Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie Żądło - pewnie dlatego, że z Paulem Newmanem tworzyli świetny duet.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłem z kina, fajnie się oglądało, świetna obsada i dobra muzyka film obsadzony w końcówce lat 80 , przyjemnie spędzone 1,5 godziny 🤗🤗🤗

Screenshot_2025-09-16-19-36-10-54_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jeden z najlepszych trailerów z dobraną idealnie muzyką jaki ostatnio widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Redford to był gość, który budził i sympatię, i szacunek. Wszystko robił z klasą - grał, reżyserował, nosił zegarki. Najbliższe z jego filmów są mi te dwa, które obejrzałem jako pierwsze: "Butch Cassidy i Sundance Kid" i "Trzy dni Kondora". Bardzo lubię też gęstą atmosferę "Wszystkich ludzi prezydenta", a miałem też czas, gdy bardzo ceniłem "Havanę". Lubię też ten moment, gdy w "Wielkim Gatsbym" mówi do Waterstona "Summer's almost gone...".

Z reżyserowanych przez niego filmów podobał mi się swego czasu "Quiz Show". "Zwykli ludzie" to też porządna robota, choć oczywiście wiadomo, że to nie do tego filmu powinny były wówczas powędrować Oscary. Filmem, który koniecznie chcę nadrobić, jest "Niemoralna propozycja" - wiem, że nie był dobrze przyjęty, ale każdy film Adriana Lyne'a jak dotąd robił na mnie dobre lub znakomite wrażenie.

Edytowane przez Edmund Exley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

"Niemoralna propozycja" -

W tym filmie to Demi Moore bije go na głowę, tzn ciałem 😀

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z młodym w sobotę na to 😁😁😁

IMG_20250917_195849.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W tym filmie to Demi Moore bije go na głowę, tzn ciałem 

I wtedy pojawia się ten trzeci i pozostałych prawie nie widać.
Woody Harrelson jak już jest na ekranie, to zazwyczaj całą przestrzeń anektuje dla siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

548282889_1196849622488199_1161763784588014190_n.thumb.jpg.3f64da490b319c85ba826108f0c54c11.jpg

548385626_1196849625821532_6640898114692791514_n.thumb.jpg.d871eefd5ed313385c37f3090c9abc10.jpg

Oglądałeś, ponoć świetny 🤔🤔🤔

Godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

548282889_1196849622488199_1161763784588014190_n.thumb.jpg.3f64da490b319c85ba826108f0c54c11.jpg

548385626_1196849625821532_6640898114692791514_n.thumb.jpg.d871eefd5ed313385c37f3090c9abc10.jpg

Chase Infiniti po lewej 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeremy Irons – 77 lat 🎬

Dziś Jeremy Irons kończy 77 lat. Aktor, którego nie da się pomylić z nikim innym – wystarczy jedno zdanie i wiadomo, kto mówi.
Ma w dorobku role tak różne, że aż dziw, że to wszystko mieści się w jednej osobie: "Nierozłączni" Cronenberga, arystokrata w "Powrocie do Brideshead", papież w "Rodzinie Borgiów", czy diaboliczny głos Skazy w "Królu Lwie".

Zawsze miał w sobie coś niepokojącego – nawet gdy grał pozytywnych bohaterów, zostawał ten cień, jakby coś w zanadrzu ukrywał.
Może właśnie dlatego tak dobrze się go ogląda (i słucha).

77 lat, a wciąż wygląda, jakby mógł zagrać zarówno szlachcica w epoce Tudorów, jak i cynicznego prawnika w XXI wieku. ;)

Parę fragmentów moich ulubionych filmów z Ironsem:   :) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry, ale nie każdemu przypadnie do gustu.

7532S2R.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1670 drugi sezon, świetny ale pierwszy chyba był lepszy. Niemniej warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.04.2024 o 21:51, Edmund Exley napisał(-a):

W Święta, a właściwie jeszcze w Wielki Piątek, obejrzałem "Szczególny dzień" - u nas może słabiej znany, ale swego czasu głośny film bardzo ciekawego reżysera Ettore Scoli (reżyser błyskotliwej, przewyższającej o wiele poziomów pierwowzór adaptacji "Kraksy" Durenmatta) ze sprawdzonym duetem gwiazd - Sophią Loren i Mastroiannim. Cała akcja rozgrywa się w kilka godzin tytułowego dnia, w który akurat przypada kulminacja kilkudniowej wizyty Hitlera we Włoszech (8 maja 1938). To kameralny film, a jednocześnie ani na chwilę niedający odetchnąć od przytłaczającego totalitaryzmu (także z uwagi na kroniki filmowe i doskonale wplecioną w narrację radiową transmisję z defilady). Wiele świetnych dialogów, celne obserwacje na temat uwiedzenia Włochów faszyzmem, dużo goryczy. Na początku świetne ujęcie, w którym bohaterka Loren budzi kolejnych domowników w poszczególnych pomieszczeniach. W ogóle, kamienica, w której toczy się cała akcja, jest bardzo fajnie kadrowana. Dyskusyjna jest może kolorystyczna tonacja - sepia gasząca niemal wszystkie kolory - ale po prostu ewokuje to wyraźnie spojrzenie w przeszłość. Bardzo interesujące kino, o mrocznym, ale fascynującym okresie z historii Włoch.

Tak pisałem o tym filmie kilka miesięcy temu.

12 godzin temu, GostRado napisał(-a):

Upokorzona kura domowa i niepasujący do faszystowskiej ideologii gej:

https://www.filmweb.pl/film/Szczególny+dzień-1977-35314

A ja polecam "Pawia zwyczajnego" - doskonały Albrecht Schuch w świecie udawania i pozorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za każdym razem gdy oglądam robi niesamowite wrażenie. Temat, reżyseria, aktorstwo, klimat.

7909473_1.3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z sentymentu ostatnio kilka wieczorów lecę do towarzystwa z Californication.

Wróciły koszmarne wspomnienia, kiedy tydzień dłużył się niemiłosiernie do kolejnego odcinka.

Ten serial jest genialny, po prostu totalny sweet spot. Na pewno moje serialowe TOP5.
Nie zestarzał się nic a nic (poza IPodem).
Do tego fantastyczna muzyka, w samym serialu mono wykastrowana, ale album z Empiku katowałem do upadłego.

Edytowane przez Valygaar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, kingcrimson napisał(-a):

Za każdym razem gdy oglądam robi niesamowite wrażenie. Temat, reżyseria, aktorstwo, klimat.

7909473_1.3.jpg

Miałem oglądać, a skończyło się na premierowym filmie o lesbijkach 🤦‍♂️

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podobał a Leonardo świetny, warto się wybrać 🤗🤗🤗

Jedna-bitwa-po-drugiej-scaled.jpg

OBAA_VERT_TSR_TEYANA_2764x4096_DOM_In-Theater_NIRD-scaled.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wróciłem. Zamach na papieża. Dobrze skręcony,brutalny, smutny. Bardzo dobry Czop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekamy 🤗🤗🤗

EN-US-FRNK-Teaser-Creator-LabBack-Vertical-27x40-sRGB-PREDate-PRE.jpg

Tego też jestem ciekaw 🤔🤔🤔

250px-The_Bride!_(2026)_poster.jpg

frankenstein.jpg

IMG_20251003_061404.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi