Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę niefortunne to porównanie, bo w tamtym roku miałem 6s i S8. 6s działał bez gubienia klatek, co zdarzało się S8. Zarządzanie RAMem też było lepsze na jabłkofonie, podobnie jak bateria w idle.

Co jak co, ale LCD jabłka są bardzo dobre. 16 GB to kpina, racja. Ale nawet 6s, który jest już leciwym urządzeniem działa nadal dobrze. Nie znajdziesz androida, który po tak długim czasie działa tak dobrze na najnowszym sofcie (o ile go w ogóle dostał). Nad czym ubolewam.

P.S.

Używam U11, nie jabłka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tak samo jak niefortunne jest wystawianie na pojedynek z Jabłkiem jakiegokolwiek Samsunga ;)

Już te kilka razy pisałem i napiszę jeszcze raz. Porównujmy urządzenia referencyjne czyli iPhone vs Pixel/Nexus. Czysty, prosty system w obu przypadkach. O Pixelach ciężko pisać bo są nowe, ale nie znam Nexusa który po długim czasie działa gorzej niż na początku.

Google Pixel 2 | Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Nexusa 4 i po roku już nie działał tak płynnie (ale nadal świetnie).

Swoją drogą, to był chyba najładniejszy telefon jaki posiadałem.

Edytowane przez 1947

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo jak niefortunne jest wystawianie na pojedynek z Jabłkiem jakiegokolwiek Samsunga ;)

Już te kilka razy pisałem i napiszę jeszcze raz. Porównujmy urządzenia referencyjne czyli iPhone vs Pixel/Nexus. Czysty, prosty system w obu przypadkach. O Pixelach ciężko pisać bo są nowe, ale nie znam Nexusa który po długim czasie działa gorzej niż na początku.

Teraz pojawia się coraz wiecej telefonów w programie AndroidOne gdzie też jest czysty system. Co prawda nie jest ich dużo, ale pojawiają się nowe ;)

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wiem, bo kupiłem taki żonie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ja poradzę, że śmieszą mnie użytkownicy Apple, którzy uważają, że złapali Pana boga za nogi nosząc Iphone 6s 16GB (a to jest zdecydowana większość) w kieszeni, nie mając nawet ekranu w full hd i 3GB Ramu, nie mówiać już o ilości pamięci wewnętrznej, miejscu na karty microsd czy dual sim, kiedy już dawno nawet średniaki na Andku lepiej działają, mają lepsze ekrany i mocniejszy hardware. :) A zdanie na temat Androida mają po kontakcie z Samsung Galaxy Ace z 2010 roku, którego kasował każdy iphone i każda Lumia, no tak, tylko to było jakieś 8 lat temu :)

Jak dla mnie telefon może mieć i 512MB RAM.

Wielu użytkowników nie interesuje jak urządzenie wyglada na papierze tylko jak spisuje się w codziennym użytkowaniu.

Huawei Mate 9 Pro ma 6GB ramu a działał momentami gorzej od iPhonie SE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest główny problem wielu sprzętowych "onanistów". Gigaherce, megabajty i mogę to mieć "taniej". A to nie o to chodzi. Mój ośmiordzenioowy, 6 gigabajtowy Mate pro właśnie, nie pracuje lepiej niż Iphone 6S żony. Teraz ona ma 7 i mój niedawno topowy hujawej ma zadyszkę. Mi wystarcza. Trajektorii lotu na Marsa nim nie projektuję. I to nie znaczy, że tem MAte pracue źle - wg mnie bardzo dobrze. Tyle, że stary ajfon podobnie. 

Co ja poradzę, że śmieszą mnie użytkownicy Apple, którzy uważają, że złapali Pana boga za nogi nosząc Iphone 6s 16GB (a to jest zdecydowana większość) w kieszeni, nie mając nawet ekranu w full hd i 3GB Ramu, nie mówiać już o ilości pamięci wewnętrznej, miejscu na karty microsd czy dual sim,  kiedy już dawno nawet średniaki na Andku lepiej działają, mają lepsze ekrany i mocniejszy hardware. :)

A który tak uważają? Znasz takich - jeśli tak to dziwnych masz znajomych.... Karty Sd - cóż - jak ktoś sobie zapisuje setki sefie i tzw "śmieszne filmiki" to pewnie potrzebuje i 256 Gb i jeszcze kartę. I no co Ci z tego mociejszego hardware?
"

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest główny problem wielu sprzętowych "onanistów". Gigaherce, megabajty i mogę to mieć "taniej". A to nie o to chodzi. Mój ośmiordzenioowy, 6 gigabajtowy Mate pro właśnie, nie pracuje lepiej niż Iphone 6S żony. Teraz ona ma 7 i mój niedawno topowy hujawej ma zadyszkę. Mi wystarcza. Trajektorii lotu na Marsa nim nie projektuję. I to nie znaczy, że tem MAte pracue źle - wg mnie bardzo dobrze. Tyle, że stary ajfon podobnie. 

A który tak uważają? Znasz takich - jeśli tak to dziwnych masz znajomych.... Karty Sd - cóż - jak ktoś sobie zapisuje setki sefie i tzw "śmieszne filmiki" to pewnie potrzebuje i 256 Gb i jeszcze kartę. I no co Ci z tego mociejszego hardware?

"

100/100 :D

Mnie póki co w zupełności wystarcza 5s. Wszystkie funkcje wypełnia. No może ekran nie powala wielkością, ale do internetu mam iPada, na którym rownież są zsynchronizowane zdjęcia z telefonu. Nawet nie oglądam się za nowszymi, bo i po co ? :rolleyes:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Produkty Apple są drogie i mają pewne ograniczenia np. złącze USB -C w macbookach czy brak wejścia na karty pamięci w iphonach, tak aby konsument musiał zapłacić więcej.

Z drugiej strony są bardzo stabilne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najstabilniejsze są tam-tamy. Byle obudowa nie przegniła.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam okazję przejść z U11 na S9+ w bardzo dobrej cenie. I teraz sam nie wiem co z tym fantem zrobić. Z jednej strony jestem zadowolony z HTC, ale z drugiej taka okazja się raczej nie powtórzy, a jej ciekaw jak w codziennym użytkowaniu sprawdza się S9+.

Pomocy! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam okazję przejść z U11 na S9+ w bardzo dobrej cenie. I teraz sam nie wiem co z tym fantem zrobić. Z jednej strony jestem zadowolony z HTC, ale z drugiej taka okazja się raczej nie powtórzy, a jej ciekaw jak w codziennym użytkowaniu sprawdza się S9+.

Pomocy! :)

Jeśli dobra cena to ja bym przechodził. Świetne podzespoły w s9+. U11 będzie Ci ciężko później sprzedać bo na HTC jest bardzo małe zainteresowanie. W przyszłości bez problemu sprzedasz s9+. W dodatku fenomenalny aparat w samsungu z ruchoma przesłoną aparatu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam dyskusję na temat iOS vs Android i nie wiem jak to jest, że jak powstanie opinia na temat jakiegoś sprzętu to ciągnie się latami bez względu na to czy jest aktualna czy nie. Zupełnie jak to mityczne „stare iPhony działają bez zarzutu na najnowszym sofcie”. Mam 6s plus i najgorsza rzecz jaka mi się przytrafiła to aktualizacja do iOS11. Telefon praktycznie nie do użytku. Zwiecha za zwiechą, aplikacje raz otwierają się od razu, a raz pół minuty. Co jakiś czas przestaje coś działać, po czym znowu się naprawia, np wczoraj zmiana orientacji ekranu. O baterii nawet nie wspomnę. Najgorsze, że Apple bez cienia żenady przyznaje się do celowego zwalniania starszych telefonów. Podobno to jest dla dobra użytkownika. Czym to się niby różni od braku aktualizacji do najnowszej wersji androida u konkurencji?

Z tą bezawaryjnością też bym nie przesadzał. W ostatnich latach miałem 2 MacBooki, 2 iPady i wszystkie modele iPhonów od 4s. Nie zepsuł się tylko aktualny iPad Pro i aktualny iPhone (póki chodził na iOS10).

Widać, że nie tylko Jash miał niedobre doświadczenia z tymi produktami. Ja już postanowiłem, następny smartfon będzie na Androidzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 6s plus

W ostatnich latach miałem 2 MacBooki, 2 iPady i wszystkie modele iPhonów od 4s. Nie zepsuł się tylko aktualny iPad Pro i aktualny iPhone (póki chodził na iOS10).

Czytam dyskusję na temat iOS vs Android i nie wiem jak to jest, że jak powstanie opinia na temat jakiegoś sprzętu to ciągnie się latami

Również czytam i zachodzę w głowę jak inteligentna osoba może się tak świadomie męczyć?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również czytam i zachodzę w głowę jak inteligentna osoba może się tak świadomie męczyć?

Czysty masochizm ja nie miałem takich problemów. Ostatnio oddałem SE na gw bo odstawał ekran. W kilka dni wymienili mi urządzenie na nowe z nową - roczną gwarancją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ja poradzę, że śmieszą mnie użytkownicy Apple, którzy uważają, że złapali Pana boga za nogi nosząc Iphone 6s 16GB (a to jest zdecydowana większość) w kieszeni, nie mając nawet ekranu w full hd i 3GB Ramu, nie mówiać już o ilości pamięci wewnętrznej, miejscu na karty microsd czy dual sim,  kiedy już dawno nawet średniaki na Andku lepiej działają, mają lepsze ekrany i mocniejszy hardware. :) A zdanie na temat Androida mają po kontakcie z Samsung Galaxy Ace z 2010 roku, którego kasował każdy iphone i każda Lumia, no tak, tylko to było jakieś 8 lat temu :)

Już nie mówię, że można zapomnieć o tym, żeby Iphone ładować co dwa dni jak telefony z 4000mah baterią i Androidem

A do czego potrzebne Ci jest full HD w ekranie o rozmiarze niecalych 5 cali???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co masz na myśli?

Czysty masochizm ja nie miałem takich problemów. Ostatnio oddałem SE na gw bo odstawał ekran. W kilka dni wymienili mi urządzenie na nowe z nową - roczną gwarancją.

Super, ja też naprawiałem sprzęt na gwarancji i co z tego? Edytowane przez Viggen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajnie, że dostaliście zamiast nowego sprzętu, używanego odpicowanego refurba ;)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajnie, że dostaliście zamiast nowego sprzętu, używanego odpicowanego refurba ;)

No i w czym tutaj problem? Zobaczymy jak odeślesz swojego #xiaomilepsze na gw jak Ciebie potraktują i ile będzie ta gwarancja trwała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xiaomi w przeciwieństwie do Apple samo się nie psuje ;) A w Apple zawsze coś, a to seryjnie przycisk power pada, albo coś z ekranem, albo obudową. Ile to już było przypadków, że ogromne partie telefonów od Apple miały wady fabryczne?

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xiaomi w przeciwieństwie do Apple samo się nie psuje ;) A w Apple zawsze coś, a to seryjnie przycisk power pada, albo coś z ekranem, albo obudową. Ile to już było przypadków, że ogromne partie telefonów od Apple miały wady fabryczne?

Ile Xiaomi istnieje na rynku polskim? Rok? Poczekamy jak będzie na rynku tyle ile Apple i wtedy będziesz mógł powiedzieć co się psuje a co nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałem swoim postem wywoływać „g*wno burzy”. Raczej chodziło mi o to, że to elektronika i psuje się wszystko, nawet produkty Apple. Fakt, że akurat większość gadżetów tej marki, które miałem była awaryjna, ale lubię, a raczej lubiłem iOS z wielu powodów. Ostatnie zmiany w systemie i jednak pewna stagnacja jeśli chodzi o innowacyjność spowodowały u mnie chęć przesiadki na robocika, który ostatnimi bardzo się rozwinął i dojrzał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałem swoim postem wywoływać „g*wno burzy”. Raczej chodziło mi o to, że to elektronika i psuje się wszystko, nawet produkty Apple. Fakt, że akurat większość gadżetów tej marki, które miałem była awaryjna, ale lubię, a raczej lubiłem iOS z wielu powodów. Ostatnie zmiany w systemie i jednak pewna stagnacja jeśli chodzi o innowacyjność spowodowały u mnie chęć przesiadki na robocika, który ostatnimi bardzo się rozwinął i dojrzał.

Ponoć przy iOS 12 nacisk położą na stabilność systemu. Zobaczymy jak im to wyjdzie w praktyce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość wskazowka12

Trochę wtrącę się w dyskusję. Zmieniłem wysłużonego prawie ośmioletniego iphone 4 na najnowszego iphone X i nie odczuwam ogromnej zmiany. Niby wszystko lepsze, szybsze ale to prawie to samo tylko w większym rozmiarze.

Cena za nowego iphone jest śmieszna, ale są już sztuki na olx w okolicach 3400zł i w takiej kwocie wyrwałem swój model. Mam nadzieję, że nowy ip X posłuży na około 4 lata do wypalenia ekranu. Gdyby ekran nie był w technologii oledowej to używałbym go przez pewnie kolejne osiem lat jak iphone 4. Piękną sprawą jest to, że jednym kliknięciem przeniosłem prawie wszystkie dane z poprzedniego telefonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi