Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Chwila słabości i jest się zobaczy czy zostanie.

post-59414-0-34110200-1494001667_thumb.jpg

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adi, Konrad - dajcie WIĘCEJ zdjęć! I dlaczego nikt nie przytulił niebieskiego? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bocznego to może w Omedze De Ville Hour Vision Pytam poważnie, bo słyszałem, że to mineralne to jest odniesienie do dolnego szkła, bo w takich zegarkach nie robi się innych jak szafirowe na górze.

Podsumowując jak nie ma napisu na deklu szkiełko szafirowe, to dół i góra jest mineralna a jak jest, to dół i góra jest szafirowa

P. S. Jaki jest sens wrzucać do takiego zegarka mineralne jak będzie się rysować ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jeszcze parę lat temu minerał K1 był dośc powszechny, zwłaszcza przy wypukłych szkłach. Taki podwójnie wypukły szafir jest bardzo drogi. Różnica w cenie zegarka była bodajże ok 400-500zł więc sporo.  

W vintage często daje się hesalit, który się rysuje ale i daje spolerować.  W deklu nie ma uzasadnienia szkło szafirowe ale np. Aerowatch daje wszędzie tylko szafir.

Adi, Konrad - dajcie WIĘCEJ zdjęć! I dlaczego nikt nie przytulił niebieskiego? :)

post-22259-0-80967200-1494016522_thumb.jpgpost-22259-0-86719200-1494016533_thumb.jpgpost-22259-0-81454700-1494016542_thumb.jpg

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Niezły. Taki COLD! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyśl logicznie skoro producent oszczędza na szafirowym szkle głównym, to dlaczego miałby ładować szafir z tyłu?

To nie jest tylko że oszczędza, takie modele powinny być w różnych wersjach, ja mam plastik bo tu jest on fantastic, zwłaszcza z pozaginaną resztą i nie chciał bym w swoim combacie szafiru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto by nie chciał szafiru. Skoro wolisz plastik, to faktycznie masz dziwny gust ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę w tym nic dziwnego, w Moonwatchu koledzy też często wybierają plastik zamiast szafiru bo nadaje zegarkowi lepszy klimat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, tylko my tutaj mówimy i Combacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Combatach 6 ten wypukly mineral byl podatny na pekniecia ...jednak. Lepiej dorzucic pare groszy i miec swiety spokoj.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie są stacjonarne sklepy w ktorych można przymierzyć zegarki glycine? Pytam o sklepy jak najbliżej Olsztyna. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyny jaki mi przychodzi do głowy to niestety warszawa, złote tarasy, od czasu do czasu :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Z tymi zegarkami to straszna bieda. Ostatnio wybrałem się do Krakowa i pooglądałem trochę, ale nie było wszystkich modeli, które chciałem. W Katowicach niby jubiler Yes, ale w Galerii Katowickiej nie mają w ogóle zegarków a w Silesii nie mają Glycine. Trzeba zamówić przez internet to co się chce, wysyłają na sklep i wtedy można pooglądać. Słaba dostępność trochę ☹️

Edytowane przez a_team

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to w Poznaniu jest pełna kolekcja.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Panowie nurtuje mnie pewne pytanie i nawet wujek google mi nie pomógł , więc postanowiłem zapytać Was :D.

Ale od początku jakiś czas temu dostałem pamiątkę po dziadku a mianowicie zegarek Glycine, zegarek jest w stanie średnim i pamiętam a raczej ustaliłem że dziadek dwa razy oddawał go do naprawy. Na chwilę obecną przymierzam się do czyszczenia ale nurtuje mnie pytanie czy zegarek nie jest aby składakiem. czy taki dziadek kupił czy w trakcie napraw ktoś podmienił werk. Tarcza jest Glycine, koperta na tylnym dekielku nie ma żadnych sygnatur Glycine i tak samo jak i werk wygląda jak surówka. Podejrzewam że to składak, co nie umniejsza jego wartości sentymentalnej - bo drugiego takiego nie ma w całej galaktyce.

Pytanie to oryginał czy składak ?? 

link:

http://tufotki.pl/PDZpd

Naprawdę jako grupa ludzi macie tak bardzo ograniczoną wiedzę na temat tych zegarków ? Czy po prostu jest to zgrupowanie zwykłych ignorantów potrafiących chwalić się tylko swoimi zakupami. Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi czy choćby próby jakiś podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie koleżeństwo.

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz
Napisano (edytowane)

Naprawdę jako grupa ludzi macie tak bardzo ograniczoną wiedzę na temat tych zegarków ? Czy po prostu jest to zgrupowanie zwykłych ignorantów potrafiących chwalić się tylko swoimi zakupami. Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi czy choćby próby jakiś podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie koleżeństwo.

Odpowiem Ci w tonie Twojej wypowiedzi...

O **** Ci chodzi?

Jak nikt nie potrafi odpowiedziec na Twoje pytanie to co ma napisac???

Edytowane przez Spatz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

chyba Cię ułańska fantazja ponosi...

Poszperaj, poszukaj jesli nikt nie potrafi odpowiedzieć na Twoje pytanie a nie licz, że ktoś zrobi to za Ciebie.

http://www.glycintennial.com/

Może Emre Ci pomoże.

Po numerze seryjnym już coś możesz się dowiedzieć

http://www.glycintennial.com/serial-no.---calibers.html

Z tymi zegarkami to straszna bieda. Ostatnio wybrałem się do Krakowa i pooglądałem trochę, ale nie było wszystkich modeli, które chciałem. W Katowicach niby jubiler Yes, ale w Galerii Katowickiej nie mają w ogóle zegarków a w Silesii nie mają Glycine. Trzeba zamówić przez internet to co się chce, wysyłają na sklep i wtedy można pooglądać. Słaba dostępność trochę ☹️

W Krakowie odsprzedali sie z zegarkow. Stara kolekcja jest juz niedostepna a nowej jeszcze nie ma. Taki czas... W Poznaniu byli przewidujacy i zaopatrzyli sie we wlasciwy sposob. Tam i w Swinoujsciu jest praktycznie wszystko.

Wiadomo ze nikt nie bedzie wysylal zegarkow do przymiarki ale jakbys chcial kupic to Ci wyslą ;)

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez piotrkrakow

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co szykać samemu, lepiej nawrzucać na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem napisać że akcja z 48 miesięczną gwarancją trwa nadal :)

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DC4 & kawuuuu ;)

IMG_20170507_084305_596.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8147991_IMG_20170507_115036.jpgA w piątek dotarło do mnie takie oto CUDO :-)

Dziś robię to czego Ty nie robisz.

Jutro będę w stanie robić to czego Ty nie potrafisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BÓG - proponowałbym 24 czcionke i bardziej czerwony kolor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi