Miś Uszatek 14 #63551 Napisano 15 Maja 2014 No żesz w pyszczek jeża,musisz mnie nim drażnić? Piękny jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldii 44 #63552 Napisano 15 Maja 2014 No właśnie Michał nie ma już 5k??? Takie tam... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #63553 Napisano 15 Maja 2014 Jakiś czas temu w Szwajcarii miałem przyjemność usiąść za kierownicą Jaguara E-Type (takiego jak ten: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9a/1963_Jaguar_XK-E_Roadster.jpg) i od tamtej pory mam wrażenie, że motoryzacja umarła już dawno Oczywiście ten z foty Łukasza jest piękny ale to już inna bajka niż te starocie Już pisałem wcześniej. Ten F-type jest inspirowany E-type Coupe Low Drag Lightweight 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #63554 Napisano 15 Maja 2014 Za żadnym innym zegarkiem nie tęsknie tak bardzo jak za Doxą Sub i jestem pewien, że napewno do jakiejś jeszcze wróce. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #63555 Napisano 15 Maja 2014 Datejusta jak i 320stke sprzedałem jakiś czas temu. Teraz chce dokupić do pary Pama 233.Czas szybko ucieka Pam 233 - przecież on jest podobny do Twojego obecnego? Rozważ PAM190 na pięknym kalibrze Jaeger-LeCoultre lub jakiegoś Ratrapante czy Regatta, np. PAM343 - tytan i 47mm - dla mnie odpada z uwagi na rozmiar, ale Tobie powinien pasować 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #63556 Napisano 15 Maja 2014 Pełna zgoda, do tego jeszcze Nautilus i pudełeczko zapełnione Nautilus z niebieską tarczą, kolorowa Doxa, a zamiast G-Shocka, jakiś ultrathin, np. JLC MUT 39 albo Vacheron Historique 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #63557 Napisano 15 Maja 2014 ładna kolekcja Michał, tzn. ładna na tyle, że 3 sztuki chętnie bym przygarnął 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22281 #63558 Napisano 16 Maja 2014 w taka pogodę tylko diver 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viki_gte 1219 #63559 Napisano 16 Maja 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #63560 Napisano 16 Maja 2014 ładna kolekcja Michał, tzn. ładna na tyle, że 3 sztuki chętnie bym przygarnął Tylko 3? Ja bym tam przygarną wszystko, poczynając od Mosera... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #63561 Napisano 16 Maja 2014 Łukasz, można wiedzieć które ? Zgaduje - zawsze Ci się podobał Zenith, więc on napewno, nie lubisz Pamów i Rolków więc 275 i GMT odpadają, nie przepadasz też za diverem od AP, ale w hands on z tego co pamiętam, to podpasował Ci 15400, więc obstawiam, że jako drugi, to właśnie ten RO, a co do trzeciego, to lubisz bardzo IWC, więc pewnie Spitfajer Trafiłem? Nie jestem tylko pewien co do Mosera... No chyba, że w tej trójce umieściłbyś G ? Czas szybko ucieka Pam 233 - przecież on jest podobny do Twojego obecnego? Ale co zrobić jak mi się tak bardzo ten Pam podoba? Nie widzę przeszkód żeby mieć w kolekcji dwa ośmiodniowce, 233 i 275 Zastanawiam się jeszcze nad jakimś ceramicznym Pamem, 441 jest fajny, ale wolałbym coś z dłuższą rezerwą, dlatego rozglądam się raczej za wielodniowcami. Z Luminorów najwięcej podoba mi się modeli w kopercie 47mm, ale to już przegięcie jeżeli chodzi o rozmiar, nawet na moją łape. Marzy mi się 508 w kopercie 44mm i z ośmiodniową rezerwą. Gdyby Panerai zaprezentował taki zegar, to bez wahania już dzisiaj robiłbym przelew. Bardzo fajny jest też 389, tylko tutaj wolałbym stal, pomijając już fakt wielkości i calibru. Świetny też jest 557, 579, 372, 526, 305, ale niestety wszystko w rozmiarach 47 Zastanawiam się jeszcze nad flaybackiem 524, genialny jest, już nawet mógłbym w tym przypadku przymknąć oko na trzydniową rezerwe, ale czy jest fajniejszy od 233 ? A może jakiś złoty Radek ? Sam już nie wiem Nautilus z niebieską tarczą, kolorowa Doxa, a zamiast G-Shocka, jakiś ultrathin, np. JLC MUT 39 albo Vacheron Historique Nautilus Annual Calendar bądź chrono jako wisienka na torcie, jeszcze jeden Pam, nowy Portuguesse Classic i skrzyneczka jest kompletna (oczywiście zakładając, że sprzedam Mosera). A najgorsze w tym wszystkim jest to, że chodzi też za mną jakieś Reverso od JLC, jakiś Glashutte Original, Grand Seiko, nowy Rolex Seadweller i dwa Offshory od AP Niestety wszystkiego mieć nie można i trzeba będzie wybierać. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZlg 27 #63562 Napisano 16 Maja 2014 C DS-1 LE Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #63563 Napisano 16 Maja 2014 To oldschoolowe? U młodej w skrzyneczce 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Entropy 52 #63564 Napisano 16 Maja 2014 W taką pogodę powinien byc diver, ale był przez cały tydzień. Mała odmiana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41565 #63565 Napisano 16 Maja 2014 Przez chwile się wahałem, ale w końcu wybór padł na Pama Jakbym miał wybrać jeden z tej skrzyneczki to Zenek. A Ty go tak na uboczu trzymasz. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #63566 Napisano 16 Maja 2014 Będzie wystawiany do sprzedania, zamiast niego wpadnie najprawdopodobniej ten classic : 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #63567 Napisano 16 Maja 2014 Śliczny ten IWC Michale, chociaż Zenithowi nic nie brakuje. U mnie od kilku dni kwarc - pogoda ponura, to chociaż zegarek radosny. Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 47845 #63568 Napisano 16 Maja 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #63569 Napisano 16 Maja 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 580 #63570 Napisano 16 Maja 2014 Będzie wystawiany do sprzedania, zamiast niego wpadnie najprawdopodobniej ten classic : Szkoda, bo Zenek ma charakter sportowy, ten IWC już go nie ma. 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41565 #63571 Napisano 16 Maja 2014 Będzie wystawiany do sprzedania, zamiast niego wpadnie najprawdopodobniej ten classic : image.jpgNie rób tego.Ten IWC jest "bezjajeczny". 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6117 #63572 Napisano 16 Maja 2014 @carlito1 Kolekcja pełna znakomitych zegarków, choć na ogół nie w moim guście (najbardziej oczywiście podobają mi się Zenith i Rolex, ale zamieniłbym je na New Vintage 69 i na Submarinera bez daty). Ale chciałem - choć to trochę nie na temat, przepraszam - szybko spytać: nie trzymasz tych zegarków w rotomacie? Bo do końca - mimo, że zegarkami interesuję się właściwie od dziecka - nie wiem wciąż, czy rotomat to bardziej smakowity dodatek czy konieczność w przypadku tak rozbudowanej kolekcji (nawet jeśli nie wszystkie to automaty). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41565 #63573 Napisano 16 Maja 2014 hmmm czy Orca do koszuli to tak jakby puścić bąka w konfesjonale?A nawet jeśli tak to trudno. Cały weekend nie będę jej miał na nadgarstku to dziś jest ze mną. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #63574 Napisano 16 Maja 2014 (edytowane) Edmund, oczywiście, że trzymam je zazwyczaj w rotomacie Jak dla mnie rotomat przy wiecej jak dwóch, trzech zegarkach to podstawa. Edytowane 16 Maja 2014 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 580 #63575 Napisano 16 Maja 2014 Ja akurat nie znoszę rotomatów i wolę za każdym razem ustawić sobie zegarek. 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach