Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

A tu coś dla zwolenników teorii, że wsparcie jakie daje Apple jest takie dobre dla urządzeń...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mi się wierzyć nie chce: http://www.rmf24.pl/ciekawostki/news-bloger-pokazal-jak-wywiercic-w-nowym-iphonie-zlacze-sluchawk,nId,2280572

Chociaż, jak zerknąć w komenty, to można trafić na perełki:

"THANKS BRO, I DESTROY MY IPHONE 7, 700 DOLLARS AT TRASH, THANKS"

"Help! Now my old headphones fit in but the phone doesn't work anymore!"

"WTF??? f*ck you! My screen turned black the moment I started drilling and now I can't even open it."

Itp, itd

Ciekawe ile z nich to trollowanie, a ile jest prawdziwych  :rolleyes:

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Czytałem o tym na jakiejś innej stronie, nie polskiej i nie wyglądało to na fejka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary trik, zawsze się ludzie nabiorą. Kiedyś widziałem apke na androida, która miała ładować dowolny telefon od słońca, a tak naprawdę polegała na tym, ze rozświetlała wyświetlacz na maksa, raz dwa i rozładowany :) komentarze do niej były bezcenne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchawka Jabra, iphon, nie slyszę sygnału przychodzącego sms, czemu? :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?:)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

? :)

Telefony wam popadaly ze taka cisza? ;)

A włożyłeś słuchawkę do ucha??? Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze :D

Z innej beczki, w linku obszerny test honora 8, chyba jeden z najlepszych wyborów do 2k. Co ciekawe nie dość, że ma o 1gb ramu więcej od P9 to jeszcze DDR4 vs DDR3 we flagowcu huawei, ciekawsze rozwiązanie z czytnikiem paluchów i dioda podczerwieni jako pilot. Elegancki sprzęt i tańszy od P9.

http://www.tabletowo.pl/2016/09/28/recenzja-test-honora-8/

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie włożylem i nic nie słychać...

Natomiast jak wyjmę to słyszę sms....:)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Z innej beczki, w linku obszerny test honora 8, chyba jeden z najlepszych wyborów do 2k. Co ciekawe nie dość, że ma o 1gb ramu więcej od P9 to jeszcze DDR4 vs DDR3 we flagowcu huawei, ciekawsze rozwiązanie z czytnikiem paluchów i dioda podczerwieni jako pilot. Elegancki sprzęt i tańszy od P9.

http://www.tabletowo.pl/2016/09/28/recenzja-test-honora-8/

Ja właśnie dzięki pomocy kolegi Jacka czekam na ten telefon... I doczekać się nie mogę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xiaomi Red Mi Note 3 Pro uzywam od dwoch dni (przesiadka z Nokii 830). Narazie probuje ogarnac androida ale sam tel. szybki, bardzo dobrze zrobiony i tani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak wybrałbym P9 bo te szkło z tyłu telefonu aż się prosi o rozpie@#ol. 4 gb ramu też do niczego nie potrzebne, co nie zmienia faktu, że bardzo ciekawy telefon w dobrej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Trochę mi się wierzyć nie chce: http://www.rmf24.pl/ciekawostki/news-bloger-pokazal-jak-wywiercic-w-nowym-iphonie-zlacze-sluchawk,nId,2280572

Chociaż, jak zerknąć w komenty, to można trafić na perełki:

"THANKS BRO, I DESTROY MY IPHONE 7, 700 DOLLARS AT TRASH, THANKS"

"Help! Now my old headphones fit in but the phone doesn't work anymore!"

"WTF??? f*ck you! My screen turned black the moment I started drilling and now I can't even open it."

Itp, itd

Ciekawe ile z nich to trollowanie, a ile jest prawdziwych  :rolleyes:

Tutaj ofiara nieudanego triku z wywierceniem otworu na minijack'a w nowym iphonie, serio podobno gostek popsuł telefon i nie chcieli uznać gwarancji, więc postanowił wyładować swoją frustrację :D

Przychodzi mi na myśl słynny slogan apple  :D

screen_shot_2016_01_02_at_9_40_33_pm_by_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może tą słuchawkę bluetooth to trzeba mieć specjalną z logiem jabłka nadgryzionego? ;)

Po co wykorzystywać standardy z branży jak można golić frajerów na akcesoria specjalnie do iPhone kilka razy drożej.

NFC? Zrobimy swoje, microUSB, USB-C? Zrobimy swoje, mini jack? Zrobimy swoje złącze słuchawkowe to więcej będzie mozna zgolić z Beats Audio, które oferują mało jak na słuchawki za swoją cenę :D Jabolowe getto. Jest w tym geniusz marketingowy, no tak, ale po co jest marketing? Aby strzyc owce.

PC MASTER RACE !!! \m/

Macbook nie ma cd-rom i może być cieniutki? OK, ale ja do dzisiaj wolę swojego stacjonarnego PC z nagrywarką DVD-RW, jak chcę postawić system zamiast z bootowalnego pendrive tylko z płyty, to mam możliwość, jak chcę zgrać sobie mp3 z kolekcji płyt cd to nie muszę słać dolarów na pliki w itunes albo piracić na torrentach, to jest fundamentalna filozoficzna kwestia:

albo chcesz mieć możliwości, albo wrzucają Cię jak szczura laboratoryjnego  do tunelu i masz iść gdzie każą

tak mniej więcej wygląda wybór między

Android vs iOS

i PC vs Mac

i tak ostatnio zaszaleli i na ajfonie klawiaturkę pozwolili zmieniać :)

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojny między androidem a iosem zawsze była i będzie ;)

Sam mam androida i póki co jest ok chociaż znam osoby które przesiadły się na iphona i mówią ze super a znam co myślą inaczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beats Audio, które oferują mało jak na słuchawki za swoją cenę :D

Nie wiem jak te droższe modele, ale te popularne beatsy to straszna kaszana. Oferują według mnie mniej, niż słuchawki za 80-100zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak te droższe modele, ale te popularne beatsy to straszna kaszana. Oferują według mnie mniej, niż słuchawki za 80-100zł. 

Wszystko zależy od tego, ile dasz sobie wmówić...

Albo jak postrzegasz dany przedmiot. Mogą być gorsze jakościowo ale muszą być trendy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównanie z mojego doświadczenia. Używam równolegle dwóch telefonów oraz komputerów z dwoma systemami.

iphone vs reszta świata:

Miałem iphony od 4 do 6s.

Poza tym jak jakaś zewnętrzna aplikacja zawiesiła mi telefon to nie pamiętam aby któryś się zawiesił.

Żaden z nich nie odwiedzał serwisu.

Miałem Samsungi, Alcatela, Huawai i albo się restartowały, albo zawieszały. W miarę nowym Huawai co jakiś czas trzeba zresetować telefon bo nie działa kamera, aparat tak.

macOS vs windows

mac może dwa razy mi "odleciał" gdy był w uśpieniu i stracił sygnał.

Instalacje szybkie i bezproblemowe.

Żadnych wirusów i problemów.

Windows- przejście z win8 do win8.1- 1 dzień o ile nie było problemów.

Przejście z win8.1 do 10 też z problemami.

Wirusy co jakiś czas sadzały mi kompa.

Bez programu antywirusowego nie ma życia.

Zawieszanie się, czasem się pojawia.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Remy - zawsze, z tego co pamiętam pisałeś, że byłeś zadowolony z Alcatela, bo działał bezproblemowo. A tu zaskoczenie :blink:

Ja co do telefonów nie będę już opisywał moich przeżyć, bo mi się nie chce.

Jeśli chodzi o sprzęt domowy - w domu dziesięcioletni pecet z dwoma dyskami. na jednym XP od 10 lat, działa po dziś dzień. Bez zająknięcia. Na drugim dysku Win7, który jakiś czasu temu zaktualizowałem do 10. działa po dziś dzień. Jedynie ten dysk ma drobne problemy, ale to z uwagi na to, że dysk jest uszkodzony. Poza tym półroczny laptop z Win10.

Wirusów nie miałem, nie mam. Z Kizi i Pasjonatów się nie zarażę.

iMaca miałem raz i tak jak iPhone nie chcę nigdy do tego wracać.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nidgy nie miałem nic z jabłkiem (nie, żebym nie chciał, nie stać mnie), więc się nie wypowiem. Natomiast pisanie o problemach z Windowsem na PC... To gdzie Wy włazicie? ;) Fakt, pamiętam jak mnie wkurzały bluescreeny w 95 i 98, pamiętam też syfek w postaci Millennium, ale od lat używam w domu i w pracy XP, 2000, 7, 8, 8.1 i problemów nie pamiętam...q

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi