sierpnia 2006 http://auto.gazeta.pl/auto/1,48316,3521135.html :shock: Marcin 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 6 #794 Napisano 2 Sierpnia 2006 Się nie szokuj, tylko już zacznij ściskać kciuki za Roberta Kubicę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 977 #795 Napisano 2 Sierpnia 2006 To nie mój sport, ale oczywiście "naszym" kibicuję A kiedy to :?: Marcin 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 6 #796 Napisano 2 Sierpnia 2006 W niedzielę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dommir 3 #797 Napisano 2 Sierpnia 2006 Mam pytanie do Michała - zreanimowałeś auto czy poruszasz się "per pedes"? Pozdrawiam Mirek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #798 Napisano 2 Sierpnia 2006 na razie poruszam się rowerem, a czasami Matizem teściowej Fura bedzie niedługo rozgrzebana, jest szansa że to jednak nie skrzynia tylko jakiestam łozysko. Ale skrzynie i tak trzeba wyjąć, żeby się przekonać. Tak czy owak nowy samochód już zamowiony. Skaut buszuje w Niemczech i Holandii i szuka czegoś sensownego. Będzie passat B4, albo Mondeo MKII, w ostateczności Golf kombi. Do niedawna w planach był LR Discovery, ale rosądek wziął górę nad marzeniem 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 441 #799 Napisano 2 Sierpnia 2006 Jeśli zablokowała się skrzynia biegów, to może to być tylko łożysko igiełkowe. Koszt kilkanaście złotych :shock: , a w pierwszym warsztacie do którego trafiłem chcieli wymieniać całą skrzynię :evil: 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #800 Napisano 2 Sierpnia 2006 nie zablokowała się. Piątka nie chciała wejść, no i odgłosy w czasie jazdy wydawała dość ponure Ale jechać się dało. na szczęście mechanior u ktorego robię to swój człowiek, sprawdzony i mam gwarancję że mnie nie naciągnie 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach