Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

@haker to u mnie dwa lata temu było dokładnie to samo tylko problemy z Orange i przejście do Plusa.

A co do Apple. Wchodzą w moduły :D

955a3a9179a53e269d24894177ebe02c.jpg

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Chińczycy w swoich smartwatchach mają już to dawno, a nawet lepiej bo można włożyć normalną kartę SIM czyli DZIAŁA w Polsce i można gadać do zegarka przez SIM albo po Blueetoth sparowane z telefonem

Tak tylko w przypadku chińskich smartłoczy albo przekładasz kartę z telefonu, albo wkładasz drugą sim.

Natomiast w apple watch series 3 numer dzięki eSIM jest współdzielony między dwoma urządzeniami.

Idąc pobiegać telefon zostawiam w domu(bo szkoda zniszczyć urządzenie za 5tysięcyyy złotóweczek), mam zegarek na ręce, a słuchawki bezprzewodowe na uszach.

Każdy może się do mnie dodzwonić na ten sam numer, którego używam w iphonie, można streamować muzykę z apple music przez lte. Dobra opcja, szkoda, że u nas nie działa, ale np. jak ktoś się wybiera do Ugandy albo Ghany to esim ma działać już od listopada tego roku.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eSIM ma chociażby Gear S3 w wersji LTE, a było już nawet w Gear 2S 3G. Natomiast dobrze, że i Apple to wprowadza, bo może szybciej takie rozwiązanie się upowszechni.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Nawet szybki ten nowy procek A11 bionic z nowego iphone'a

0c49fad1-915e-43cb-a832-3f3feea26b18.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@haker to u mnie dwa lata temu było dokładnie to samo tylko problemy z Orange i przejście do Plusa.

A co do Apple. Wchodzą w moduły :D

A czego to jest moduł? Klawisza Home do X?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czego to jest moduł? Klawisza Home do X?

I fingerprint ;)

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba lepsza taka przystawka z czytnikiem, niż sam czytnik z tyłu jak w Samsungu S8 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Te meble były dostępne już w kwietniu 2016, więc żadna nowość. 

Dzięki apple indukcja stanie się o wiele popularniejsza niż jest do tej pory.

To bardzo dobra wiadomość pomimo słabej sprawności tej technologii.

Za niedługo będziemy stawiać laptopa, słuchawki, telefon, tablety na biurku i wszystko będzie się ładowało.

Dość plączących się kabli,przejściówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Widzisz, w IKEA już w zeszłym roku wiedzieli jakie plany ma Apple. Co do reszty wypowiedzi....za dużo czytasz fantastyki. Pierwszy smartfon z ładowaniem indukcyjnym zadebiutował, jak mnie pamięć nie myli w 2007r. Owszem ładowanie pozostawiało wiele do życzenia, ale takie są fakty. Minęło 10 lat. Ładowanie indukcyjne wciąż jest popularne jak dekadę temu. Chyba, że masz na myśli płyty indukcyjne do kuchni ;)

A tak w temacie rewolucji od Apple mały żarcik na koniec dnia :)

UwayNvN.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak ładowania indukcyjnego to takie celowe postarzanie produktu połączone z krótkim czasem życia baterii.

Dlaczego?

Złącza do ładowania to jeden z niewielu elementów zużywających się na skutek bardzo częstego ładowania i nawalający czasem niedługo po zakończeniu gwarancji. Znajomy tak miał w iphonie bodaj 6.

Ładowanie indukcyjne nie cierpi na tego typu bolączki. Oczywiście może przestać działać ale to trzeba raczej zaprogramować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ładowanie indukcyjne jest do d*py i czas pokazał to najlepiej. Największy boom to mniej więcej 2014 i co? Ktoś pamięta? Ja wiem że to jest wygodne ale to nie ma racji bytu bo ludzie żyją coraz szybciej dlatego ładowanie indukcyjne zostało wyparte przez szybkie ładowanie i moim zdaniem Apple nic w tej materii nie zmieni. Jak mam do wyboru wygodne pięciogodzinne ładowanie lub szybko po kablu w godzinę to wybieram to drugie i jak czas pokazał ludzie wybrali tak samo.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Widzisz, w IKEA już w zeszłym roku wiedzieli jakie plany ma Apple. Co do reszty wypowiedzi....za dużo czytasz fantastyki. Pierwszy smartfon z ładowaniem indukcyjnym zadebiutował, jak mnie pamięć nie myli w 2007r. Owszem ładowanie pozostawiało wiele do życzenia, ale takie są fakty. Minęło 10 lat. Ładowanie indukcyjne wciąż jest popularne jak dekadę temu. Chyba, że masz na myśli płyty indukcyjne do kuchni ;)

A tak w temacie rewolucji od Apple mały żarcik na koniec dnia :)

Skaner odcisków palców posiadał już jakiś model przed iphonem, dopiero jednak zastosowanie go w iphonie 5s spowodowało lawinowe montowanie tego elementu w ogromnej liczbie urządzeń.

Podobnie będzie z ładowaniem indukcyjnym-za rok większość chińskich budżetowców zaimplementuje tę funkcję, tym bardziej, że jest to koszt ceny torebki ryżu.

To co opowiadam to nie jest fantastyka. Telefon, słuchawki, zegarek apple będzie ładował się indukcyjnie. Dell już pokazał takiego laptopa. Najwygodniej i najprościej będzie wszystko ładować na zwykłym stole. Rok czasu i będą w produkcji.

Brak ładowania indukcyjnego to takie celowe postarzanie produktu połączone z krótkim czasem życia baterii.

Dlaczego?

Złącza do ładowania to jeden z niewielu elementów zużywających się na skutek bardzo częstego ładowania i nawalający czasem niedługo po zakończeniu gwarancji. Znajomy tak miał w iphonie bodaj 6.

Ładowanie indukcyjne nie cierpi na tego typu bolączki. Oczywiście może przestać działać ale to trzeba raczej zaprogramować...

Ładowanie indukcyjne powoduje wydzielanie dużej ilości ciepła, która negatywnie wpływa na baterię i skraca jej żywotność. Obydwa rozwiązania są niedoskonałe. Indukcja wygodniejsza, ale jak Jash pisał wolniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Bartek to co zakład o flaszkę?

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do grafiki z porównaniem S6 i iPhone X. S6 nie posiada IP68, nie jest wodo ani pyłoszczelny.

Swoją drogą, S6 miał chyba najlepszy aparat jaki używałem w telefonie.

Edytowane przez 1947

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jutro kupuję telefon. Pytanie jaki. Zalezy mi na dobrej baterii i aparacie. Co polecacie do 2,5k zł???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, ale jestem super zadowolony z mojego S8, fotki robi super.

Również nie mam upodobań do żadnej firmy, jest to mój pierwszy Samsung i uważam że jest to doskonałe urządzenie które w 100% zaspokaja moje potrzeby.

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jutro kupuję telefon. Pytanie jaki. Zalezy mi na dobrej baterii i aparacie. Co polecacie do 2,5k zł???

Albo S8 albo G6. Nie widzę sensownej konkurencji w tym budżecie.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki!

Czytałem o różnicach pomiędzy S8 i S7 edge i wygląda na to, że nie ma wystarczających usprawnień żeby dopłacać do S8.

G6 także bardzo blisko S7 edge posiadając przy tym mniejszą poj. baterii - ciekawe jak w praktyce się ona sprawdza...

Na jakieś inne telefony powinienem jeszcze zwrócić uwagę?

Na razie s7 edge wydaje sie najrozsądniejszym wyborem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

U11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jak poszukasz to znajdziesz. Stronę wcześniej koledzy proponowali S8, która jest 500zł droższa. Na olx.pl można kupić nowego U11 za 2399zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, masz racje.

Ceny jakie znalazlem to:

S7 edge 2200

S8 2300

G6 1800

U11 2400

Potencjalny problem w s8, g6 i u11 widzę w baterii :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykły S7 za 1900 zł w X-kom

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak mi nie zależy na zakrzywionym ekranie, tak edge ma 20% większą baterię od s7.

Znalazłem taki test baterii:

Jak juz się przebrnie przez akcent gościa to wynik testu interesujący lecz do przewidzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi