Pawel2499 147 #106751 Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) U mnie powtórka z wczoraj ale koszule zmieniłem Edytowane 17 Lutego 2016 przez Pawel2499 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalek 9935 #106752 Napisano 17 Lutego 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84806 #106753 Napisano 17 Lutego 2016 Od niedzieli. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #106754 Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) Ten zegarek ma dwie twarze:1. Jakość ceramiki, kolorystyka ceramiki i tarczy, sama tarcza, indeksy, wskazówki, montaż - pierwsza klasa2. Jakość szlifów, wykończenie i spasowanie ogniw bransolety, końcowa obróbka zapięcia - tu zdecydowanie gorzej, poziom pomiędzy Parnisem a Davosą tak mniej więcej.Jak dopracują jakość obróbki metalu to będą robić świetne zegarki. PozdrawiamTomek P.S. Już wiem, po co jest AR na lupce w Rolexie. Tutaj go nie ma i czytelność moooocno spada.Zupelnie fajny i na plus chyba prawdziwa wodoszczelnosc? Edytowane 17 Lutego 2016 przez pablo122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2404 #106755 Napisano 17 Lutego 2016 Sprawdzę na basenie jakąkolwiek szczelność, a przynajmniej do 6 m, bo tyle nasz basen ma w najgłębszym miejscu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #106756 Napisano 17 Lutego 2016 Sprawdzę na basenie jakąkolwiek szczelność, a przynajmniej do 6 m, bo tyle nasz basen ma w najgłębszym miejscu Jak głęboki był wykop pod budowę domu? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41798 #106757 Napisano 17 Lutego 2016 Ciężkie czasy nastały, poor men's Hulk W końcu dobry zegarek kupiłeś. Graty. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2404 #106758 Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) Jak głęboki był wykop pod budowę domu? Nasz, czyli w miejscowym OSIRze W końcu dobry zegarek kupiłeś. Graty. Do wszystkiego człowiek dorasta, z czasem Edytowane 17 Lutego 2016 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41798 #106759 Napisano 17 Lutego 2016 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #106760 Napisano 17 Lutego 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18711 #106761 Napisano 17 Lutego 2016 Dobrze centruje/ działa Ci bezel? A fabryczna guma tak zbiera farfocle wszelkiej maści, że masakra... Ale ogólnie fajniutki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4770 #106762 Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) U mnie powtórka z wczoraj ale koszule zmieniłem To widzę, że mamy podobny tydzień zegarkowy - ja też dziś znowu Nomos, tylko z inną koszulą :-) Edytowane 17 Lutego 2016 przez Smycel 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalek 9935 #106763 Napisano 17 Lutego 2016 Dobrze centruje/ działa Ci bezel? A fabryczna guma tak zbiera farfocle wszelkiej maści, że masakra... Ale ogólnie fajniutki Tak, bezel idealnie, nie muszę nic w połowie kliku ustawiać. Ring minutowy też równo z indeksami.Pasek niestety porażka, byłem świadom, Jash informował przed zakupem o tym zbieraniu kurzu jak kupowałem 773. Niby fajny mięciutki, ale ... Na szczęście mam podobny z gumy naturalnej od Bonetto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12731 #106764 Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) Dzisiaj kwarc, ale cieszący oko Edytowane 17 Lutego 2016 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #106765 Napisano 17 Lutego 2016 kostenlose bilder 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #106766 Napisano 17 Lutego 2016 Do wszystkiego człowiek dorasta, z czasem Muszę przyznać Tomku że cały dzień rozmyślam o Twoim nowym nabytku i pomimo swojej wrodzonej empatii,szczególnie jeśli chodzi o stany psychiczne w czasie zakupów zegarkowych to przyznam szczerze że nie potrafię zrozumieć jaki cel Ci przyświecał w czasie podejmowania decyzji o kupnie tego zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #106767 Napisano 17 Lutego 2016 Porównanie...."live". ? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #106768 Napisano 17 Lutego 2016 Pytanie, ktore chyba musi pasc: Tomku czy nie masz dyskomfortu noszac ten produkt? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18711 #106769 Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) Tak, bezel idealnie, nie muszę nic w połowie kliku ustawiać. No u mnie z tym perfekcyjnie akurat nie jest. Poprzednie zdjęcie miało złą datę Pytanie, ktore chyba musi pasc: Tomku czy nie masz dyskomfortu noszac ten produkt? Bo co? Bo bije nibyrolkiem po oczach? Co poniektórzy chyba powinni sobie kije z d*py powyciągać. Edytowane 17 Lutego 2016 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12731 #106770 Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) Jak będziecie tak drążyć temat, to niechybnie i dyskomfort się pojawi. Kolega Tommaso nie dość, że przeciera szlak i daje fajny przykład, że nie tylko high-endowe zegarki się liczą, to jeszcze dla nauki gotów się poświęcić - zanurkuje z zegarkiem, ryzykując własne życie, by sprawdzić wodoszczelność. Tylko doceniać i podziwiać takie inicjatywy Dodam jeszcze, że jak się ogląda kanały zegarkowych entuzjastów to nie jest dziwnym widok kolekcji, gdzie Rolex stoi sobie obok Steinharta, czy Squale. Tisell to żadna podróbka, tylko pełnowartościowy produkt - osobiście nie zauważam kontrowersji. Edytowane 17 Lutego 2016 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2404 #106771 Napisano 17 Lutego 2016 No widzę, że dyskusja nabrała poważniejszych tonów.Nie, nie mam dyskomfortu, dyskomfort miałbym, gdyby koreańskie rączki umieściły logo Rolexa na tarczy. Co mną kierowało? Zwykła ciekawość świata. Zastanawiałem się, co można zrobić za 195$, wkładając w dodatku do środka całkiem przyzwoity mechanizm. I pod tym względem jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.Zegarki kupuję dla siebie, nie dla innych. Posiadam tyle droższych zegarków, że nikt mnie chyba (wśród Was na forum) nie posądzi o to, że chciałem coś udawać. A co sobie pomyśli większość postronnych osób nie za bardzo mnie interesuje.Nie zabiorę oczywiście tego zegarka na spotkanie biznesowe, ale na wakacje czy na basen jak najbardziej. O ile oczywiście go w najbliższym czasie nie sprzedam dalej.A tak zupełnie szczerze, to jeszcze 2 tygodnie temu nawet nie słyszałem o tej marce, a na ten konkretny model zwrócił mi uwagę jeden z dość dobrze znanych forumowiczów. No i decyzja była stricte impulsowa, jak guma do żucia przy kasie PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #106772 Napisano 17 Lutego 2016 Pytam bez podtekstow. Chyba zreszta kiedys miales parnisa gmt?Troche zazdroszcze, bo jest kilka maryn militarnych, ktore bym ponosil, ale nie daje rady . Probowalem, mialem kilka i po zalozeniu czulem sie jakby ktos mnie polal wrzatkiem w miejscu zegarka.Moze w tym roku kupie se ze trzy parniaki peps, coke i zwykly i zobacze co sie bedzie dzialo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2404 #106773 Napisano 17 Lutego 2016 Wrażliwy jesteś, mnie Tisell nie parzy w rękę. Miałem Parnisa GMT, Parnisa Suba i Davosę Ternos. Ale to zanim kupiłem Submarinera, więc mogło być różnie odbierane...A co do maryn militarnych to dochodzi kwestia praw autorskich do nazwy i rzeczywiście z takim zegarkiem miałbym problem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81358 #106774 Napisano 17 Lutego 2016 Tego chyba jeszcze nikt nie skopiował? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalek 9935 #106775 Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) Z Marynią to chyba jeszcze ciekawiej niż z kopertą Suba, bo o ile dobrze pamiętam projekt koperty, czy mechanizmu jest rolexowy. Kto od kogo kopiował? Zwolennicy Pama nie mają dyskomfortu, bo zegarek kosztuje 100*więcej niż chińska wersja?Sama nazwa MM to też dość kontrowersyjna sprawa, bo to tak jakby nazwać markę "zegarek wojskowy", a potem mieć pretensję, że ktoś to umieścił na swoim produkcie. Edytowane 17 Lutego 2016 przez szalek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach