Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myślicie. A7 2 litry tfsi. 265 km. Nówka z 2024 stoi u dilera. Wyposażona pod korek, konfiguracja 450 tys. Cena dla klienta 319 tys. Warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, mandaryn44 napisał(-a):

Jak myślicie. A7 2 litry tfsi. 265 km. Nówka z 2024 stoi u dilera. Wyposażona pod korek, konfiguracja 450 tys. Cena dla klienta 319 tys. Warto?

No, a jak myślisz?

Sądzę, że ten 1% do równego rabatu można jeszcze spokojnie dołożyć.

Ale pewnie finansowanie przez VFS.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie pytam co sądzicie. Na roczniku już do tyłu. W tym roku ponoć ma być nowa A7 ale to już będzie ten cały piano Black, zakrzywione ekrany i takie tam. A tu wnętrze trochę po staremu , co mi bardziej pasuje. Pewnie że bym z nimi jeszcze pogadał ale finansowanie to leasing żadne wynajmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mandaryn44 napisał(-a):

No właśnie pytam co sądzicie. Na roczniku już do tyłu. W tym roku ponoć ma być nowa A7 ale to już będzie ten cały piano Black, zakrzywione ekrany i takie tam. A tu wnętrze trochę po staremu , co mi bardziej pasuje. Pewnie że bym z nimi jeszcze pogadał ale finansowanie to leasing żadne wynajmy.

Ale masz pełen wypas. A A7 wygląda na prawdę dobrze w tej bryle "podpatrzonej" od CLSa :) 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mandaryn44 napisał(-a):

No właśnie. Pełna opcja. Świetny wygląd. No i kusi. Trochę mi się suvy znudziły.

Bierz! Szkoda, że nie 3.0 V6, ale i tak warty uwagi :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mandaryn44 napisał(-a):

to zależy od koloru 😉 

2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Ale pewnie finansowanie przez VFS.

takie rabaty dają do zwykłego leasingu, bez końcowej raty balonowej z możliwością oddania auta 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po świętach się dowiem co i jak. Na standzie cena jak wół, na maila jeszcze obniżyli. Tak czy siak rozważę. Kolor oczywiście szary Nimbus, audi exclusive.
Bardzie mnie interesuje co sądzicie o samym aucie i cenie. No i czy warto w schodzący model, ale wnętrze takie jak stara A6 a nie te nowe wynalazki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemyśl  dobrze, bo przy odsprzedaży już na dzień dobry generacja do tyłu, a teraz ludzie chcą już mieć najnowsze modele...  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi najbardziej właśnie daje do myślenia. Od razu się auto starzeje. A to nie jest a4, że się sprzeda prędziutko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, mandaryn44 napisał(-a):

z samochodami jest jak kobietami trochę , Tobie ma się podobać,i Ty masz być zakochany po uszach,  my jedynie możemy klaskacz i mówić Gorzko..Gorzko 😅 

a na poważniej jakbyś pisał trochę więcej o wyposażeniu ? 

Edytowane przez Krakus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli cena nowej A7 będzie dla ciebie nieakceptowalna, to obecny model A7 wygląda rewelacyjnie.

Nowy zapewnie będzie fajnie wyglądał z przodu, ale jeżeli tył ma wyglądać podobnie jak w A6 to może być słabo.

Generalnie jak ci się nie spieszy to zapewne po wjeściu nowego A7 ten z 2024 jeszcze stanieje.

Oczywiście pytanie czy będzie w takiej opcji jak z oferty jaką otrzymałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

z samochodami jest jak kobietami trochę , Tobie ma się podobać,i Ty masz być zakochany po uszach,  my jedynie możemy klaskacz i mówić Gorzko..Gorzko 😅 

Jerzy jest w tym wiele, prawdy!
Jednakże kobieta powinna spełniać znacznie więcej wymagań, przynajmniej ta, z którą jest się wiele dekad i nie ma się ochoty na zmianę. Ja moją partnerkę cenie za prawie wszystkie posiadane cechy, odpowiada mi intelektualnie, charakterologicznie, wizualnie oraz mentalnie, ale to ostatnie, to pewnie trochę mojej zasługi. Natomiast z ostatnim wyborem auta... Ja, szczerze zafascynowałem się głównie wnętrzem. Emocja, która mi towarzyszyła gdy prowadziłem samochód; przyćmiła całkowicie - oryginalny wygląd zewnętrzny pojazdu. Ta emocja była związana z tym jakie wywarło na mnie wrażenie zza kierownicy. Umysł zafascynowany ruchem "okrętu" jednoznacznie określił, że w tym przedziale cenowym nie ma co dopuszczać konkurencji w postaci LS, A8, S-ki to zupełnie inny poziom prowadzenia pojazdu osiągalny zapewne jedynie w ultra luksusowym Rollsie i Bentleyu.

Kiedyś kierowałem się chyba jednak zewnętrznym wyglądem i danymi technicznymi. Dziś z czasem doceniam jednak coś innego.

Gdyśmy z Żoną się jednak po tych ponad 20 latach rozstali, to nowa partnerka nadal musiałaby spełniać wymagania takie jakie miałem w młodości.

A z rzeczami materialnymi - mi przeszło i szczerze mam to głęboko w nosie, jak ktoś komentuje, że wygląd jest "tragiczny, paskudny, etc". Chyba, że jeździ jakimś redłem, grzmotem, to wyczuwam wówczas ogrom złośliwości...
Więc tak jak napisałeś, to Kolega @mandaryn44 ma się "zakochać" lub mocno się polubić :) 

A nasze gadanie jest w sumie guzik warte.

Może jedynie ci doświadczeni z modelem opiszą jego wady i zalety, które dostrzeżono w czasie eksploatacji.

Nie mniej, życzę "dobrego" wyboru!

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie szedłem sobie na siłownię a tu takie cudo
3b41c7568f680ba609b29fbb759220c0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

McMurtry wyjaśnił R24 czyli Bolid F1 Fernando Alonso z sezonu w roku 2004, który był od wielu lat TOP 1 na torze TG. Stało się to jednak, dopiero po 21 latach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pożerać oleju znowu się odezwał,  średnia około 1l oleju co 7500km , ale w rzeczywistości tendencja jest w kierunku rzadszego dolewania oleju,  pierwsza dolewka po około 3500km , druga po około 9000 km z tego co pamiętam,  a trzecia przy prawie 23 tys km 

20250421_204937.jpg

20250421_204859.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.04.2025 o 16:28, vvv napisał(-a):

Spokojnie szedłem sobie na siłownię a tu takie cudo
3b41c7568f680ba609b29fbb759220c0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

To jest Safari 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Wypatrzony wczoraj; u mnie amerykańskie auto to nietypowy widok. 

IMG_9877.jpeg

Ale ten po długiej stronie w tym męskim wozidle z zawiścią patrzy 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.04.2025 o 19:11, mandaryn44 napisał(-a):

Akurat Boss u mnie w firmie ma taki config A7, 2 litry, 265km dość dobrze wyposażoną. Miałem okazję zrobić tym paręset kilometrów jako kierowca i pogadać jak się jeździ. Szefo przesiadał się z 4 letniej BMW 5 z dieslem ok 200 kunia. On stwierdził, że A7 dużo bliżej do limuzyny. Nie prowokuje do szybszej jazdy, ot, bardzo wygodna kanapa, jak trzeba to całkiem żwawa. Dla mnie wszystko ustawione w comforcie było wręcz nazbyt usypiające, w sporcie lepiej, ale moje S3 w takim sporcie zachowuje się dużo agresywniej. Bryła piękna (przynajmniej dla mnie), wewnątrz też całkiem sympatycznie to wygląda, nie ma żadnych tabletów wystających z deski, ładnie wkomponowane ekrany. Jak prowadziłem wcześniej jego BMW, to lepiej czułem się za kierownicą Bawarki, jakoś tak bardziej było skrojona pod kierowcę, natomiast jako pasażer, dużo lepiej czułem się w A7. W obydwu przypadkach przejechałem tymi autami po kilkaset kilometrów, więc ciężko wyrazić dłuższą opinię, ale autko gdyby mnie było stać, na pewno bym chętnie u siebie widział :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie oczekuję fajnego wyglądu a to auto wygląda.... I komfortu. Sportowe emocje to niekoniecznie. Dotykowe ekrany ale do przeżycia, ładnie wkomponowane, nie żadne tablety i wygięte ekrany. Elegancko to wygląda. Kilka koniecznych przycisków. Idealne dla mnie, może trochę za niskie i będę narzekał ale suvy mi się znudziły. Taki fajny sportback. Teraz dostałem ofertę na jeszcze lepsza konfigurację, zniżka 28% plus koła zimowe całe. Rocznik 2024, w roczniku 2025 dają max 10%. Tylko kolor trochę hm.... fioletowy merlin. No sam nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, mandaryn44 napisał(-a):

Idealne dla mnie, może trochę za niskie i będę narzekał ale suvy mi się znudziły.

Taki fajny sportback. Teraz dostałem ofertę na jeszcze lepsza konfigurację, zniżka 28% plus koła zimowe całe. Rocznik 2024, w roczniku 2025 dają max 10%. Tylko kolor trochę hm.... fioletowy merlin. No sam nie wiem.

Nic tylko stuningować jak Porsche 911 Dakar - czyli podnieść. Będzie prawie SUV. 

Mi też ten model się  podoba ale lubię siedzieć wyżej i no właśnie "bym go chętnie podniósł".

Suvy: Audi Q7 wygląda jak nadmuchane kombi podobnie zresztą jak Audi Q8. Brakuje takiego odpowiednika BMW 6 z takim wyglądem jak A7.

Kolor, no cóż poniżej fragment jaki przychodzi mi do głowy:

Po jakimś czasie się przyzwyczaisz do...

...spojrzeń innych kierowców i nie tylko.

Nie jest to kolor biskupi (no prawie 😁) więc nie dostaniesz wezwania do Watykanu 😉

Ja bym negocjował rabat na oklejanie...

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żona powiedziała - O kurde... Ja - Ja pie..... Ale w sumie .....

WhatsApp Image 2025-04-22 at 12.41.50.jpeg

WhatsApp Image 2025-04-22 at 12.41.50 (3).jpeg

Edytowane przez mandaryn44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi