Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Jash, a jak mają wyglądać ?... To tylko telefon.

Cofnij się kilka wstecz i zobacz, że nie było jak teraz, gdzie patrzysz na telefon i zastanawiasz się jakiej jest marki. Oczywiście są wyjątki, ale Huawei udowadnia, że do nich nie należy.

Żeby nie być gołosłownym, część mojej kolekcji...

20170217_135803_HDR-1_zpskjbh4vpy.jpg

No i dochodzi jeszcze kwestia, że P10 od P9 nie bardzo się różni, ale to akurat nie dotyczy tego producenta.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to oczywiste, że modele starsze będą się różniły diametralnie od tego co mamy teraz bo to wszystko strasznie się rozwinęło i ewoluowało. Różnice pomiędzy producentami też były jakby bardziej wyraźne, a teraz wszystko się zunifikowało. Chodzi mi o to, że: teraz w zasadzie telefony z klawiaturą/ rozsuwane/ z klapką nie mają racji bytu i mamy urządzenia gdzie "musi" być wyświetlacz dotykowy, aparat, czytnik linii papilarnych i jak tu wymyślać cały czas coś nowego? Niespecjalnie jest pole manewru, a jak coś się sprawdza to nie widzę powodu aby to zmieniać z designem włącznie  :)

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Ale to oczywiste, że modele starsze będą się różniły diametralnie od tego co mamy teraz bo to wszystko strasznie się rozwinęło i ewoluowało. Różnice pomiędzy producentami też były jakby bardziej wyraźne, a teraz wszystko się zunifikowało. Chodzi mi o to, że: teraz w zasadzie telefony z klawiaturą/ rozsuwane/ z klapką nie mają racji bytu i mamy urządzenia gdzie "musi" być wyświetlacz dotykowy, aparat, czytnik linii papilarnych i jak tu wymyślać cały czas coś nowego? Niespecjalnie jest pole manewru, a jak coś się sprawdza to nie widzę powodu aby to zmieniać z designem włącznie  :)

Jest bardzo duże pole do manewru. Zobacz na xiaomi mi mix. Ceramiczna obudowa, ceramiczny czytnik linii papilarnych, ceramiczne przyciski głośności. Głośnik piezoelektryczny w ekranie.

Zbliża się moda na "bezramkowe" telefony. Widać z przecieków że np. huawei P10 na tym polu będzie odstawał. 

Jest dużo funkcji, które potrafią diametralnie zmienić korzystanie z urządzeń a nie wszyscy producenci chcą je stosować-ładowanie indukcyjne, wodoszczelność, wbudowany DAC.

Najbardziej śmieszy mnie podwójny aparat w P9 i prawdopodobnie w P10. Zastosowali go niby tylko po to, żeby po zrobieniu zdjęcia można było ustawić ostrość w różnym punkcie oraz do monochromatycznych zdjęć, które wuja się tak na prawdę różnią od trybu "czarno białe" w większości telefonach.

Podwójny aparat ma sens w iphonie 7 plus gdyż zyskujemy "zoom optyczny 2x" albo w  lg g5, v20 dzięki któremu zrobimy zdjęcia panoramiczne-to robi ogromne wrażenie.

W tym roku najbardziej czekam na dwa telefony- lg g6, którego premiera już za tydzień i rocznicowego iphone'a, który wreszcie prawdopodobnie dorówna konkurencji albo ją przebije pod względem zastosowanych technologii.

Tutaj można zobaczyć sens podwójnego aparatu w telefonach:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie- nie znam się zupełnie na telefonach i proszę o pomoc. Obecnie mam nokie 7....coś tam- kówno niesamowite. Nie chcę do niego wracać.

Możecie coś poradzić na co zamienić? Zależy mi  na : długa bateria/ dobre zdjęcia/ intucyjna obsługa/ brak zawieszeń systemu oraz trwałość " fizyczna ( mocna obudowa/ dobre szkło)

p.s. srajfony odpadają.

W rozsądnej cenie.

Co to znaczy w rozsądnej cenie? Srajfony odpadają czyli poniżej 4999 PLN? bo własnie widze, że tyle kosztuje iphone 7 plus 256GB w x-komie ? ;D A tak serio do 800,1000 PLN?, 1500? 2000?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No daj znać czy się spodobały czy mam drewniane uszy ;)

Spodobały się, fajnie brzmią, dużo w nich słychać :)  Mają szeroką scenę jak to się ładnie mówi.

Kabel jest dość sztywny i jeszcze się do niego nie przyzwyczaiłem,w  sumie mało ich używam na razie.

Pomimo dużego wyboru gumek żadne mi nie podpasowały i słuchawki wypadały z uszu co strasznie mnie irytowało. Już myslałem, że to z powodu ich ciężaru - są większe i 2 razy cięższe od EP-630. Na szczęście dopasowałem gumki od innych słuchawek, miałem trochę luźnych na stanie. Najlepiej dopasowane okazały sie najdłuższe bo najgłebiej wchodza w ucho, te od SM wszystkie były za krótkie.

Ja zamówiłem nowość - E10BT. Zobaczymy jak będę miał, jak coś będzie na Ciebie :)DOk

Kolego dotarły słuchaweczki? :)

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ciesze się, że się na coś przydałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę porównać jeszcze z Kossami Porta Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Koss Porta Pro.

Najbardziej zamulone słuchawki jakie miałem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to znaczy w rozsądnej cenie? Srajfony odpadają czyli poniżej 4999 PLN? bo własnie widze, że tyle kosztuje iphone 7 plus 256GB w x-komie ? ;D A tak serio do 800,1000 PLN?, 1500? 2000?

Faktycznie .....

Maksymalnie do tysiaka. Nie jestem gościem, który musi miec nowości z rynku. Może cos ze starszych modeli warto...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dlaczego?

Bo taka grają, dźwięk jest bardzo ciepły, niski. Za dużo basu przez co jak pisałem dla mnie zamulają. Po nich miałem AKG K420 niebo a ziemia.

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Moze ktorys z forumowiczow mial podobny problem a mianowice wygiety iphone?Co wtedy?

Ja po wizycie w apple'u uslyszalem ze granica wygiecia ktora uprawnia Mnie do wymiany na nowy wynosi 4mm,fachowe oko stwierdzilo jednak ze moje wygiecie jest znacznie wieksze niz to uwzgledniane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

bart8, zanim kupisz G6... może warto poczekać :)

http://www.phonearena.com/news/LG-V30-rumored-to-sport-Snapdragon-835-6-GB-RAM-and-dual-front-and-back-cameras_id91119

Taa i pewnie będzie dostępny tylko w jeden dzielnicy w Korei :D

Nie chce tak ogromnego telefonu, a skoro ekran w serii G zwiększył się z chyba 5.2'' do 5.7'' w obudowie prawie 150mm to w serii V wpakują pewnie jeszcze większy wyświetlacz a wysokość urządzenia pozostawią bez zmian w stosunku do ubiegłorocznego modelu.

Ostatnie przecieki nie pozostawiają złudzeń jak wygląda G6- aluminium na pleckach. Jest też funkcja "always on display" ciekawe jaki będzie pobór mocy na matrycy ips.

Szkoda tego nowego snapa, wydajnościowo niby tylko 30% mocniejszy ale o 25% bardziej energooszczędny. Jeśli użytkownik dostanie tylko 32gb to będzie śmiech na sali.

lg_g6_leak.jpg

lg_g6_leak.png

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ostatnie dwa zdjęcia G6 nie są najlepszej jakości, ale patrząc na nie mogę napisać jedynie, że "brzyyyyydal" :D Przód kompletnie mi się nie podoba, jakoś na renderach i tych poprzednich fotach lepiej się to prezentowało. No i ten robocik face na pleckach :D

Co do IPS'a ciekawe czy LG poradziło sobie z powidokami. A jeśli chodzi o V30 - ponoć ma już nie mieć second screena więc nie będzie nie wiadomo jak wielki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Moze ktorys z forumowiczow mial podobny problem a mianowice wygiety iphone?Co wtedy?

Ja po wizycie w apple'u uslyszalem ze granica wygiecia ktora uprawnia Mnie do wymiany na nowy wynosi 4mm,fachowe oko stwierdzilo jednak ze moje wygiecie jest znacznie wieksze niz to uwzgledniane...

Jaki model?

Wrzuć zdjęcie.

Ja swojego ip6s Plus wstawiłem w aluminiową -sword 6 pro, ramkę aby tą cegłę uchronić przed wygięciem.

Ja bym spróbował wyprostować działając dobieranym obciążeniem i po osiągnięciu wymaganego wymiaru zaniósł do wymiany.

No chyba że popękał znacząco.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zmierzeniu nie jest wygiety ponad te 4mm.Probowalem jeszcze raz ale wtedy uslyszalem ze ma uszkodzony delikatnie wyswietlacz i ponownie nici z wymiany chyba ze zaplace ok 230funtow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej zamulone słuchawki jakie miałem :D

Eee. Przy źródle grającym środkiem z podciągnięciem góry bardzo żywe słuchawki. Zwłaszcza na ulicy, gdzie nigdy za dużo basu :)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Eee. Przy źródle grającym środkiem z podciągnięciem góry bardzo żywe słuchawki. Zwłaszcza na ulicy, gdzie nigdy za dużo basu :)

Mam sprzętu grającego dwie szuflady. Na wszystkim był kocyk :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zmierzeniu nie jest wygiety ponad te 4mm.Probowalem jeszcze raz ale wtedy uslyszalem ze ma uszkodzony delikatnie wyswietlacz i ponownie nici z wymiany chyba ze zaplace ok 230funtow.

Ten telefon ma prawo wygiac sie w wyniku normalnego uzytkowania do 4 mm,  czy czegos nie kumam ? :)

Edytowane przez 70'

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Bombowy telefon czyli Note 7 wraca do sprzedaży :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bombowy telefon czyli Note 7 wraca do sprzedaży :P

W Libii i Syrii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

i prawdopodobnie Korei. Ludzie i tak będę sprowadzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Diego04 - słuchawki dotarły i jestem bardzo zadowolony. Bateria trzyma nie 8h, a 12h grania po Bluetooth. Jakość dźwięku jest dobra, grają praktycznie jak E10, więc jak na tę cenę wyśmienicie. Wykonanie niczego nie urywa, jest poprawne.

Za te pieniądze nie znajdziemy nic lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi