Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Ten serial jest świetny! Momentami głupi, innymi wznosi się na wyżyny, a ogólnie płaczę ze śmiechu, a tego po tym serialu oczekiwałam.

O. Kapitana Amerykę bym obejrzała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kapitana oglądałem wczoraj i szału nie ma. Niesamowity Spider Man 2 nawet, nawet.

Dzisiaj Lokatorka i bardzo spodobał mi się klimat. Film niezły.

"Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie,

tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Keptyn Amerika" o wiele słabszy niż "Spajdi".

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio przypomniałem sobie, dla mnie kultowy, film polski pt. "Ostatnie takie trio"... czyli tercet. Polecam kino polskie lat 70-tych choć, to prawda, trzeba być w nastroju ;) ...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa no tak, rewelacja... Długo myślałem, że ten film był kręcony w restauracji "Narodni Dumu" w Pradze ale to chyba nie prawda.

Polecam też nową produkcję pt. "Grand Budapest Hotel" już nie Polski. Scenografię stanowi stary dom handlowy w Goerlitz. 

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Zaklęte rewiry" to klasyka i legenda! :wub:

Jeden z najbardziej klimatycznych polskich filmów..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa no tak, rewelacja... Długo myślałem, że ten film był kręcony w restauracji "Narodni Dumu" w Pradze ale to chyba nie prawda.

Było kilka planów: Kraków (uliczki i burdel - to chyba odpowiednie słowo), Grand Hotel w Łodzi, studio Wytwórni Filmów Fabularnych i przede wszystkim restauracja "Obecni dum" w Pradze. A film znakomity - wyczucie przeszłości u Majewskiego no i ten niepowtarzalny Wilhelmi!...

ja dopiero dziś na początek weekendu coś obejrzałem - to Hammerowska "Gorgona". Słabo znam Hammery, ale film przyjemny, ze słynną Hammerowską trójką: reżyser Fisher, a w obsadzie Lee i Cushing.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj https://www.youtube.com/watch?v=v2ssbgThljU  klasyk gatunku, ale dla mnie tylko niezły.

Natomiast Człowiek, którego nie było to dla mnie arcydzieło. Zdjęcia i gra aktorska majstersztyk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończylam oglądać 2 sezon Pokojówek. Panowie jak chcecie mieć święty spokój od swoich Pań to włączcie im ten serial. Jest świetny! No i nie wspomnę, że taką sceną zakończyli sezon, że teraz będę czekać na kolejny.

A tu jest rozpiska kiedy jaki serial wraca do ramówki/lub debiutuje: http://hatak.pl/artykuly/kalendarz-premier-seriali-jesien-2014

Osobiście czekam na: Downton Abbey, Castle, Sleepy Hollow, Arrow, The 100, Awkward, Elementary. A z debiutów chętnie zobaczę The Flash,  The librarians,Black Sails.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie rozumiem - jak można chcieć mieć spokój od swoich Pań? Ja z moją jestem już 10 lat, z czego 2 roku po ślubie leci i nie mam chęci załączania jej Pokojówek aby się jej pozbyć - a pójdę dalej nawet usiadłbym i razem z nią obejrzał :) - zdaje sobie sprawę, moja opinia nie znajdzie poparcia :)

A ja czekam również na Downton Abbey - zauroczył mnie ten serial i czekam na powrót Franka Underwooda w House of Cards 3 - ostatnia scena z drugiego sezonu - zapowiada ciekawe rzeczy.

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem osobą, która się szybko innymi ludźmi męczy, więc dlatego tak mi się napisało :)

Downton Abbey jest cudowne! Uwielbiam ten serial za wszystko... oprócz śmierci Sybil. Na tym odcinku myślałam, że się zapłaczę. Ale jest świetnie zrobiony i nie nudzi się mimo, że to będzie już 5 seria.

Z racji, że mi się seriale pokończyły, a na film nie mam ochoty nadrabiam Grę o Tron. Ale chyba mi długo zejdzie. Dopiero na 3 odcinku 4 sezonu jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Zaklęte rewiry" to klasyka i legenda! :wub:

Jeden z najbardziej klimatycznych polskich filmów..

Rewelacyjny!-i kiedyś obowiązkowy w "branży" :D -dziś to by pewnie przygody jakiegoś araba trzeba by nagrać :lol: [kebab] lub japończyka [sushi] bo to dwa polskie narodowe dania.......o tempora ,o mores.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciągle nie mogę zrozumieć fenomenu kebabów i sushi. Rozumiem jedzenie sushi w Japonii gdzie mają ocean i codziennie nowe dostawy ryb, ale w Warszawie świeża rybka :D i te wielkie cielska kurczaków na ruszcie :D ciekawe gdzie takie wielkie kury latają.

Zaklęte Rewiry uwielbiam i widok młodego Marka Kondrata.

Wczoraj "Prawdziwe męstwo" i niestety kolejne rozczarowanie. Film co najwyżej niezły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż co do jedzenia to ja najlepsze nepalskie dania jadłam będąc w Słowenii :D

A co do seriali zaczęłam oglądać Orphan Black. Po pierwszym odcinku mnie wciągnęło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W weekend obejrzalem "Młodego Frankensteina" Mela Brooksa. Miejscami nierówny, ale jednak wciąż zabawny i niegłupi. Gene Hackman w świetnym epizodzie parodiującym słynną scenę z niewidomym pustelnikiem z "Narzeczonej Frankensteina". Do tego sprawdzona ekipa Brooksa, z Gene'm Wilderem, Cloris Leachmann i Madeline Kahn. W latach 70. Brooks nadawał ton amerykańskiej komedii, później było gorzej, ale i czasy dla amerykańskiego kina stały się gorsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartoszu, zaskoczyłeś mnie trochę (choć wiem, że lubisz dobre stare kino). W Polsce ten film jest bardzo słabo znany, a tu proszę - w jednym klubie ma już co najmniej dwóch widzów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartoszu, zaskoczyłeś mnie trochę (choć wiem, że lubisz dobre stare kino). W Polsce ten film jest bardzo słabo znany, a tu proszę - w jednym klubie ma już co najmniej dwóch widzów :)

Kilka lat temu jak miałem więcej czasu potrafiłem oglądać po trzy filmy dziennie a filmy z gatunku noir były długo na pierwszym miejscu - wyszukiwałem co tylko mogłem  :)

Zupełnie przypadkowo przypomniał mi się film  Nicholasa Raya z Idą Lupino (bardziej znaną z filmu High Sierra z Bogartem) który widziałem tylko raz i pamiętam, że zrobił na mnie wrażenie - muszę sobie odświeżyć.

"On Dangerous Ground" - nie pamiętam już wiele ale pamiętam, że był dobry :)

Edytowane przez Bartosz 86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zmęczyłem nowego x-mana, lubię filmy z postaciami Marvela, czytało się komiksy nocami za gówniarza :) Trochę przegadany jak na tą serię, jestem deko rozczarowany.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem od niego uzależniony... obejrzałem go po raz 56... To się już leczy...

https://www.youtube.com/watch?v=H6jiTXVxOAk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi