Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Recommended Posts

Z uwagi na mój "odpał" na punkcie kina SF z wielką niecierpliwością czekam na "PROMETEUSZA" Ridleya Scotta czyli 5 część "Obcego"...

Też czekam z niecierpliwością, tylko dla ścisłości nie jest to piąta część tylko prequel, który "dzieje się" przed Ósym pasażerem Nostromo.

Też czekam z niecierpliwością, tylko dla ścisłości nie jest to piąta część tylko prequel, który "dzieje się" przed Ósym pasażerem Nostromo.

Pablosie, wiem jednak jak by nie było jest to kontynuacja świata "Obcego". I dlatego min. czekam i trzymam kciuki za Ridleya aby dosięgnął perfekcją pierwszej części sagi!!!! B)

A propos, amerykańce kręcą film SF z dużym budżetem i mega gwiazdami w obsadzie na podstawie komiksu polskich autorów pt "Funki Koval" jeśli film będzie tak dobry jak komiks to będzie hiciorrrr!!!!!!!!!!! :P

Niektórzy za piątą i szóstą część uważaja Aliens. vs Predator 1&2 B) Dla mnie Obcy zakończył się na trzeciej części. A Prometeusz zapowiada się smakowicie, same trailery wyglądają niesamowicie klimatycznie.

Z uwagi na mój "odpał" na punkcie kina SF z wielką niecierpliwością czekam na "PROMETEUSZA" Ridleya Scotta czyli 5 część "Obcego"...

To nie całkiem 5 część, film nie jest kontynuacja wydarzeń znanych z czterech częsci.

Najpierw mówiono o prequelu a potem wyciekła fabuła, będzie zupełnie inny film.

Z gigerowskimi obcymi ale nic, co wpisywaloby się we wcześniejsze wydarzenia.

Też nie mogę się doczekać..

Edited by Woytec60

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Ja bardzo polecam Hugo. Przepiękny, klimatyczny film. Dawno takiego nie oglądałem.

Do tego masa pasji do mechaniki i świetne ujęcia mechanizmów zegarowych.

nJcbP.jpg

_________
Klaudiusz

Z nudów oglądam na Polsacie Aniołki Charliego 2 :) - dawno nie oglądałem nic głupszego.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Guest Szymon.

Obejrzałem wczoraj "Dom zły" (tanie poniedziałki w kinie Luna). Zmiażdżył mnie totalnie. Bardzo, bardzo, bardzo dobry. Polecam,a le ostrzegam że bardzo ciężki.

Witam! Od jakiegoś czasu poszukuję filmu na DVD. Dzieło nosi tytuł The Commitments . W salonie EMPIK film jest niedostępny.

.

.

Ps. Czy ktoś wie, gdzie można kupić ten film? P.

Film "The Commitments" udało mi się zdobyć dzięki uprzejmości kolegi. Dziś obejrzałem i muszę powiedzieć, iż nie zawiodłem się, bo film jest znakomity!!!! POLECAM!!!!

Przemek

Właśnie obejrzałem "Shame" Steve'a McQueena.

W trzech słowach to historia wielkomiejskiego seksoholika.

Poza tym dobrze zagrana rola Carey Mulligan.

Obejrzeć jednak warto.

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

"Polowanie na zbrodniarza" - "Hunting Party" - naprawdę warto, dosyć luźny, fajnie nakręcony obraz Bałkanów po wojnach.

W nocy Oskary - jak sądzicie - w ciemności dostanie czy nie?

Krystian "KriSu"

Własnie obejrzałem "Idy marcwe" - ciekawy film, interesująco przedstawione relacje między konkurującymi 'obozami' politycznymi w wyscigu po krzesełko. Film pokazuje jak niewiele robi w swojej kampanii sam polityk, od przemówień po same postulaty no i oczywiscie znane dobrze w naszym kraju "kolesiostwo". - brak skrupułów i wyzbycie się ludzkich emocji i uczuć jako narzędzia gwarantujące zwycięstwo.

Only Fools Do Not Fear The Sea

W weekend obejrzałem "Różę" i "W ciemności". Jak dla mnie oba te filmy dzieli różnica klas. Na korzyść "Róży". Film jest niezwykle realistyczny, ciężki i brutalny. Lecz nie epatuje przemocą ale, moim zdaniem, stara się oddawać realia czasów i miejsca. Ma nieco westernową konwencję (sam przeciw wszystkim) ale zagrany, nakręcony i udźwiękowiony jest bardzo dobrze. Gra aktorska, scenografia itp są ascetyczne i skromne a za razem do bólu realistyczne. Jak na razie chyba rola życia Marcina Dorocińskiego. Na pewno zapamiętam ten film na dłużej.

Polecam.

Edited by mw75

Marcin

Ponownie obejzalem "Helikopter w ogniu". Prawda o wojnie, prawda o Somalii. Jak ktos nie rozumie ze tak wyglada wojna, i oczekuje od takich filmow innego przeslania to sie zawdziedzie. Na talerzu: przemoc, krew, nieuzasadniona nienawisc, niewinni ludzie w matni. Jak ktos nie widzial, niech obejrzy. Dla mnie kultowe kino z gatunku "z punktu widzenia zolnierza na polu bitwy" (ale nr. 1 to nadal "Szeregowiec Rayan").

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Własnie obejrzałem film "Woda - Wielka tajemnica".

Dawno juz żaden film popularnonaukowy nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak ten.

Niektóre hipotezy wydają się przesadzone tym niemniej warto się z nimi zapoznać bo film jest fascynujący.

Polecam: http://www.youtube.com/watch?v=SppiDB-hmzY

Pozdrawiam, Wojtek

W niedzielę tak jakos się złożyło, że obejrzałem "Kac Wawa". Nie liczyłem na wiele, ale takiego gówna się nie spodziewałem. Bardzo źle wydane 28zł... Te same gęby, te same dowcipy, odgrzewane kotlety i im głupiej, tym lepiej.

Polskie kino rozrywkowe osiągnęło bardzo niepokojący stan - stan pogardy dla widza. Kolejne "komedie" niech sobie Szyc z Karolakiem ogląda. Beze mnie!

Tutaj próbka dialogu:

Koterski: Ile kosztuje dama do towarzystwa na godzinę?

Zbrojewicz: 500.

Koterski: Ile?

Zbrojewicz: 600.

Koterski: Przed chwilą było 500.

Zbrojewicz: Płacisz 600 albo wypierdalasz.

Koterski: To ja wypierdalam.

To co Koterski, ja mówię "tfurcom"!

A tutaj bardzo trafna recenzja "dzieła":

http://gameplay.pl/news.asp?ID=66487

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

A ja przed chwilą obejrzałem Uwikłani film z przed roku lub dwóch

niezły krajowy produkt znacznie lepszy od tej nowo powstającej szmiry , bez Karolaka ,Szyca i Kota ;)

Edited by seiken