Guest fidelio #5101 Posted December 14, 2017 Tego akurat nie widziałem, ale nie mam wątpliwości, że to porządna i wartościowa produkcja ;-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Master Yoda 2171 #5102 Posted December 14, 2017 Tego akurat nie widziałem, ale nie mam wątpliwości, że to porządna i wartościowa produkcja ;-)fragment 0 Pozdrawiam, Marek Share this post Link to post Share on other sites
Guest fidelio #5103 Posted December 14, 2017 Fajne miejsce, na ...wakacje ;-) ale film spoko! 0 Share this post Link to post Share on other sites
tarant 2977 #5104 Posted December 14, 2017 (edited) Oglądam właśnie 2 odcinek Templariuszy (Knightfall). Pierwszy odcinek był dobry, ale oglądam drugi i więcej czasu czytam to forum niż oglądam odcinek, a przez chwilę przeszła mi myśl o rzuceniu tego serialu w ogóle. Ale poczekam do 3 odc, może będzie lepiej. Mam zbliżone zdanie. Głębia postaci przypomina realizacje o przygodach Sir Lancelota z lat 50. Upikantnione scenami seksu na stojąco Komandoria templariuszy przypominająca siedzibę CIA w komputerowo wygenerowanym wieżowcu. Równie nierealne jak malunki na tekturze sprzed 50 lat. No i obowiązkowe spowolnienia i stopklatki podczas rzezi. Dzieje wypraw krzyżowych i zakonów rycerskich były ongiś moją pasją. Aż mnie telepie. Pan Samochodzik i templariusze byli o niebo lepsi Edited December 14, 2017 by tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7350 #5105 Posted December 14, 2017 Szanowni, zaczął się sezon V Wikingów. Poprzednie oglądałem na iitv.pl, ale coś się teraz tam popsuło i... nie mogę. Polećcie coś ewentualnie innego. Dziękuję 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
marcines 38 #5106 Posted December 14, 2017 Właśnie skończyłem 2 sezon watahy a w weekend 2 sezon belfra. Wataha 2 miażdży. Czytałem ostatnio, że przez watahę wzrosła liczba rekrutów do straży granicznej. 0 pozdrawiamMarcin Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7350 #5107 Posted December 14, 2017 a gdzie oglądałeś? 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
marcines 38 #5108 Posted December 15, 2017 Belfer na c+, a watahę na torrentach. 0 pozdrawiamMarcin Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7350 #5109 Posted December 15, 2017 Ok. Dziękuję. Dysponuje jedynie netem. Tak więc szukam... 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
Szyszkops 8043 #5110 Posted December 15, 2017 Belfer 2 jest dla mnie tak niesamowicie głupi i do tego źle zagrany, że nie mam słów... Za to "Ostatni Jedi" bardzo mi się podobał, mimo że momentami było bardzo wesoło, jak na tak poważną tematykę 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest fidelio #5111 Posted December 15, 2017 Jutro mam nadzieję się przekonać, jak ten Oatatni Jedi wyszedł. Póki co, recenzje są bardzo zachęcające ;-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Szyszkops 8043 #5112 Posted December 15, 2017 Za to po seansie słychać było pomruki niezadowolenia: "Nie tego się spodziewałem!", "Jak mogli pójść w takim kierunku?", "Teraz to Gwiezdne Wojny będą mogły być puszczane na Comedy Central"... Dla mnie za to serio bardzo dobre, powiedziałbym, że dość w klimacie tych starych części. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krygo 19143 #5113 Posted December 15, 2017 a watahę na torrentach. Żeby do Ciebie nie zapukali Panowie w niebieskim Na polskie produkcje się zapatrują. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Frantz70 3834 #5114 Posted December 15, 2017 (edited) Widziałem wczoraj film " Ostatni Jedi". Szkoda słów :-(. Edited December 15, 2017 by Frantz70 0 Share this post Link to post Share on other sites
Szyszkops 8043 #5115 Posted December 15, 2017 Widziałem wczoraj film " Ostatni Jedi". Szkoda słów :-(.O, no właśnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
marcines 38 #5116 Posted December 15, 2017 Żeby do Ciebie nie zapukali Panowie w niebieskim Na polskie produkcje się zapatrują. W razie czego na żonę będzie bo to jej komputer 0 pozdrawiamMarcin Share this post Link to post Share on other sites
Kromeczka 12 #5117 Posted December 15, 2017 (edited) Na Netflixie? Zaraz kończy mi się mój serial i nie wiem co oglądać potem Tego niestety nie ma tam. Leci na HBO i HBO Go. Ja oglądałam po prostu na vidto. Muszę się przyznać, że gdzieś od 2013 oglądam seriale i filmy w necie, na różnych stronach i nikt nigdy nie zapukał. Ale na szczęście mamy już Netflix w przyzwoitej cenie i jak ktoś ma telefon w Play to Showmax na 12 msc za darmo, więc można spokojnie oglądać Polecam Elven po polsku Rzeka (C+) dobry, norweski kryminał. Dopiero są 3 odcinki, ale zapowiada się ciekawa historia. A z Netflixowych chcę zacząć Manhunt:Unabomber, Punisher, Godless i za kilka dni ma być 2 sezon Telefonistek (to polecam płci pięknej). I żeby nie było wątpliwości życie towarzyskie też posiadam, nie samym serialami żyje człowiek Edited December 15, 2017 by Kromeczka 0 Share this post Link to post Share on other sites
marcines 38 #5118 Posted December 15, 2017 Rzeka na c+ jest dobry. Strasznie klimatyczne te skandynawskie seriale. Mocno polecam serial trapped - w pułapce. 0 pozdrawiamMarcin Share this post Link to post Share on other sites
Drake 90 #5119 Posted December 15, 2017 Wzięło mnie ostatnio na oglądanie klasyki starego kina , niektóre tytuły po raz pierwszy , niektóre znane ale zapomniane , przez ostatnie 2 tygodnie obejrzałem : ,, Absolwent '' 1967 r. ,, Śniadanie u Tiffany'ego " 1961r.,, 12 gniewnych ludzi '' 1957 r.,, Do utraty tchu '' 1960 r.,,Żyć własnym życiem'' 1962 r. ,,Zgadnij kto przyjdzie na obiad '' 1967r. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krygo 19143 #5120 Posted December 15, 2017 Muszę się przyznać, że gdzieś od 2013 oglądam seriale i filmy w necie, na różnych stronach i nikt nigdy nie zapukał. Oglądając nikomu tego nie udostępniasz, więc nie ma konsekwencji. Ściągnąć coś z torrentów automatycznie nie udostępniając się nie da, a to już podlega pod paragraf... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Edmund Exley 7079 #5121 Posted December 16, 2017 Wzięło mnie ostatnio na oglądanie klasyki starego kina , niektóre tytuły po raz pierwszy , niektóre znane ale zapomniane , przez ostatnie 2 tygodnie obejrzałem : ,, Absolwent '' 1967 r. ,, Śniadanie u Tiffany'ego " 1961r.,, 12 gniewnych ludzi '' 1957 r.,, Do utraty tchu '' 1960 r.,,Żyć własnym życiem'' 1962 r. ,,Zgadnij kto przyjdzie na obiad '' 1967r. Bardzo ciekawy zestaw, miła odmiana od serialu wpisów o serialach Z powyższych tytułów zdecydowanie najbardziej lubię "12 gniewnych ludzi", zresztą Lumet to jeden z moich ulubionych filmowców. Wielkie kino, z wybitną obsadą bez słabych punktów (najlepszy moim zdaniem Lee J. Cobb) i legendarną pracą kamery. "Absolwenta" widziałem dawno temu, chyba raz, może dwa razy i oglądało się miło, ale pozostałem trochę obok, niezaangażowany. Problemy innych bohaterów przełomu lat 60. i 70. były dla mnie zawsze ważniejsze. Fanem tej muzyki też nigdy nie byłem. Ale film znać trzeba, może do niego wrócę. "Zgadnij kto..." obejrzałem kilka lat temu, chyba nawet pisałem tu o tym. Spencer ok, choć u Kramera zawsze dużo się mówi, do tego humor troszkę się zestarzał w tym filmie. "Do utraty tchu" to chyba najbardziej strawny film Godarda. Nie widziałem natomiast "Żyć własnym życiem" i - cóż, przyznam bez bicia - "Śniadania u Tiffany'ego". 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 77860 #5122 Posted December 17, 2017 To musiałeś się mocno postarać, skoro udało Ci się nie zobaczyć "Śniadania...". 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
Patrict12 20 #5123 Posted December 17, 2017 Właśnie obejrzałem "Barry Seal Król Przemytu". Ostatnio pojawiła się moda robienia filmów o rzeczach nielegalnych, narkotykach itp... Ale za każdym razem, bohaterzy albo umierają, albo idą siedzieć, może to i dobrze. Ciekawią mnie tylko zegarki pokazane w tym filmie, a całkiem ich dużo było 0 Tempus fugit Share this post Link to post Share on other sites
Master Yoda 2171 #5124 Posted December 17, 2017 (edited) Właśnie obejrzałem "Barry Seal Król Przemytu". Ostatnio pojawiła się moda robienia filmów o rzeczach nielegalnych, narkotykach itp... Ale za każdym razem, bohaterzy albo umierają, albo idą siedzieć, może to i dobrze. Ciekawią mnie tylko zegarki pokazane w tym filmie, a całkiem ich dużo było Też się przejmowałem, ale nim poszedłem do szkoły , ojciec mi wytłumaczył że to na niby i "pan nie umiera" Edited December 17, 2017 by Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Share this post Link to post Share on other sites
Kromeczka 12 #5125 Posted December 17, 2017 No i zamiast lecieć ze swojej listy obejrzałam pierwszy sezon Top of the Lake (2013) z myślą o obejrzeniu drugiego (2017). A tym czasem po pilocie Manhunt:Unabomber stwierdzam, że serial jest wart dalszego oglądania. Filmy? Jak ktoś potrzebuje badziewnej komedii romantycznej to polecam Świąteczny Książę 0 Share this post Link to post Share on other sites