Dmn 9 #651 Napisano 18 Maja 2012 Aj tam miażdży To jest "Cobra" Dobre to? Ja ostatnio skończyłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoboCop 0 #652 Napisano 18 Maja 2012 Jak jesteśmy przy tematyce II wojny światowej, to polecam knige Marka Siemionowicza Sołonina "Na uśpionych lotniskach". Można się bardzo dużo dowiedzieć o lotnictwie wojskowym ww okresu. Szkoda, że praktycznie nie ma nic o Polsce. Traktuje głównie o lotnictwie Bolszewii i Szwabolandii. 0 (00)[][](00) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #653 Napisano 18 Maja 2012 Witam nie tak dawno skończyłem Taniec ze Smokami i stwierdzam że druga część jest najbardziej nudną z całej sagi natomiast teraz jestem na zakończeniu trylogii pt Igrzyska Śmierci po stokroć trzy książki są super a Kosogłos jest rewelacja nie mogę się doczekać końca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ronek 0 #654 Napisano 19 Maja 2012 Anton Cziż - boska truciznakryminał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mapeth 1 #655 Napisano 24 Maja 2012 "Dzienniki Kołymskie" J. Hugo-Baderpodobno dobraja zaczynam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8694 #656 Napisano 27 Maja 2012 J. Ketchum "Dziewczyna z sąsiedztwa". Wstrząsająca na maksa. kto czytał ten pewnie miał podobne odczucia. 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #657 Napisano 27 Maja 2012 D. J. Goldhagen "Wiek ludobójstwa". 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7833 #658 Napisano 27 Maja 2012 Ruiz Zafón Carlos "Cień wiatru" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henieks 2 #659 Napisano 27 Maja 2012 "Imię Róży" U.Eco po raz enty..."Wolność od znanego" Jiddu Krishnamurti z doskoku ciągle...Wolnośc od znanego - książka -masakra. Najpierw prawie nic z niej nie rozumiałem. Wszystko jakby postawione na głowie. Taki wewnętrzny opór. A teraz - trudno bez tego funkcjonowac na dłużej.Polecam Zupełnie inny sposób życia tegoż autora. Masakry ciąg dalszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek_and1 1 #660 Napisano 28 Maja 2012 Gerritsen - Grzesznik, polecam fanom thrillerów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Z_bych 2027 #661 Napisano 29 Maja 2012 "Chrystus zatrzymał się w Eboli" Carlo Levi.Jeśli ktoś lubi Włochy, interesuje się choć trochę ich historią, to powieść dla niego. Obraz włoskiego południa z lat 40-tych ub. wieku. Szczerze polecam 0 www.katatime.pl www.toskania.org.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clar 0 #662 Napisano 30 Maja 2012 Wszyscy mamy tajemnice Harlan Coben 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #663 Napisano 1 Czerwca 2012 (edytowane) "A na imię jej będzie Aniela" - kolejny po "Morderstwie pod cenzurą" i "Kinie Venus" tom przygód lubelskiego komisarza Maciejewskiego, autorstwa Marcina Wrońskiego. Świetnie napisany kryminał osadzony w realiach przedwojennego "szemranego" Lublina, do którego autor czerpał inspiracje m.in. z lektury lubelskiej prasy codziennej okresu międzywojennego i okupacji. Niesamowity klimat, niezła intryga, jędrny i żywy język (również gwara kryminalna i jidisz). Dla mnie jako Lubliniaka książki Wrońskiego to absolutny rarytas! Nie jest to może arcydzieło sztuki literackiej, ale czyta się je jednym tchem! W pierwszym tomie komisarz Maciejewski prowadzi śledztwo w środowisku lubelskich bankierów, dziennikarzy i lokalnych notabli. Akcja drugiego tomu toczy się głównie w żydowskich dzielnicach i zaułkach przedwojennego Lublina. Trzeci tom to już czas okupacji i śledztwa Maciejewskiego uwikłanego w pracę policyjną pod niemieckim zwierzchnictwem... Polecam kryminały Wrońskiego nie tylko Lubliniakom. Edytowane 1 Czerwca 2012 przez Szlamfajer 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26225 #664 Napisano 1 Czerwca 2012 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1268 #665 Napisano 1 Czerwca 2012 (edytowane) Carlos Ruiz Zafón "Więzień nieba" całkiem fajnie się zapowiada... prawie jak zawsze u tego Autora Edytowane 1 Czerwca 2012 przez Zolw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bumak 1 #666 Napisano 4 Czerwca 2012 Elliot Aronson "Człowiek istota społeczna" - polecam ! 0 Pozdrawiam,Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Urwerk 19 #667 Napisano 4 Czerwca 2012 Dziś na HBO był ostatni odcinek drugiego sezonu, więc do kolejnego może zdąże nadrobić zaległości. Sent from my iPad using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8694 #668 Napisano 9 Czerwca 2012 Ruiz Zafón Carlos "Cień wiatru" Fajna jest? warto przeczytać? Pytam bo dostałem od cioci z 3 lata temu i leży w biblioteczce po przeczytaniu początku, jakoś niespecjalnie mnie zainteresowała, wydaje mi się, że nie w moim stylu. Ostatnio pochłonąłem "Przejście" Justin Cronin, niezła książka podobna troszkę do Bastionu S. Kinga. W ciekawy sposób przedstawił wampiry, nareszcie coś nie "zmierzchopodobnego". 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart33 2 #669 Napisano 10 Czerwca 2012 Jeśli chcesz poprawic sobie humor polecam "Drwala" Witkowskiego ,a jeżeli odpłynąc w inny świat "Pieśn lodu i ognia" Martina. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artisan 34 #670 Napisano 13 Czerwca 2012 Ja jednocześnie (odkąd mam Kindla) czytam kilka książek: i tak "Spalony" Iwana, warto naprawdę :0 , "Dzienniki Kołymskie " Badera, pod wpływem filmu Szpieg -"Druciarz, krawiec, żołnierz, szpieg" Le Carre, "Dziewczyna która igrała z Ogniem" Larssona i "Grę o tron" Martina (po obejrzeniu pierwszego odcinka pierwszej serii postanowiłem najpierw przeczytać książkę). Jak widać od Sasa do lasa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #671 Napisano 13 Czerwca 2012 Ostatni tom serii Marcina Wrońskiego o lubelskim komisarzu Maciejewskim. Kryminały w klimacie przedwojennego i okupacyjnego Lublina, uprzyjemniające mi ostatnio drogę do pracy i z powrotem. 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dico 13 #672 Napisano 13 Lipca 2012 Panowie poszukuję jakiś dobrych tytułów o Trzeciej Rzeszy. Pomożecie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #673 Napisano 13 Lipca 2012 Panowie poszukuję jakiś dobrych tytułów o Trzeciej Rzeszy. Pomożecie? Moje ulubione z tematyki III Rzeszy, ale ja głównie preferuję beletryzowane pamiętniki frontowe:H. Brunnegger "Kto sieje wiatr..."G. Sajer "Zapomniany żołnierz"L. Degrelle "Front wschodni 1941-1945" z innych lubię jeszcze:H.H. Kirst "Fabryka oficerów", "08/15", "Wilki"D. Noll "Przygody Wernera Holta" (I tom) 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sąsiad 2 #674 Napisano 13 Lipca 2012 Od jakiegoś miesiąca czytam Metro 2033, niedługo kończę. Ponad 400 stron ebooka, ale jak na mnie i tak mam niezłe tempo Z początku miałem wrażenie że pisarz językowo w opowiadaniu mistrzem to nie jest, ale może to kwestia przekładu albo po prostu moje subiektywne odczucie, pomimo to, tego typu klimat zupełnie mi odpowiada i napięcie miejscami budowane bardzo sprawnie. Jakby ktoś zaczynał - warto pomagać sobie mapką: http://grafika.efantastyka.pl/ksiazki/Mapa-wizualizacja_m.jpg Później na pewno sięgnę po 2034. 0 (...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dico 13 #675 Napisano 13 Lipca 2012 Moje ulubione z tematyki III Rzeszy, ale ja głównie preferuję beletryzowane pamiętniki frontowe:H. Brunnegger "Kto sieje wiatr..."G. Sajer "Zapomniany żołnierz"L. Degrelle "Front wschodni 1941-1945" z innych lubię jeszcze:H.H. Kirst "Fabryka oficerów", "08/15", "Wilki"D. Noll "Przygody Wernera Holta" (I tom) Dzięki, posprawdzam co to za książki ale dodam, że najbardziej zależałoby mi na opisach politycznych/doktrynalnych i rozwoju oraz upadku Rzeszy. Takie bardziej przekrojowe spojrzenie na temat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach