Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy kupuje, na co go stać i nie ma co komu do kieszeni zaglądać, to nieeleganckie. A prawdziwą radość sprawić może i zegarek za 100 zł, o czym już się kilka razy sam przekonałem.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje. Przepraszam, nie chciałem oczywiście nikogo urazić.

Wojtek, raz jeszcze przepraszam i naprawde nie chciałem nikogo urazić. Żyje od wielu lat za granicą i inaczej spoglądam na wartość takiego zegarka.

No coś Ty, nie przepraszaj w końcu Twoje zegarki to lwia część uroku tego forum B)

Panowie, zniosę wszystko, pooglądam nowe TH choćby ich było 100 jeden pod drugim, na Breitlingi również rzucę okiem (mimo że te marki do mnie nie przemawiają), ale rozmowy o zarobkowaniu, pieniądzach itp. w tak przyjemnym temacie jak ten są niesmaczne. :D

Wybaczcie jestem nowy na tym forum, ale co maja pieniądze do tego czy dla kogoś jest to forum czy nie?

Ja mogę posiadać wiele zegarków a najlepszy za około 200-300pln i czy to mnie na przykład czyni kimś gorszym,nie wolno mi podziwiać zegarków innych forumowiczów? Nie wydaje mi się...Więc proszę sobie takie teksty darować. By być miłośnikiem -pasjonatom nie trzeba wcale posiadać zegarka za 5000-10000.

Pozdrawiam

Czytanie ze zrozumieniem się kłania, Panowie.

Nikt nikomu nie zabrania uczestnictwa w forumowej codzienności a mój post tyczył względności pojęcia "niedrogi".

Każdy kupuje, na co go stać i nie ma co komu do kieszeni zaglądać, to nieeleganckie. A prawdziwą radość sprawić może i zegarek za 100 zł, o czym już się kilka razy sam przekonałem.

Mnie ostatnio wielką przyjemność sprawiają popularne "piątki" od Seiko.

Co prawda trzeba za nie dać więcej niż przysłowiową stówę ale nie kosztują małej fortuny a radość ze znalezienia i zakupu fajnego modelu jest spora :D

Np. takiego:

post-28051-0-65146600-1331838523.jpg

Czekam na jeszcze ładniejszy model, idzie, idzie i dojść nie może...

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solve popieram . B)

To taki delikatny temat. Wisiał w powietrzu czuć było to od dość dawna. Dla każdego jest coś innego. Tyle ile zegarków tyle ludzi gustów itd. Osobiśćie uważam że niektóre zegarki nie są warte swojej gigantycznej ceny. Wszystko jest dla ludzi wkońcu. I te drogie i te tanie.

Casio GD-400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito1 piękny zegarek, naprawdę zrobił na mnie wrażenie :D

Może na 30te urodziny sobię sprawię, jeszcze trochę czasu zostało więc zaczynam zbierać B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie jestem nowy na tym forum, ale co maja pieniądze do tego czy dla kogoś jest to forum czy nie?

Ja mogę posiadać wiele zegarków a najlepszy za około 200-300pln i czy to mnie na przykład czyni kimś gorszym,nie wolno mi podziwiać zegarków innych forumowiczów?

Popieram nowego Kolegę.

Czasami zakup jakiegoś vintaga, choćby za 10zł, i doprowadzenie go do świetności, może dać więcej satysfakcji, niż zakup nowego zegarka, choćby i za milion dolców... Na forum jest miejsce dla każdego.

Ponadto można się również interesować markami, na które nas nie stać. Ja się interesuję wieloma markami, na które mnie nie stać. Niektóre "środowiska" się z tego naśmiewają (kolekcjoner zdjęć.. ha, ha, hi, hi..). Ale to jest prymitywne podejście. Zainteresowania sztuką nie można spłaszczać do czystego konsumpcjonizmu w stylu "interesuję się tylko tym, co mogę kupić". Gdybym miał taką filozofię, to nie mógłbym się interesować światową sztuką, malarstwem, rzeźbą... wszak niewielu ludzi na to stać, ale czy to oznacza że nie wolno się tym interesować, podziwiać, omawiać, dyskutować?..

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuję troszku sytuację naprostować.

W 100% popieram to co było powiedziane, że nie ważne jaka wartość zegarka,ważne żeby cieszył nas i sprawiał nam radość.

Na forum może być każdy kto chce, interesuję się zegarkami etc, może mieć zegarek i za 10zł i za "milion".

Co do całego nieporozumienia, to doszło moim zdaniem przypadkowo. Michał pracuje poza granicami Polski, więc są tam inne realia, to co ja mu odpisałem to było w formie żartu, no i chyba niektórzy zbyt dosłownie to zrozumieli.

Myślę, że tą sprawę możemy uważać za zamkniętą.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a ja do zanudzenia, ale ciągle mi się podoba

PICAD świetny ten Twój lotnik! Mimo, że nie przepadam ostatnio za chrono, to ten Epos bardzo mi się podoba. B)

U mnie od paru dni bez zmian:

post-15646-0-11425400-1331838585.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszyscy tutaj jesteśmy pasjonatami zegarkowymi i tak powinniśmy się traktować bez względu na zasobność portfela. Ja ciesze się każdym nowym nabytkiem kolegów i koleżanek w klubie i nawet jeśli czasem pojawia się delikatne uczucie zazdrości to tylko w tym pozytywnym znaczeniu. Moja rada to mierzyć szczęście własną miarą a nie starać się imponować innym to problemów takich jak ten nie będzie B)

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie od paru dni bez zmian:

O żesz ty,gratuluję .Niech się dobrze nosi.

Uważaj na futryny B)

Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.

Uśmiechnijmy się :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASTRAL, wiesz że zazdraszczam :D

Uwielbiam Panerai B)

Edytowane przez carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kontekście finansowym proszę brać pod uwagę, że jest to forum ludzi z pasją, często już mocno zaangażowanych w swoje hobby. Zderzenie osób, które dopiero zaczynają przygodę z zegarkami z zakupami wielu forumowiczów może wydawać się szokujące. Jednak jak z każdą pasją często zakupy obiektów, którymi się fascynujemy są wydatkiem, który godzimy się ponieść z całą świadomością. I nie zawsze jest to wprost proporcjonalne do dochodów. Jak w każdym hobby, osoba zaangażowana jest w stanie przeznaczyć na nie większą część swoich dochodów niż osoba "niezaangażowana".

Tak to już jest - i nie dotyczy to tylko zegarków - jest wbrew pozorom sporo bardziej kosztownych hobby i niekoniecznie uprawiają je osoby majętne.

Często przeciwnie, osoby, które zarabiają duże pieniądze, nie przeznaczą na zegarek ułamka tego, co pasjonat, zbierający pieniądze na obiekt swoich westchnień.

Faktem jest też, że uzasadnienie i wydatkowanie czasem znacznej kwoty na zegarek ( czy cokolwiek innego ) wymaga "wejścia" w temat głęboko, edukacji na temat tego, za co i dlaczego warto zapłacić etc.

Ja, kiedy kilak lat temu, mając wypasiony zegarek ( w swoim mniemaniu ) wszedłem na forum i zacząłem czytać - to przecierałem oczy ze zdumienia - jak można wydać kilkanaście tysięcy złotych na zegarek - i o co ty chodzi :-)

Miejsce tutaj ma każdy, kto interesuje się zegarkami, nawet platonicznie.

Tak więc cieszmy się, że w tym wątku koledzy dzielą się z nami radością ze swoich zegarków - często to jedyna możliwość zobaczenia jakiegoś modelu na nadgarstku - a nie fotce katalogowej.

Podejście do tematu przez pryzmat finansów z czasem doprowadzi do tego, że forumowicze przestaną pokazywać swoje nabytki - a to byłoby bardzo smutne.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O żesz ty,gratuluję .Niech się dobrze nosi.

Uważaj na futryny :D

Dzięki Darek!

Uważam, uważam, bo jak sam wiesz, Pam to jednak delikatny zegar :)

ASTRAL, wiesz że zazdraszczam B)

Uwielbiam Panerai :D

Michał, jak Cię znam, to pewnie niedługo będziesz zazdraszczał i wyskoczysz z 320-tką, albo z czymś jeszcze fajniejszym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem w szoku, bo przyznaje, że bardzo się tego obawiałem (przypomne że jest to mój pierwszy zegarek z tego typu kopertą) Co się okazuje zupełnie niepotrzebnie, bo zegar leży rewelacyjnie,

A Wujek Spinner nie mówił kurka, że tak będzie?:-)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkim gratuluję nowych, świetnych czasomierzy. A ja od Wielkanocy zamiennie z GW9200 non stop takie dwa zegareczki:

IMG_1655.jpg

IMG_1644.jpg

B):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spinner, miałeś racje B)

Michał, jak Cię znam, to pewnie niedługo będziesz zazdraszczał i wyskoczysz z 320-tką, albo z czymś jeszcze fajniejszym :D

Chciałbym w koncu zrelizować swoje marzonko i kupić tego pama, bo mi spokoju nie daje, choc chodzi za mną jeszcze pare innych zegareczków :D

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj czekało niestety awizo, ale dziś wracając z porannej przebieżki wstąpiłem pod odbiór i od rana nowy towarzysz na nadgarstku:

post-25253-0-23235800-1331838649.jpg

Maro- dzięki wielkie - dawno żaden zegarek tak mnie nie ucieszył B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niszczycie mnie tymi swoimi pamami B)

Lechu, no i pięknie, gratuluje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Michale! Ale przy Twoim Monaco się nie umywa, nawet się nie oszukuję B) Plan na dalsze lata przynajmniej mam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj spokój, każdy zegar jest piękny na swój sposób i każdy cieszy na równi B) Ale ciesze się również, że Ci się Monaco podoba :D Raz jeszcze gratuluje nowego nabytku, niech się dobrze nosi !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Graty Lechu... Wiesz juz teraz jak "lug to lug" taki jak w Tritonie wygląda na Twojej łapie:-)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi