Kromeczka 12 #5051 Posted November 25, 2017 Ja od kiedy przeczytałam spoiler z finałowego sezonu rzuciłam Dextera całkiem. Rano zmęczyłam najnowszy odcinek SEAL Team. Dalej obstaję, że Valor i The Brave są lepsze. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pechagto 1087 #5052 Posted November 25, 2017 Koniec Końców poleciałem kilka epizodów Dextera Sent from my iPhone using TapatalkNajlepszy sezon z Trinity Killer'em! Taplaltakl. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Master Yoda 2171 #5053 Posted November 25, 2017 Najlepsza to byla seria, ale z Iwoną 0 Pozdrawiam, Marek Share this post Link to post Share on other sites
dawidowo 4 #5054 Posted November 25, 2017 Najlepszy sezon z Trinity Killer'em! Taplaltakl. jestem po Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kromeczka 12 #5055 Posted November 25, 2017 Ja odpadłam na 6 sezonie. Zrobił się po prostu bez sensu momentami. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pepepatryk 12500 #5056 Posted November 25, 2017 Jak o serialach rozmawiamy, to są już dwa odcinki trzeciego sezonu Gomorra’y. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kromeczka 12 #5057 Posted November 26, 2017 Jak o serialach rozmawiamy, to są już dwa odcinki trzeciego sezonu Gomorra’y. Rozumiem, że jak jesteś na 3 sezonie to serial jest dobry? Suburra od Netflix mi się podobała i zastanawiam się nad tym. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest fidelio #5058 Posted November 26, 2017 Ja wczoraj obejrzałem sobie Symetrię. Mimo upływu lat, film w dalszym ciągu robi piorunujące wrażenie. Polecam! 0 Share this post Link to post Share on other sites
Muzzy 4020 #5059 Posted November 26, 2017 Rozumiem, że jak jesteś na 3 sezonie to serial jest dobry? Suburra od Netflix mi się podobała i zastanawiam się nad tym.Suburra to taka troche gorsza kopia Gomorry. Super że ruszył 3 sezon. 0 Share this post Link to post Share on other sites
b_easy 867 #5060 Posted November 26, 2017 Z naprawdę dobrych filmów polecam "Pogorzelisko". Mocny film z zakończeniem a la Szósty zmysł.Powala. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Master Yoda 2171 #5061 Posted November 26, 2017 " Sezon" to moze byc letni lub na szupaka , a filmu, pierwsza lub druga seria...Wiem, wiem , ale "irytuje" mnie to nazewnictwo, napisałem, i juz mi " lepiej" 0 Pozdrawiam, Marek Share this post Link to post Share on other sites
pablo122 1316 #5062 Posted November 26, 2017 Kilka dni temu trafiłem po raz kolejny na "Requiem dla snu" . Niesamowity film.Miałem wkleić scenę zamknięcia, ale jednak jest jednak zbyt poruszająca, wystarczy sama nuta. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pepepatryk 12500 #5063 Posted November 26, 2017 Rozumiem, że jak jesteś na 3 sezonie to serial jest dobry? Suburra od Netflix mi się podobała i zastanawiam się nad tym.Serial jest bardzo dobry według mnie. Surowy, nietknięty hollywoodzkimi łapami Nie mogę się doczekać kolejnych odcinków. Polecam 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kromeczka 12 #5064 Posted November 26, 2017 To sobie obejrzę Gomorrę jednak. Póki co nadrabiam The Affair. Requiem <3 chociaż ta scena na szpitalnym łożu w zabiegowym... ble 0 Share this post Link to post Share on other sites
dawidowo 4 #5065 Posted December 3, 2017 Punisher. Dobry Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krota 0 #5066 Posted December 3, 2017 Jestem bardzo aktywnym kinomaniakiem ale chyba tylko o trzech filmach mogę powiedzieć, że są wielkie.- Fight Club- American Beauty- Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Polecam ten trzeci - mało znany a wbija mnie w fotel za kazdym razem - arcydzieło Hej,Odnośnie Fight Club - widziałem ten film i jest on dość dziwny - wciągnął mnie, (Żone nie bardzo) ale mam wrażenie, że nie zrozumiałem go w całości, dziwna końcówka. 0 Share this post Link to post Share on other sites
kiniol 2282 #5067 Posted December 3, 2017 Wczoraj , właściwie przez przypadek, trafiłem na "ligę sprawiedliwych" czegoś tak potwornego nie widziałem dawno. Totalna strata czasu i pieniędzy... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Share this post Link to post Share on other sites
Kromeczka 12 #5068 Posted December 3, 2017 Nadrabiam 3 ostatnie odcinki DC's Legends of Tomorrow. To jedyny serial DC jaki jeszcze oglądam. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Master Yoda 2171 #5069 Posted December 3, 2017 " Pokot" ktos widzial? 0 Pozdrawiam, Marek Share this post Link to post Share on other sites
Guest Kwiatek #5070 Posted December 3, 2017 Ja dziś oglądam dwa pierwsze odcinki, 5 serii Wikingów. Zobaczymy czy uda im się uratować ten serial. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest AdamBanan #5071 Posted December 3, 2017 Czekając na 3 sezon Gomorry obejrzałem serial Suburra: La serie i film o tym samym tytule z 2015 Suburra. Całkiem przyjemne kino dla osób lubiących klimaty włoskiej mafii. Polecam najpierw obejrzeć film a potem serial 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kromeczka 12 #5072 Posted December 3, 2017 Czekając na 3 sezon Gomorry obejrzałem serial Suburra: La serie i film o tym samym tytule z 2015 Suburra. Całkiem przyjemne kino dla osób lubiących klimaty włoskiej mafii. Polecam najpierw obejrzeć film a potem serial NIE!!!! W sensie wydarzenia z serialu (mimo, że wyszedł później) dzieją się wcześniej przed wydarzeniami pokazanymi w filmie. Serial jest jak to się mówi prequelem(?) Aczkolwiek serial bardzo wciągający, sama obejrzałam w kilka dni. Aktualnie zaczęłam Frontier 2 sezon. Pierwszy wciągał bardziej. 0 Share this post Link to post Share on other sites
el_mazurro 56 #5073 Posted December 3, 2017 (edited) Hej muszę się podzielić z wami tym co oglądałem ostatnio. Gorąco polecam Planeta Ziemia 2 od BBC Earth. Nigdy nie widziałem lepiej zrobionego dokumentu przyrodniczego. PEarh 1 (dostępne na Netflix) zrobiło ogromne wrażenie. Seria „Life” również ale Planeta Ziemia 2 to inny poziom. Ciężko oderwać oczy od tego dokumentu. Nie da się pominąć muzyki Hansa Zimmer’a a nowe technologie pozwoliły sfilmować zwierzęta jak nigdy wcześniej. Calosc dopełnia miły głos narratora którego zna każdy fan takich produkcji. Osobiście skorzystałem z promocji w dużym sklepie online. 99pln za Blue Ray i nie żałuje żadnej wydanej złotówki. Jedyny minus. W mojej wersji nie ma Czubównej a być chyba powinna. Ale narrator oryginalny i napisy robią robotę. Polecam! Każdy powinien to zobaczyć Edited December 3, 2017 by el_mazurro 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Smoliński 15 #5074 Posted December 3, 2017 Autorem muzyki do tego imponujacego filmu jest Hans Zimmer, skądinąd dość znany kompozytor muzyki filmowej. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Master Yoda 2171 #5075 Posted December 4, 2017 Świętosława, córka Mieszka i Dobrawy, siostra Bolesława Chrobrego została wydana za mąż za Króla Szwecji, Eryka Zwycięskiego około 980 roku.Małżeństwo polityczne, wymierzone przeciwko Danii- Mieszko w ten sposób zdobył władze na Pomorzu zachodnim.Po śmierci Eryka w 995 roku została królową Szwecji, i zakochana w królu Norwegii Olafie, który odrzucił Jej awansa , powtórnie, z zemsty wyszła za mąż za będącego na wygnaniu Svena Widłobrodego króla Norwegii i Danii doprowadzając do sojuszu ze Szwecją obaliła Olafa Małżeństwo to zostało zawarte około 966 roku. Z tego związku urodziło się co najmniej pięcioro dzieci, w tym dwaj kolejni duńscy królowie: Harald II Svensson i Kanut II Wielki oraz córki: Estryda oraz Świętosława. Gdy Swen około 1002 roku wypędził żonę, schroniła się ona u brata, Bolesława Chrobrego w Polsce.Powodem wygnania było to że Sven dowiedział się że Świętosława wyszła za mąż by zemścić się na OlafieSwen w 1013 został królem Anglii. Po śmierci duńskiego króla Swena ich synowie Harald i Kanut przybyli do Polski, prosząc ją, aby wróciła do Danii. Ostatnim pewnym faktem z jej życia jest powrót do Danii. Kanut w 1016 podbił Anglię.W tym czasie wraz synem Kanutem Wielkim rządzila Anglią!!!Angole chyba zapomnieli że Polka była matką ich króla, który sprawił im łomot W Skandynawii znana i szanowana jako Sygryda Storrada. P.S To Ona ochrzciła Skandynawię. Ja dziś oglądam dwa pierwsze odcinki, 5 serii Wikingów. Zobaczymy czy uda im się uratować ten serial. 0 Pozdrawiam, Marek Share this post Link to post Share on other sites