Woytec60 142 #851 Napisano 27 Sierpnia 2012 W sobotę miałem okazję wybrać się na "Zakochani w Rzymie", najnowszy film Allena.No cóż, z Woodym jak z winem, im starszy tym lepszy.Poza tym z wiekiem zdaje się robić trochę podobny do Altmana, zgryźliwy i prześmiewczy.W każdym bądź razie "Zakochani w Rzymie" to komedia lekka, inteligentna i dobrze zagrana przez znanych i lubianych aktorów a do tego w jak zawsze cudownych plenerach i wnętrzach wiecznego miasta.Polecam PSNizniszczalnych II grali w sali obok ale nawet nie przyszłoby mi do głowy namawiać małżowinki na taki seans Obejrzy się na domowych 60 calach. 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #852 Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) Wyszukiwarka forumowa pokazuje mi, że nikt nie podzielił się wrażeniami z Dziedzictwa Bourne'a. A tam przecież w roli głownej występuje złoty Rolex (Yachtmaster?) Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez primabaleron 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rogi 0 #853 Napisano 27 Sierpnia 2012 Z seriali polecam - Breaking BadWłaśnie nadrobiłem drugi sezon. Walter dostał w prezencie Taga Monaco. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #854 Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) Jak oceniacie Dziedzictwo Borna? Dobry? Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #855 Napisano 27 Sierpnia 2012 Ja po obejrzeniu części pierwszej powiedziałem sobie - nigdy więcej - szkoda mojego życia aby tak tracić czas - no ale nigdy nie mów nigdy i może jak mnie najdzie aby trochę czasu zmarnować to zarzucę - ale chyba na trzeźwo nie pójdzie - oj nie Kwestia podejścia. Na "poważny" kopany film raczej bym się nie wybrał, bo to rzeczywiscie strata czasu. Ale tu przymrużenie oka jest naprawdę duże i ja się ubawiłem. Niewykluczone, że duża w tym rola sentymentu A ja dwójki jeszcze nie oglądałem, ale jedynka podobała mi się- trzeba tylko założyć z góry, że to bajka dla tych bardziej wyrośniętych chłopców(jak my) i od razu zupełnie inaczej się go ogląda Dokładnie o to chodzi 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miszam 8 #856 Napisano 28 Sierpnia 2012 bourne super. Z zegarków "gra tam jeszcze pilot iwc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #857 Napisano 1 Września 2012 Jak oceniacie Dziedzictwo Borna? Dobry?Nie tak dobry jak poprzednie, ale warto obejrzeć chociażby dla roli jaką odegrał w filmie złoty Rolez 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1357 #858 Napisano 1 Września 2012 a ja widziałem niezniszczalni 2 i klika od rambo miała fajne Paneraje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #859 Napisano 1 Września 2012 (edytowane) Jak oceniacie Dziedzictwo Borna? Dobry?Nie bardzo, dla mnie 3 pierwsze czesci sa rewelacyjne (mowimy o klasyce gatunku oczywiscie) a dziedzictwo takie sobie. Bez Damona nie ma Bourna:) Edytowane 1 Września 2012 przez nash13 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #860 Napisano 2 Września 2012 Dzięki chłopaki za info.Bez Damona nie ma Bourna:)No właśnie. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #861 Napisano 2 Września 2012 Nie oglądałem nowego Bourna jeszcze, ale mam podobne zdanie, że bez Damona nie ma Bourne'a.Powiem szczerze, że byłem trochę nagrzany na ten film, ale jak dowiedziałem się o zmianie aktora to jakoś mi przeszło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miszam 8 #862 Napisano 4 Września 2012 Nie oglądałem nowego Bourna jeszcze, ale mam podobne zdanie, że bez Damona nie ma Bourne'a.Powiem szczerze, że byłem trochę nagrzany na ten film, ale jak dowiedziałem się o zmianie aktora to jakoś mi przeszło.e tam , marudzicie. Moim zdaniem trzyma poziom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selphy 335 #863 Napisano 4 Września 2012 Wczoraj oglądałem Naciągacze (Matchstick Men) z Nicolasem Cagem.Świetny film, zdecydowanie polecam. A to dla zachęty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #864 Napisano 4 Września 2012 Ja po obejrzeniu części pierwszej powiedziałem sobie - nigdy więcej - szkoda mojego życia aby tak tracić czas - no ale nigdy nie mów nigdy i może jak mnie najdzie aby trochę czasu zmarnować to zarzucę - ale chyba na trzeźwo nie pójdzie - oj nie Po obejrzeniu pierwszej części miałem podobne uczucia, ale... W drugiej części udało im się zrobić to co zamierzali w pierwszej, ale im nie wyszło czyli autoironia. Prawdziwy polew z gwiazd oraz kina sensacyjnego lat 90-tych, a epizod z Chuckiem Norisem to majątek Niestety nie dotrwałem do końca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #865 Napisano 4 Września 2012 "Drive" z Ryanem Goslingiem i nieprawdziwym Patkiem...W sumie nieskomplikowany film. Nie powinien zrobic mi jakoś super dobrze w głowę. ale zrobił. Zapisałem się na książkę w bibliotece Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #866 Napisano 4 Września 2012 Jeżeli masz jakiś kłopot ...Nie wiesz co masz zrobić z czasem...Zapowiada się nudny wieczór... "Zgon na pogrzebie" ...życie nie jest takie złe, a koniec nie taki straszny 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #867 Napisano 5 Września 2012 Jeżeli masz jakiś kłopot ...Nie wiesz co masz zrobić z czasem...Zapowiada się nudny wieczór... "Zgon na pogrzebie" ...życie nie jest takie złe, a koniec nie taki straszny Tak są i takie wieczory - to ja polecam film Miss Marca - widział ktoś? zdradzę, że sposób na wyprowadzanie ludzi ze śpiączki - powinien zdobyć nobla - ale ciii już więcej nic nie powiem 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #868 Napisano 5 Września 2012 Jeżeli masz jakiś kłopot ...Nie wiesz co masz zrobić z czasem...Zapowiada się nudny wieczór... "Zgon na pogrzebie" ...życie nie jest takie złe, a koniec nie taki straszny Widzialem ze 2 lata temu ...ale pamietam.Swietny angielski humor.A rola zdaje sie Petera{aktor dotkniety karlowatoscia}swietna...ze nie wspomne o wujku Ralfim ktorego pamietam z "ZAbojczej broni"jako ambasadora RPA...bomba .polecam.no i aspiryna zrobila swoje..wiedza ci co ogladali 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #869 Napisano 5 Września 2012 Nienajnowszy ale świetny - "EAGLE EYE" - nie wiem jak się nazywa w Polsce ale rewelacja. Polecam.Pozwole sobie miec inne zdanie.Poza zegarkami i kulinariami ,kino to moja pasja....jak ten film jest dobry to Pacino powinien zastapic Ryska w "klanie"{nic nie ujmujac panu Cyrwusowi},to badziew jakich tysiace sie produkuja co roku w miescie aniolow....zobacz np."dzien proby","pieskie popoludnie","goraczka","czlowiek z blizna","zycie carlita","przyladek strachu" a zobaczysz co to kino sensacyjne,reasumujac,cokolwiek sie robi ,trzeba zaczac od podstaw,nawet ogadanie filmow.......... ' 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #870 Napisano 6 Września 2012 Goraczka i Czlowiek z blizna swietne Ostatnio dla przypomnienia ogladalem Sok z zuka.....niezle pokrecony ten film 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 142 #871 Napisano 6 Września 2012 Pozwole sobie miec inne zdanie.Poza zegarkami i kulinariami ,kino to moja pasja....jak ten film jest dobry to Pacino powinien zastapic Ryska w "klanie"{nic nie ujmujac panu Cyrwusowi},to badziew jakich tysiace sie produkuja co roku w miescie aniolow....zobacz np."dzien proby","pieskie popoludnie","goraczka","czlowiek z blizna","zycie carlita","przyladek strachu" a zobaczysz co to kino sensacyjne,reasumujac,cokolwiek sie robi ,trzeba zaczac od podstaw,nawet ogadanie filmow.......... ' Który "Przylądek strachu"? Z Peckiem i Mitchumem czy z DeNiro i Nolte? Osobiście wolę ten Scorsesa, to zresztą przykład tego, że remake może być lepszy od pierwowzoru chociaż i tamtemu niczego nie brakowało.A "Eagle Eye" to, faktycznie, cieniutki filmik, ceniutki... 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #872 Napisano 6 Września 2012 Goraczka i Czlowiek z blizna swietne Ostatnio dla przypomnienia ogladalem Sok z zuka.....niezle pokrecony ten film Gdy pierwszy raz ogladalem ":goraczke" to scene napadu na bank ......na stojaca i wypalilem ze trzy papierosy... :)Poza doborowa obsada najlepszy wg mnie producent Micheal Mann{jesli chodzi o filmy kryminalne i sensacje}.A "Sok....."pamietam z przed lat,faktycznie dziwny no i chyba Baldwinowi otworzyl droge....... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #873 Napisano 6 Września 2012 Z de Niro... .Wpomniana "goraczka "to tez lepszy remake.. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #874 Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Polecam wstrzasajacy dokument "Portrecista"Film opowiada o fotografie,wiezniu Oswiecimia zatrudnionym w obozie.Warto,zapada w pamiec...A dla wszystkich mlodych zbuntowanych ,obowiazkowo-"American history"z Edwardem Nortonem. Edytowane 6 Września 2012 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1974r 15 #875 Napisano 7 Września 2012 Gdy pierwszy raz ogladalem ":goraczke" to scene napadu na bank ......na stojaca i wypalilem ze trzy papierosy... :)Poza doborowa obsada najlepszy wg mnie producent Micheal Mann{jesli chodzi o filmy kryminalne i sensacje... Ja tak pierwszy raz oglądałem pościgi samochodowe w Roninie Ale scena gdy Val Kilmer zaczyna bez orientu nawalać zaraz po wyjściu z banku.. CZAD 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach