Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Zdziwisz się, i to już wkrótce. 😎

Anticipation Popcorn GIF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Powinno być mniej drobnych usterek, które trawiło bez przerwy Q5. 

Czyżby Lexus🤔

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Czyżby Lexus🤔

Ja jednak obstawiam niemca. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Czyżby Lexus🤔

W życiu. O ile dobrze poznałem Kolegę, to zawsze pozytywnie wypowiadał się o Mercedesie. I tak obstawiam. Będzie jakiś SUV tej marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, facecik napisał(-a):

W życiu. O ile dobrze poznałem Kolegę, to zawsze pozytywnie wypowiadał się o Mercedesie. I tak obstawiam. Będzie jakiś SUV tej marki.

Jeżeli Audi nie zaproponowało jakiegoś rozsądnego rozwiązania, które mogłoby ukoić nerwy Mariusza, to obstawiłbym jednak Volvo :) 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Czyżby Lexus🤔

Prawdopodobnie z tej samej rodziny, ale biedniej. 😎

3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Ja jednak obstawiam niemca. :) 

Nein.

52 minuty temu, facecik napisał(-a):

Nein, nein. 

41 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Jeżeli Audi nie zaproponowało jakiegoś rozsądnego rozwiązania, które mogłoby ukoić nerwy Mariusza, to obstawiłbym jednak Volvo :) 

Nein, nein, nein. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Prawdopodobnie z tej samej rodziny, ale biedniej. 😎

Nein.

Nein, nein. 

Nein, nein, nein. 

Już wiem. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a):

Już wiem. :) 

Ja tez :)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Ja tez :)

Znamy markę na 100%, a model wydaje się wysoce prawdopodobny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie chcę tutaj robić sagi samochodowej a'la @Paulus57, dlatego nic więcej nie napiszę. 

Bo chyba już nie muszę...😆

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak się wtrącę odnośnie Włoch: ... 

No kurła nie myślałem, że tego doczekam: odnośnie do Włoch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

Dzisiaj po Majorce jeździłem czymś takim. Moi synowie zachwyceni, bo cabrio. Mnie pojazd ten nie urzekł, bo przede wszystkim wykonanie tandetne🤷🏻‍♂️ no ale młodym osobom się podobał. Chłopaki ze skuterów mi machali, a młode dziewczyny wrzucały do środka góry od bikini. Następnym razem, jak będę bez żony na Majorce, to też takiego Mustanga wypożyczę😉

IMG_5015.jpeg

Rafał, zabierz rodzinę na Sa Calobrę. Wrażenia po drodze świetne, a destynacja cudowna

2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Znamy markę na 100%, a model wydaje się wysoce prawdopodobny. 

Model 100% ten, o którym myślimy pewnie obydwaj :) 

13 minut temu, rafi napisał(-a):

No kurła nie myślałem, że tego doczekam: odnośnie do Włoch emoji6.png

Busted :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

dlatego nic więcej nie napiszę. 

Bo chyba już nie muszę...😆

Może Highlander🤔

Nie znam nikogo kto ma. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Dorian06 napisał(-a):

Może Highlander🤔

Nie znam nikogo kto ma. 

Oj nie... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, rafalmosty napisał(-a):

Dzisiaj po Majorce jeździłem czymś takim. Moi synowie zachwyceni, bo cabrio. Mnie pojazd ten nie urzekł, bo przede wszystkim wykonanie tandetne🤷🏻‍♂️ no ale młodym osobom się podobał. Chłopaki ze skuterów mi machali, a młode dziewczyny wrzucały do środka góry od bikini. Następnym razem, jak będę bez żony na Majorce, to też takiego Mustanga wypożyczę😉

IMG_5015.jpeg

Oby tylko Twoja żona nie zaglądała do tego wątku na Forum. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Oby tylko Twoja żona nie zaglądała do tego wątku na Forum. ;) 

Oby Paweł, oby… a jak zajrzy, to liczę na szybką reakcję moderacji, aby pozbyć się dowodów😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

Oby Paweł, oby… a jak zajrzy, to liczę na szybką reakcję moderacji, aby pozbyć się dowodów😉

Daj znać w sytuacji zagrożenia, dokonam ukrycia asap. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minutes ago, rafalmosty said:

to liczę na szybką reakcję moderacji, aby pozbyć się dowodów😉

Rafał, wierzę że wybroniłbyś się z tego… easy 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Londek napisał(-a):

Rafał, wierzę że wybroniłbyś się z tego… easy 😉

Może by nawet zyskał :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie Highlandera. Czy wiadomo coś o lifcie w 2026? Czy pozostaje jednak bez zmian?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ostatni powrót z wakacji miałem na lawecie. Ale przygoda była, jak mi ładowanie odcięło na S3, 150km od domu. Ledwo do zjazdu dojechałem, oczywiście z przyczepą kempingową. Na zgaszonym silniku przejechałem ostatnie 500m, aż stanąłem w przypadkowym miejscu na Orlenie w Świebodzinie. Potem gościu tankujący cysterną stację, pomógł nam przepchnąć rozpięty zestaw, na szczęście nie było to jakieś trudne. No i mieliśmy całkiem przyjemny nocleg na Orlenie. Rano znajomy zabrał nas z przyczepą, a assistance odstawiło auto pod dom. 

Alternator był wymieniany 3,5 roku temu, ale wszystko wskazuje na to, że oprócz zużycia szczotek i pierścieni ślizgowych, do alternatora dostał się olej z pompy vacum. Nie będę tego regenerował, nawet mi się nie chce. Niewiele drożej wyjdzie nowy. A za rok czy dwa i tak planuje kupić nowe auto, bo się żonie podoba taki jeden chińczyk, no nie istotne w tej chwili.

Tak już na zimno pomyślałem sobie, że przy kolejnej takiej sytuacji to trzeba od razu dzwonić na 112 czy tam do obsługi autostrad a nie ryzykować z dojazdem do zjazdu. Bym się rozkraczył na pasie awaryjnym to przyczepą szerszą niż ten pas, kwestią minut by było aż ktoś przypierdoli, zwłaszcza, że już szarówka była. To chyba jest ten efekt, który obserwujemy na przejazdach kolejowych. Rozum odbiera i ludzie czekają aż Pendolino w nich przypierdoli, nie waląc rogatek bo lakier.

IMG_20250808_094738.jpg

Edytowane przez albiNOS 01

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 minut temu, albiNOS 01 napisał(-a):

Ostatni powrót z wakacji miałem na lawecie. Ale przygoda była, jak mi ładowanie odcięło na S3, 150km od domu. Ledwo do zjazdu dojechałem, oczywiście z przyczepą kempingową. Na zgaszonym silniku przejechałem ostatnie 500m, aż stanąłem w przypadkowym miejscu na Orlenie w Świebodzinie. Potem gościu tankujący cysterną stację, pomógł nam przepchnąć rozpięty zestaw, na szczęście nie było to jakieś trudne. No i mieliśmy całkiem przyjemny nocleg na Orlenie. Rano znajomy zabrał nas z przyczepą, a assistance odstawiło auto pod dom. 

Alternator był wymieniany 3,5 roku temu, ale wszystko wskazuje na to, że oprócz zużycia szczotek i pierścieni ślizgowych, do alternatora dostał się olej z pompy vacum. Nie będę tego regenerował, nawet mi się nie chce. Niewiele drożej wyjdzie nowy. A za rok czy dwa i tak planuje kupić nowe auto, bo się żonie podoba taki jeden chińczyk, no nie istotne w tej chwili.

Tak już na zimno pomyślałem sobie, że przy kolejnej takiej sytuacji to trzeba od razu dzwonić na 112 czy tam do obsługi autostrad a nie ryzykować z dojazdem do zjazdu. Bym się rozkraczył na pasie awaryjnym to przyczepą szerszą niż ten pas, kwestią minut by było aż ktoś przypierdoli, zwłaszcza, że już szarówka była. To chyba jest ten efekt, który obserwujemy na przejazdach kolejowych. Rozum odbiera i ludzie czekają aż Pendolino w nich przypierdoli, nie waląc rogatek bo lakier.

IMG_20250808_094738.jpg

Statystycznie rzecz biorąc i patrząc na to co się ostatnio dzieje, wielce prawdopodobne jest, iż tak właśnie mogłoby się stać.

Co do przejazdów... To daj spokój, ja nie wiem co ludzie mają w głowie. Jak już wjedzie to co? Sprawdza strefę zgniotu? Tego się nawet komentować nie da.

BTW. OMODA? Ostatnio wiele babeczek mijam w tych samochodach.

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Keniutek napisał(-a):

Odnośnie Highlandera. Czy wiadomo coś o lifcie w 2026? Czy pozostaje jednak bez zmian?

Highlandera nie ma aktualnie w ofercie Toyota Polska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi