egzo18 789 #1776 Napisano 6 Sierpnia 2017 Trylogia magów prochowych.Ciekawe. A czytał ktoś Mroczną Wieże Kinga? Warto? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #1777 Napisano 6 Sierpnia 2017 Ciekawe. A czytał ktoś Mroczną Wieże Kinga? Warto?Ja próbowałem, brat mi polecał jako jego opus magnum... wydaje mi się, że zarzuciłem w 3/4 pierwszego tomu, albo w połowie nawet. Niestrawne IMO. 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1778 Napisano 6 Sierpnia 2017 Co do Grzedowicza jeszcze, były głosy, że czwarta część Pana Lodowego Ogrodu jest słabsza. Absolutnie nie odniosłem takiego wrażenia, spaja dwa wątki, akcja trochę zwalnia, ale tak czy owak prezentuje poziom poprzednich części. IMO poziom wysoki. Przeszedłem przez czwarty tom najszybciej. 3 dni. Ale tak jak mówiłem, po Silmarillionie, to wszystko się lekko czyta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeyomad 25 #1779 Napisano 6 Sierpnia 2017 Ciekawe. A czytał ktoś Mroczną Wieże Kinga? Warto?Też dobre, ale musisz liczyć się z tym, że pierwszy tom jest dosyć trudny do zrozumienia i nudnawy. Choć muszę nadmienić, że są dwie wersje pierwszej części. Stary oraz niedawno wydany i całkiem przeredagowany bardziej ponoć dostosowujący pierwszą część do pozostałych. Mam oba na półce, ale drugiej wersji jeszcze nie miałem okazji przeczytać ze względu na, to że zacząłem czytać wszystko ze Świata Dysku Terrego Pratchetta, a to ponad 40 książek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1780 Napisano 6 Sierpnia 2017 Wezmę się za wieże 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7407 #1781 Napisano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Jestem w trakcie powieści: NIEZWYCIĘŻONY Stanisława Lema. @pk_kamil Świetna książka!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk dokładnie tak - pełne uznanie dla LEMa. Dobra książka skończyłem ją Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez pk_kamil 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeyomad 25 #1782 Napisano 6 Sierpnia 2017 Wezmę się za wieże Dobry wybór 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1783 Napisano 10 Sierpnia 2017 Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeyomad 25 #1784 Napisano 10 Sierpnia 2017 Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka"Wiatr..." czytaj najlepiej po "Czarnoksiężniku..." 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1785 Napisano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) Na pierwszym tomie też tak napisano Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez egzo18 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
etz 37 #1786 Napisano 12 Sierpnia 2017 Ja zrealizowałem swój czytelniczy cel na rok 2017 - uporałem się z Czarodziejską Górą Tomasza Manna. Dwa opasłe tomy, akcja dziejąca się nieśpieszno, sporo rozważań filozoficznych, klimat la belle epoque, świat, którego już nie ma... klasyk, świetna powieść. Z innej beczki gorąco polecam dwa genialne dzieła polskiego pisarza sf Marka Huberatha: wstrząsające opowiadanie Kara większa oraz powieść Gniazdo światów. Znawcy sf na pewno znają te pozycje, pozostałych gorąco zachęcam do przeczytania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7833 #1787 Napisano 12 Sierpnia 2017 Leopold Tyrmand Zły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1788 Napisano 14 Sierpnia 2017 " Człowiek w czerni uciekał przez pustynię, a rewolwerowiec podążał w ślad za nim "Zakończyłem Rolanda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeyomad 25 #1789 Napisano 15 Sierpnia 2017 " Człowiek w czerni uciekał przez pustynię, a rewolwerowiec podążał w ślad za nim "Zakończyłem Rolanda.O, widzę szybko ci poszło te osiem książek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1790 Napisano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) Tylko pierwsza. Zaczynam " Powołanie trójki " Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez egzo18 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeyomad 25 #1791 Napisano 15 Sierpnia 2017 Tylko pierwsza. Zaczynam " Powołanie trójki " Wysłane z mojego E2303 przy użyciu TapatalkaHehe... Zrozumiesz po ostatnim tomie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1792 Napisano 15 Sierpnia 2017 Nie pisałem, że nie rozumiem. Jest to faktycznie ciut zagmatwane. Ale napewno nie jest nudne. I wciąga jak diabli. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeyomad 25 #1793 Napisano 15 Sierpnia 2017 Zagmatwane i fajne. Inne książki Kinga też są ciekawe, szczególnie te powiązane z wieżą, ale często trzeba się przemóc na początku żeby zmęczyć te opisy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1794 Napisano 15 Sierpnia 2017 Powiem Ci tak.. Przeczytałem Silmarillion.... Po tym Dziele Tolkiena przeczyta się wszystko. Odkąd przeczytałem Silmarillion, nigdy nie miałam wrażenia, że czytam coś na siłę. Wszytko mi " wchodzi " 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #1795 Napisano 15 Sierpnia 2017 Powiem Ci tak.. Przeczytałem Silmarillion.... Po tym Dziele Tolkiena przeczyta się wszystko. Odkąd przeczytałem Silmarillion, nigdy nie miałam wrażenia, że czytam coś na siłę. Wszytko mi " wchodzi "Dla mnie Silmarillion jest jedną z najlepszych książek w historii. Czytałem zarówno w oryginale jak i w wydaniu PL. Mam pierwsze wydanie. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 789 #1796 Napisano 15 Sierpnia 2017 Jest powieścią absolutnie genialną, obowiązkową po Władcy Pierścieni. Ale to nie jest lekka lektura i niejeden na tym klasyku poległ i nie niejeden polegnie. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #1797 Napisano 15 Sierpnia 2017 Jest powieścią absolutnie genialną, obowiązkową po Władcy Pierścieni. Ale to nie jest lekka lektura i niejeden na tym klasyku poległ i nie niejeden polegnie. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu TapatalkaOwszem. Ale dzięki niej odkrywa się prawdziwy geniusz Profesora Tolkiena. Dla mnie gigant literatury. Jego opracowania na temat literatury staroangielskiej to dopiero hardkor Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeyomad 25 #1798 Napisano 16 Sierpnia 2017 Również czytałem i jest to jedna z moich ulubionych książek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #1799 Napisano 16 Sierpnia 2017 Silmarilion jest genialny. Choć dałem radę przy drugim podejściu. 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 243 #1800 Napisano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) https://www.pdf-archive.com/2017/08/16/miklos-nyiszli-by-em-asystentem-doktora-mengele/miklos-nyiszli-by-em-asystentem-doktora-mengele.pdfByłem asystentem doktora Mengele To powinna być lektura obowiązkowa w szkołach Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez hezio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach