Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Czy taki rysik sprawdza się w praktyce? Czy też tylko na początku człowiek się bawi, a później i tak leci do kąta.

Generalnie rysik fajna sprawa. W praktyce używalem kilka tygodni a pozniej praktycznie w ogole. Takze jesli posiadanie rysika mialoby byc argumentem za kupnem danego modelu to bym odpuścił.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie rysik fajna sprawa. W praktyce używalem kilka tygodni a pozniej praktycznie w ogole. Takze jesli posiadanie rysika mialoby byc argumentem za kupnem danego modelu to bym odpuścił.

Sam rysik, rzecz jasna, to żaden argument. Główna sprawa rozbija się o wielkość matrycy, funkcjonalność, baterię, itp. Dzisiaj pomacałem sobie s 7 edge i jest szansa na przestawienie się z fizycznej klawiatury. Chociaż fizyczna klawiatura jest dużo lepsza. Szkoda, że Priva można pooglądać sobie tylko wirtualnie. I tak człowiek goni tego króliczka. Za chwilę pojawi się coś nowszego i tak w kółko :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę trzeba poczekać na dostawę bo 14 dni, ale jest już do kupienia.

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6378674847

To już lepiej na ali poszukac tej wersji od sprawdzonego sprzedawcy i pewnie wyjdzie taniej kilka stówek minimum..

Edytowane przez chemik72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jash wiem że ogarniasz trochę windowsa, tapatalk zginął na lumię 735. Wiesz co to może być wyświetla że aplikacja jest niedostępna i brak jej w sklepie.

Pół roku temu porzuciłem mobilne okienka, zostawiając sobie jedną Lumke na pamiątkę. Nie wiem co w twoim przypadku, ja widzę u siebie w sklepie dwie aplikacje Tapatalk i Tapatalk Classic.

Spróbuj zainstalować przez www sklepu MS na pececie/laptopie.

PS

MKBHD wrzucił na YT filmik z iP7 Plus. Ludzie, którzy pracują w tej firmie na prawdę nie mają za grosz polotu, a ajfony z roku na rok coraz brzydsze.Aparat w iP8 jak mniemam będzie odstawał na pół meta od obudowy. Tu jest progres, nie ma co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywaliło mi tapatalka i aplikacji znaleźć nie mogę. Zainstalowałem 10 i korzystam z mtalka, ale to chyba był błąd.

Wysłane.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Może na 10 nie ma Tapatalka? Z tego co wiem od użytkowników mobilnych okienek mTalk jest dużo lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawostka

Mam Sony z3 dual. Już byłem na etapie poszukiwań następcy - choć szalenie trudno znaleźć coś sensownego dual sim. Aż tu wczoraj system się zaktualizował. Nowe coś od Sony na bazie Androida 6 - i telefon dostał nowe życie. Przycinki zniknęły, zrywane połączenia zniknęły. Super. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

6 jest ogólnie całkiem ok, gdyby nie parę bugów, które nie zostały wyeliminowane po dziś dzień. Wipe robiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie że robiłem - kompletnie nic to nie dawało. Myślałem już o z5/z5 premium dual albo p9 dual. Ostatnio zresetowałem w środę - w sobote przyszłą aktualizacja, wczoraj ja zainstalowałem - i póki co telefon jak za dawnych czasów - śmiga - jak to się utrzyma to plany wymiany pójdą w niebyt. Tym bardziej, że mój egzemplarz nadal jak nowy wygląda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, używa ktoś z Was Apple Leather Case w kolorze niebieskim (midnight blue)

Myśle nad zakupem ale dużo złego mówi się o kolorowych case'ach...

Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszę jako 'zwykły uzytkownik", nie 'profesjonalny" :)

Zmieniłem Sony Xperię na iphona 5s.....i zrobiłem zle.

System w jakim dziala ten telefon i 'obostrzenia sprzetowe' to porazka.

Wracam na Android.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zainstalowałem windowsa 10 na Lumię porażka nie idzie obsługiwać. W tej opcji nie polecam.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszę jako 'zwykły uzytkownik", nie 'profesjonalny" :)

Zmieniłem Sony Xperię na iphona 5s.....i zrobiłem zle.

System w jakim dziala ten telefon i 'obostrzenia sprzetowe' to porazka.

Wracam na Android.

:) najlepiej wróć na czystego Andka.

Ja z kolei mówię dość Microsoft. Nosz ku...wa po ostatniej rozmowie z supportem w temacie Exchange i skrzynek współdzielonych poddaje się. Jak można robić produkt niekompatybilny ze swoją usługą,a jednocześnie robić apki na andka i Apple gdzie to działa:(

Pozatym kolejne plany zaorania Skype na Windows Phone jak to zrobili przy okazji wp7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Niestety prawda, jak wróciłem po kilku latach na Androida z WP nie mogłem uwierzyć, że taka aplikacja jak OneDrive działa perfekcyjnie na andku, a na WP to była katorga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy 'aktywacji" iphona bałem się ze jeszcze o rozmiar zapyta.....;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Master Yoda

A czy wiesz że zgadzając się przy instalacji jakiejś aplikacji na jej dostęp do aparatu, dotyczy to też przedniej kamery. Zatem przy sprzyjających okolicznościach może i zdjęcie "rozmiaru" zrobić.

Przy zgłaszaniu aplikacji na iphona raczej by to nie przeszło, ale w przypadku takiej na androida ktoś pomysłowy mógłby zaimplementować aby w przypadku określonych odgłosów oba aparaty robiły zdjęcia i wysyłały je na serwer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wifi domowe, stacjonarny komputer, laptopy, tablet, telefony dzialają.

Cud techniki iphon informuje "bledne haslo' lub "brak połaczenia"

Jakieś pomysly?

( co mnie podkusilo kupić to badziewie ;) )

MMS też nie odbiera....z iTunes też wspólpracuje wybiórczo, zdjecia zrzuca,ale z pc przenieśc już nie chce....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekhm, w porównaniu do dobrych sprzętów to iPhone jest cudem marketingu bardziej niż techniki i IMHO prawdziwy geek raczej wybierze Androida.

Target Apple to raczej tacy osobnicy:

3671974_open-uri20140404-8037-1ymkchl.jp

;)

Albo tacy co ledwo potrafią znaleźć przycisk power na obudowie PC ;)

Dobra, pośmialim się to teraz serio.

Wtopiłeś, bo za taką kasę jak za ajfonka z mikro ekranem 4 cale mogłeś kupić fajny telefon na androidzie.

5 cali to minimum w dzisiejszych czasach jeżeli chcesz korzystać z telefonu inaczej niż z Nokii 3310 i nie męczyć się, a 5,5 to optimum.

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Master Yoda iOS to b.fajny,ale specyficzny system.Co do wifi zresetuj router i spróbuj jeszcze raz,wiem,że ro dziwnie brzmi,ale czasami to pomaga.U mnie wszystko śmiga ok,a używam wszystko od Apple łącznie z tabletem jak i kompem.Żeby przesłać fotki z PC na IP musisz sciągnąć aplikacje z App Store lub po prostu wysłać fotę mailem i po otwarciu na fonie wrzucić do pamięci. Z czasem ogarniesz temat i następnym telefonem który kupisz też bedzie IP :) IOS to system,który żeby pracował jak wypasiony sprzęt androidowy potrzebuje połowę słabsze parametry sprzętowe,dlatego nie sugeruj się,że jakaś sonka czy samsung jest 3 X szybsza bo do obsługi systemu Twój tel tego nie potrzebuje.To troszkę tak jakby 1 litrowy silnik miał te same osiągi co 3 litrowy ze względu na środowisko w jakim pracuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby przesłać fotki z PC na IP musisz sciągnąć aplikacje z App Store lub po prostu wysłać fotę mailem i po otwarciu na fonie wrzucić do pamięci.

Po prostu, to normalny telefon podłącza się przez USB i zrzuca foty jak na zwykłego pendrive. Albo zgrywasz na pendrive, którego podłaczasz do telefonu w trybie otg i po sprawie.

Wysłane z Tapatalka przez OP3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu, to normalny telefon podłącza się przez USB i zrzuca foty jak na zwykłego pendrive. Albo zgrywasz na pendrive, którego podłaczasz do telefonu w trybie otg i po sprawie.

Wysłane z Tapatalka przez OP3.

Pisalem ze zdjęcia zrzuca z telefonu, ale z pc nie chce 'przyjać" :)

itunes-muzyka z pc kopiuje, ikona zdjęcia jest nieobslugiwana...stad pytam

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie o tym pisałem.

Żeby zgrać cokolwiek, w tym foty, to normalny telefon wystarczy podłączyć kablem pod PC i w komputerze może być widoczny jako zwykłą pamięć masowa, na którą po prostu kopiujesz co chcesz.

Ewentualnie, można podłączyć do telefonu pendrive ze zgranymi zdjęciami i je skopiować do pamięci telefonu.

Ale jak się zachciało iphone, to się ma... Trzeba kombinować z apkami, albo dziubać maile z załacznikami  :lol:

BTW: Jest jeszcze rozwiązanie z kopiowaniem przez chmurę, tzn. z komputera na wirtualny dysk i z niego do pamięci telefonu. Na logikę powinno to zadziałać nawet z iphonem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naiwnie kupilem mysląc ze mi to ulatwi zycie, a tu zonk ;)

A, na androidzie jest mnostwo darmowych, ciekawych aplikacji, tu trzeba bulić 'jak cygan za matkę' ;)

Skad ten fenomen iphona?-pytam, bo jestem ciekaw, dodatkowo na dedykowanych forach traktują uzytkownika jak kosmitę, sądzac chyba ze kazdy jest informatykiem :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi