Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Po raz kolejny..."Wesele" (2004)- IMHO jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po raz kolejny "Coś" (ang. the thing) J. Carpentera - jeden z najlepszych horrorów w historii.

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

curious_case_of_benjamin_button-poster.jpg

Jednym słowem -REWELACJA...naprawde świetny film.. Fincher w doskonałej formie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś przysiadłem :

zaliczyłem Valkirię - trzyma poziom akcji ....oraz Gran Torino - super film!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Polecam niemiecki film pt. " Berlin calling", bardzo ciekawy film, który opowiada historię dj (główną rolę gra właśnie znany na świecie niemiecki dj). Generalnie nie przepadam za taką muzyką ale posiadam soundtrack ;)

Polecam także film pt. "Lille Soldat"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piła VI.

Jeśli ktoś oglądał jakikolwiek wcześniejszy z serii, to w tym odcinku znajdziemy to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piła VI.

Jeśli ktoś oglądał jakikolwiek wcześniejszy z serii, to w tym odcinku znajdziemy to samo.

Zgadzam się, film nieciekawy, nudny i przewidywalny. Piła I i II ok, ale kolejne części niestety już nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wróciłem z "2012".

Film Pana Roland Emmericha ("10000BC" "Pojutrze" "Dzień niepodległości") i jest dokładnie w Jego stylu. Znaczy głośno, kolorowo a przede wszystkim spektakularnie. Fabuła... nie ma znaczenia ;) To jeden z tych filmów, na które idzie się popatrzeć a nie oglądać :)

Totalny laik :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa rosyjskie filmy:

"The Inhabited Island" oraz "Gruz 200"

Janusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Dwa rosyjskie filmy:

"The Inhabited Island" oraz "Gruz 200"

Janusz

No dobra, a jak wrażenia?? :blink: Zwłaszcza ten Gruz mnie interesuje. Chciałem obejrzeć ale nigdzie nie było napisów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, a jak wrażenia?? :( Zwłaszcza ten Gruz mnie interesuje. Chciałem obejrzeć ale nigdzie nie było napisów :)

"The Inhabited Island" - taki sobie, miejscami nudny i nieciekawy choć wrażenie robią efekty specjalne jak na rosyjski film dosyć dobre i z tego względu wart obejrzenie

"Gruz 200" - kolega mi polecił, ponoć drastyczne sceny ale jak mu pokazałem sceny z "Antychrysta" zbladł :blink:

film nie jest powalający ale wart obejrzenia, takie realistyczne rosyjskie życie, świat, kino - polecam ze względu na inność

jak obejrzysz daj znać chętnie podyskutuję

z filmów wartych obejrzenia mogę polecić film brytyjski pt. "Filth And Wisdom" - co prawda film reżyserował Madonna ale muszę przyznać że wyszło bardzo ciekawie i nienudno, ogólnie inaczej z fajnym klimatem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, a jak wrażenia?? :( Zwłaszcza ten Gruz mnie interesuje. Chciałem obejrzeć ale nigdzie nie było napisów :)

"The Inhabited Island" - taki sobie, miejscami nudny i nieciekawy choć wrażenie robią efekty specjalne jak na rosyjski film dosyć dobre i z tego względu wart obejrzenie

"Gruz 200" - kolega mi polecił, ponoć drastyczne sceny ale jak mu pokazałem sceny z "Antychrysta" zbladł :blink:

film nie jest powalający ale wart obejrzenia, takie realistyczne rosyjskie życie, świat, kino - polecam ze względu na inność

jak obejrzysz daj znać chętnie podyskutuję

z filmów wartych obejrzenia mogę polecić film brytyjski pt. "Filth And Wisdom" - co prawda film reżyserował Madonna ale muszę przyznać że wyszło bardzo ciekawie i nienudno, ogólnie inaczej z fajnym klimatem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w kinie na "Dom zły".Krótko jeśli ktoś widział "Wesele" (nie chodzi o to Wyspiańskiego :)) i mu się podobało to POLECAM!

Edytowane przez pawel1380

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

"Powder Blue" - film może nie powala, ale godny polecenia i obejrzenia, bardzo dobra muzyka

różni ludzie, różne światy, różne pragnienia, ten sam cel

"Beter things" - film hmmm, niezbyt ciekawy i momentami nudny,

małe szare miasteczko, szarzy ludzie i szare dni, cisza, brak jakichkolwiek emocji, widz patrzy na wszystko z boku

"Bronson" - film oparty na faktach, dość specyficzny, pompatyczny a jednocześnie groteskowy, nader wszystko kolorowy, dobre brytyjskie kino

Janusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam "Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet." fajne "nudne" kino skandynawskie :)

Si vis pacem, para bellum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie wiem czemu ludzie tak się podniecają, zarówno filmem, jak i książką.

Owszem bohaterowie dobrze zarysowani, historia ciekawa, ale... nic więcej.

Książka do 1/3 jest raczej nudna.

W filmie próbowano wciskać na siłę niektóre cytaty i sceny z książki, co bez jej przeczytania (a nawet i po przeczytaniu) jest niezrozumiałe i czasem wyrwane z kontekstu. A z drugiej strony mamy zmienioną końcówkę filmu w porównaniu do książki.

Totalny laik :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rowniez polecam Dom Zly!!!

i ostatnio widzialem The Man who starts at gots - Polecam !!! swietna rola Clooneya

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy przypadkiem ktoś nagrał dzisiaj puszczony w TVP "Kolor Magii"? Siadła mi nagrywarka w trakcie i kicha...

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orphan - Sierota

Polecam, bardzo oryginalny pomysł na thriller.

orphan-poster.jpg

Ten też bardzo fajny...

36158-15.jpg

Edytowane przez michu

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Autor widmo" - bardzo ciekawe political fiction, dobre kreacje głównych postaci. Film miejscami przewidywalny, miejscami nieco "naciągany", umiarkowana ilość zwrotów akcji - wszystko w odpowiednich proporcjach dla tego gatunku kina. Głowy mi nie urwało :blink: ale moim zdaniem: naprawdę bardzo dobry film. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś w TVN wieczorem bardzo dobry film sensacyjny ?Dzień próby? - duet młody gliniarz i stary wyga w zupełnie innej konfiguracji niż zwykle, jak ktoś jeszcze nie oglądał, to polecam.

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"HURT LOCKER" - polecam. Zupełnie inne podejście do filmu "wojennego".

P.S. A już wkrótce pierwszy odcinek "The PACIFIC" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

"HURT LOCKER" - polecam. Zupełnie inne podejście do filmu "wojennego".

Również polecam

Edytowane przez zimny-wiatr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi