Masu 9807 #270901 Napisano 26 Marca 2023 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #270902 Napisano 26 Marca 2023 7 minut temu, oszolom napisał(-a): mnie się jakoś typowe "nowoczesne" chińczyki z ali znudziły. wpadł ostatni guanquin, nawet fajny, ale jakoś nie mam ochoty go nosić. wpadły dwie zabawki po 10 zeta. jedną ponoszę, ale dla hecy. za to diamond na tongji bardzo mi się podoba i na pewno będę często zakładał. coś mnie ciągnie do klasyki . patrze na stronkę tego Guanqin i faktycznie niezłe wyglądają - muszę im przyznać - że chińczyki rozpędziły się w tych zegarkach - szafir - japońskie mechanizmy - wprawdzie budżetowe ale zawsze to Japończyk - mają pociągniecie w tych zegarkach i w sumie nie są pewnie złe, podobają mi się ale... no właśnie jest to ale ... - ale ja pewnie kupie jakiegoś. Raczej interesują mnie tylko nurki i tylko na nh35 plus oczywiście z jednego pilocika - ale jak będzie, zobaczymy (nie omieszkam się pochwalić) 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 36202 #270903 Napisano 26 Marca 2023 2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a): Bardzo fajne zdjęcie. I gdy w końcu kupię Frogmana to tylko w takim kolorze jak Twój. Polecam 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 157294 #270904 Napisano 26 Marca 2023 4 minuty temu, murcins napisał(-a): Polecam Przekonany byłem już po poprzedniej fotce a ta winduje go wyżej na liście oczekiwań. Możesz poda ref? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #270905 Napisano 26 Marca 2023 4 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Przekonany byłem już po poprzedniej fotce a ta winduje go wyżej na liście oczekiwań. Możesz poda ref? zdaje się że: GWF-D1000NV-2 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 157294 #270906 Napisano 26 Marca 2023 3 minuty temu, unadarek napisał(-a): zdaje się że: GWF-D1000NV-2 Dzięki. Raczej niedostępny jako nowy. Pozostaje czekać na sprzyjający moment, tzn. taki gdy będę miał kasę a ktoś będzie miał do odsprzedaży. To może być trudne, bo ciągle coś dokupuję. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #270907 Napisano 26 Marca 2023 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): Dzięki. Raczej niedostępny jako nowy. Pozostaje czekać na sprzyjający moment, tzn. taki gdy będę miał kasę a ktoś będzie miał do odsprzedaży. To może być trudne, bo ciągle coś dokupuję. no ten to już wyższa liga ale ma iso 6425 - czujniki wynurzenia, itd... to i cenowo idzie do góry -można zobaczyć starsze z seri DW-9900 DW-8200 DW-6300 ale ten jest fajniejszy lub np GF8250CM2 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 36202 #270908 Napisano 26 Marca 2023 2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Dzięki. Raczej niedostępny jako nowy. Pozostaje czekać na sprzyjający moment, tzn. taki gdy będę miał kasę a ktoś będzie miał do odsprzedaży. To może być trudne, bo ciągle coś dokupuję. W tej wersji D1000 wypływa rzadko na rynek wtórny. Przeważnie w podstawowej wersj lub składaki D1000-ARR. Według mnie NV najładniejszy. No może jeszcze JCG ale ceny kosmos. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 157294 #270909 Napisano 26 Marca 2023 Godzinę temu, oszolom napisał(-a): mnie się jakoś typowe "nowoczesne" chińczyki z ali znudziły. wpadł ostatni guanquin, nawet fajny, ale jakoś nie mam ochoty go nosić. wpadły dwie zabawki po 10 zeta. jedną ponoszę, ale dla hecy. za to diamond na tongji bardzo mi się podoba i na pewno będę często zakładał. coś mnie ciągnie do klasyki . Faktycznie jest na Ali wiele powtarzanych wzorów, szczególnie nurków. Są jednak firmy robiące homary odbiegające od masówki, np.: Lobinni, Reef Tiger. Te drugie mają trochę zróżnicowaną jakość, ale można trafić pięknie wykonane takie jakie posiadam. Lobinni natomiast dobiłem szybko do trzech w ciągu nieco ponad miesiąca (ostatni w drodze). Oba RT mają wypukły szafir i są na mechanizmach Seiko. 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #270910 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) 7 minut temu, murcins napisał(-a): W tej wersji D1000 wypływa rzadko na rynek wtórny. Przeważnie w podstawowej wersj lub składaki D1000-ARR. Według mnie NV najładniejszy. No może jeszcze JCG ale ceny kosmos. super są one - dla pasjonatów nurkowania takiego od czasu do czasu bardzo fajny zegarek a możne nawet i zawodowcy go używają tego nie wiem ale super są one i pewnie dlatego są słabiej dostępne na rynku wtórnym - bo jak się kupuje to i się nie pozbywa . 6 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Faktycznie jest na Ali wiele powtarzanych wzorów, szczególnie nurków. Są jednak firmy robiące homary odbiegające od masówki, np.: Lobinni, Reef Tiger. Te drugie mają trochę zróżnicowaną jakość, ale można trafić pięknie wykonane takie jakie posiadam. Lobinni natomiast dobiłem szybko do trzech w ciągu nieco ponad miesiąca (ostatni w drodze). Oba RT mają wypukły szafir i są na mechanizmach Seiko. jakbym nawet nie chciał - to powiem że na tych zdjęciach robią wrażenie ehh te chińczyki ale z drugiej strony za dobre pieniądze fajne zegareczki są ... Edytowane 26 Marca 2023 przez unadarek 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 157294 #270911 Napisano 26 Marca 2023 8 minut temu, murcins napisał(-a): W tej wersji D1000 wypływa rzadko na rynek wtórny. Przeważnie w podstawowej wersj lub składaki D1000-ARR. Według mnie NV najładniejszy. No może jeszcze JCG ale ceny kosmos. Dłuższy czas maiłem dystans do produktów Casio, ale sam nie wiem kiedy wkręciłem się w ten temat i mam ich już 10. Co prawda, tanie modele, ale... i tak fajne. Kuszą kolejne. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #270912 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) 4 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Dłuższy czas maiłem dystans do produktów Casio, ale sam nie wiem kiedy wkręciłem się w ten temat i mam ich już 10. Co prawda, tanie modele, ale... i tak fajne. Kuszą kolejne. Casio to bardzo fajne zegarki - wprawdzie trzymają się tylko kwarców ale robią je pożądnie i w dobrej cenie - maja linie dla każdego - ja osobiści preferuje G-shock i Protrek Edytowane 26 Marca 2023 przez unadarek 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 157294 #270913 Napisano 26 Marca 2023 9 minut temu, unadarek napisał(-a): jakbym nawet nie chciał - to powiem że na tych zdjęciach robią wrażenie ehh te chińczyki ale z drugiej strony za dobre pieniądze fajne zegareczki są ... Dzięki. Wśród chińczyków można trafić "perełki" za kwoty poniżej 200 zł. Niestety te jakością nie ustępujące tzw. szanowanym producentom raczej wymagają większych kwot. Teraz, unadarek napisał(-a): Casio to bardzo fajne zegarki - wprawdzie trzymaka się tylko kwarców ale robią je pożądnie i w dobrej cenie - maja linie dla każdego - ja osobiści preferuje G-force i Protrek Widziałem ostatnio na Amazonie fajnego Protreka, ale coś innego było wyżej na liście (urodziny Ali). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #270914 Napisano 26 Marca 2023 3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Dzięki. Wśród chińczyków można trafić "perełki" za kwoty poniżej 200 zł. Niestety te jakością nie ustępujące tzw. szanowanym producentom raczej wymagają większych kwot. wiadomo że z czegoś trzeba zrobić i to kosztuje - ale z drugiej strony te lepsze nie kosztują też astronomicznych pieniędzy - wprawdzie maja budżetowe werki ale są one porządne woły robocze - wiadomo chcesz coś lepszego to się idzie w pewne poziomy finansowe i odpowiednie marki 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 63251 #270915 Napisano 26 Marca 2023 25 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #270916 Napisano 26 Marca 2023 7 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Dzięki. Wśród chińczyków można trafić "perełki" za kwoty poniżej 200 zł. Niestety te jakością nie ustępujące tzw. szanowanym producentom raczej wymagają większych kwot. Widziałem ostatnio na Amazonie fajnego Protreka, ale coś innego było wyżej na liście (urodziny Ali). tak na Amazonie czasem są niezłe przeceny a nawet zdarzają się błędy cenowe - ale pewnie jak byla szansa na Ali kupic tanio -to trzeba to robić - bo niewidomo jak długo to będzie a Amazon co jakiś czas ma zniżki - był okres że np Invicty nowe na Amazonie moglem kupić taniej niż używki w allegro 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 157294 #270917 Napisano 26 Marca 2023 4 minuty temu, unadarek napisał(-a): tak na Amazonie czasem są niezłe przeceny a nawet zdarzają się błędy cenowe - ale pewnie jak byla szansa na Ali kupic tanio -to trzeba to robić - bo niewidomo jak długo to będzie a Amazon co jakiś czas ma zniżki - był okres że np Invicty nowe na Amazonie moglem kupić taniej niż używki w allegro Amazon wymaga nieraz śledzenia miesiącami przedmiotów w koszyku. Systematyczność pozwala sporo zaoszczędzić (i wydać). Cierpliwi łowcy potem próbują zarobić na Allegro. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #270918 Napisano 26 Marca 2023 2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Amazon wymaga nieraz śledzenia miesiącami przedmiotów w koszyku. Systematyczność pozwala sporo zaoszczędzić (i wydać). Cierpliwi łowcy potem próbują zarobić na Allegro. ja to jak coś złowię to zostaje - ale czasem ludzie kombinują aby zarobić jak mogą Amazon jest niezły jak się trafi w promocje lub błąd cenowy 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 21316 #270919 Napisano 26 Marca 2023 29 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pionier 505 #270920 Napisano 26 Marca 2023 36 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Avishai 2170 #270921 Napisano 26 Marca 2023 26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelpablo 3797 #270922 Napisano 27 Marca 2023 Udanego:) 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 163487 #270923 Napisano 27 Marca 2023 (edytowane) Dzień dobry! Edytowane 27 Marca 2023 przez rafalmosty 26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 74538 #270924 Napisano 27 Marca 2023 28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qbapiasek 31499 #270925 Napisano 27 Marca 2023 Księżyca nie ma ale też jest dobrze 27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach