desmo 3940 #55976 Napisano 29 Grudnia 2013 I pewnie da się go serwisować za normalne pieniądze w normalnym trybie ...a nie czekać tygodniami na słony rachunek od Richemont Group 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #55977 Napisano 29 Grudnia 2013 Werk w wersji top przybywa do IWC i tam po drobnych modyfikacjach i złożeniu pakują go do koperty..Na zagranicznych forach ludziska chwalą 30110 za punktualność i łatwość serwisu.Gabaryty powodują, że nowy inge jest płaski i b.wygodny.Eta pracuje w o wiele droższych zegarkach i nikomu to nie przeszkadza.Myślę, że tu chodzi o nazwę nie o parametry werku..Z drugiej strony ĘTA specjalizuje się w tworzeniu mechanizmów..Dlatego też nie za bardzo rozumiem wszystkich tych przeciwników mechanizmów ETY.Oczywiście w żadnym calu nie umniejsza to zegarkom z mechanizmami in-housowymi, ale tych firm jest coraz mniej. Być może, miedzy innymi dlatego są wyjątkowe, ale z drugiej strony nie kopmy ETY bo chyba nie zasługuję aż na takie traktowanie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 645 #55978 Napisano 29 Grudnia 2013 Trzeba przyznać,że ĘTA w po wizycie w IWC wygląda nie gorzej od swych inhousowych odpowiedników. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #55979 Napisano 30 Grudnia 2013 Dzisiaj 24-godzinny Szturmaniec.Nota bene, prezent - niespodzianka od małżonki pod choinkę, kupiony bez jakichkolwiek moich konsultacji, kobiecym sercem i okiem . Wygląd retro i rdzawa tarcza mają odzwierciedlać moje pasje.Coraz bardziej mi się podoba! 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grejtfrut 30 #55980 Napisano 30 Grudnia 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #55981 Napisano 30 Grudnia 2013 Dzisiaj 24-godzinny Szturmaniec.Nota bene, prezent - niespodzianka od małżonki pod choinkę, kupiony bez jakichkolwiek moich konsultacji, kobiecym sercem i okiem . Wygląd retro i rdzawa tarcza mają odzwierciedlać moje pasje.Coraz bardziej mi się podoba!Ludzie to maja szczęście, do zegarków i oczywiście żon .Gratuluję, fajny 24- godzinowiec. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2154 #55982 Napisano 30 Grudnia 2013 Dzisiaj 24-godzinny Szturmaniec.Nota bene, prezent - niespodzianka od małżonki pod choinkę, kupiony bez jakichkolwiek moich konsultacji, kobiecym sercem i okiem . Wygląd retro i rdzawa tarcza mają odzwierciedlać moje pasje.Coraz bardziej mi się podoba!Mają klimat te Szturmańskie! Kalendarze KMZiZ jeszcze są i można nabywać!http://zegarkiclub.pl/forum/topic/90561-kalendarz-biurkowy-na-2014-rok/page-10 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 73 2 #55983 Napisano 30 Grudnia 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #55984 Napisano 30 Grudnia 2013 Zostanie na długo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #55985 Napisano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Mają klimat te Szturmańskie! Kalendarze KMZiZ jeszcze są i można nabywać!http://zegarkiclub.pl/forum/topic/90561-kalendarz-biurkowy-na-2014-rok/page-10 Pewnie, że mają!No to jeszcze z tyłu pokażę . Jest i limitka, jak na przyzwoitego noworuska przystało . Pamięci pierwszego kosmicznego spaceru człowieka w otwartym kosmosie.Z Wikipedii:Woschod 2 wystartował 18 marca 1965 o godz. 07:00 GMT z Kosmodromu Bajkonur. O godz. 08:34, gdy Woschod 2 przelatywał nad północną Afryką, z pojazdu wyszedł Aleksiej Leonow ubrany w skafander. Spędził on poza pojazdem 12 minut i 9 sekund. Kosmonauta oddalił się od statku na odległość 5 m. Podczas orbitowania posługiwał się ręczną kamerą filmową. Przebieg spaceru był przekazywany przez kamery telewizyjne na Ziemię. Spacer niemal zakończyłby się tragicznie, gdyż podczas powrotu do pojazdu skafander Leonowa zwiększył swoje rozmiary uniemożliwiając wejście do śluzy. Ostatecznie jednak kosmonauta zmniejszył ciśnienie w kombinezonie, co umożliwiło wejście do pojazdu.Do lotu Woschod 2 użyto pojazdu Woschod 3K, będącego modyfikacją pojazdu Wostok wyposażonego w zapasowy silnik hamujący (używany w razie awarii silnika głównego) oraz nadmuchiwaną blokadę próżniową o nazwie Wołga umożliwiającą spacer kosmiczny. Wprowadzenie śluzy było konieczne, gdyż wyjście z pojazdu bez użycia blokady oznaczało natychmiastową dekompresję i śmierć załogi (kosmonauci startowali i lądowali bez skafandrów, a tylko jeden mógł wyjść na zewnątrz w skafandrze).Zgodnie z planem manewr lądowania miał być rozpoczęty podczas 17 okrążenia Ziemi. Wskutek defektu czujnika słońca w systemie orientacji zaszła konieczność wyłączenia automatycznego sterowania fazą lądowania i w czasie następnego okrążenia manewr lądowania został wykonany ręcznie przez Bielajewa. W dniu 19 marca 1965 roku statek wylądował w trudno dostępnych rejonach Uralu w zachodniej Syberii. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Szlamfajer 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #55986 Napisano 30 Grudnia 2013 Ciekawa i historia i tył zegarka. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz001 #55987 Napisano 30 Grudnia 2013 Jak ruskie to ja też skromnie ale za darmo dostałem więc banan na buziaku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marceliboczar 1 #55988 Napisano 30 Grudnia 2013 Taki "bizantyjski" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #55989 Napisano 30 Grudnia 2013 M-Force 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marceliboczar 1 #55990 Napisano 30 Grudnia 2013 Supr ten mforce. Czy jednk branoleta nie jest byt delikatna? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart146 7 #55991 Napisano 30 Grudnia 2013 Mój nowy sikor, ostatnio często na łapie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #55992 Napisano 30 Grudnia 2013 Supr ten mforce. Czy jednk branoleta nie jest byt delikatna?Jest Ok. Zegarek jest po prostu duży 46 mm i może dlatego tak to wygląda. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4474 #55993 Napisano 30 Grudnia 2013 jeśli to ma być nowy trend w tym temacie i gify miałyby wyprzeć zdjęcia, to jestem jak najbardziej za! :] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #55994 Napisano 30 Grudnia 2013 jeśli to ma być nowy trend w tym temacie i gify miałyby wyprzeć zdjęcia, to jestem jak najbardziej za! :] Może to i fajnie wygląda, ale słabo się otwiera na przenośnych urządzeniach (smartfony itp.). 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #55995 Napisano 30 Grudnia 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 916 #55996 Napisano 30 Grudnia 2013 Ładne słońce dzisiaj było. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 28361 #55997 Napisano 30 Grudnia 2013 Dziś był ten. Więcej zdjęć w galerii: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/99377-ml-pontos-chronographe/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dikhet 0 #55998 Napisano 30 Grudnia 2013 Co to za zegarek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #55999 Napisano 30 Grudnia 2013 U-boat. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #56000 Napisano 30 Grudnia 2013 dzisiaj jeden z nich: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach