13lesiu 958 #57876 Napisano 9 Lutego 2014 Dziś tak jak wczoraj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrykk 0 #57877 Napisano 9 Lutego 2014 Dziś jest Lorus ; ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ASTRAL 4483 #57878 Napisano 9 Lutego 2014 Dziś tak jak wczoraj ???Podróbki to chyba nie w tym dziale. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #57879 Napisano 9 Lutego 2014 Genialne to Seiko Damiana. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 769 #57880 Napisano 9 Lutego 2014 Świetny Jaki nr ref. gdzie można dostać w jakich pieniądzach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27455 #57881 Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) Seiko SARB065. Pełno jest ich w internecie, np. Ebay, Seiya Japan. Właśnie przeszukałem, bo też okrutnie mi się spodobał Polecam też wygooglować fotki nadgarstkowe, zegarek naprawdę pierwsza klasa. Edytowane 9 Lutego 2014 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #57882 Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) ???Podróbki to chyba nie w tym dziale.Oczywiście masz rację,że podróbki powinny być w innym dziale ale na tamtej stronie nie znalazłem żadnej podróby A ty?Żeby nie było OT to proszę Edytowane 9 Lutego 2014 przez 13lesiu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #57883 Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) Proki.... Ja kombinowalem...kolega mi kupil na ebayu, z japonii do stanow a ze stanow do pl zeby nie skasowali vatu :-) Oczywiscie kolega przywiozl mi osobiscie :-) Edytowane 9 Lutego 2014 przez dasiek7 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #57884 Napisano 9 Lutego 2014 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #57885 Napisano 9 Lutego 2014 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmibaton 15208 #57886 Napisano 9 Lutego 2014 Na razie bez zmian. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vlepek #57887 Napisano 9 Lutego 2014 Świetny Jaki nr ref. gdzie można dostać w jakich pieniądzach?Tez mi sie podobal a mialem zamiar zamowic w Japonii ale ten model jako chyba jedyny z rodziny Sarb nie ma szafirowego szkiełka wiec w ostatecznosci wybór padl na sarb017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ASTRAL 4483 #57888 Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) Oczywiście masz rację,że podróbki powinny być w innym dziale ale na tamtej stronie nie znalazłem żadnej podróby A ty?Żeby nie było OT to proszęNo, a ja znalazłem, na Twoim ręku.To coś, co pokazałeś, to podróba. Osłona koronki jest chroniona patentem przez OP, gdybyś nie wiedział. Edytowane 9 Lutego 2014 przez ASTRAL 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan Igor 33 #57889 Napisano 9 Lutego 2014 Oczywiście masz rację,że podróbki powinny być w innym dziale ale na tamtej stronie nie znalazłem żadnej podróby A ty?Żeby nie było OT to proszę Wstawiasz podróby zegarków w temacie, gdzie koledzy pokazują zegarki, które są oryginalne. Bez różnicy w jakim budżecie, każdy zegarek jeśli jest oryginalny cieszy... Twoje są natomiast żenujące i nie dziwię się kolegom, że protestują przeciwko takim postom... 0 I. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4469 #57890 Napisano 9 Lutego 2014 Nie wiem na ile to prawdziwe informacje, ale według tego linka http://www.timekeeperforum.com/threads/marina-militare-the-legal-issue-s-about-this-name.16974/#post-232981 ani nazwa Marina Militare nie jest zastrzeżona, ani patent dotyczący koronki nie jest obowiązujący. However, IIRC, Panerai's patent on the crown lock has expired, leaving others to copy the lock. I'm no patent lawyer, but I remember reading that patents have a finite life, making the inventor the only person (company) legally allowed to use this invention. Once that time frame expires, the market can copy it at will. I think we're in this timeframe.Co by nie było takie dziwne zważywszy na to, że Panerai opatentował to rozwiązanie ponad pół wieku temu, a sama firma duużo ma za uszami jeśli chodzi o kopiowanie innych rozwiązań. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Venom21 0 #57891 Napisano 9 Lutego 2014 Jaki jest rozmiar tego cudenka. 36 czy wieksZaTo jest midsize, czyli 41 mm z koronką, a bez 36. Sam już nie wiem czy full size byłby dla mnie lepszy bo mam raczej niewielki nadgarstek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #57892 Napisano 9 Lutego 2014 Astral i Pan Igor mają wiele racji ale nie do końca a ten problem nie powinien być rozwiązywany w tym temacie [o ile jest do rozwiązania?]Problem przecież nie dotyczy tylko podobieństw do OP ale i wiele innych marek.tak że przestańcie bić pianę i nie zaśmiecajcie tego tematu A dla rozluźnienia wstawiam to cudo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan Igor 33 #57893 Napisano 9 Lutego 2014 A dla rozluźnienia wstawiam to cudo Dużo lepiej, gratulacje za JLC! 0 I. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #57894 Napisano 9 Lutego 2014 Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4337 #57895 Napisano 9 Lutego 2014 Na bogato : ) Swoją drogą ten zegarek to dla prawdziwych twardzieli którzy mają pare w łapie.Waży chyba tyle ile trzy normalne SUBy. 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1713 #57896 Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) Daje po oczach cena też Edytowane 9 Lutego 2014 przez dawid82 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #57897 Napisano 9 Lutego 2014 Cały dzień ten był 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parigot 1 #57898 Napisano 9 Lutego 2014 0 Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #57899 Napisano 10 Lutego 2014 Na bogato : ) Swoją drogą ten zegarek to dla prawdziwych twardzieli którzy mają pare w łapie.Waży chyba tyle ile trzy normalne SUBy. Kolor jest po prostu obłędny 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #57900 Napisano 10 Lutego 2014 (edytowane) Chodzi mi ten niebieski Sub po głowie, dostałem też na niego fajny rabat. Na żywo jest moc, a zwłaszcza w świetle słonecznym. Idealnie współgra ze sobą białe złoto z niebieskim kolorem. Edytowane 10 Lutego 2014 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach