Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

"O północy w Paryżu " wg mnie jeden z lepszych filmów Allena => świetne aktorstwo i kapitalne dialogi.

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
12 godzin temu, GostRado napisał(-a):
"O północy w Paryżu " wg mnie jeden z lepszych filmów Allena => świetne aktorstwo i kapitalne dialogi.

Też bardzo lubię ten film. Jedna z lepszych komedyjek w ogóle. Potem W. Allen zrobił jeszcze podobną „reklamówkę” Rzymu, ale scenariusz jest jednak dużo lepszy w Paryżu.

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mulholland Drive, film, który zachwyca za każdym razem, gdy się go oglądał. A dwie główne role => kapitalne!

Screenshot_20250627_194540_Instagram.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, GostRado napisał(-a):

Mulholland Drive, film, który zachwyca za każdym razem, gdy się go oglądał. A dwie główne role => kapitalne!

Screenshot_20250627_194540_Instagram.jpg

Ostatnio był wyświetlany w "Cinema City" A teraz dla zainteresowanych takie będą 🤗🤗🤗

IMG_20250627_213008.jpg

IMG_20250627_213022.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mel Brooks ma dzisiaj urodziny, skończył 99 lat 🤗🤗🤗

MV5BMTU2MzI5NjA1NV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjEyNjQ0MTI@._V1_.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

"Młodzi Gniewni" => optymistyczny wyciskacz łez ze świetną rolą Michelle Pfeiffer.

Screenshot_20250628_220352_Samsung Internet.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem wczoraj „Księgowy 2”. Kolejny sensacyjniak z hollywódzkiej taśmy produkcyjnej. Niczym się nie wyróżnia i można zapomnieć o nim już na napisach końcowych. Dla miłośników gatunki i Bena Afflecka.

To z jego chyba była ta świetna hitowa piosenka?

Tak. To do tego filmu była piosenka Coolio - Gangsta Paradise.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.06.2025 o 22:29, mroova napisał(-a):

F1 ktoś już widział ?

Re-we-la-cja. Dawno nie wyszedłem tak zadowolony z kina, moja druga połowa również. Paru znajomych, których większość nie interesuje się F1, też opowiadały w samych superlatywach. Jak dla mnie bardzo warto :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje oczekiwania były chyba zbyt wielkie, bo jestem zawiedziony. "F1" odbieram jako efektowną wydmuszkę, podobnie jak nowy Top Gun, dużo tego samego schematu.

Fajna platforma do prezentacji product placement, świetne zdjęcia etc. Może za bardzo interesuję się Formułą 1 (jeżeli mogę, to oglądam każdy wyścig) żeby móc przełknąć absurdy i odklejenie od realiów. 

Najciekawszy w sumie był Javier Bardem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak byś popatrzył z innej strony, na plusy i to co osiągnęli?

Wbudowanie garażu między inne teamy, fakt, że wszystko działo się na torach, z prawdziwymi kierowcami, komentatorzy i dziennikarze jak w prawdziwym F1. Jako dokument/para dokument to rzeczywiście słabo, ale jako film akcji? Mnie chyba najbardziej uwierało kompletne olanie kwalifikacji, ale też czas nie jest z gumy :) 

IWC wylewa się zewsząd, ale dzięki temu są też smaczki dla nas :D np jak na początku chcą mu dać zielone pudełko, a on mówi, że ma już zegarek :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie - co osiągnęli ? 

Kręcenie filmu w trakcie rzeczywistego wyścigu (chyba tak było na torze Silverstone) dla mnie jest jakimś "narzędziem" do zrealizowania dobrego filmu, a nie osiągnięciem. 

Dużo ciekawszym dla mnie był Rush (u nas wyświetlany jako Wyścig) o rywalizacji Laudy z Huntem. F1 to bardzo sprawnie zrealizowany film rozrywkowy, taki typowy wakacyjniak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pełni podpisze się pod ostatnim akapitem :) natomiast dla mnie fakt, że tak udało im się „zintegrować” z samymi prawdziwymi eventami f1 robi wrażenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, bardzo charakterystyczny 😟😟😟

b74f1071678b7af052d13f977ec467b4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wróciłem z tego F1. Moje odczucia to takie że obejrzałem dobry film i tyle. A formułę jeden kiedyś oglądałem non stop jeszcze na RTL jak puszczali. Muzykę bardziej zapamiętam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Gra fortuny", Jason Statham i Pam. 

20250706_221759.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi