Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Ej no przestańcie bo zaczynam kwestionować mój wybór a4

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, bober5264 napisał(-a):

Ej no przestańcie bo zaczynam kwestionować mój wybór a4 emoji1787.png

A oglądałeś dokładnie tę wersję którą zamawiałeś, czy tak jak ja kupowałeś w ciemno? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do swojego BMW nie mam żadnych uwag. Mam już prawie półtora roku, nic się nie zepsuło, oleju nie bierze, nic nie trzeszczy i nie skrzypi, materiały w środku są świetnej jakości i nadal wyglądają jak w dniu odbioru, apple car play działa perfekcyjnie, w ogóle nie miałem żadnych problemów z multimediami.

Jest dość paliwożerny i z komfortem jest lekko na bakier, ale to jestem w stanie zaakceptować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Przy większej prędkości samochód lekko ściągał w prawo, a dodatkowo kierownica nie była idealnie wycentrowana. 

poprawiło się ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Tommaso napisał(-a):

Ja do swojego BMW nie mam żadnych uwag. Mam już prawie półtora roku, nic się nie zepsuło, oleju nie bierze, nic nie trzeszczy i nie skrzypi, materiały w środku są świetnej jakości i nadal wyglądają jak w dniu odbioru, apple car play działa perfekcyjnie, w ogóle nie miałem żadnych problemów z multimediami.

Jest dość paliwożerny i z komfortem jest lekko na bakier, ale to jestem w stanie zaakceptować.

Pełnoprawne modele M są robione z pieczołowitością. I faktycznie nie ma do czego się przyczepić. Mnie natomiast zawiodła 5tka i przyznaje rację Jerzemu o pogorszeniu jakości, a nie dowierzałem do końca.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to pandemia popsuła jakość, wcześniej miałem G30 540i z 2019 roku i też nie miałem żadnych uwag, przejechał 100.000 km w niecałe cztery lata całkowicie bezawaryjnie. Do jakości wykonania też nie miałem uwag, na koniec nadal nic nie trzeszczało, ale to była dość mocno doinwestowana wersja (fotele komfortowe ze skórą individual i całe wnętrze obszyte skórą).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Tommaso napisał(-a):

Może to pandemia popsuła jakość, wcześniej miałem G30 540i z 2019 roku i też nie miałem żadnych uwag, przejechał 100.000 km w niecałe cztery lata całkowicie bezawaryjnie. Do jakości wykonania też nie miałem uwag, na koniec nadal nic nie trzeszczało, ale to była dość mocno doinwestowana wersja (fotele komfortowe ze skórą individual i całe wnętrze obszyte skórą).

Możliwe, ogólnie po jeździe tą 5tką z wentylacją foteli z ekoskórą czułem jak pocą mi się plecy... Wszędzie ładują tą dermę. Drzwi wykonane słabo, tanie twarde tworzywo sztuczne. Listwa ozdobna dobrej jakości, zegary również, ale jednak czuć, kurs "eko".

A wsiadłem do M2 i od razu banan na ustach mi się pojawił. Przebieram nogami z niecierpliwości kiedy mnie zawołają ;)

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Pełnoprawne modele M są robione z pieczołowitością. I faktycznie nie ma do czego się przyczepić. Mnie natomiast zawiodła 5tka i przyznaje rację Jerzemu o pogorszeniu jakości, a nie dowierzałem do końca.

Zgadza się. Z roku na rok BM to już nie to samo co dawniej. Marka Chcę dotrzeć do coraz większej liczby odbiorców więc tu i tam trzeba przyoszczędzić a jednocześnie trzeba podążać za "trendami". M trzyma fason bo to inny klient i inne wymagania no to technologia też musi być odpowiednią.

Edytowane przez Balansujący Na Osi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie porównanie g30 do g60 daje największe rozczarowanie nowym modelem 5er , jeśli chodzi o jakość materiałów i wyposażenie dodatkowe 😔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A oglądałeś dokładnie tę wersję którą zamawiałeś, czy tak jak ja kupowałeś w ciemno? 
Tak, udało się znaleźć identyczna na jazdę testową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Krakus1 napisał(-a):

poprawiło się ?

Nie miałem kiedy sprawdzić. Może jutro wyjadę na s-kę i przetestuję przy większej prędkości. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Możliwe, ogólnie po jeździe tą 5tką z wentylacją foteli z ekoskórą czułem jak pocą mi się plecy... Wszędzie ładują tą dermę. Drzwi wykonane słabo, tanie twarde tworzywo sztuczne. Listwa ozdobna dobrej jakości, zegary również, ale jednak czuć, kurs "eko".

A wsiadłem do M2 i od razu banan na ustach mi się pojawił. Przebieram nogami z niecierpliwości kiedy mnie zawołają ;)

Nowe M2 jest świetne, miałem okazję zapoznać się z nim w ciągu ostatnich paru dni. Szkoda tylko, że jak w M3 nie można dokupić pełnego pakietu skórzanego, przez co deska i boczki drzwi są właśnie z tego kiepskiego plastiku, a nie ze skóry jak u mnie. Za to prowadzi się bardzo stabilnie, obserwowałem je bardzo często w lusterku i trzymało się drogi jak przyklejone, nie ma już nerwowości poprzedniej M2-ki, żaden zakręt nie sprawia, że staje się nieprzewidywalne. Fotele są położone trochę niżej i chyba wygodniejsze niż w M3, co mnie zdziwiło, ale nie da się dokupić wentylacji.  Osiągi na suchym są zbliżone do M3, minimalnie odstaje tylko na wyjściach z ciasnych zakrętów, ale to już kwestia RWD vs AWD. Wizualnie auto na żywo wygląda świetnie, przód i linia boczne są bardzo ładne, przyczepić się można do tyłu, ale w w czarnym kolorze wygląda moim zdaniem bardzo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Tommaso napisał(-a):

Nowe M2 jest świetne, miałem okazję zapoznać się z nim w ciągu ostatnich paru dni. Szkoda tylko, że jak w M3 nie można dokupić pełnego pakietu skórzanego, przez co deska i boczki drzwi są właśnie z tego kiepskiego plastiku, a nie ze skóry jak u mnie. Za to prowadzi się bardzo stabilnie, obserwowałem je bardzo często w lusterku i trzymało się drogi jak przyklejone, nie ma już nerwowości poprzedniej M2-ki, żaden zakręt nie sprawia, że staje się nieprzewidywalne. Fotele są położone trochę niżej i chyba wygodniejsze niż w M3, co mnie zdziwiło, ale nie da się dokupić wentylacji.  Osiągi na suchym są zbliżone do M3, minimalnie odstaje tylko na wyjściach z ciasnych zakrętów, ale to już kwestia RWD vs AWD. Wizualnie auto na żywo wygląda świetnie, przód i linia boczne są bardzo ładne, przyczepić się można do tyłu, ale w w czarnym kolorze wygląda moim zdaniem bardzo dobrze.

Czarny to jedyny właściwy kolor do M2 :) Ja się zauroczyłem własnie tym, że pomimo gabarytu jest cholernie wygodne. Ma świetne proporcje, jak wrażenia z jazdy będą takie jak z oględzin, to pewnie się zakocham ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Tak, ale obecna Ska i 7mka mają wiele wspólnych zapożyczeń. Ekrany, skrętne osie, MHEV,PHEV, silniki o pojemności do 3 litrów poza 580 4matic. Są podobne.

Ja jeżdżąc moim cieszę się, że mi się coraz bardziej podoba, dostrzegam pewne szczegóły, których od razu nie wyłapałem. Nie nudzi mi się.

Mariusz ja się pierwszy raz spotykam, aby zbieżność była ustawiana w nowy aucie.

U mnie też w Hiluxie była

Jeszcze pan w serwisie p....ł tekstem, że to uroda samochodów na ramie. Raz stoi w lewo, za pół roku w prawo. Ja mu ją grzecznie ( bo na ogół jestem grzeczny), że ja nie mam pretensji, wpadki zdaniem zdarzają się nawet najlepszym,ale niech mi tu łaskawie nie opowiada baśni, bo je nie po to wyjąłem z kieszeni ćwierć miliona PLN, żeby kiera sobie stała jak chce. A poza tym ja od ponad 15 lat jeżdżę pikapami na ramie i nigdy nie spotkałem się z takim cudem. Połknął język i poszedł działać. Wydruk mam jak im się pęknie zbieżność rozjechała.

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, loco50 napisał(-a):

U mnie też w Hiluxie była

Jeszcze pan w serwisie p....ł tekstem, że to uroda samochodów na ramie. Raz stoi w lewo, za pół roku w prawo. Ja mu ją grzecznie ( bo na ogół jestem grzeczny), że ja nie mam o pretensji, wpadki zdaniem zdarzają się nawet najlepszym,ale niech mi tu łaskawie nie opowiada baśni, bo je nie po to wyjąłem z kieszeni ćwierć miliona PLN, żeby kiera sobie stała jak chce. A poza tym ja od ponad 15 lat jeżdżę pikapami na ramie i nigdy nie spotkałem się z takim cudem. Połknął język i poszedł działać. Wydruku mam jak im się pęknie zbieżność rozjechała.

W serwisie wcisną nawet płyn do migaczy ;) Ale zabawa się kończy jak trafią na ogarniętego, który tak jak Ty ma doświadczenie z określonym typem pojazdów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Jak się bierze byle co to tak się kończy. Ja na moją 5 złego słowa powiedzieć nie mogę, a jest z 2023. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, zielony.m napisał(-a):

Jak się bierze byle co to tak się kończy. Ja na moją 5 złego słowa powiedzieć nie mogę, a jest z 2023. 

Tak, ale Ty masz G30 LCI, jak tu słusznie zauważyliśmy trend dopiero wchodzi na "salony".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok nie czytalem od początku. Ale ta sama ekoskóra jest w x5 za 600k co też jest totalnym nieporozumieniem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, zielony.m napisał(-a):

Ok nie czytalem od początku. Ale ta sama ekoskóra jest w x5 za 600k co też jest totalnym nieporozumieniem. 

Bo moda.

Ja sobie nie wyobrażam, aby w tym się miał gotować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Mnie szczerze intrygują chińskie elektryki i sam jestem ciekaw z czym to się je; z drugiej zaś strony ciągnie mnie do M2 w manualu i stoję w rozkroku :)

Serio😲

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

Serio😲

Ciekawi mnie jak wycenią każdą wersję Xiaomi Su7 od podstawy kosztującej w Chinach około 120 000,00zł, po wersję pro kosztującą w Chinach około 160 000,00zł, aż po wersję max robiącą 100 km/h w 2,7s. Zarówno kwoty jak i liczy robią dobre wrażenie.

Wygląda na prawdę nieźle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Ej no przestańcie bo zaczynam kwestionować mój wybór a4 emoji1787.png

Kupujesz kałdi i się dziwisz️ :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem sreemwu to będę miał i kałdi, może kiedyś kupię do kompletu srercedesa default_wink.png
Smieszne są te 'wojenki'ktora marka fajniejsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, bober5264 napisał(-a):

Miałem sreemwu to będę miał i kałdi ;)

Tylko później nie narzekaj. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do świadomych użytkowników... wciąż szukam auta (używki do 30k) ale coraz bardziej widzę że trup goni trupa...

Czegoś większego w leasing nie chce brać - nie teraz - rok / dwa chce przeczekać i podomykać inne sprawy...

I pojawia się on - może nie cały na biało bo jednak białych mam już dość - ale z całkiem ciekawą ceną i kosztami...

AUDI A4 AVANT 35TFSI

z racji wyprzedaży Final Edition jest rabat i ciekawa forma finansowa.

Wkład 15-20% (25k-30k) i miesiecznie 700-900 pln za nowe auto w ktorym mało co mnie interesuje.

na 3 lata a później na spokojnie znajdę coś co mnie ciekawi, albo uzbieram i spełnię marzenie co do nowego Defendera.

Pytanie jak sprawuje się 35TFSI (wiem że nie rakieta - ale na miasto i przemierzanie SZCZECIN-GDANSK-SZCZECIN chyba wystarczy.

Ktoś wie o podobnych kosztowo ofertach??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi