Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Nowe nabytki japońskie - chwalimy się tym, co udało nam się upolować

Rekomendowane odpowiedzi

Graty Maciej.

Miałem, sprzedałem.

Gdyby miał wkładkę bezela z ceramiki to by zapewne się ostał ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawione :)

Ponieważ mam biedamasy jak twoje i mam tez solarisa wydrukowanego na epsonie nie wiem jeszcze co lepsze. OS to nowość, jakiś powiew świeżości, inny niż wszystkie dotychczasowe. Dostał nagrodę za dizajn, niby nawiązuje do skin orienta, ale podobna historia jest z biedamas. Tylko, że on już mógł się trochę opatrzyć bo jest na rynku z 3 lata. Na dzień dzisiejszy stawiam RK-AU0305B między Sumo a 62BiedaMas mimo że jest najdroższy ze wszystkich (wróć, kosztuje tyle samo co biedamas nie licząc jakiś wyczesanych promocji). Tylko, że ja w takim przedziale cenowym nie przeliczam czy silnik ma 115 czy 125koni. Ważne, że mi sie podoba. To, że zapięcie w środku składaną cześć ma z blaszki użytkowo nie ma żadnego znaczenia (a nawet szeroki pin na łączeniu wytrzyma więcej na zerwanie, niż ten wąski nit w tych profilowanych, który czasem pęka)

Graty Maciej.

Miałem, sprzedałem.

Każdy dziecinny powód jest dobry, żeby wytłumaczyć sobie pozbycie się zegarka a fobie trzeba leczyć. Z tym bezelem nic sie nie dzieje. Nie dosyć, że wygląda jak ceramika to zachowuje się jak ona. Znasz to forum od podszewki to wiesz ile razy MM300 (sbdx001) był posądzany o ceramikę i później takie baniakuki były powtarzane jak mantra. Wkłady bezela zrobione są z tego samego.

Ludzie noszą Sumo z aluminiowym i jakoś dawno nie widziałem zajechanego do gołego amelinium...

No, ale ideologię na siłę to można dorobić do wszystkiego.

"gdyby babcia miała wąsy, toby była dziadkiem"

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Graty Maciej.

Miałem, sprzedałem.

Dzięki dzięki, Tomku :)

Ponieważ mam biedamasy jak twoje i mam tez solarisa wydrukowanego na epsonie nie wiem jeszcze co lepsze. OS to nowość, jakiś powiew świeżości, inny niż wszystkie dotychczasowe. Dostał nagrodę za dizajn, niby nawiązuje do skin orienta, ale podobna historia jest z biedamas. Tylko, że on już mógł się trochę opatrzyć bo jest na rynku z 3 lata. Na dzień dzisiejszy stawiam RK-AU0305B między Sumo a 62BiedaMas mimo że jest najdroższy ze wszystkich (wróć, kosztuje tyle samo co biedamas nie licząc jakiś wyczesanych promocji).

Ten OS jest świetny, bardzo mi się podoba. Z diverów Orienta miałem kiedyś Tritona i jakość wykonania była naprawdę niezła. Tym bardziej, że to nie był OS, a zwykły Orient ze "zwierzyńcem". Jedyne, do czego mógłbym się w nim przyczepić, to że gwint tubusa koronki - był jakiś taki delikatny i sprawiał wrażenie, że po kilkudziesięciu "tam i z powrotem" nic z niego nie zostanie. Czytałem, że niestety w Oriencie te zakręcane korony nie są najwyższych lotów. Czy w OS-ie jest już lepiej?

Kusi ten Orient strasznie, jednak poczekam nieco, aż się zdewaluuje podatek od nowości, albo za połowę ceny wrzucą go na DFI ;)

Ale ale... u mnie pudełka również były dwa. Oba pełne i bez napisów ;)

Mam teraz dylemat, który ma zostać, bo oba ciekawe, niby podobne, ale jednak diametralnie różne.

49395579166_125e71987a_b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zostaw oba, nie musisz być jak tomaliusz  :P  :D  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek, nie musisz być jak Burns, jeden wystarczy :D

Zostaw niebieskiego ale wrzuć go na branse.

Czarnego pogoń na giumce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek, nie musisz być jak Burns, jeden wystarczy :D

Zostaw niebieskiego ale wrzuć go na branse.

Czarnego pogoń na giumce ;)

Good idea Tomasz.

No i oczywiście graty dla Macieja ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę wziąć czarnego z bransą za tradycyjne pół ceny i problem sam się rozwiąże. :D

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek tradycyjnie sprzedaje się za pół ceny z lodem gratis ;) To teraz jak? Jego też se na pół zrobicie... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojedziesz z nami i się tym zajmiesz. ;)

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę wziąć czarnego z bransą za tradycyjne pół ceny i problem sam się rozwiąże. :D

Za drugie pół wezmę ten niebieski :)

Spoko, to i tak dwa razy więcej niż za nie dałem. I to oba na raz. To "przytulanie" może przełożymy na jakąś inną okazję ;)

A tak całkiem serio, to myślałem właśnie nad przełożeniem bransy, ale kto mi tego czornego na gumie kupi? Chyba, że za darmo oddam. Na razie zostają oba, zobaczymy, po który będę częściej sięgał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze pamiętam to ktoś pytał w wątku Seiko o zakup czarnego na gumie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze pamiętam to ktoś pytał w wątku Seiko o zakup czarnego na gumie...

Tak potwierdzam widziałem że ktoś szukał

Panowie, przymierzam się pod SPB051J1, z tym że chciałbym go nosić najchętniej na gumie. Czy ktoś z Was jeszcze wymieniał swoją bransoletę? Czy dostanę gdzieś oficjalną gumę od Seiko, która będzie pasowała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że czarny też mi się podoba. Z jednej strony niebieski z tarczą, która wspaniale reaguje na światło, zmieniając kolor od niemal czarnego po błękit oraz bezelem, który rzeczywiście wygląda jak ceramika, a z drugiej klasyka i prostota, na zdjęciach wygląda jakby był "selektywnie odsaturowany". Chyba potrzebuję się z tym jeszcze przespać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Problem w tym, że czarny też mi się podoba. Z jednej strony niebieski z tarczą, która wspaniale reaguje na światło, zmieniając kolor od niemal czarnego po błękit oraz bezelem, który rzeczywiście wygląda jak ceramika, a z drugiej klasyka i prostota, na zdjęciach wygląda jakby był "selektywnie odsaturowany". Chyba potrzebuję się z tym jeszcze przespać ;)

Jak możesz, to zostaw obydwa. Fajnie się uzupełniają. Mam niebieskiego i myśle o czarnym na gumie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mogę? W sumie mogę :) Czy powinienem? Nie wiem... Ostatnio moja lepsza połowa, widząc załadowaną i gotową do uruchomienia zmywarkę, pranie kręcące się w suszarce, drugie w pralce kończyło dwustopniowy cykl z odplamianiem i "bubble coś tam" oraz mnie, mopującego podłogę, powiedziała jak w tym memie z działu "żartowniczego": Czego nie rozumiesz w zdaniu "Nie kupisz sobie nowego zegarka"? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprzedanie coś zmieni ? Chyba tylko stan, nie będziesz miał ani zegarka ani kasy, bo"lepsza" połowa wydoi wszystko na inny niby równie ważny cel ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bazant

Kupiłem Casio Edifice Classic EFV-120DB-1AVUEF. Kwarcowy, sekundnik centruje idealnie, nie to co w szwajcarach jak np. w Longinesie czy Tissocie które miałem.

Bardzo dobre wykonanie, według mnie na poziomie Tissota którego parę lat temu miałem. Jedyny minus to bransoleta, może uda się kupić coś lepszego.

post-65162-0-76026300-1579272274_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze miałem jeden zegarek ,teraz będę mieć  dwa ,potwierdzam zła opinie o forum :D

aktualizacja pewnie gdzieś koło środy,na razie tylko to...bardzo się ciesze i musiałem :)

07f7d15c0fc402bdgen.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

clusca fajny biedaMas. Gratuluję.

Przełóż kajdan do niebieskiego i czarnego na bazar.

Czytam, że inni podzielają moje zdanie.

bazant kolorystycznie ciekawy.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, to i tak dwa razy więcej niż za nie dałem. I to oba na raz. To "przytulanie" może przełożymy na jakąś inną okazję ;)

A tak całkiem serio, to myślałem właśnie nad przełożeniem bransy, ale kto mi tego czornego na gumie kupi? Chyba, że za darmo oddam. Na razie zostają oba, zobaczymy, po który będę częściej sięgał.

Gdybym miał oba w ręku - zostawiłbym, każdy ma lekko inny charakterek.

Zostawiłem sobie Sumo i czarne i niebieskie a nie ma u nich aż takich różnic.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi