Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magik.

Czy są tu jacyś niezadowoleni klienci T-Mbolie ? Umowa mi się kończy i myślę nad zmianą usługodawcy :D

Są. Właśnie przeniosłem numer telefonu z T-Mobile do Plusa. W sieci Plus mam znacznie lepszy zasięg w kontekście LTE i dużo wyższą szybkość transmisji danych. Ponadto niższe koszty w ramach których otrzymuję więcej. Policzyłem, że w stosunku do oferty T-Mobile zostanie mi w kieszeni około 1700 zł na 24 miesięcznym kontrakcie. A mam do wykorzystania paczkę danych 10 GB, nielimitowane połączenia w Polsce i 1000 minut miesięcznie do wykorzystania na resztę świata. Jako przenoszący numer, za pierwsze 3 miesiące nie płacę nic. W odniesieniu do Plusa, będąc użytkownikiem iPhone, nie podoba mi się, że po każdej większej aktualizacji oprogramowania muszę wpisywać ustawienia sieci komórkowej. Reszta jest okay. Ostatni plus na rzecz Plus - wolę dorabiać Polaków niż Niemców.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mi za 30pln daja wszystko nolimit i 4GB neta, teraz mam 2 i mi zostaje Play złożył mi podobną ofertę ale za 40pln no i ich lte jest bardzo słabe, przy czym tak mają zrobione, że udostępniając net z komórki nie można podpiąć komputera :| Z drugiej strony w Play moge korzystac z zasięgu wszystkich sieci, to mi się często przydaje. Ogólnie nie narzekam na Play, chciałbym jednak po 5 latach spróbować czegoś innego :)

Wysłane z mojego LG-D855

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosma, co to za oferta? (no limit i 4 GB)

Wysłane z mojego SM-G800H przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak się nazywa, dla zmieniających sieć ogólnie. No i to jest bez telefonu.

Wysłane z mojego Venue 8 3830 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja nie moge kompa zalogowac, tablety, telewizory, inne telefony bez problemu. Jak podpisywalem umowe rok temu, to facet mnie o tym poinformowal w zasadzie. Miałem wówczas przez 6 miesiecy LTE bez żadnego limitu, zapytałem go czy np moge przez laptopa sciagac pliki skoro mam no limit, bo to LTE szybsze niz moja kablówka. Powiedzial mi ze nie zaloguje komputera, jest tam jakis patent ale duzo grzebania :o

Wysłane z mojego LG-D855

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

No mi za 30pln daja wszystko nolimit i 4GB neta, teraz mam 2 i mi zostaje Play złożył mi podobną ofertę ale za 40pln no i ich lte jest bardzo słabe, przy czym tak mają zrobione, że udostępniając net z komórki nie można podpiąć komputera :| Z drugiej strony w Play moge korzystac z zasięgu wszystkich sieci, to mi się często przydaje. Ogólnie nie narzekam na Play, chciałbym jednak po 5 latach spróbować czegoś innego :)

Miałem kiedyś telefon w Play i nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. Ich LTE jest żałosne. A jak na autostradzie smartfon zaczął szukać zasięgu tych czterech sieci, to co chwila zrywało połączenia. W Plusie nie mam takich problemów. Poza Polską telefon przełącza się na sieć Vodafone (dotyczy Plus) więc praktycznie nie ma problemu z zasięgiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Plusie juz byłem i uciekłem do Play, przed tem Orange. Tylko w T mnie nie było, a spróbuje sobie co tam. Ide zara podpisac umowe, za 2 tyg mi wygasa aktualna :D

Wysłane z mojego LG-D855

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tydzień temu przeszedłem z Orange do T-mobile właśnie - dali najlepsze warunki w porównaniu z resztą 

W Erze a potem T-mobile byłem od początku sieci komórkowej - nie wiem czy pamiętacie ale na początku choć w telefonach była taka opcja to nie było smsów weszły trochę później a pierwsze rozmowy miałem po 3.6 zł za minutę kasowane od razu za całą minutę

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

@ Kosma, Paweł...

byle do pierwszej faktury  :). Życzę powodzenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bez limitu, zablokowane numery premium,dwa telefony Microsoft 640 XL dwa abonamenty na 24 mesiące  za 132zł miesięcznie- pierwsze trzy miesiące gratis i bez opłaty aktywacyjnej (zawsze to 100zł mniej) 

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam w toalecie zasieg T-Mobile a w reszcie mieszkania Play hehehrh, przełącza mi sie w zależności gdzie jestem. Taka mała anegdotka.

Wysłane z mojego LG-D855

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, piszę głównie do użytkowników Androida. Miał ktoś styczność z HTC One M8s?

Zdrada WP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A play ma w ogloe swoje nadaniki?

Bo wiem ze lecac na roamingu wew jak np. Na danym bts bylo za duzo userow danej sieci to play byl wywalany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja nie moge kompa zalogowac, tablety, telewizory, inne telefony bez problemu. Jak podpisywalem umowe rok temu, to facet mnie o tym poinformowal w zasadzie. Miałem wówczas przez 6 miesiecy LTE bez żadnego limitu, zapytałem go czy np moge przez laptopa sciagac pliki skoro mam no limit, bo to LTE szybsze niz moja kablówka. Powiedzial mi ze nie zaloguje komputera, jest tam jakis patent ale duzo grzebania :o

Wysłane z mojego LG-D855

Ja zwyczajnie udostępniam internet z telefonu przez wifi, komp loguje się do sieci i wszystko elegancko działa i u Ciebie też musi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zdrada WP?

Nie. Drugi telefon :) Kończy mi się umowa.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalecam uwagę, bo od czasów Windows Phone 7.8 i 8.0 Android poszedł do przodu i może nie być potem łatwo wrócić do słuchawek z Windowsem.

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A play ma w ogloe swoje nadaniki?

Bo wiem ze lecac na roamingu wew jak np. Na danym bts bylo za duzo userow danej sieci to play byl wywalany

Ma, i to sporo. Jednak nadal jest podpisana umowa z "wielką trójką" o roamingu krajowym. Nie wiem jednak jakie są ograniczenia (kiedyś było 2 mbps transferu danych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ramach powolnego szukania telefonu z w miarę dużym (od 5,5 cala) wyświetlaczem natknąłem się na telefon Moto X Style. Nie jest to już Motorola właściwie, ale mile wspominam tę markę, jako że pierwszy mój telefon to była właśnie Motorola D 160. Jeszcze działa.

Rewelacyjnie leży to w ręce mimo wielkości. Używa ktoś takowy? Chyba Mateusz Dąbrowski miał, ale opuścił forum.

No i jeszcze jedno pytanie do właścicieli Samsungów z wyświetlaczami OLED. Pooglądałem sobie dzisiaj kilkanaście telefonów wystawionych w Saturnie i X-Kom. Z wyjątkiem jednego wszystkie (Galaxy S 5, S6, edge, Note4). miały w mniejszym lub większym stopniu wypalone matryce, z powidokami ikon, paska Google. W 2 było to tak wyraźne, że można było dokładnie odczytać ikonki. Czy w praktyce komuś się to zdarzyło. Bo te sklepowe wiadomo - kilkanaście godzin dziennie, z maksymalną jaskrawością wyświetlacza, praktycznie bez zmieniania treści. 

Edytowane przez tarant

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mateusz miał inną Motorolę, ale to w sumie bez znaczenia. Nie jestem pewien o co Ci chodzi z tymi wyświetlaczami, ale miałem Galaxy S, SII, 3 i 4, a teraz mam Alphe i nigdy nic złego się z żadnym nie stało, wliczając w to wyświetlacz AMOLED  ;)

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsungi z OLED (modele wymieniłem) które oglądałem w Saturnie, X-KOm, wcześniej w MediaMarkt mają wyraźnie widoczne na jasnym tle (np w przeglądarce) cienie tego, co było na ekranie głównym. Są to szaro - czerwonawe, wyraźnie widoczne ślady po ikonach, paskach. Takie coś można było zaobserwować w telewizorach plazmowych (logo stacji, paski po trybie panoramicznym).

Też mam telefon z OLED, ale to Nokia N8, wyświetlacz jest mały i był zawsze używany z minimalną niemal jasnością. I nic takiego nie widać.

Zjawisko opisywane jest jako burn in i można sporo na ten temat odszukać. To są obrazki z Samsungów. Niektóre z tych sklepowych miały to znacznie bardziej wyraźne :(

post-6402-0-62090700-1452965068_thumb.jpgpost-6402-0-13620600-1452965249_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra jednak zrozumiałem o co Ci chodzi ;) Nie zagłębiając się w temat bardziej powiedziałbym, że jest tak jak wspomniałeś wcześniej, czyli muszą nie wytrzymywać kilkunastogodzinnego obciążenia (dzień w dzień) na wysokiej jasności (jeżeli są tak faktycznie poustawiane). Ja mam ustawione ok 15% i jest ok, a przy zmianie na 50% jasności już daje jak żarówka i nie da się na to dłużej patrzeć. Nie przejmowałbym się.

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Warto też pamiętać, że AMOLEDY się brzydko wypalają. Mojej żony Lumia 820 wygląda tragicznie po pół roku. Często korzysta z przeglądarki i pasek adresu wypalił się na wyświetlaczu tak, że widać go zawsze i wszędzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacek, ależ dokładnie o tym pisaliśmy.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

OK, nie doczytałem. Dodam z kolei jako ciekawostkę, że nigdy nie widziałem wypalonego amoleda w Samsungu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi