Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.apple.com/apple-events/september-2017/

"Do obsługi transmisji Apple korzysta z technologii HLS (HTTP Live Streaming), która nie jest wspierana przez niektóre przeglądarki (np. przez Chrome’a, Firefoksa i Internet Explorera)."

Innymi słowy jest wspierana TYLKO przez Safari :D

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wychodzi na to że 8 w wersji 256GB tańsza o 100zł niż płaciłem za 7.

7 zlikwidowali w wersji 256GB

8 w wersji 256GB jednak za droga, a 64GB trochę mało.

PS

Najlepsza była wpadka z Face ID, widzieliście :D Emejzing :D

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jakie niedoróbki wyjdą tym razem po premierze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS

? To znaczy ze bez makijażu kolesia telefon nie poznawał? ;)

... 

Jak czytam opinie i wymagania niektórych z Was, to odnoszę wrażenie, że telefony to Wasze hobby i to o wiele bardziej absorbujące czas i emocje niż zegarki.  ;)

Chyba trzeba usunąć ten temat z forum....

:);)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jak czytam opinie i wymagania niektórych z Was, to odnoszę wrażenie, że telefony to Wasze hobby i to o wiele bardziej absorbujące czas i emocje niż zegarki.  ;)

Telefonami interesowałem się znacznie wcześniej i przyznaję, że obok zegarków pasjonuje mnie to tak samo. Nie widzę w tym nic dziwnego ;)

Chyba trzeba usunąć ten temat z forum....

:);)

Marek, czy Tobie się czasem sufit na łeb nie spadł? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

W sensie to nie było nic personalnego do nikogo. Mnie dziwi tylko, że można się aż tak pasjonować elektroniką użytkową. Co innego sprzęt audio  :D (chociaż tu już spasowałem 6 lat temu i skończyło się ADHD audio i teraz słucham tylko muzyki a nie sprzętów).

No dobra. Elektronika, zegarki i audio. I to już koniec :D Serio. Jeszcze obuwie :D Auta i motocykle w ogóle. Latarki i noże, damn bez sensu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko noże bo kobiety beda się nadal śmiały ze nigdy nie dorastamy...;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

...i jeszcze mi powiedz, że masz żonę i dzieci  :P

żonaty od 14 lat, dzieci 11 i 2 lata :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena 5tys. zł za telefon ipX, pozwala się zastanowić gdzie jest granica. Szczególnie że upadek takiej szklanki i rozbicie ekranu, tyłu a być może uszkodzenie aparatu może się skończyć szkodą całkowitą... W przypadku Apple będzie to co najmniej 3500 za refuba o ile uznają taką możliwość.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jeśli da się naprawić, bo na przykład taki Essential Phone według iFixIT jest nienaprawialnym telefonem i jak padnie po dwóch latach to tylko śmietnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno trzeba przyznać. Czas przeżycia zegarka jest nieco dłuższy...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli da się naprawić, bo na przykład taki Essential Phone według iFixIT jest nienaprawialnym telefonem i jak padnie po dwóch latach to tylko śmietnik.

Kupijesz nowy telefon płacisz 5tys. Upada ci po miesiącu, chcesz mieć gwarancje, idziesz do autoryzowanego serwisu Apple i oni mogą mogą wymienić w nim szybkę, plecy pod warunkiem że działa.

To że biorą ten telefon i dają refuba to polityka Apple aby serwisy się tym nie zajmowały.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi na to że 8 w wersji 256GB tańsza o 100zł niż płaciłem za 7.

7 zlikwidowali w wersji 256GB

8 w wersji 256GB jednak za droga, a 64GB trochę mało.

PS

A gdyby ktoś nie widział to: https://www.youtube.com/watch?v=m7xmCCTVS7Q

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

4500 pewnie katalogowo, a 4199  w permanentnych "promocjach" na święta jest prawdopodobne. Mi się bardziej spodobała 8 niż X, ale prawde mówiąc to czekam na "SE2" (może na wiosnę coś pokażą). W mojej ocenie można zmieniać iPhony co 2-3 generacje. Mam SE i niczego mi w nim nie brakuje łącznie z wydajnością, co do jego aktualizacji do iOS 11 też nie mam obaw, bo przy premierach 9 i 10 też było larum, że 5-5S nie da rady, czego kompletnie nie odczuwałem.

Cena iPhone X w Polsce od 4979pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Najbardziej z całej konferencji podoba mi się, airpower jedną podstawką indukcyjną można naładować telefon, słuchawki i "zegarek".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupijesz nowy telefon płacisz 5tys. Upada ci po miesiącu, chcesz mieć gwarancje, idziesz do autoryzowanego serwisu Apple i oni mogą mogą wymienić w nim szybkę, plecy pod warunkiem że działa.

To że biorą ten telefon i dają refuba to polityka Apple aby serwisy się tym nie zajmowały.

Akurat "szybki" są wymieniane i wraca do ciebie Twój egzemplarz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz ciekawostka. Motorola d160, rocznik 1997. Na chodzie :) Nigdy nie miała problemów z aparatem fotograficznym, jakością dźwięku w słuchawkach, połączeniem z internetem.

post-6402-0-37685600-1505250870_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

A gdyby ktoś nie widział to: https://www.youtube.com/watch?v=m7xmCCTVS7Q

To była wina osoby przygotowującej telefon do prezentacji.

iPhone był uruchomiony na świeżo i tak samo jak z touchid przy pierwszym uruchomieniu trzeba podać najpierw passcode. Wyszło głupio i wyglądało jakby to rozpoznawanie twarzy nie działało, ale to nie jest do końca prawda.

Androidowcy mają paliwo do hejtu aż apple opublikuje wyniki finansowe kwartał po wprowadzeniu swoich najnowszych produktów na rynek a testerzy sprawdzą ile punktów uzyska iphone x w benczmarkach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czekam na ten model, dla Jedi mają być w promocji......

iphone-mem-6.jpg

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam zdolności marketingowe Apple, wmawianie, że wszystko jest pierwsze u nich jak takie bezprzewodowe ładowanie było na przykład w Lumii lata temu, albo rozmowy przez smartwatch Chińczycy mieli  od dawna w sprzętach za 20$ :D

Ostatnio wmawiali, że są drugą zegarkową firmą po Rolexie, wczoraj powiedzieli, że Rolka już przeskoczyli, tylko do końca nie mówią w czym, chyba w poziomie marży zarobionej na taniej pracy Chińczyka :P

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

@bart wyniki benchmarków już są i są kosmiczne, tylko co z tego. Benchmarki są tyle warte ile wykresy audio. Szybki będzie jak zawsze. To raczej przewidywalne było.

To czy nawalił człowiek czy telefon nie ma znaczenia. Była wpadka i tyle. Jak do tego dodać dukanie prezentujących co jakiś czas to chyba nie do końca się przygotowali. Nie mniej odniosłem wrażenie słuchając tego wszystkiego że jestem w środku zebrania jakiejs sekty. I o ile sama dziesiątka jest spoko to śmieszy mnie jaranie się ładowaniem bezprzewodowym, które Nokia miała już w 2012r. No ale najważniejsze że podstawka jest odpowiednio duża żeby razem z telefonem naładować zegarek i słuchawki. Please!

To co mnie nie podoba się najbardziej to to wcięcie na przednim ekranie gdzie są kamery. Fatalnie wyglądało to jak puścili na dziesiątce film. Nie można było tam jakiegoś czarnego paska na ekranie zrobić? Dziwnie to wyglądało.

Na plus wygląd i nie chodzi o to czy ładny czy brzydki tylko w końcu inny.

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi