Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Recommended Posts

W sobotę miałem okazję wybrać się na "Zakochani w Rzymie", najnowszy film Allena.

No cóż, z Woodym jak z winem, im starszy tym lepszy.

Poza tym z wiekiem zdaje się robić trochę podobny do Altmana, zgryźliwy i prześmiewczy.

W każdym bądź razie "Zakochani w Rzymie" to komedia lekka, inteligentna i dobrze zagrana przez znanych i lubianych aktorów a do tego w jak zawsze cudownych plenerach i wnętrzach wiecznego miasta.

Polecam :)

PS

Nizniszczalnych II grali w sali obok ale nawet nie przyszłoby mi do głowy namawiać małżowinki na taki seans ;)

Obejrzy się na domowych 60 calach.

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Z seriali polecam - Breaking Bad

Właśnie nadrobiłem drugi sezon. Walter dostał w prezencie Taga Monaco. :)

Jak oceniacie Dziedzictwo Borna? Dobry?

Edited by carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Ja po obejrzeniu części pierwszej powiedziałem sobie - nigdy więcej - szkoda mojego życia aby tak tracić czas - no ale nigdy nie mów nigdy i może jak mnie najdzie aby trochę czasu zmarnować to zarzucę - ale chyba na trzeźwo nie pójdzie - oj nie :)

Kwestia podejścia. Na "poważny" kopany film raczej bym się nie wybrał, bo to rzeczywiscie strata czasu. Ale tu przymrużenie oka jest naprawdę duże i ja się ubawiłem. Niewykluczone, że duża w tym rola sentymentu

A ja dwójki jeszcze nie oglądałem, ale jedynka podobała mi się- trzeba tylko założyć z góry,

że to bajka dla tych bardziej wyrośniętych chłopców(jak my) i od razu zupełnie inaczej się go ogląda :)

Dokładnie o to chodzi :)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Jak oceniacie Dziedzictwo Borna? Dobry?

Nie bardzo, dla mnie 3 pierwsze czesci sa rewelacyjne (mowimy o klasyce gatunku oczywiscie) a dziedzictwo takie sobie. Bez Damona nie ma Bourna:)

Edited by nash13

Dzięki chłopaki za info.

Bez Damona nie ma Bourna:)

No właśnie.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Nie oglądałem nowego Bourna jeszcze, ale mam podobne zdanie, że bez Damona nie ma Bourne'a.

Powiem szczerze, że byłem trochę nagrzany na ten film, ale jak dowiedziałem się o zmianie aktora to jakoś mi przeszło.

Nie oglądałem nowego Bourna jeszcze, ale mam podobne zdanie, że bez Damona nie ma Bourne'a.

Powiem szczerze, że byłem trochę nagrzany na ten film, ale jak dowiedziałem się o zmianie aktora to jakoś mi przeszło.

e tam , marudzicie. Moim zdaniem trzyma poziom

Wczoraj oglądałem Naciągacze (Matchstick Men) z Nicolasem Cagem.

Świetny film, zdecydowanie polecam.

A to dla zachęty ;)

MatchstickMen-Casio2.jpg

Ja po obejrzeniu części pierwszej powiedziałem sobie - nigdy więcej - szkoda mojego życia aby tak tracić czas - no ale nigdy nie mów nigdy i może jak mnie najdzie aby trochę czasu zmarnować to zarzucę - ale chyba na trzeźwo nie pójdzie - oj nie :)

Po obejrzeniu pierwszej części miałem podobne uczucia, ale... W drugiej części udało im się zrobić to co zamierzali w pierwszej, ale im nie wyszło czyli autoironia. Prawdziwy polew z gwiazd oraz kina sensacyjnego lat 90-tych, a epizod z Chuckiem Norisem to majątek :lol:

Niestety nie dotrwałem do końca ;)

"Drive" z Ryanem Goslingiem i nieprawdziwym Patkiem...

W sumie nieskomplikowany film. Nie powinien zrobic mi jakoś super dobrze w głowę. ale zrobił. Zapisałem się na książkę w bibliotece :D

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Jeżeli masz jakiś kłopot ...

Nie wiesz co masz zrobić z czasem...

Zapowiada się nudny wieczór...

"Zgon na pogrzebie"

...życie nie jest takie złe, a koniec nie taki straszny :D

Tempus fugit - ... zegarek manet

"Zgon na pogrzebie"

Tak są i takie wieczory - to ja polecam film Miss Marca :) - widział ktoś?

zdradzę, że sposób na wyprowadzanie ludzi ze śpiączki - powinien zdobyć nobla :) - ale ciii już więcej nic nie powiem :)

Krystian "KriSu"

"Zgon na pogrzebie"

Widzialem ze 2 lata temu ...ale pamietam.Swietny angielski humor.A rola zdaje sie Petera{aktor dotkniety karlowatoscia}swietna...ze nie wspomne o wujku Ralfim ktorego pamietam z "ZAbojczej broni"jako ambasadora RPA...bomba .polecam.no i aspiryna zrobila swoje..wiedza ci co ogladali :)

Pozdrawiam, Marek

Nienajnowszy ale świetny - "EAGLE EYE" - nie wiem jak się nazywa w Polsce ale rewelacja. Polecam.

Pozwole sobie miec inne zdanie.Poza zegarkami i kulinariami ,kino to moja pasja....jak ten film jest dobry to Pacino powinien zastapic Ryska w "klanie"{nic nie ujmujac panu Cyrwusowi},to badziew jakich tysiace sie produkuja co roku w miescie aniolow....zobacz np."dzien proby","pieskie popoludnie","goraczka","czlowiek z blizna","zycie carlita","przyladek strachu" a zobaczysz co to kino sensacyjne,reasumujac,cokolwiek sie robi ,trzeba zaczac od podstaw,nawet ogadanie filmow..........

'

Pozdrawiam, Marek

Goraczka i Czlowiek z blizna swietne :)

Ostatnio dla przypomnienia ogladalem Sok z zuka.....niezle pokrecony ten film :)

" tylko Seiko " Damian

Pozwole sobie miec inne zdanie.Poza zegarkami i kulinariami ,kino to moja pasja....jak ten film jest dobry to Pacino powinien zastapic Ryska w "klanie"{nic nie ujmujac panu Cyrwusowi},to badziew jakich tysiace sie produkuja co roku w miescie aniolow....zobacz np."dzien proby","pieskie popoludnie","goraczka","czlowiek z blizna","zycie carlita","przyladek strachu" a zobaczysz co to kino sensacyjne,reasumujac,cokolwiek sie robi ,trzeba zaczac od podstaw,nawet ogadanie filmow..........

'

Który "Przylądek strachu"? Z Peckiem i Mitchumem czy z DeNiro i Nolte? :rolleyes:

Osobiście wolę ten Scorsesa, to zresztą przykład tego, że remake może być lepszy od pierwowzoru chociaż i tamtemu niczego nie brakowało.

A "Eagle Eye" to, faktycznie, cieniutki filmik, ceniutki... ;)

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Goraczka i Czlowiek z blizna swietne :)

Ostatnio dla przypomnienia ogladalem Sok z zuka.....niezle pokrecony ten film :)

Gdy pierwszy raz ogladalem ":goraczke" to scene napadu na bank ......na stojaca i wypalilem ze trzy papierosy... :)Poza doborowa obsada najlepszy wg mnie producent Micheal Mann{jesli chodzi o filmy kryminalne i sensacje}.A "Sok....."pamietam z przed lat,faktycznie dziwny :) no i chyba Baldwinowi otworzyl droge.......

Pozdrawiam, Marek

Polecam wstrzasajacy dokument "Portrecista"Film opowiada o fotografie,wiezniu Oswiecimia zatrudnionym w obozie.Warto,zapada w pamiec...A dla wszystkich mlodych zbuntowanych :) ,obowiazkowo-"American history"z Edwardem Nortonem.

Edited by cook

Pozdrawiam, Marek

Gdy pierwszy raz ogladalem ":goraczke" to scene napadu na bank ......na stojaca i wypalilem ze trzy papierosy... :)Poza doborowa obsada najlepszy wg mnie producent Micheal Mann{jesli chodzi o filmy kryminalne i sensacje...

Ja tak pierwszy raz oglądałem pościgi samochodowe w Roninie :)

Ale scena gdy Val Kilmer zaczyna bez orientu nawalać zaraz po wyjściu z banku.. CZAD