Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie Michał nie ma już 5k???

Takie tam...

zuyy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu w Szwajcarii miałem przyjemność usiąść za kierownicą Jaguara E-Type (takiego jak ten: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9a/1963_Jaguar_XK-E_Roadster.jpg) i od tamtej pory mam wrażenie, że motoryzacja umarła już dawno :)

Oczywiście ten z foty Łukasza jest piękny ale to już inna bajka niż te starocie :)

Już pisałem wcześniej. Ten F-type jest inspirowany E-type Coupe Low Drag Lightweight

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za żadnym innym zegarkiem nie tęsknie tak bardzo jak za Doxą Sub i jestem pewien, że napewno do jakiejś jeszcze wróce.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Datejusta jak i 320stke sprzedałem jakiś czas temu. Teraz chce dokupić do pary Pama 233.

Czas szybko ucieka ;) 

Pam 233 - przecież on jest podobny do Twojego obecnego? 

Rozważ PAM190 na pięknym kalibrze Jaeger-LeCoultre lub jakiegoś Ratrapante czy Regatta, np. PAM343 - tytan i 47mm - dla mnie odpada z uwagi na rozmiar, ale Tobie powinien pasować ;)

panerai_pam343_radiomir_1-8_sec._regatta

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełna zgoda, do tego jeszcze Nautilus i pudełeczko zapełnione :)

Nautilus z niebieską tarczą, kolorowa Doxa, a zamiast G-Shocka, jakiś ultrathin, np. JLC MUT 39 albo Vacheron Historique ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładna kolekcja Michał, tzn. ładna na tyle, że 3 sztuki chętnie bym przygarnął :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w taka pogodę tylko diver

2014-05-16051111_zpsfe00d68c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładna kolekcja Michał, tzn. ładna na tyle, że 3 sztuki chętnie bym przygarnął :)

Tylko 3? Ja bym tam przygarną wszystko, poczynając od Mosera...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz, można wiedzieć które ? :) Zgaduje - zawsze Ci się podobał Zenith, więc on napewno, nie lubisz Pamów i Rolków więc 275 i GMT odpadają, nie przepadasz też za diverem od AP, ale w hands on z tego co pamiętam, to podpasował Ci 15400, więc obstawiam, że jako drugi, to właśnie ten RO, a co do trzeciego, to lubisz bardzo IWC, więc pewnie Spitfajer :) Trafiłem? Nie jestem tylko pewien co do Mosera... No chyba, że w tej trójce umieściłbyś G ? :)

Czas szybko ucieka ;) 

Pam 233 - przecież on jest podobny do Twojego obecnego? 

Ale co zrobić jak mi się tak bardzo ten Pam podoba? Nie widzę przeszkód żeby mieć w kolekcji dwa ośmiodniowce, 233 i 275 :) Zastanawiam się jeszcze nad jakimś ceramicznym Pamem, 441 jest fajny, ale wolałbym coś z dłuższą rezerwą, dlatego rozglądam się raczej za wielodniowcami. Z Luminorów najwięcej podoba mi się modeli w kopercie 47mm, ale to już przegięcie jeżeli chodzi o rozmiar, nawet na moją łape. Marzy mi się 508 w kopercie 44mm i z ośmiodniową rezerwą. Gdyby Panerai zaprezentował taki zegar, to bez wahania już dzisiaj robiłbym przelew. Bardzo fajny jest też 389, tylko tutaj wolałbym stal, pomijając już fakt wielkości i calibru. Świetny też jest 557, 579, 372, 526, 305, ale niestety wszystko w rozmiarach 47 :( Zastanawiam się jeszcze nad flaybackiem 524, genialny jest, już nawet mógłbym w tym przypadku przymknąć oko na trzydniową rezerwe, ale czy jest fajniejszy od 233 ? A może jakiś złoty Radek ? Sam już nie wiem :)

Nautilus z niebieską tarczą, kolorowa Doxa, a zamiast G-Shocka, jakiś ultrathin, np. JLC MUT 39 albo Vacheron Historique ;)

Nautilus Annual Calendar bądź chrono jako wisienka na torcie, jeszcze jeden Pam, nowy Portuguesse Classic i skrzyneczka jest kompletna (oczywiście zakładając, że sprzedam Mosera). A najgorsze w tym wszystkim jest to, że chodzi też za mną jakieś Reverso od JLC, jakiś Glashutte Original, Grand Seiko, nowy Rolex Seadweller i dwa Offshory od AP :D Niestety wszystkiego mieć nie można i trzeba będzie wybierać.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C DS-1 LE

ega2e8un.jpg

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oldschoolowe? U młodej w skrzyneczce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W taką pogodę powinien byc diver, ale był przez cały tydzień. Mała odmiana :)

ypazu7yq.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez chwile się wahałem, ale w końcu wybór padł na Pama :)

IMG_5173-2_zpsfbfb75e6.jpg

Jakbym miał wybrać jeden z tej skrzyneczki to Zenek. A Ty go tak na uboczu trzymasz. :(

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie wystawiany do sprzedania, zamiast niego wpadnie najprawdopodobniej ten classic :

post-27475-0-55197000-1400224472_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śliczny ten IWC Michale, chociaż Zenithowi nic nie brakuje. U mnie od kilku dni kwarc - pogoda ponura, to chociaż zegarek radosny.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

post-57835-1400224813,8008_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie wystawiany do sprzedania, zamiast niego wpadnie najprawdopodobniej ten classic :

attachicon.gifimage.jpg

Nie rób tego.

Ten IWC jest "bezjajeczny".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@carlito1

Kolekcja pełna znakomitych zegarków, choć na ogół nie w moim guście (najbardziej oczywiście podobają mi się Zenith i Rolex, ale zamieniłbym je na New Vintage 69 i na Submarinera bez daty). Ale chciałem - choć to trochę nie na temat, przepraszam - szybko spytać: nie trzymasz tych zegarków w rotomacie? Bo do końca - mimo, że zegarkami interesuję się właściwie od dziecka - nie wiem wciąż, czy rotomat to bardziej smakowity dodatek czy konieczność w przypadku tak rozbudowanej kolekcji (nawet jeśli nie wszystkie to automaty).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm czy Orca do koszuli to tak jakby puścić bąka w konfesjonale?
CZSHLKo.jpg

A nawet jeśli tak to trudno. Cały weekend nie będę jej miał na nadgarstku :( to dziś jest ze mną. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edmund, oczywiście, że trzymam je zazwyczaj w rotomacie :) Jak dla mnie rotomat przy wiecej jak dwóch, trzech zegarkach to podstawa.

Edytowane przez carlito1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi